|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  309 310 [311] 312 313   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
25.12.2011 22:31:39   
Silver
moj problem je bio sto sam dobila inzulinsku rezistenciju, i udebljala se dok nisam dobila terapiju pravu, eh onda sam krenula mrsati i zatrudnila! Zatrudnila sa 75kg, sad imam 85kg! A visoka sam 171-172cm zavisi ko me mjeri! user posted image Ja sam sa sobom zadovoljna, a i dr. je sto je najvaznije! A zbog inzulinske sam mislila da cu buknuti u trudnoci, kad bas suprotno user posted image od trudnica u familiji, a bilo ih je 5 ove godine, najmanje sam s eudebljala! Mada kilaza nije nikako mjera za bolje ili gore zdravlje ili za dobar napredak u trudnoci! Moja snaha se udebljala rekordnih 35kg i porodila se bez problema! Svega ima!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7751
25.12.2011 22:34:26   
teacher75
ja bih definitivno pala u post porodjajnu depresiju da se udebljam 35kg, valja to poslije skinuti!user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7752
25.12.2011 22:35:53   
gerberka
user posted image user posted image user posted image super ste žene user posted image

moram se i ja uozbiljiti, bezveze da ih nabacujem pa da ih poslije ne mogu skinuti..i meni je stomo mashAllah, ali makar da ne idem preko 17 user posted image bravo za vaše kilaže user posted image

ja hvala Bogu ne izgledam ogromno niti sam otekla, al volim se driuziti sa vama zgodnica odmah cu se i ja uozbiljiti user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7753
25.12.2011 22:36:58   
teacher75
bogami, ja kako vidjeh na onoj slici stomacica, ti mi djelujes ko prava zgodnicauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7754
25.12.2011 22:37:22   
Silver
Vjeruj ticerko...sad je ta zena spica prava...da se malkice hoce popraviti ljepsa bi bila, uspjela je skinuti sve kg. i jos koji vise! user posted image ali proslo je par godina od toga!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 7755
25.12.2011 22:40:12   
gerberka
vas dvje imate visine, a kilaze su vam user posted image odsad se druzim s vama user posted image

odoh spavati, al morala sam nesto slatko čopnuti user posted image ljubim vas cure i fino spavajte user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7756
25.12.2011 22:41:00   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Silver

Vjeruj ticerko...sad je ta zena spica prava...da se malkice hoce popraviti ljepsa bi bila, uspjela je skinuti sve kg. i jos koji vise! user posted image ali proslo je par godina od toga!

svaka joj cast, ja bas tesko skidam kile, mislim trebale su mi skoro dvije godine da skinem 2kg a isla na zumbu, itd,.. a ne mogu ni zamisliti da toliko moram da skinem. doduse, nisam karakter sto se tice hrane nikako, ja i dijeta mission impossible

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7757
25.12.2011 22:43:46   
mama21e
Bembelice evo i mene, vi me skroz zaboravile niko da pita za mene user posted image
Vidim svasta se izdesavalo u mom odsustvu...
Nina_Lana draga od user posted image cestitam da se sto brze oporavis i uzivas sa svojom bebicom user posted image user posted image user posted image

Ja sam bolje hvala Bogu, idem sutra da vadim lab. nalaze i da primim injekciju user posted image

Vidim pricate o kilama, ja sam zatrudnila sa 51kg, a visoka sam 171 a sad imam 56 kg, u sam 5. mjesecu i znaci da sam se 5 kg udebljala, valjda je ok user posted image
Vidjet cemo kako ce biti do kraja trudnoce user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7758
25.12.2011 22:44:28   
Silver
Gerboo user posted image lijepo spavaaj!

Ticerko gdje si isla na zumbu??? Kakvi su tvoji utisci, meni se cini super, a nisam jos nijednom isla! Ja planiram aBd kad s eporodim, i beban malo odraste, ici na odbojku, to je moj sport!

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 7759
25.12.2011 22:48:09   
teacher75
i ja planiram opet pa mozemo zajedno ako ti nije dalekouser posted image ja sam isla na zumbu u skenderiji u ledenoj dvorani i tam oje najbolje

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7760
25.12.2011 22:51:51   
Silver
Ma nije daleko skenderija nikako...bas bi voljela probati, samo kad dodje vrijeme za to user posted image

Mama21 ma ti si super sa linijom, imas ti fore da se debljas do kraja trudnoce i opet neces izgledati lose user posted image

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 7761
25.12.2011 23:00:25   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: anđelo

evo vrnula sam se ,pročitah vas.Hatšepsut ,egipatska kraljice smiješ slobodno popit paracetamol za glavobolju,a ako ne prestane čak smiješ i kafetin 100%.Imala sam istu situaciju i glavobolju od 3 dana ,pa mi na jezeru rekli tako, i da oni stoje iza svojih rječi.

hvala andjelo,popila sam pola paracetamola i bol je brzo nestala...neka neko zna znacenje mog nicka user posted image mada sam ja izbacila š bez njega mi ljepse zvuci !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7762
25.12.2011 23:13:37   
treće
mama 21 jesi skromna, pa ti siuser posted image

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 7763
25.12.2011 23:26:36   
anđelo
IZVORNA PORUKA: hatepsut

IZVORNA PORUKA: anđelo

evo vrnula sam se ,pročitah vas.Hatšepsut ,egipatska kraljice smiješ slobodno popit paracetamol za glavobolju,a ako ne prestane čak smiješ i kafetin 100%.Imala sam istu situaciju i glavobolju od 3 dana ,pa mi na jezeru rekli tako, i da oni stoje iza svojih rječi.

hvala andjelo,popila sam pola paracetamola i bol je brzo nestala..neka neko zna značenje i mog nicka.mada sam ja izbacila š bez njega mi ljepse zvuci !

user posted image user posted image user posted image ,Nek je glava prestalauser posted image user posted image user posted image .Ti mora da voliš povjest ?
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

< Poruku je uredio anđelo -- 25.12.2011 23:41:31 >

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 7764
25.12.2011 23:31:03   
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka

vas dvje imate visine, a kilaze su vam user posted image odsad se druzim s vama user posted image

odoh spavati, al morala sam nesto slatko čopnuti user posted image ljubim vas cure i fino spavajte user posted image

Gerbo ,mačko ljepo sanjaj,i ne brini za kile.Ništa brže se ne topi od kila kad se beba rodi.Nemaš se kad okupat a kamoli jest ,još 3 obroka dnevno,pa to je luxuz za porodiljeuser posted image user posted image user posted image user posted image .Nema se vremena ,pa kile se skidaju , tako je bar meni bilouser posted image user posted image
Mama 21 pa ti manekenka ,slobodno ti kila nabaci, ti imaš visinu,bolje da ljulja nego da žuljauser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7765
26.12.2011 1:42:09   
ellam
drage moje rr prijateljice evo vam i mene, jeste da je u nocnom terminu, al sta bi... jednu noc spavamo jednu nikako san na oci :((((

ninalana sve najljepse od srca !!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

ostalima veeeliki pozdrav i za pupe naravno.....

za kilazu, ja sam se dosad udebljala CIJELIH 19kg, ne smijem ni reci naglas.... medjutim na meni se to nigdje ne vidi, nista se promjenila nisam, samo pupu dobila. niko ne moze da vjeruje da imam 70kg... nije mi drago ,ali sta cu....pazila sam jako sta jedem cijelo vrijeme i ne znam uopste od ceg su te kile dosle tolike.... ne gine nam neka vrsta aerobicka cim prije... mislim da ce biti zumba, ja sam isla u importane i ok je bilo.

eto drage moje, u iscekivanju brzog sna i sa laganom zgaravicom pusa svima

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7766
26.12.2011 5:04:19   
Miracle*3
Kako ste mi drage moje????

Ja sam s djecom imala saobracajnu nesrecu.user posted image user posted image user posted image
Hvala Dragom Bogu, samo kcerka i ja smo se udarile, ona malo, ja sam najgore prosla, ali opet sve je ok. Od auta nema nista, a auto je bio dzip, pa mozetee mislit kako je strasno bilo

Kad zatvorim oci samo mi onaj bljesak pred ocima i sva se uznemirim. U hitnoj su mi dali inekciju apaurina i nije me  uspjela smiriti. Evo sad ne mogu da spavam jer me sve boli. Najgora mi je glava, ne zuser posted image nam od cegauser posted image , mozda od zracnog jastuka, ali mi je otekao i nos i usne ma kompletno lice i bas boli. Sinoc sam jedva malo zaspala, a nisam znala da li da popijem paracetamol ili ne.

Nisam isla na gak jer kad se to desilo ja od adrenalina nisam nistuser posted image a osjecala, medjutim sinoc sam imala bolove u stomaku, popila sam Mg i kontam danas otici. A opet ne znam, osjetim bebu da se mrda, ne znam da li treba da pregleda za svaki slucaj je li sve ok???

Cuvajte se i da nikad ne dozivite ovo ako Bog da.

Odoh jos malo pokusati zaspati

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 7767
26.12.2011 7:53:44   
pauza
draga miracle, jako mi je zaouser posted image user posted image  mogu misliti kakav si sok prezivjela, hvala Bogu da nije bilo tezih ozlijeda, ali sad imas skolu valjda.... moj savjet ti je pod OBAVEZNO na GAK!!!! svaki stres a kamoli tog inteziteta ja mislim da treba propratiti, pa na beeb se sve nekako prenosi, ti to znas... neka ipak ginekolog vidi i kaze svoj stav, a ne samo oni dr u hitnoj i sl.... ne igraj se s tim, opet kazem, bar ja tako mislim....
neko me pitao za AS, ja sinoc napisala cijeli odgovor i puce mi net, tu sam se iznervirala i lagano odlozila laptop, da ga ne razbijem od huje:-)))) uzeli smo onu Graco 0-13kg... cula sam da je ok.... mi inace auto koristimo jako jako rijetko, skoro nikako, ali planiramo ici na dva duza putovanaj kad beba aBd bude imala 5-6 mjeseci.... valjda ce biti sve ok, mada mi je onaj polozaj za bebe nejasan za te duze relacije, ali eto.... (bez obzira na pauze svakih 2h)...

vidim o kilama se pricalo, ja sam kilazom prezadovoljna, ali ima i to svoje mane... ja sam se udebljala samo 5 kg, estetski je to super, ali nekako nemam snage, nalazi su mi odlicni, nemam bakterije, zeljezo 28, sve super, ali nekako sam slaba.... to je mozda zbog bolova u ledjima, jer imam slabu kicmu pa jedva nosim ovaj visak kg, a i zbog zgaravice koja me slomi.... koliko puta bi sjela i najela se za troje, ali ne smijem, samo malo pojedem da me zelja mine, i opet ova kiselina muci.... neku noc nisam oka na oko sklopila... tako da mislim daje i to razlog mog nedebljanja.... visoka 173, zatrudnila sa 58, a sad 63kg.... samo kazem hvala Bogu pa beba se dobro razvija, jer je cak i bogdicu naprednija u odnosu na sedmice, a sutra nam je punih 36:-)))
ljubim vas sve moje drage user posted image user posted image  :-**

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 7768
26.12.2011 8:07:47   
ivannna
Jutro društvo,
Nina_Lana svaka čast, još u bolnicu došla samo 2 prsta otvorena a tako brzo se porodila, čestitam, da nam sto prije izađeš iz bolnice, i uživaš sa svojim sinčekom user posted image

Dinamitna navijam da i tebi pukne vodenjak, ili jos bolje da prvo pravi bolovi krenu user posted image da nemoraš na provocirani.

Kad su kilice u pitanju, pa meni su negdje od 20-te do 28 sedmice jako brzo pocele rasti, onda sam tad nekad oko 29 stala na +9 i par sedmica se nisam makla, istina žgaravica i bolovi u želudcu učine svoje, ako me sad praznici ne dokusure, ne bih trebala vise od +12 na kraju da imam, iako sam niska, pa mi dr. rekao +10 do max +12 za mene do poroda, vidjet cemo user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7769
26.12.2011 8:40:48   
Arina
Dobro jutrooooo

Miracle ....draga bas mi je zao....strasnooo,i ja bi sigurno otisla na kontrolu....user posted image ...mogu misliti kako ste se isprepadali...def. otidji vidjeti jel sve ok....pokusaj se sto vise smiriti....velika je sreca i najvise Bozija volje da ste ipak dobro prosli....bice to dobro ,samo pozitivno

Nina Lana ...sve naj naj,zelim tebi i tvojim ....brzo nam se javi kao sto si i rodila....user posted image

Kako ste mi ostale curice bembelice....ja opet sinoc apavala ko na raznju....mene kukovo smorise dok spavam ...ja ne znam sta je to jel to pritisak bebe ili nesto drugo...ali nije me nikad prije to mucilo...ko da ce se razmonitirati  na dijelove....po danu dok se krecem ..nistaaa....i kad legnem sve ok prvi dio sna odk se valjda te kosti ne slegnu ili sta vec...onda pocne budjenje ,zaboli me stana na kojoj lezim...prevrnem se sve ok...zaspem i opet me probudi za jedno sat vremena bol na drugoj strani...i tako se okrecem i budim po cijelu noc....user posted image ...bez veze.....

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 7770
26.12.2011 8:42:01   
Arina
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mashallah.....evo nas u 9. mjesecu....jeeeeeuser posted image ...hvala dragom Boguuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7771
26.12.2011 8:53:04   
pauza
IZVORNA PORUKA: Arina

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mashallah.....evo nas u 9. mjesecu....jeeeeeuser posted image ...hvala dragom Boguuser posted image user posted image user posted image user posted image

e prave smo terminuse:-)))) cuj terminuse?? (naziv je ocajan):-)) sto ce krajem januara biti guravo, mada imam osjecaj da cemo svi poraniti, a ne znam zasto.... mada iskreno ja ne bih voljela...:-))

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7772
26.12.2011 8:56:55   
Lulu_08
Miracle draga kako mi je zao sto ti se upravo to desilo. Ja bih na tvom mjestu pravac GAK za svaki slucaj pa ako nista bar da budes sigurna da je sve okej!

Arina sretan ulazak u 9i mjesec sa srecom mila!!!!!

Nina_Lana evo i ovdje ti cestitam od srca mila!!!!

Evo mi smo polako sa srecom u 11oj sedmici, vrijeme ide polako.

Meni je nesto pravo cudno, u prvoj trudnoci sam osjetila "leptirice" odnosno pokrete bebice u 18oj sedmici. Sada taj osjecaj imam vec evo drugi dan, bas leptirici na istom mjestu gdje osjetim da je bebica smjestena, nemam pojma ni to kako osjecam, ali bas osjetim gdje je materica odnosno bebica. De mi recite je li to ikako NORMALNO ili sam totalno prolupala.

Nisu gasovi ili grcevi jer njih osjecam ali skroz drugacije. Ovo mi je totalno neobicno, i nije normalno tako rano osjetiti??? OK znam da je ovulacija bila malo ranije pa je trudnoca mozda malo starija mozda i za skoro sedmicu.

Ali nisam do sada cula da je neko prije 12te sedmice osjetio te leptirice.

Ma nemam pojma, totalno sam duduk postala nista vise ne znam hahaha... Mozda se mrda materica pa to osjetim??

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7773
26.12.2011 8:59:01   
Anoniman
Jutro bembelice user posted image

Ja cekam sutra inducirani, evo i danasnji dan dodje kod mene nikakvih promjena osim sto me prepone razvaljuju. Hodam ko pingvin user posted image
Prehlada mi udarila sad i na nos pa se bojim da cu user posted image prenijeti nakon porodjaja user posted image Ne znam koliko ce maskica biti efikasna, sve mi se cini slabo...

Senka user posted image sunce malo, sav sam ko maneken user posted image

Arina cestitke draga user posted image jos malo user posted image

Silver stisni se do sutra, nije red da me sad sve preskocite user posted image

Ivana user posted image joj da hoce puknuti, idealno bi bilo sutra prije indukcije user posted image

Svim ostalim bembelicama saljem user posted image pomazite puponje.

(odgovor članu Arina)
  Neposredna veza do poruke: 7774
26.12.2011 9:02:43   
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza

IZVORNA PORUKA: Arina

e prave smo terminuse:-)))) cuj terminuse?? (naziv je ocajan):-)) sto ce krajem januara biti guravo, mada imam osjecaj da cemo svi poraniti, a ne znam zasto.... mada iskreno ja ne bih voljela...:-))
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je je ...bas je smjesno....i ja kontam da cemo ranije....ja idem na CR jer sam imala dva pa sadmoram htjela ne htjela....a prosli sam imala deset dana ranije jer je beba bila mashallah  ....pa sad posto je i ovo guzan kontam da ce i ovaj van ranije....doktori u ovakim slucajevima kao moj prate rez na maternici pa da se ne rasteze bas max. i izlaze riziku porode ranije  ako je beba dovoljno napredna....ja nesto kontam u drugoj polovini januara....pa sad opet vidjecemo kako doca bude procjenio....
Jesil se ti spakovala ....torbu za sebe i za bebu...ja sinoc popeglala spavacice i ogrtac i tako to sto sam imala pa cu to i popakovati da ne mislim ...ne znam jel mi treba jedna ili dvije spavacice...imam jednu ali kontam da bi trebala jos jedna....pidzama ima...ali spavacice inace ne koristim,....pa ne znam.....mislim da cu kupiti jos jednu da ne razmisljam user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  309 310 [311] 312 313   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  309 310 [311] 312 313   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *