Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:31:51
dzenyA
jutro drage moje da vas malo utjesim i mene sve to boli kukovi me razvaljuju oko trtice ubi ma ja se jedva podignem iz kreveta ellam ma nemoj nas jos ba neka nas zene moje ja stvarno kao da zivim neki dr.zivot,ja kupovala nesto za porodiliste za torbu da pocnem pakovat,ja se nafurala kao da cu na more a ne na porod isto kao da se ovo meni ne desava i jos nesto kakvi se ulosci kupuju Vir 80 ili Vir 90 kakva je razlika izmedju rozih i plavih i zene koje su se na carski porodile da li idu ovi ulosci i medicinske gace ili vec sta ?????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:37:10
ellam
dzeny kupuju se Vir 80, ne znam razliku, mozda velicina . a neka nas neka jos :) samo meni drago sto kad se izidje iz 8 mj nije vise tako kriticno. to sam se ja bojala jer nisko nosim a krupnija beba i jos glavicom malom spustena dole skroz. zato sam
a poceo je da me razvlaci tako jako. ja ne znam da li vi ostale mamice osjetite tako nesto slicno.... vjerovatno....ja to zamisljam kao da je u balonu i da i rukicama i nogicama razvlaci taj balon al na sve strane odjednom i trazi izlaz..... :)))))
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:39:50
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam
a poceo je da me razvlaci tako jako. ja ne znam da li vi ostale mamice osjetite tako nesto slicno.... vjerovatno....ja to zamisljam kao da je u balonu i da i rukicama i nogicama razvlaci taj balon al na sve strane odjednom i trazi izlaz..... :)))))
ja sam i sinoć dobila batinai to isturio šaku ili nonu, fino sam napipala hoće mamu da udara ja kad držim ruku na nekom dijelu stomaka eto i mog bebana tu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:49:29
gerberka
vir 80 ili boni plave koje naletite
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:50:38
gerberka
eh meni treba odg na dva pitanja
1. koji broj pelena da kupim i koliko paketa.jel 2 od 3-6 kg? 2 šta ste pravile za doručak..nemam ideju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:52:27
gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA
i jos nesto kakvi se ulosci kupuju Vir 80 ili Vir 90 kakva je razlika izmedju rozih i plavih i zene koje su se na carski porodile da li idu ovi ulosci i medicinske gace ili vec sta ?????
dzenya vir 80 su crveno pakovanje i 100% gaza i vata...vir90 imaju plastike i dosta su jeftinije od vir 80
mrežaste gaće uzmi svakako..ne nosiš ih dok ležis ma o kakvom porodu se radi.one služe da ih nabaciš kad krenes u wc, da ne moras skupljenih nogu hodati, a da se rana i dalje sušičim se vratiš do kreveta skineš i gaćice i pustiš gospođu da lahori
Bože Dragi, ja sklona prehladama ovako u toplom, bit ce mi veselo to lahorenje
< Poruku je uredio gerberka -- 27.12.2011 11:54:41 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 11:59:12
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
čestitam ti na sinčini, neka vam je živ i zdrav
reprezentacija se širi
Hvala Gerbo, i hvala od srca svim ostalim drugaricama.Samo nek mi je zdrav i živ.Mi smo svi potajno priželjkivali djevojčicu,al je najbitnije da je beba zdrava,to na prvom mjestu.Da nam ga Bog da hairli da bude i da uspijemo od njega čovjeka napraviti.Imat ćemo mi ako Bog da snahe za kćeri.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:00:52
treće
ja se sve nešto kontam na taj stočić da mi je pa da ne lahorim, 2 puta lahorila gore mi to od poroda, a i oni ne znaju sjecnuti već zadaju rez patronažna se zabezekne kad vidi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:02:02
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće
GERBO je li u tebe uvijek ovako veselo il je od hormona, nekako zadovoljstvo se vidi ,
hvala ti draga..sad je veselo hBogu ja sam bila plačna u 7 mjesecu, pa onda one boce..sad se opet povratilo staro raspoloženje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:12:00
Sandrich
evo i mene da mahnem svojim trudnicama pa odo malo u setnju, u merkator, nisam dugo bebi nista kupila pa me panika uhvatilaa i da pozelim srecu Dinamitnoj danas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:26:05
gerberka
Dinamitna sretno
sandrich ne vadi se na bebu, tebi crvi u guzici, da ti je pare trošitkupi sta jeftino da imamo za dobar parfem.kako smo se i dogovorile na skajpu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:26:20
dzenyA
Gerbo si Ma gospoja ce imati poseban tretman ja sam se vec napucala sta je bilo po kuhinji , a kontat cemo sta cemo za rucak bitno je da se euro blok VELIKI smazo a i ja neznam za tu velicinu koju cu kupit pa sigurno cu one od 3-6 kg
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:49:33
animagical
IZVORNA PORUKA: treće
ovi vir 80 se i koriste radi ev. epiziotomije što su mekši za ranu, za carski je valjda svejedno koji će
vir 80 su pamucni pa su istina puuuno bolji za epi, ali i kod carskog su najbolji vir jer su lohije (krvarenje iza poroda) jako zarazne, pune bakterija i nije dobro da koza ne dise...lahko se dobiju gljivice i svasta nesto...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:51:03
gerberka
patronazna na vjezbama kaze da su ekstra i boni obicni, ali su kako se kupuju i poskupili pa su vir 80 također dobre
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:51:24
soraya
Dinamitna, sretno danas!!! Adjelo bas sam se nasmijala komentarima tvog djecaka, bas je simpatican... Elllam ovaj klip je presladak, oplakala sam dok sam ga gledala.
Mi sinoc bili na kontroli u bolnici, beba se hB lijepo spusta, dok. mjerio protok kisika do bebija, sve uredno, dao mi da uradim nalaze i odem na EKG kod interniste u slucaju carskog reza ali vjerovatno cemo ici na prirodni porod. Samo sto bebi odavno pupcana vrpca stoji na ramenu kao lenta pa da se ne bi ne dao Bog obmotala oko vrata da smo pripravni. Toliko od mene.... pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 12:58:34
soraya
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA
i jos nesto kakvi se ulosci kupuju Vir 80 ili Vir 90 kakva je razlika izmedju rozih i plavih i zene koje su se na carski porodile da li idu ovi ulosci i medicinske gace ili vec sta ?????
[/quot dzenya vir 80 su crveno pakovanje i 100% gaza i vata...vir90 imaju plastike i dosta su jeftinije od vir 80
mrežaste gaće uzmi svakako..ne nosiš ih dok ležis ma o kakvom porodu se radi.one služe da ih nabaciš kad krenes u wc, da ne moras skupljenih nogu hodati, a da se rana i dalje sušičim se vratiš do kreveta skineš i gaćice i pustiš gospođu da lahori
Bože Dragi, ja sklona prehladama ovako u toplom, bit ce mi veselo to lahorenje
Gerberko interesuju me te mrezaste gace. vidjela sam u dm-u da imaju neke skuplje, mislim oko 17 km. one su prave mrezaste a u dm-u imaju i one kao jednokratne gacice oko 6 km mislim da je se zovu Jessa, one su onako kao polupaprne, polumrezaste. Ja sam po preporuci prodavacice uzela te Jessa. jesam li pogrijesila jesam li trebala uzeti te prave mrezaste od 17 km?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 13:03:13
gerberka
hej draga cestitam za uredan pregled nece se akoBogda omotati, a tu su i dr, samo nek ste pripravni
ja ne znam kakve su te, ja sam vidjela od zena u bolnici..kupe u apoteci 4 kom 8 km mrežaste gacice i jedna mi bas odmotala da vidim, kao prava mreza..ja sma planirala u apoteciali nisi pogrisila..pa znaju teta u dm-u sta ide najbolje..ja sinoc vidim u dm-u hippov siruo najjeftinije nego bio gdje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 13:11:41
ellam
ja sam te mrezaste gacice kupila u DM-u
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 13:20:48
hoki poki
veliki pozdrav svim trudnicama tako vas je lijepo citati, pune ste pozitivne energije, svaka vam cast. interesuje me znate li da li danas ima termin za vjezbe u Skerlicevoj, ili samo je samo cetvrtkom i petkom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 13:32:03
soraya
Gerberko skontal ti sta ces za dorucak sta si fino papala??? a sto se pupcane vrpce tice nadam se da ce ostati ovako do kraja trudnoce.....ali pratit cemo.
Ellam koju si ti vrst gacica uzela ove od 17 km ili od 6 km dm-ove? Ja sam se rukovodila preporukom prodavacice, sto Gerberka kaze zna zena sta se kupuje i trazi...