Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:09:07
raja_ringe
Miracle bas mi je zao .. samo kad pomislim na to i kada se pokusam staviti u 'tvoje cipele' prodje me jeza.. aBd to ce sve biti dobro..inače ne volim da poredim nečije situacije (ono npr. znam ja komšinicu i sl.), ali da te malo pokušam umiriti. Moja tetka je imala teški udes u trudnoci, jos kao suvozac najgore prosla, ali fala Bogu sve se dobro zavrsilo i rodila zdravu curicu.. Jedva čekam da nam se javiš aBd poslije GAK-a sa dobrim vijestim..
Ja sam bila puno zadovoljnija svojim kg dok nisam vaše pročitala .. Čitav život spadam u grupu onih taman pa na granici da budem mršava, ali od udaje naravno sam se upisala u grupu taman pa na granici debelih.. tako sam u trudnoću ušla sa viškom kg... Prvo sam izgubila 3kg, pa ih vratila i dodala još 3. 22 sedmice i 5 dana 6 kg. Sada imam 68 kg, visina 170 cm. Kad smo kod kg, jesu li vaši muževi prošli sa vama sve trudničke tegobe?? Moj se tako samnom solidariše, puno spavamo (on čak i više, jer ja se naveče probudim, a on u komadu spava). Dobio je kg, ali samo u stomak. Često ga žgaravica muči. Oboje smo bukvalno kao ona iz reklame- a zar nije bilo jabuke .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:13:45
treće
OVO JE SA ORDINACIJA.HR Čajevi dobri za trudnice i dojilje su "Rooibos" i "Mothers pride". Ne sadre tein i ostale nepreporučljive sastojke. Rooibos čaj Rooibos čaj ili "majčino čudo“ poznat je više od 300 godina stanovnicima juga Afrike. Odličan je za trudnice, jer je bogat C vitaminom i ne sadrži tein, a također je dobar protiv gripe i prehlade. "Napitak se priređuje od igličastih listića koji rastu na crvenom grmlju, poznatom pod nazivima „planinski čaj“ ili „afrički crveni čaj“. Ima blagotvorno djelovanje na dojenački organizam. Rooibos biljka specifična je po tome što može rasti samo u Južnoj Africi, jer zahtijeva visoke temperature, između 40 i 45 stupnjeva danju i 20 stupnjeva noću te čisti zrak bez prašine i industrijskih otpadaka", objašnjavaju iz Kuće zelenog čaja. Korijen biljke je do dva metra u zemlji, dok stabljika doseže visinu od 1 do 1,5 metara. Lišće ima male iglice. Prehrambena vrijednost Rooibos čaja zasniva se na prisutnosti željeza, kalija, natrija, kalcija, bakra, cinka, magnezija, fluora i mangana, koji su važni u očuvanja zdravlja ljudskog organizma. Moguće ga je piti i hladnog, miješati s narančinim sokom, a neki ga koriste čak i za koktele.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:15:46
treće
OVO iz covermagazina
ROOIBOS – ČAJ OD ROOIBOSA
Rooibos je čaj koji se uzgaja u južnoafričkoj visoravni, gdje se stoljećima koristi kao prirodni lijek.
Sadrži niz antioksidanata, od kojih su neki potpuno ekskluzivni i može ih se pronaći samo u rooibosu.
Obzirom da je čaj bez kofeina s niskim udjelom tanina, a visokim sadržajem vitamina C, te mnogih minerala gotovo da se može smatrati prehrambenim proizvodom, ali s druge strane rooibos ne sadrži kalorije, pa je posebno koristan osobama koje su na dijeti.
Minerali sadržani u jednoj šalici roobosa su:
Cink Mangan Alpha-hydroxy (koji je odličan za kožu) Magnezij Bakar Željezo Kalij Kalcij Florid
A različite studije pokazuju kako su zdravstvene prednosti od ovog čaja ogromne:
- Može se koristiti za liječenje peludne groznice, astme i ekcema.
- Ako se nanosi direktno na kožu može usporiti proces starenja.
- Poboljšava imunološki sustav.
- Smanjuje razdražljivost, glavobolje, živčanu napetost i nesanicu.
- Djeluje protiv grčeva, za ublažavanje grčeva u želudcu i kod kolika u dojenčadi.
Istraživanja su pokazala kako rooibos čaj također štiti od kardiovaskularnih bolesti, te sprječava srčana oboljenja. Također, otkriveno je kako i u nekim slučajevima preventivno djeluje protiv nastanka raka. Flavonoidi u njemu mogu štititi od neželjenih genetskih oštećenja stanica, a čaj povećava proizvodnju antitijela. Stručnjaci procjenjuju da pruža zaštitu i od oboljenja jetre i debelog crijeva.
Japanska istraživanja potvrdila su kako rooibos značajno smanjuje svrbež kod bolesnika s dermatitisom.
Rooibos može biti koristan u sprječavanju starenja mozga i promjena u mozgu povezanih sa starenjem, te se smatra korisnim sredstvom u borbi protiv učinka godina.
Može se poslužiti kao vrući ili hladni čajni napitak, a ponekad se koristi i u jelima, umacima, voćnim pićima, kremama za ruke i losionima za tijelo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:34:57
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Kad smo kod kg, jesu li vaši muževi prošli sa vama sve trudničke tegobe?? Moj se tako samnom solidariše, puno spavamo (on čak i više, jer ja se naveče probudim, a on u komadu spava). Dobio je kg, ali samo u stomak. Često ga žgaravica muči. Oboje smo bukvalno kao ona iz reklame- a zar nije bilo jabuke .
eno moja trudnica otisao nam kupiti koji slatkis, a i stomo mu se ukazo..ma isto sve
trece hvala za info
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:48:31
gerberka
raja_ringe
dok sam ja skontala
a de mi reci koja je to reklama a zar nije bilo jabuke kazu stvarno da se muskarci osjecaju " trudno" i da na neki svoj način prolazi drugo stanje zajedno s nama
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:02:37
gerberka
jel ovo nesto novo na fb, kad idem na neciji profil ogromna profil slika preko cijelog zida
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:05:34
raja_ringe
Reklama je za neki sok, pa on u neka doba ide da joj kupi jer je njoj trudnoj prahnuo sok..i kada donese npr. borovnicu, ona njemu kaže: "A zar nije bilo jabuke??"..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:06:07
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
raja_ringe
dok sam ja skontala
a de mi reci koja je to reklama a zar nije bilo jabuke kazu stvarno da se muskarci osjecaju " trudno" i da na neki svoj način prolazi drugo stanje zajedno s nama
a kad se porodite oni ce se osjecati "porodjeno", moj stalno tepa maloj "rodio babo"
eh da vidite veze kcerkica-babo, to je nesto spesl ja bi ih samo gledala i plakala duse moje dvije Barekallah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:07:01
gerberka
jest lako ovima koje su se porodile avazit
i mi smo vala s tobom sve dileme o indukciji prošle
dinamitna, ja mislim da mozes traziti epiduralnu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:09:14
Mirkica
IZVORNA PORUKA: treće
OVO JE SA ORDINACIJA.HR Čajevi dobri za trudnice i dojilje su "Rooibos" i "Mothers pride". Ne sadre tein i ostale nepreporučljive sastojke. Rooibos čaj Rooibos čaj ili "majčino čudo“ poznat je više od 300 godina stanovnicima juga Afrike. Odličan je za trudnice, jer je bogat C vitaminom i ne sadrži tein, a također je dobar protiv gripe i prehlade. "Napitak se priređuje od igličastih listića koji rastu na crvenom grmlju, poznatom pod nazivima „planinski čaj“ ili „afrički crveni čaj“. Ima blagotvorno djelovanje na dojenački organizam. Rooibos biljka specifična je po tome što može rasti samo u Južnoj Africi, jer zahtijeva visoke temperature, između 40 i 45 stupnjeva danju i 20 stupnjeva noću te čisti zrak bez prašine i industrijskih otpadaka", objašnjavaju iz Kuće zelenog čaja. Korijen biljke je do dva metra u zemlji, dok stabljika doseže visinu od 1 do 1,5 metara. Lišće ima male iglice. Prehrambena vrijednost Rooibos čaja zasniva se na prisutnosti željeza, kalija, natrija, kalcija, bakra, cinka, magnezija, fluora i mangana, koji su važni u očuvanja zdravlja ljudskog organizma. Moguće ga je piti i hladnog, miješati s narančinim sokom, a neki ga koriste čak i za koktele.
redovno kod mene se pije :)) kud je i ukus lijep stvarno dobar caj znala sam da je lijekovit ali ovoliko nisam sad cu jos cesce piti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:10:46
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Reklama je za neki sok, pa on u neka doba ide da joj kupi jer je njoj trudnoj prahnuo sok..i kada donese npr. borovnicu, ona njemu kaže: "A zar nije bilo jabuke??"..
trenira ja, a?
ja ispekla kokoš i krompir, narezala kiselog kupusa..kaze moja trudnica on ce malo supice pripremit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:11:40
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
jest lako ovima koje su se porodile avazit
i mi smo vala s tobom sve dileme o indukciji prošle
dinamitna, ja mislim da mozes traziti epiduralnu
ja ovako malo sa strane, a kad sam isla na kontrolu i vidjela trudnicu 9ti mjesec, tacno mene trema uhvatila hahahaha al kako vrijeme prolazi to se sve haman zaboravi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:14:30
gerberka
ja pitam dr mozel mi malo pomjerit termin, hastra me hvata kaze može reci kad ti odgovara
< Poruku je uredio gerberka -- 26.12.2011 16:15:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:22:40
soraya
IZVORNA PORUKA: Silver
Soraya mislis na onu za izdajanje??? Nisam mislila je nositi, ustvari ni nemam je uopste... a zasto pitas, jeli imas neki problem sa bradavicama ili grudima? Ukoliko imas bilo kakvih nedoumica, javi se LejliKA, ona ce ti sigurno dati dobar savjet!
ma pitam jer dam cula da je neke zenice nose sa sobom u bolnicu, kao imaju oni i u bolnici ali znaju biti sve zauzete, a ja je vec imam pa da vidim hocu li je nositi ili ne.....
Miracle dragomi je da si dobro, pametno je sto si otisla doktoru ma neka si se i nahodala, bolje i to saad makar znas da je sve u redu sa tobom i sa bebom. A bas mi je zao tvog malog sincica, to je sok i za djecu, ali znas kakvi su malisani oni to brzo zaborave samo ih treba hrabriti.... A sto se kilica tice ja mislim da sam ovdje apsolutni rekorder, 37. sedmica +18 kg a samo bih nesto zobala bilo to slano ili slatko bas mi se apetit otvorio u trudnoci :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:25:39
Bebica11
IZVORNA PORUKA: soraya
IZVORNA PORUKA: Silver
Soraya mislis na onu za izdajanje??? Nisam mislila je nositi, ustvari ni nemam je uopste... a zasto pitas, jeli imas neki problem sa bradavicama ili grudima? Ukoliko imas bilo kakvih nedoumica, javi se LejliKA, ona ce ti sigurno dati dobar savjet!
ma pitam jer dam cula da je neke zenice nose sa sobom u bolnicu, kao imaju oni i u bolnici ali znaju biti sve zauzete, a ja je vec imam pa da vidim hocu li je nositi ili ne.....
Miracle dragomi je da si dobro, pametno je sto si otisla doktoru ma neka si se i nahodala, bolje i to saad makar znas da je sve u redu sa tobom i sa bebom. A bas mi je zao tvog malog sincica, to je sok i za djecu, ali znas kakvi su malisani oni to brzo zaborave samo ih treba hrabriti.... A sto se kilica tice ja mislim da sam ovdje apsolutni rekorder, 37. sedmica +18 kg a samo bih nesto zobala bilo to slano ili slatko bas mi se apetit otvorio u trudnoci :))))
mislim ako sve bude ok i budes 1 dan da ti ne treba, sta ces izdajati??? kolostrum to su 2-3 kapi
eh jedino ako po iskustvu znas da ce ti nadoci mlijeko moze se desiti da ti zatreba al moze ti muz uvijek naknadno donijeti
meni je trebala jer sam bila 12 dana gore al ja sam poseban slucaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:34:06
soraya
Bebice nadam se krstkom ostanku u bolnici i da mi nece trebati. kako je tvoja Naima, napreduje li, slusa li? Poslije toliko muke i zrtve tvoje malo zlato je konacno kraj tebe hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:46:22
Silver
Dinamitna duso, bas mi je zao za turu... mozda to jos nije za doktora, ne znam nisam imala nikako turu u trudnoci! Mozda da se istusiras samo!
Ja sam bila na ctg-u... beba nesto mirnija, ali sve ok inace, osim sto mi je dr. na boovanju, a nema ko da je mjenja druga dr. samo ovlas bacila pogled i kao ok je! Niti su znali da li da dolazim slijedece sedmice na ctg ili pregled, niti sta cu za uputnicu za porod...nista! Onda me oni u zdravstvenom izmaltretirali, samo me salju, biro-zdravstveno i obratno, mjenjam prezime Onda sam dosla kuci i sjela i isplakala se od huje ... odspavala i sad sam ponovo ok!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:48:44
gerberka
soraya ne placi ja cu te prestici sa kg i meni se sve jede, a Boga me strah da si uskracujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:50:18
Anoniman
Silver, bitno da je sve ok
ma tusirala sam se i spadne do 36,7 i opet ide gore , popila pola paracetamola jer sam sva zacepljena (bukvalno) jedva disem. mi je dosta mirniji nego inace, ali osjetim ga.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:53:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: soraya
Bebice nadam se krstkom ostanku u bolnici i da mi nece trebati. kako je tvoja Naima, napreduje li, slusa li? Poslije toliko muke i zrtve tvoje malo zlato je konacno kraj tebe hvala Bogu
dobro je hB, slusa, ruca redovno, imamo grcice, pa je skoro cio dan u narucju lopuzica mala, mama je jubi, mijki, pjevusim joj i tako je smirujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 16:53:56
Silver
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Silver, bitno da je sve ok
ma tusirala sam se i spadne do 36,7 i opet ide gore , popila pola paracetamola jer sam sva zacepljena (bukvalno) jedva disem. mi je dosta mirniji nego inace, ali osjetim ga.
MA bebi se umirio uhvatila ga prpa...valja sutra napolje zao mi je sto te tura muci...izdrzi do sutra lutko i sve ce doci na svoje