|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  313 314 [315] 316 317   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
26.12.2011 15:09:07   
raja_ringe
Miracle bas mi je zao user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .. samo kad pomislim na to i kada se pokusam staviti u 'tvoje cipele' prodje me jeza.. aBd to ce sve biti dobro..inače ne volim da poredim nečije situacije (ono npr. znam ja komšinicu i sl.), ali da te malo pokušam umiriti. Moja tetka je imala teški udes u trudnoci, jos kao suvozac najgore prosla, ali fala Bogu sve se dobro zavrsilo i rodila zdravu curicu.. Jedva čekam da nam se javiš aBd poslije GAK-a sa dobrim vijestim..

Ja sam bila puno zadovoljnija svojim kg dok nisam vaše pročitala user posted image .. Čitav život spadam u grupu onih taman pa na granici da budem mršava, ali od udaje naravno sam se upisala u grupu taman pa na granici debelih.. tako sam u trudnoću ušla sa viškom kg... Prvo sam izgubila 3kg, pa ih vratila i dodala još 3. 22 sedmice i 5 dana 6 kg. Sada imam 68 kg, visina 170 cm. Kad smo kod kg, jesu li vaši muževi prošli sa vama sve trudničke tegobe?? Moj se tako samnom solidariše, puno spavamo (on čak i više, jer ja se naveče probudim, a on u komadu spava). Dobio je kg, ali samo u stomak. Često ga žgaravica muči. Oboje smo bukvalno kao ona iz reklame- a zar nije bilo jabuke user posted image .

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7851
26.12.2011 15:13:45   
treće
OVO JE SA ORDINACIJA.HR
Čajevi dobri za trudnice i dojilje su "Rooibos" i "Mothers pride". Ne sadre tein i ostale nepreporučljive sastojke.
Rooibos čaj
Rooibos čaj ili "majčino čudo“ poznat je više od 300 godina stanovnicima juga Afrike. Odličan je za trudnice, jer je bogat C vitaminom i ne sadrži tein, a također je dobar protiv gripe i prehlade.
"Napitak se priređuje od igličastih listića koji rastu na crvenom grmlju, poznatom pod nazivima „planinski čaj“ ili „afrički crveni čaj“. Ima blagotvorno djelovanje na dojenački organizam.
Rooibos biljka specifična je po tome što može rasti samo u Južnoj Africi, jer zahtijeva visoke temperature, između 40 i 45 stupnjeva danju i 20 stupnjeva noću te čisti zrak bez prašine i industrijskih otpadaka", objašnjavaju iz Kuće zelenog čaja.
Korijen biljke je do dva metra u zemlji, dok stabljika doseže visinu od 1 do 1,5 metara. Lišće ima male iglice. Prehrambena vrijednost Rooibos čaja zasniva se na prisutnosti željeza, kalija, natrija, kalcija, bakra, cinka, magnezija, fluora i mangana, koji su važni u očuvanja zdravlja ljudskog organizma.
Moguće ga je piti i hladnog, miješati s narančinim sokom, a neki ga koriste čak i za koktele.

< Poruku je uredio treće -- 26.12.2011 15:22:55 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7852
26.12.2011 15:15:46   
treće
OVO iz covermagazina

ROOIBOS – ČAJ OD ROOIBOSA

Rooibos je čaj koji se uzgaja u južnoafričkoj visoravni, gdje se stoljećima koristi kao prirodni lijek.

Sadrži niz antioksidanata, od kojih su neki potpuno ekskluzivni i može ih se pronaći samo u rooibosu.

Obzirom da je čaj bez kofeina s niskim udjelom tanina, a visokim sadržajem vitamina C, te mnogih minerala gotovo da se može smatrati prehrambenim proizvodom, ali s druge strane rooibos ne sadrži kalorije, pa je posebno koristan osobama koje su na dijeti.

Minerali sadržani u jednoj šalici roobosa su:

Cink
Mangan
Alpha-hydroxy (koji je odličan za kožu)
Magnezij
Bakar
Željezo
Kalij
Kalcij
Florid

A različite studije pokazuju kako su zdravstvene prednosti od ovog čaja ogromne:

- Može se koristiti za liječenje peludne groznice, astme i ekcema.

- Ako se nanosi direktno na kožu može usporiti proces starenja.

- Poboljšava imunološki sustav.

- Smanjuje razdražljivost, glavobolje, živčanu napetost i nesanicu.

- Djeluje protiv grčeva, za ublažavanje grčeva u želudcu i kod kolika u dojenčadi.

Istraživanja su pokazala kako rooibos čaj također štiti od kardiovaskularnih bolesti, te sprječava srčana oboljenja. Također, otkriveno je kako i u nekim slučajevima preventivno djeluje protiv nastanka raka. Flavonoidi u njemu mogu štititi od neželjenih genetskih oštećenja stanica, a čaj povećava proizvodnju antitijela. Stručnjaci procjenjuju da pruža zaštitu i od oboljenja jetre i debelog crijeva.

Japanska istraživanja potvrdila su kako rooibos značajno smanjuje svrbež kod bolesnika s dermatitisom.

Rooibos može biti koristan u sprječavanju starenja mozga i promjena u mozgu povezanih sa starenjem, te se smatra korisnim sredstvom u borbi protiv učinka godina.

Može se poslužiti kao vrući ili hladni čajni napitak, a ponekad se koristi i u jelima, umacima, voćnim pićima, kremama za ruke i losionima za tijelo.

< Poruku je uredio treće -- 26.12.2011 15:23:41 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7853
26.12.2011 15:34:57   
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Kad smo kod kg, jesu li vaši muževi prošli sa vama sve trudničke tegobe?? Moj se tako samnom solidariše, puno spavamo (on čak i više, jer ja se naveče probudim, a on u komadu spava). Dobio je kg, ali samo u stomak. Često ga žgaravica muči. Oboje smo bukvalno kao ona iz reklame- a zar nije bilo jabuke user posted image .

eno moja trudnica otisao nam kupiti koji slatkis, a i stomo mu se ukazo..ma isto sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

trece  hvala za info  user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 7854
26.12.2011 15:42:33   
raja_ringe
Ja sam nekako preskočila jednu čitavu stranicu, evo sada vidjeh da se Miracle već vratila..user posted image user posted image user posted image baš mi je drago da je sve dobro...

< Poruku je uredio raja_ringe -- 26.12.2011 15:47:55 >

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7855
26.12.2011 15:48:31   
gerberka
raja_ringe user posted image user posted image user posted image

dok sam ja skontala user posted image user posted image user posted image

a de mi reci koja je to reklama a zar nije bilo jabuke user posted image
kazu stvarno da se muskarci osjecaju " trudno" i da na neki svoj način prolazi drugo stanje zajedno s nama user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 7856
26.12.2011 16:02:37   
gerberka
jel ovo nesto novo na fb, kad idem na neciji profil ogromna profil slika preko cijelog zida user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7857
26.12.2011 16:03:07   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Gerbo meni su ctg-om poceli u 37. nedjelji.

Zenice, znate li ima li kakve sanse na GAK-u traziti epidural? Mislim, moze li se to tek tako traziti user posted image

de bona sta si se nasekiralauser posted image user posted image user posted image

evo ja se ispatila al sve zaboravila i opet bih, znaci sve je podnosljivo, samo ti vibriram da brzo bude da se ne umorisuser posted image

sretno sutrauser posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7858
26.12.2011 16:05:34   
raja_ringe
Reklama je za neki sok, pa on u neka doba ide da joj kupi jer je njoj trudnoj prahnuo sok..i kada donese npr. borovnicu, ona njemu kaže: "A zar nije bilo jabuke??".. user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7859
26.12.2011 16:06:07   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

raja_ringe user posted image user posted image user posted image

dok sam ja skontala user posted image user posted image user posted image

a de mi reci koja je to reklama a zar nije bilo jabuke user posted image
kazu stvarno da se muskarci osjecaju " trudno" i da na neki svoj način prolazi drugo stanje zajedno s nama user posted image

a kad se porodite oni ce se osjecati "porodjeno", moj stalno tepa maloj "rodio babo"user posted image user posted image user posted image

eh da vidite veze kcerkica-babo, to je nesto spesluser posted image user posted image user posted image ja bi ih samo gledala i plakala duse moje dvije Barekallahuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7860
26.12.2011 16:07:01   
gerberka
jest lako ovima koje su se porodile avazit  user posted image

user posted image user posted image user posted image

i mi smo vala s tobom sve dileme o indukciji prošle user posted image

dinamitna, ja mislim da mozes traziti epiduralnu

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7861
26.12.2011 16:08:11   
Bebica11
Miracle upratih da si imala nezgodu, al da je eto sve ok hvala Bogu, bas mi je zao sto si se sekirala, pokusaj se opustiti i zaboraviti touser posted image

ostale imate velikiuser posted image ne mogu sve upratiti, mala ima grceve pa sam samo uletila kratko

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7862
26.12.2011 16:09:14   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: treće

OVO JE SA ORDINACIJA.HR
Čajevi dobri za trudnice i dojilje su "Rooibos" i "Mothers pride". Ne sadre tein i ostale nepreporučljive sastojke.
Rooibos čaj
Rooibos čaj ili "majčino čudo“ poznat je više od 300 godina stanovnicima juga Afrike. Odličan je za trudnice, jer je bogat C vitaminom i ne sadrži tein, a također je dobar protiv gripe i prehlade.
"Napitak se priređuje od igličastih listića koji rastu na crvenom grmlju, poznatom pod nazivima „planinski čaj“ ili „afrički crveni čaj“. Ima blagotvorno djelovanje na dojenački organizam.
Rooibos biljka specifična je po tome što može rasti samo u Južnoj Africi, jer zahtijeva visoke temperature, između 40 i 45 stupnjeva danju i 20 stupnjeva noću te čisti zrak bez prašine i industrijskih otpadaka", objašnjavaju iz Kuće zelenog čaja.
Korijen biljke je do dva metra u zemlji, dok stabljika doseže visinu od 1 do 1,5 metara. Lišće ima male iglice. Prehrambena vrijednost Rooibos čaja zasniva se na prisutnosti željeza, kalija, natrija, kalcija, bakra, cinka, magnezija, fluora i mangana, koji su važni u očuvanja zdravlja ljudskog organizma.
Moguće ga je piti i hladnog, miješati s narančinim sokom, a neki ga koriste čak i za koktele.

redovno kod mene se pije :)) kud je i ukus lijep stvarno dobar caj znala sam da je lijekovit ali ovoliko nisam sad cu jos cesce piti

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7863
26.12.2011 16:10:46   
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Reklama je za neki sok, pa on u neka doba ide da joj kupi jer je njoj trudnoj prahnuo sok..i kada donese npr. borovnicu, ona njemu kaže: "A zar nije bilo jabuke??".. user posted image user posted image

trenira ja, a? user posted image user posted image

ja ispekla kokoš i krompir, narezala kiselog kupusa..kaze moja trudnica on ce malo supice pripremit user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7864
26.12.2011 16:11:40   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

jest lako ovima koje su se porodile avazit  user posted image

i mi smo vala s tobom sve dileme o indukciji prošle user posted image

dinamitna, ja mislim da mozes traziti epiduralnu

ja ovako malo sa strane, a kad sam isla na kontrolu i vidjela trudnicu 9ti mjesec, tacno mene trema uhvatila hahahaha al kako vrijeme prolazi to se sve haman zaboravi

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7865
26.12.2011 16:14:30   
gerberka
user posted image user posted image user posted image ja pitam dr mozel mi malo pomjerit termin, hastra me hvata user posted image user posted image kaze može reci kad ti odgovara user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 26.12.2011 16:15:04 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7866
26.12.2011 16:22:40   
soraya
IZVORNA PORUKA: Silver

Soraya mislis na onu za izdajanje??? Nisam mislila je nositi, ustvari ni nemam je uopste... a zasto pitas, jeli imas neki problem sa bradavicama ili grudima? Ukoliko imas bilo kakvih nedoumica, javi se LejliKA, ona ce ti sigurno dati dobar savjet!

ma pitam jer dam cula da je neke zenice nose sa sobom u bolnicu, kao imaju oni i u bolnici ali znaju biti sve zauzete, a ja je vec imam pa da vidim hocu li je nositi ili ne.....

Miracle drago  mi je da  si dobro, pametno je sto si otisla doktoru ma neka si se i nahodala, bolje i to saad makar znas da je sve u redu sa tobom i sa bebom. A bas mi je zao tvog malog sincica, to je sok i za djecu, ali znas kakvi su malisani oni to brzo zaborave samo ih treba hrabriti....
A sto se kilica tice ja mislim da sam ovdje apsolutni rekorder, 37. sedmica +18 kguser posted image  
a samo bih nesto zobala bilo to slano ili slatko bas mi se apetit otvorio u trudnoci :))))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7867
26.12.2011 16:25:39   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: soraya

IZVORNA PORUKA: Silver

Soraya mislis na onu za izdajanje??? Nisam mislila je nositi, ustvari ni nemam je uopste... a zasto pitas, jeli imas neki problem sa bradavicama ili grudima? Ukoliko imas bilo kakvih nedoumica, javi se LejliKA, ona ce ti sigurno dati dobar savjet!

ma pitam jer dam cula da je neke zenice nose sa sobom u bolnicu, kao imaju oni i u bolnici ali znaju biti sve zauzete, a ja je vec imam pa da vidim hocu li je nositi ili ne.....

Miracle drago  mi je da  si dobro, pametno je sto si otisla doktoru ma neka si se i nahodala, bolje i to saad makar znas da je sve u redu sa tobom i sa bebom. A bas mi je zao tvog malog sincica, to je sok i za djecu, ali znas kakvi su malisani oni to brzo zaborave samo ih treba hrabriti....
A sto se kilica tice ja mislim da sam ovdje apsolutni rekorder, 37. sedmica +18 kguser posted image  
a samo bih nesto zobala bilo to slano ili slatko bas mi se apetit otvorio u trudnoci :))))

mislim ako sve bude ok i budes 1 dan da ti ne treba, sta ces izdajati??? kolostrumuser posted image to su 2-3 kapi

eh jedino ako po iskustvu znas da ce ti nadoci mlijeko moze se desiti da ti zatreba al moze ti muz uvijek naknadno donijeti

meni je trebala jer sam bila 12 dana gore al ja sam poseban slucaj

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7868
26.12.2011 16:31:10   
Anoniman
Zenice, meni danas temperatura 37,3

Ne znam sta da radim vise user posted image Do danas sam nekako drzala do plafon 37.

Da se javim na GAK ili dr. opce prakse ili ipak na hitnu da idem user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 7869
26.12.2011 16:34:06   
soraya
Bebice nadam se krstkom ostanku u bolnici i da mi nece trebati.
kako je tvoja Naima, napreduje li, slusa li? Poslije toliko muke i zrtve tvoje malo zlato je konacno kraj tebe user posted image  hvala Bogu

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7870
26.12.2011 16:46:22   
Silver
Dinamitna duso, bas mi je zao za turu...user posted image mozda to jos nije za doktora, ne znam nisam imala nikako turu u trudnoci! Mozda da se istusiras samo!

Ja sam bila na ctg-u...user posted image beba nesto mirnija, ali sve ok inace, osim sto mi je dr. na boovanju, a nema ko da je mjenja user posted image druga dr. samo ovlas bacila pogled i kao ok je! Niti su znali da li da dolazim slijedece sedmice na ctg ili pregled, niti sta cu za uputnicu za porod...nista! Onda me oni u zdravstvenom izmaltretirali, samo me salju, biro-zdravstveno i obratno, mjenjam prezime user posted image
Onda sam dosla kuci i sjela i isplakala se od huje ... odspavala i sad sam ponovo ok!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7871
26.12.2011 16:48:44   
gerberka
soraya ne placi ja cu te prestici sa kg user posted image user posted image user posted image
i meni se sve jede, a Boga me strah da si uskracujem

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7872
26.12.2011 16:50:18   
Anoniman
Silver, bitno da je sve ok user posted image

ma tusirala sam se i spadne do 36,7 i opet ide gore user posted image , popila pola paracetamola jer sam sva zacepljena (bukvalno) jedva disem. user posted image mi je dosta mirniji nego inace, ali osjetim ga.

(odgovor članu Silver)
  Neposredna veza do poruke: 7873
26.12.2011 16:53:23   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: soraya

Bebice nadam se krstkom ostanku u bolnici i da mi nece trebati.
kako je tvoja Naima, napreduje li, slusa li? Poslije toliko muke i zrtve tvoje malo zlato je konacno kraj tebe user posted image  hvala Bogu

dobro je hB, slusa, ruca redovno, imamo grcice, pa je skoro cio dan u narucju lopuzica mala, mama je jubi, mijki, pjevusim joj i tako je smirujemuser posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7874
26.12.2011 16:53:56   
Silver

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Silver, bitno da je sve ok user posted image

ma tusirala sam se i spadne do 36,7 i opet ide gore user posted image , popila pola paracetamola jer sam sva zacepljena (bukvalno) jedva disem. user posted image mi je dosta mirniji nego inace, ali osjetim ga.

MA bebi se umirio uhvatila ga prpa...valja sutra napolje user posted image zao mi je sto te tura muci...izdrzi do sutra lutko i sve ce doci na svoje user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  313 314 [315] 316 317   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  313 314 [315] 316 317   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *