Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 15:12:56
Hurma
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Drage moje, ja malo zaspala i pocese me loviti boloviu donjem dijelu ledja da sam mislila poludjet cu kako su jaki bili. I pri promijeni polozaja tijela nisu prestajali. Sad je malo popustilo, ali sam ubijedjena da ce opet i to ubrzo. Koja bol... uzas, a stvarno nisam peka jer sam vjecito imala grozno bolne menstuacije. Eto mozda i bude sta do veceras
ja se sjecam da mi je deveti mjesec bio najgori... mislim zadnji dio u prosloj trudnoci i to cekanje, ziganje... mogu da zamislim kako ti je... posebno kad prođe termin... preležala sam cijelu trudnocu ali mi je taj kraj devetog bio uzas... sreca rodila 4 dana pred termin... a kako je vama koje pređete... jaaaaaaaao... ali dzaba je, valja biti strpljiv...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 15:19:24
soraya
u pravu si, meni doktorica objasnila da je bolje i ovako da je beba aktivna i da ona krivulja na dijagramu varira (znas na sta mislim) nego da je obrnuta situacija tj da je bebi premirna, u svakom slucaju u ponedjeljak odoh u bolnicu svom doktoru u dezuru pa cu vidjeti i sa njim. ali danas se nisam toliko uplasila kao prije 3 dana kada sam prvi put radila ctg.
a ja kazem genetika je cudo, beba ima na koga i biti zivahna ni ja ni muz nemamo mira, pogotovo on. sveki kaze kad je bio mali da je bio veliki sejtan i da je stalno radio neke vratolomije tako da.... i jos nesto, kad sam bila u ponedjeljak navecer kod tog svog doktora u bolnici na uzv-u vidio je da beba ima rupicu na bradi, a u porodici mog muza ta rupica se prenosi iz generacije u generaciju (imala je njegova pranana, pa dedo,radjaci, otac ima je i on) kad je doktor to rekao mm se sav istopio.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 15:20:08
gerberka
ma joj, ako vi imate te bolove tek u 9 mj onda ste na konju
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 15:45:17
gerberka
opet ja kazem hvala Ti Bože na svemu ovom
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 15:57:34
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ajnur
E bebele evo i mene po drugi put na ovoj temi.Vidim kod vas sitno a mi smo na pocetku.Interesuje me jel ide neko kod vas kod dr Nidzare Abadzic kontam da odem sledece nedelje na pregled?
Ajnur ja sam vodila kod nje trudnocu i clanica zanzibarka isto. Eh ovako, ja sam kod nje krenula jer sam cula da je dobra za rizicne trudnoce a prije sam 2 izgubila, i hB iznijela sam hairli i terapiju mi je uvijek POTREFILA,cak me hospitalizovala kad je bilo kriticno, znaci u trudnoci me pripazila, cak je i porod na vrijeme zakazala, Bog zna sta bi bilo da mi nije provocirala porod, znaci to je sve super bilo ALI kad me porodila nije me dobro zasila, hajde taj dan se 23 zene porodilo a ja medju zadnjim pa razumijem da se desilo umor ovo ono ali meni je krivo bilo sto sam se morala operisati poslije i biti jos 12 dana a ona me u tih 12 dana samo 2 puta obisla, to mi nije bilo ok jer sam ja ipak cijelu trudnocu kod nje privatno vodila i njen sam pacijent jos se njenom greskom to desilo a nije me obisla, bas sam bila razocarana....a inace sam cula da je jos par zena kriticnih trudnoca lijepo izvela i da su vecinom zadovoljni...eto ja sam ti iskreno napisala pa sad ti ocijeni...vjeruj da i sad imam pomijesane osjecaje po pitanju nje, i zadovoljna sam jer me pazila u trudnoci a i nisam jer poslije poroda me ostavila tako da ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:05:32
Hurma
bebice, da ti bona cestitam na djevojcici, hrabrosti, volji ma svemu... nadam se da uzivate, da si napokon uvidjela da zivot kad dođe dijete dijeli se na "život prije bebe i zivot poslije dolaska bebe"... ja sam naravno za ovu varijantu poslije... :) sve se podredi jednom malom bicu... uzivajte eto u sreci, zdravlju i dobrom ako Bog da materijalnom stanju kako je moja mama znala uvijek reci, zene se napate i na porodu i na oporavku, ali se to jaaaaaako brzo zaboravi, vidim po komentaru za dr da si poprilicno zaboravila i neka... to je ipak sve slatka nekakva bol...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:07:44
glavobolja
ajnur, sve mi imamo različita mišljenja o ljekarima. Ja sam, po preporuci, u prvoj trudnoći, koja je završila spontanim, otišla kod dr. Abadžić. Prehladno mi je rekla da srce bebe ne kuca i još hladnije mi rekla da popijem Apaurin kad dođem kući. N znam, meni se naprosto prikazala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:24:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
bebice, da ti bona cestitam na djevojcici, hrabrosti, volji ma svemu... nadam se da uzivate, da si napokon uvidjela da zivot kad dođe dijete dijeli se na "život prije bebe i zivot poslije dolaska bebe"... ja sam naravno za ovu varijantu poslije... :) sve se podredi jednom malom bicu... uzivajte eto u sreci, zdravlju i dobrom ako Bog da materijalnom stanju kako je moja mama znala uvijek reci, zene se napate i na porodu i na oporavku, ali se to jaaaaaako brzo zaboravi, vidim po komentaru za dr da si poprilicno zaboravila i neka... to je ipak sve slatka nekakva bol...
velika pusa
hvala ti puno
ma jasta zaboravi se, cak sam i doktorici "halalila" gresku i to bas danas kad mi je KONACNO RANA ZARASLA, bas sam se napatila, evo 26 dana kako zarasta valjda sto sam 2 put radjena, al dobro je hB, sad se sve vrti oko bebice kako kazes, a na sebe covjek i ne misli vise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:25:37
Bebica11
IZVORNA PORUKA: glavobolja
ajnur, sve mi imamo različita mišljenja o ljekarima. Ja sam, po preporuci, u prvoj trudnoći, koja je završila spontanim, otišla kod dr. Abadžić. Prehladno mi je rekla da srce bebe ne kuca i još hladnije mi rekla da popijem Apaurin kad dođem kući. N znam, meni se naprosto prikazala
i meni se isto desilo u prvoj trudnoci
ona jest malo ters i hladna al je i strucnjak kad treba "cupati" pa sta ja znam.... ni ja nisam otisla doktorici koja mi je javila losu vijest, ostane to, tako da te razumijem u potpunosti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:42:35
ajnur
Kod mene sin 1god i 2 mjeseca nemam vremena ni da mislim o trudnoci puno znas da je taj uzrast najzahtjevniji kad misle da mogu sve mrvice male Imam blage mucnine,gadjenje al ok hvala Bogu kako je u prvoj bilo kad se sjetim uh Kako je kod tebe stanje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 16:45:12
ajnur
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Ajnur dobrodosla
Koliko znam nasa Bebica11 je vodila trudnocu kod Abadzicke i privatno i na GAK-u pa je na kraju bas zafrkala. Najbolje ce ti Bebica reci sta je bilo, ali po njenom savjetu ja bjezim od te zene. Meni je jednom bila na komisiji, vece arogancije i grubosti pri pregledu nisam dozivjela.
Bebice
Drage moje, ja malo zaspala i pocese me loviti boloviu donjem dijelu ledja da sam mislila poludjet cu kako su jaki bili. I pri promijeni polozaja tijela nisu prestajali. Sad je malo popustilo, ali sam ubijedjena da ce opet i to ubrzo. Koja bol... uzas, a stvarno nisam peka jer sam vjecito imala grozno bolne menstuacije. Eto mozda i bude sta do veceras
Hvala puno bolje vas nasla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:01:32
ajnur
IZVORNA PORUKA: Bebica11
E bebele evo i mene po drugi put na ovoj temi.Vidim kod vas sitno a mi smo na pocetku.Interesuje me jel ide neko kod vas kod dr Nidzare Abadzic kontam da odem sledece nedelje na pregled?
Ajnur ja sam vodila kod nje trudnocu i clanica zanzibarka isto. Eh ovako, ja sam kod nje krenula jer sam cula da je dobra za rizicne trudnoce a prije sam 2 izgubila, i hB iznijela sam hairli i terapiju mi je uvijek POTREFILA,cak me hospitalizovala kad je bilo kriticno, znaci u trudnoci me pripazila, cak je i porod na vrijeme zakazala, Bog zna sta bi bilo da mi nije provocirala porod, znaci to je sve super bilo ALI kad me porodila nije me dobro zasila, hajde taj dan se 23 zene porodilo a ja medju zadnjim pa razumijem da se desilo umor ovo ono ali meni je krivo bilo sto sam se morala operisati poslije i biti jos 12 dana a ona me u tih 12 dana samo 2 puta obisla, to mi nije bilo ok jer sam ja ipak cijelu trudnocu kod nje privatno vodila i njen sam pacijent jos se njenom greskom to desilo a nije me obisla, bas sam bila razocarana....a inace sam cula da je jos par zena kriticnih trudnoca lijepo izvela i da su vecinom zadovoljni...eto ja sam ti iskreno napisala pa sad ti ocijeni...vjeruj da i sad imam pomijesane osjecaje po pitanju nje, i zadovoljna sam jer me pazila u trudnoci a i nisam jer poslije poroda me ostavila tako da ne znam
Hvala ti u svakom slucaju. Meni se desilo tako sa dr Jasnom Gutic sve super al ona nije vidjela da je beba velika hvala Bogu pa smo ostali zivi oboje njega cupali,rodio se ne place odmah kisik on plav mrva moja namucen a 12(termin bio 5) dana ga prenijela ja popucala Boze sacuvaj jos mi vodenjak pukao dan prije poroda tako da je to bilo cupanje na suho...i kad je Jasna dosla u vizitu ujutro kad je vidjela sta je bilo samo se utackala i ode i opet se vratila i nijemo me gleda a ja ljudi nasmijana sretna i pored svega ne mogu da spavam od srece,uzbudjenja mislila sam da nikad necu biti mama al eto Bogu hvala.I pored svega toga evo opet trudna i nije me strah poroda najsladji bol u mom zivotu
< Poruku je uredio ajnur -- 23.12.2011 17:04:14 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:07:22
ajnur
IZVORNA PORUKA: glavobolja
Meni je bitno da je strucan dr i da je covjek...e sad se dvoumim... Zao mi je zbog tebe.To je sok za zenu...a ona tako
< Poruku je uredio ajnur -- 23.12.2011 17:08:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:36:45
anđelo
Dobro veče,trudnice moje drage,kako ste mi?Ja se evo kanim baciti na učenje,pa nikad.Prvo se naravno moram vama javiti,isčitati vas,al uskoro ću morat malo internet odgodit.Puno pusa za vas,kolica ,nosiljka su predivni,naljepnice također. Ajnur dobro nam došla.Napisala sam ovdje nekad davno da sam na forumu pročitala jednom,da je ta Abadžićka pri porodu zaboravila jednoj ženi izvaditi posteljicu,pa se ova počela raspadat i truhnut u ženi.Žena umalo nije dobila sepsu.Znam da je došlo do suđenja,kako je završilo to ne znam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:37:36
Silver
Ajnur...citav dan ovdje tipkam a ne pozeljeh dobrodoslicu
Ako ces privatno voditi, znam po nasoj forumasici drznici, da je dr. Amra iz Clarusa super, a ako ces na Gak-u moj prijedlog je Dr. Lejla Imsirija...strucna a i onako jako fina i ljubazna, ja sam isla na UZV kod nje, a opet ako ces u neki dom zdravlja u mojoj porodici su sve pozitivna iskustva sa skerlicevom tj. dr. Radom Rakic i Dr. Kulenovic!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:45:17
DinkaDavor
Dobro vece dame, obavili smo pregled danas i sve za 5 Prvi CTG uredan , bebi zijeva i pozira, tezina je tacno 1300 g ...moje noge gore po citavu noc, nervoza i toplota u stopalima...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 17:58:21
mamina princeza
cuj vec ctg..... a tu smo negdje s trudnocom cini mis e..... ja sam proslu trudnocu radila ctg iod 36 sedmice i sad i ne pitam valjda ce ,opet tada poceti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 18:19:11
DinkaDavor
mamina princezo termin mi je 11-og znaci, tu smo nas dvije Ne sjecam se u prvoj trudnoci kada sam radila CTG jer je bilo davnooooo Cim sam usla u ordinaciju, sestra rece da od 28-e sedmice se radi ctg tako da nisam nista ni pitala...Vjeruj da sam BAS gledala ko cemi voditi trudnocu i bila jako oprezna koga biram i sve pohvale za moju dr...bar u Tuzli ja ne poznajem bolju i profesionalniju osobu od nje na bazi iskustava i mene i moje sestre...Probaj pitati mila, ti i tvoje dijete ste u pitanju i zahtijavaj maksimum
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 18:53:17
Lulu_08
Kod mene sin 1god i 2 mjeseca nemam vremena ni da mislim o trudnoci puno znas da je taj uzrast najzahtjevniji kad misle da mogu sve mrvice male Imam blage mucnine,gadjenje al ok hvala Bogu kako je u prvoj bilo kad se sjetim uh Kako je kod tebe stanje?
Da da to je bas veseo period hehe, ali moje iskustvo (sto je naravno jako individualno) kaze da je najzahtjevniji period izmedju 2 i 3 godine, kada su djeca jako "pametna" sve znaju i tesko im se bilo sta moze dokazati, u ovom periodu tvoja mrvica je zivahna ali jos nije svjesna vecine stvari, tako da aBd kada bebica dodje i sincic ce jos uvijek biti "velika" beba .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 19:32:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
dinamitna, jesi jos tu?...ja se vratila iz setnje, imam isto bolove u predjelu ledja, ali i ovi se mogu izdrzat
Jos sam tu. Nisu mi se bolovi ponovili. Jednom me probolo u gospodji, onako ostro kao nozevima i to je to. Iscekujem. Mobilni je na izdahu snaga, vec mi se na displeju neke dvije linije pojavile. Na kraju ce mi crknuti pa necu ni muza dobiti nakon poroda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 20:21:56
teacher75
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne znam vise sta da radim zbog ove tvrde stolice, uzasno se patim, jutros mi je doslo da placem, imam nagon a ko da je kamen u meni, na kraju sam stavila cepic i jedva je i on pomogao ginekolog mi je dala neke vocne kocke iz DM-a za regulisanje probave, uzimaju se pred spavanje al mi nista nisu pomogle. pila sam i donat 2 dana jedvna jer mi je ukus odvratan i nista- imate li preporuciti nesto ili neki caj sto smije u
tiki te kocke ( mislmd a se zovu ortisan) su meni zabranjene jos u prosloj trudnoci jer sadrze senu koja moze izazvati kontrakcije i u malim kolicinama. zato provjeri ti ro jos jednom s nekim jer meni su bolnici to rekli i provjerila jos u 5 apoteka i sve isto. zato i h i ne koristim u trudnoci. Imas sirup Portolak koji svi hvale al meni nije nesto bio bas od koristi pila sam jednu sedmicu i vidim nista i eto stala.... Ja pijem s vremena na vrijeme Psylliox - to su kesice koje se razmute u vodi i popiju i na njima lijepo pise d amou i trudnice i dojilje. Piju se n aprazan stomak . Pokusaj ih naci nema u svim apotekama al imoze se naci. I nista definitivno ne pomaze dok ishranu ne prilagodis. Znaci sto vise voca krusaka, kivija ... tecnosti , sto manje slatkisai suhog... jogurt svakodnevno i nije lose da uzimas kaskicu lanenog sjeena s jogurtom ili mlijekom svaki dan. Onda imas one fazone mlake vode na taste ili sljive potopi navece pa ujutro ih pojedi i popoij vodu. Onda bijela kafa sa puno secera i kamilica zasercerena. Samo treba biti uporan nista to ne moze pomoci odjednom.... i ja imam cijlu trudnocu iste problem i u jednom momentu sam imala ogromne hemerodie i kukala bas ovdje. Mazala se kremema prvo da prodju a onda se bas bacila na ishranu laganiju. Mada me i sad muci tvda stolica al bar je imam ...
bas me cudi to za kocke jer mi je pripisao ginekolog koji mi vodi trudnocu u svakom slucaju, nisu mi nista pomogle pa sam ih prestala uzimati.tacno je da neszdravo jedem i ne znam kako da prilagodim ishranu, tj. da potpuno promijenim jer mi voce izaziva kiselinu i zgaravicu, jedem sam osuho i slatkise povremeno, varivo ne mogu ni smisliti