Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 20:41:34
Anoniman
tiki, jesi li probala da pojedes jabuku pred spavanje, svaku noc je pojedi, pa nekoliko suhih sljiva, i kivi, mora ti upaliti, pa bolje malo i zgaravice nego da fasujes hemoroide
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:05:23
Nina_Lana
Hajde draga pozuri to malo, da ja stvarno ne odem prije tebe ...malo prije s mm isla u bbi da kupimo lani poklon od brata i mislila sam da necu moci izdrzat, ali evo me kuci, ispao jos jedan veci komad sluznog cepa sa krvavim zilama bljakkk...kontrakcije imam na svakih pola sata i postaju sve jace i jace...daj boze da ja veceras odspavam, ako mi ne budu dale da spavam eto meni sutra abd moje druge bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:08:24
Silver
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
Hajde draga pozuri to malo, da ja stvarno ne odem prije tebe ...malo prije s mm isla u bbi da kupimo lani poklon od brata i mislila sam da necu moci izdrzat, ali evo me kuci, ispao jos jedan veci komad sluznog cepa sa krvavim zilama bljakkk...kontrakcije imam na svakih pola sata i postaju sve jace i jace...daj boze da ja veceras odspavam, ako mi ne budu dale da spavam eto meni sutra abd moje druge bebice
aaaaaaaaaaaaaaaaaa superiska, ide to veccc! Drzim fige da sve prodje sto bolje i sto laksee, ahh moja terminusa ce se poroditi danas-sutra aaaaa znam sta me ceka slijedece sedmice onda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:16:16
teacher75
IZVORNA PORUKA: sahara
tiki, jesi li probala da pojedes jabuku pred spavanje, svaku noc je pojedi, pa nekoliko suhih sljiva, i kivi, mora ti upaliti, pa bolje malo i zgaravice nego da fasujes hemoroide
dobra si, jabuka je super, pojela sam par puta i od nje stvarno nemam zgaravicu, moram sebi uvesti naviku, a suhe sljive ne volim, a hemeroide nazalost vec imam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:23:08
gerberka
evo nas s pregleda, riješili se upale, papa nalaz super, po mjerama, a ja u fit formi Bože podrži
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:24:49
teacher75
super gerbo meni je vaginalni bris sterilan al mi je ipak dala neke vaginalete za svaki slucaj, zbog onih bakterija u urinu i zbgo pojacanog bijelog pranja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:25:50
gerberka
koristi onda te vaginalete...ali moras rjesavati i urin ja po prvi put sa 0 leukocita u urinu, bris mi je ekstra, na papi nemam ni upalu
< Poruku je uredio gerberka -- 23.12.2011 21:26:22 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:40:54
gerberka
djana, soraya hvajaaa vaaamm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:42:25
gerberka
djana, soraya
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:46:53
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka
koristi onda te vaginalete...ali moras rjesavati i urin ja po prvi put sa 0 leukocita u urinu, bris mi je ekstra, na papi nemam ni upalu
ne znam ni kako da ga rjesavam, dr mi nista ne govore, zadnji put sam imala leukocite 6-8.od kako znam za sebe nalaz urina mi ne valja, uvijek bakterije i povecani leukociti, a sve ostalo ok, i u prosloj trudnoci i kad nisam trudna, a nista me ne boli i sve ostalo ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:50:42
gerberka
meni je dr rjesavao antibioticima, jer infekcija moze preci na bebu..ja sam isto sklona urinarnim infekcijama, pij brusnicu dok ne odes..sad zavidi neki dr ne pridaju paznju tome neki da, ali ja sam uloziva prst, omeksanog grlica pa nije htio rizikovatio da mi pokrene prijevremeni porod.
ipak ti imas manje nego sam ja imala..meni su brojali i do 23 u urinu zato ne brini nego provjeri ponekad urin
< Poruku je uredio gerberka -- 23.12.2011 21:52:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:53:27
teacher75
meni je dr rjesavao antibioticima, jer infekcija moze preci na bebu..ja sam isto sklona urinarnim infekcijama, pij brusnicu dok ne odes..sad zavidi neki dr ne pridaju paznju tome neki da, ali ja sam uloziva prst, omeksanog grlica pa nije htio rizikovatio da mi pokrene prijevremeni porod.
mene od pocetka vode 2 dr, privatno i u skerlica, i nijedna mi nije spomenula anitbiotike, samo me poslale da vadim urino kulturu, i kad su cule da je sterilna nisu pridavali vaznost, s tim da je ova jedna rekla da ipak uzmem vaginalete, u prosloj trudnoci isto nista nisam uzimala, sve na kraju bilo ok hb. mozda ne pridaju vaznost jer mi je do sad sve ostalo ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 21:58:11
gerberka
ne znam draga tičerko, vidis da svaki dr ima svoju filozofiju..vjeruj da je meni fizioloski nalaz urina pise puno bakterija a urinokulture sterilne moj dr je rekao da to prosto nije moguce, ako ih ima masa a ovamo sterilne kulture..tako da vise i ne vadim UK..mislim da kod nas uvijek sfuđere urinokulture
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 22:05:42
teacher75
ne znam draga tičerko, vidis da svaki dr ima svoju filozofiju..vjeruj da je meni fizioloski nalaz urina pise puno bakterija a urinokulture sterilne moj dr je rekao da to prosto nije moguce, ako ih ima masa a ovamo sterilne kulture..tako da vise i ne vadim UK..mislim da kod nas uvijek sfuđere urinokulture
i kod mene isti slucaj, ja pitala svoju dr kako to, kaze mozda im epruvete dugo stoje pa pokazu da ima bakterija i kad nema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 22:31:36
ivannna
nina lana sretnooo, držim fige da sto prije sve bude gotovo, da mozes uzivati sa svojom
Grebo, super za nalaze, mogu misliti kako si sada odahnula
Tiki ni ja od jabuke nemam žgaravicu (jedino voće), a ono što ti neko već reče samljeveni lan potopljen u malo vise kiselog mlijeka ujutro na tašte, a dok ne proradi može i navečer, ostaviti preko noći, a za ovu večernju napravi par sati prije i pojedi, dosta nadođu pa zato treba staviti malo više mlijeka. A to ti je i i super zdravo ima omega 3
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 22:38:29
Nina_Lana
hvala vam drage moje, ali iz iskustva mislim da nece to tako brzo ...jos uvijek su kontrakcije u nepravilnim razmacima ali su jace nego danas i jucer...ako budu nepodnosljive tokom noci i sutra moglo bi mozda u nedjelju biti to too... bar se ja nadam...voljela bih ja da se naspavam veceras, i da u nedjelju rodim, ne ostaje mi se u bolnici 2 dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 22:58:34
gerberka
Nina_Lana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.12.2011 23:16:05
DinkaDavor
Gerbo rekoh ti ja da ce sve to bit super Nina_Lana Tiki jabuka uvece i jabuka na taste ujutro, meni i hemeroide izlijecilo. Ako vec ne volis variva i voce, a znam da volis sireve ti par dana jedi mladi sir (bez tjestenine), puno jogurta light i najvaznije...SIRUTKA ...Ova kombinacija ti je bez promasaja, ja praktikujem cesto ostale velikiiiii pozdrav