|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
23.12.2011 11:54:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: dzenyA

Djana pijem tothemu zeljezo u ampulama, i extra mi regulise probavu i stolicu user posted image nisko mi zeljezo i dr.mi to propisao i  odgovara mi 

i meni isto djeluje, ja je moram i sad piti mjesec danauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7451
23.12.2011 11:55:59   
Silver
Jutro cure moje od jedne XXL trudnice user posted image

Ko je rekao da se u 9-tom bolje spava???? Nista od toga, bar ne kod nas user posted image moj mali user posted image je hiperaktivan, samo se prevrce sa jedne na drugu stranu! A i u wc se ide redovno...mogu sat naviti prema tome! user posted image Ali nekako mi sve to nesmeta nimalo! user posted image

JA sam vec dvije sedmice prst otvorena, grlic je tad bio fino centriran, beba se spusta, nije se jos skroz namjestio za izlaska ali tu je to! OD tog zadnjeg ginekoloskog me svaki dan pomalo boli, ono kao menstrualni bolovi, i probada me u bradavicama...i dr. i nasa LejlaKa su potvrdili da je to normalno i dobro cak user posted image

Ja evo trazim torbu da slozim svoje stvari za bolnicu, pa ne znam u sta bi sve ovo stavila! Kontam u one plasticne cekere kockaste sto imaju rajsferslus!?

Cekam jos da mi stignu stvarcice iz dijaspore, pa da operem zadnju turu, i narucila sam da mi majstor napravi onu drvenu podlogu za presvlacenje bebe, sto se stavi preko krevetica, a onu spuzvu sam kupila u azelu za 5 KM nekad!

Eto od nas toliko za sad!

Jos 15 days to go! user posted image user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7452
23.12.2011 12:00:59   
pauza
Prijo, naslutih ja tebe jutros:-) pitala za tebe, vidim nema te, pa neobicno.... falis:-)) nemoj jos ici, cekaj meeee :-))
uh tebi bas usitnilo :-) mogu misliti kako uzbudjenje i osluskivanje raste... ja znam nekako da necu jos, ali sve pripreme privodim kraju.... i ja se pitam u kakvu torbu da ponesem stvari, tj. jednu nosim ja, drugu kao donosi sutra muz... ma sve me to zbunjuje, mislim zaboravicu nesto a onda skontam ma glavno zaboraviti necu, stomu:-) ostalo mogu donijeti :-)
ljubim ja  tebe, pa se javljaj redovno, nemoj nas sikirati:-))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7453
23.12.2011 12:07:06   
Silver
Prijooo user posted image tek sad procitah da ste pitale ti i Nina_Lana...mah ko ce ko moje terminuse user posted image

Usitnilo praavoo! Jutros govorim mm, znam ja da sam trudna, ocito user posted image i da cu imati bebu, ali da cu ja otici gore, i prozivjeti sve ono sto sam citala u milion porodjajnih pricala ili slusala od zena...nemogu to da zamislim...i sve pokusavam da zamislim bebu kako ce izgledati...kad mi ga daju...kako cu se osjecati...ali jos uvijek je to za mene naucna fantastika!

Kako se ti osjecas???

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7454
23.12.2011 12:11:41   
Nina_Lana
I ja sam prst jedan otvorena, i od proslog pregleda imam iste bolove kao i ti...od jucer mi izlazi sluz providna, jutros veliki komad sa sukrvicom...cekam prave bolove...jos nista. povremeno me zaboli ali nista strasno..bebu osjetim, ali vrlo blagi pokreti i cak me i ne bole kao prethodnih dana...ostaje sad iscekivanje ovih zadnjih dana...

gdje ces se ti porodit?

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7455
23.12.2011 12:11:57   
ajnur
E bebele user posted image evo i mene po drugi put na ovoj temi.Vidim kod vas sitno a mi smo na pocetku.Interesuje me jel ide neko kod vas kod dr Nidzare Abadzic kontam da odem sledece nedelje na pregled?

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7456
23.12.2011 12:16:27   
Silver

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

I ja sam prst jedan otvorena, i od proslog pregleda imam iste bolove kao i ti...od jucer mi izlazi sluz providna, jutros veliki komad sa sukrvicom...cekam prave bolove...jos nista. povremeno me zaboli ali nista strasno..bebu osjetim, ali vrlo blagi pokreti i cak me i ne bole kao prethodnih dana...ostaje sad iscekivanje ovih zadnjih dana...

gdje ces se ti porodit?

woooow NINAAA pocelo jee... meni je samo onako iscjedak pojacan bijeli ( sorry na opisu) a brisevi su mi uredni, nije nista te vrste, jos nema tog djela sa sukrvicom! Kako je meni moja mama pricala, a i kod drznice je bilo tako, nakon dva dana su se one porodile nakon tog iscjetka krvavog! user posted image
JA sam planirala na Jezeru se poradjati aBd...nemam nikakvog posebnog doktora ili tako...samo par babica user posted image poznatih! I kaze mi moja dr. u skerlicevoj, nemoj ici prerano, ono cim te zaboli, kad ucestaju bolovi onda, da ti nebi oni ukljucili indukciju ili tako, i bolje je sto se manje zadrzavas gore...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 7457
23.12.2011 12:22:46   
Nina_Lana
pa ja sam tako s lanom cekala bas one bolove koji se ne mogu izdrzat, iako mi je bilo sve nepoznato tad...otisla u bolnicu s jakim bolovima i vrate me kuci nisam bila dovoljno otvorena..kod kuce se otvorila maksimalno za pola sata-sat, prokrvarila i tek onda nazad u bolnicu...rodila za sat vremena gore...tako ni sad ne planiram ici u bolnicu dok ne budem mogla izdrzat bolove...
ja cu u vojnu abd...u ponedjeljak mi je kontrola ako do tad ne krene user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7458
23.12.2011 12:25:13   
pauza
ja jos nisam svjesna svoje nesvjesti, mada imam jos da cekam i cekam, u odnosu na vas dvije :-)) kao sto ti rece Silver, znam ja kao da to treba da se desi, ali tako brzo, bas meni, toga cini mi se jos nisam svjesna:-))
ledja i prepone me uzasno bole, ostalo ne... jos ja nemam tih pravih simptoma kao vi, ali za dvije sedmice ih ocekujem:)) mene jos nisu gledali ginekoloski, tako da to jesam li i koliko otvorena nemam pojma, ali opet u utorak  idem na ctg, pa cu vidjeti sta ce mi dr reci, jer ona oko Nove godine ide na godisnji, pa da vidim sta cu raditi ako krene dok ona odmara:-))
nina lano, od tebe za vikend cekamo prenosuser posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7459
23.12.2011 12:34:48   
pauza
e cure, gdje se u Sa imaju kupiti Graco AS, znam za Amko na Mojmilu, ali ima li jos negdje, tj. ako ima je li razlika u cijeni ili je to sve isto??

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7460
23.12.2011 12:40:45   
Nina_Lana
jojj pauzo nemoj za vikend user posted image , moze u nedjelju, ali sutra nikako jer koliko znam ne otpustaju kuci nedjeljom, a meni se ne ostaje 2 dana u bolnici, mrzim bolnice...nisam ni ja svjesna, jos mi je drugo, i trebat ce nam vremena sad da se naviknemo na drugu bebu u kuciuser posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7461
23.12.2011 12:43:04   
ajnur
IZVORNA PORUKA: pauza

e cure, gdje se u Sa imaju kupiti Graco AS, znam za Amko na Mojmilu, ali ima li jos negdje, tj. ako ima je li razlika u cijeni ili je to sve isto??

Vidi u turbo limacu 50 posto snizenje je na sve oni su imali graco i imas u merkuru na otoci oni su imali gracouser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7462
23.12.2011 12:47:45   
Silver
joj prijoo ne znam ti nista za AS reci user posted image mi onda uzesmo u TL-u onu bubu, jucer sam uzela i dekicu oni sto se kopca pa bude kao vreca i vec sve slozila u AS, jer cemo u tome iznijeti bebu iz bolnice! Eh znate najvjerovatnije ali u mercatoru je snizenje tekstila 45%, pa i na onom baby djelu je snizeno znaci skoro duplo, ima finih stvarcica!

Nina znam da je bezze lezati u bolnici, ali meni posto je prvo...cini mi se necu znati nista ako nas odmah puste kuci, da mi je makar dan da se odmorim, saberem sta mi se to desilo! user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 7463
23.12.2011 13:10:21   
pauza
i ja sam kontala bebu u deku (joj kupila sam joj onu lijepu mekanuuuuu, nasla u Todoru odgovarajucu boju, a imaju takve u adaxu i u sentati), pa onda u AS jaje, sto je kao nosiljka... dole normalno obucena, samo na glavi dvije kape... valjda ce to biti ok.... ma kupila bih ja u amku AS ali izbor boja nesto slab, kao i n onoj bimaco stranici.... pa reko' da vidim ima li jos negdje, mada cu vjerovatno onda onu smedju... a kolica nam tamno ljubicasta, nidje veze :-))))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7464
23.12.2011 13:17:48   
Silver

i ja sam kontala bebu u deku (joj kupila sam joj onu lijepu mekanuuuuu, nasla u Todoru odgovarajucu boju, a imaju takve u adaxu i u sentati), pa onda u AS jaje, sto je kao nosiljka... dole normalno obucena, samo na glavi dvije kape... valjda ce to biti ok.... ma kupila bih ja u amku AS ali izbor boja nesto slab, kao i n onoj bimaco stranici.... pa reko' da vidim ima li jos negdje, mada cu vjerovatno onda onu smedju... a kolica nam tamno ljubicasta, nidje veze :-))))

prijo moja, evo ni kod mene nisu boje iste, doduse ne odudaraju skroz ali nema veze na kraju krajeva user posted image bitno je da njemu bude udobno i fino a ostalo ...

user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7465
23.12.2011 13:19:28   
gerberka
gdje ste zenice moje drage
mene boli u dnu stomaka, sa desne strane kao pritisak
na proslom pregledu mi pise prednjaci glavica na ulazu u vaginu..jel to znaci da se malac pripremio ili treba jos negdje da se spusti user posted image
meni odjednom poceo rasti stomak, boli i zateze sa svih strana user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7466
23.12.2011 13:20:43   
pauza
e, i  mi smo ova kolica gledali, samo zelena, trokolica, meni su extra, vrlo lagana i bas super..... uh kad se moj mali zet tu fino smjesti pa u setnjicu.... mi cavrljamo a oni gugucu:-))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7467
23.12.2011 13:23:33   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: ajnur

E bebele user posted image evo i mene po drugi put na ovoj temi.Vidim kod vas sitno a mi smo na pocetku.Interesuje me jel ide neko kod vas kod dr Nidzare Abadzic kontam da odem sledece nedelje na pregled?

Dobro dosla po drugi put! Super ima nas dosta koje smo po drugi put na ovoj temi hehe, samo neke su u blizoj a neke u daljoj proslosti bile u ovom divnom stanju hehe.

Sto se tice te dr. ne znam nadam se da ce ti neko moci pomoci, znam samo da ima divno ime, jer se moja mamica tako zove hihihih...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 7468
23.12.2011 13:27:39   
Silver
aBd prijo jedva cekam, te setnje i kafice user posted image jos sam gledala u on oj radnji ruKom one deko stickere, pa bi zeljela jedan iznad krevetica samo nemogu da se odlucim nikako!

Gerbo, baby se opasno namjestio user posted image user posted image user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7469
23.12.2011 13:30:19   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver

Gerbo, baby se opasno namjestio user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ma šta kažeššššš

user posted image user posted image user posted image

de nek još bude strpljen user posted image

evo sad vas citam.vidim zaprijale ste seuser posted image vec ugovoreni brakovi user posted image
kolica su med medeni user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7470
23.12.2011 13:33:55   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja ne znam vise sta da radim zbog ove tvrde stolice, uzasno se patim, jutros mi je doslo da placem, imam nagon a ko da je kamen u meni, na kraju sam stavila cepic i jedva je i on pomogaouser posted image ginekolog mi je dala neke vocne kocke iz DM-a za regulisanje probave, uzimaju se pred spavanje al mi nista nisu pomogle. pila sam i donat 2 dana jedvna jer mi je ukus odvratan i nista- imate li preporuciti nesto ili neki caj sto smije u user posted image

tiki te kocke ( mislmd a se zovu ortisan) su meni zabranjene jos u prosloj trudnoci jer sadrze senu koja moze izazvati kontrakcije i u malim kolicinama. zato provjeri ti ro jos jednom s nekim jer meni su  bolnici to rekli i provjerila jos u 5 apoteka i sve isto. zato i h i ne koristim u trudnoci. Imas sirup Portolak koji svi hvale al meni nije nesto bio bas od koristi  pila sam jednu sedmicu i vidim nista i eto stala....
Ja pijem s vremena na vrijeme Psylliox - to su kesice koje se razmute u vodi i popiju i na njima lijepo pise d amou i trudnice i dojilje. Piju se n aprazan stomak . Pokusaj ih naci nema u svim apotekama al imoze se naci.
I nista definitivno ne pomaze dok ishranu ne prilagodis. Znaci sto vise voca krusaka, kivija ... tecnosti , sto manje slatkisai suhog... jogurt svakodnevno i nije lose da uzimas kaskicu lanenog sjeena s jogurtom ili mlijekom svaki dan. Onda imas one fazone mlake vode na taste ili sljive potopi navece pa ujutro ih pojedi i popoij vodu. Onda bijela kafa sa puno secera i kamilica zasercerena. Samo treba biti uporan nista to ne moze pomoci odjednom....
i ja imam cijlu trudnocu iste problem i u jednom momentu sam imala ogromne hemerodie i kukala bas ovdje. Mazala se kremema prvo da prodju a onda se bas bacila na ishranu laganiju. Mada me i sad muci tvda stolica al bar je imam ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 7471
23.12.2011 13:37:09   
Silver
hahahahah gerbo pa samo ti kazem sto jeste...beba se centrirala user posted image izdrzace on do svog termina nista se ti nesikiraj!

A sto se tice moje prije...kad sam vidjela kako je masallah slatka i fina...nisam to mogla prepustiti slucaju user posted image

Ovo sam mu jos napravila, prije 15-tak dana, narucila u istoj toj radnji gdje gledam te stickere za zid....

user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7472
23.12.2011 13:37:25   
pauza
ih moja gerbo, davno smo ti mi sve ugovorile, jos samo da ovi mali misevi nauce slova i potpisu se:-)))))))
a prijo, ja isto nisam mogla da se odlucim, pa sam za pocetak sa e-baya narucila neke zvjezdice sto svijetle u mraku, nalijepicu ih na zid iznad krevetica, a narucila sam i slova bebinog imena i to neka slatka, razlicitih boja (svako na sebi ima krunu, ona prava djecija).. pa cu to sve nadzidzati (samo da ne napravim kakav kiceraj djetetu iznad glave :-))))))))

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7473
23.12.2011 13:39:41   
gerberka
ja imam redovnu stolicu mada sam primijetila da mi onaj hipp-ov natal sirup za trudnice / vitamini / jos bolje regulisu..dakle imam je svaki dan, ali kad pijem vitamine u obliku tog sirupa odmah svakog jutra...

probajte sa kukuruznim pahuljicama..fino ocisti i kukuruza sa mlijekom...

strpite se drage moje jos malo...
meni jedino ponekad bude na nekim mjestima crn al valjda od ovog ferum sirupa...

ej ko ce nama pomoći da se skinemo sa svega sto uzimamo user posted image
user posted image user posted image user posted image

i stvarno se pitam kako su se zene prije porađale kad meni uvijek nesto fali user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 7474
23.12.2011 13:41:19   
gerberka

ih moja gerbo, davno smo ti mi sve ugovorile, jos samo da ovi mali misevi nauce slova i potpisu se:-)))))))
a prijo, ja isto nisam mogla da se odlucim, pa sam za pocetak sa e-baya narucila neke zvjezdice sto svijetle u mraku, nalijepicu ih na zid iznad krevetica, a narucila sam i slova bebinog imena i to neka slatka, razlicitih boja (svako na sebi ima krunu, ona prava djecija).. pa cu to sve nadzidzati (samo da ne napravim kakav kiceraj djetetu iznad glave :-))))))))

user posted image user posted image user posted image user posted image

ako bi i nama poslala stranicu da ne lutam, za ta slova..i nama treba pet divnih svijetlih slova user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *