|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.12.2011 17:00:49   
Nina_Lana
Evo mene opet user posted image , ne izlazim iz wc-a, da izvinete valjda je ciscenje pred porod...ne sjecam se ovog od prosle trudnoce pa mi cudno...nisam nahladjena, ali me donji dio stomaka boli kao menstrualni bolovi, uz to i wc...

je li neka od vas imala slicna iskustva?

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 7401
22.12.2011 17:36:44   
anđelo
Dok vas isčitah,ala ste vrjedne,svaka čast.Moje urinokulture sterilne.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Dinamitna ,ne požuruj nam Dominika,on će doć kad se njemu bude dolazilouser posted image user posted image user posted image user posted image .Dush mila,pitaš ne znaš do kad ćeš morat mirovat,zbog odvajanja posteljice.Moraš biti strpljiva i odmarat dokle god dr kaže.Ja sam rodila ranije zbog odvajanja posteljice od maternice.Neću da te plašim ali bolje da znaš da to nije nimalo bezazleno,samo ti odmaraj.Ostale kako ste mi?Odoh vala i ja u DM da kupujem ,iako mi je rano,al nema veze user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 7402
22.12.2011 17:46:57   
Arina
hej zenice...jel neko kupovao one plahtice na gumu u Fisu mogu li se dobro navuci.....kazu da se samo na prvi rub navuku  a ja bi da se presvuku i preko stranica tako da guma bude odozdo da se ne vidi sa strane....mogu li to te plahte iz Fisauser posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7403
22.12.2011 18:01:59   
treće
mamina princezo [/b]
ja deveram s osmicam tj s desnima oko njih, već par godina, nemaju baš mjesta da se smjeste i meso se upaljuje, prije mi nisu bile za vađenje jer im korijen nije izašao iz sinusa, a sad bih izbjegla zbog tr.
Ja osim antibiotika sam probala OCENISEPT špricati , on je i za oralnu primjenu, i to mi jedino od pomoći s vremena na vrijeme, ne koristim ga stalno , par dana da se smiri, pa onda opet nekad, možeš probati ali svakako poslušaj dr.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7404
22.12.2011 18:15:46   
mamina princeza
ma i ja sam s tim deverala .. posebno jer mi se hrana zavlacila u donje gdje nisam mogla dohvatiti .. al su konacno nekad izrasle i te donej su ok .. al gorenje sumi se zato sto su predaleko i vjerovatno ih nisam prala fino pokvarila i onda su pukle.. obje i za vadjenja su definitvno .. popravit se i ne mogu sve i da hocu a i ja vala jedva cekam da ih se rjesim. mada ne vjerujem da ce mis ada to predloziti da radim nego nekad kasnije kad sam dovdje dogura s njima. a opet ako bas kazud a se one krive ko zna....
vidjecemo...
inace sam u ovoj trudnoci lijecila dva zuba ... al vadjenje je ipak vadjenje strah me kasnije nekog procesa a ne mogu ni za bolove nesto popiti. zato mozda bolje da cekaju ako mogu. ma sta cu otici cu strucnjacima pa nek kazu ..:) moje je da slusam i trazim lijeka uz Boziju pomoc:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7405
22.12.2011 19:55:07   
dush
IZVORNA PORUKA: anđelo

Dok vas isčitah,ala ste vrjedne,svaka čast.Moje urinokulture sterilne.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Dinamitna ,ne požuruj nam Dominika,on će doć kad se njemu bude dolazilouser posted image user posted image user posted image user posted image .Dush mila,pitaš ne znaš do kad ćeš morat mirovat,zbog odvajanja posteljice.Moraš biti strpljiva i odmarat dokle god dr kaže.Ja sam rodila ranije zbog odvajanja posteljice od maternice.Neću da te plašim ali bolje da znaš da to nije nimalo bezazleno,samo ti odmaraj.Ostale kako ste mi?Odoh vala i ja u DM da kupujem ,iako mi je rano,al nema veze user posted image

Koliko ranije si rodila? U kojoj sedmici? Meni se mali dio odvojio, krvarila sam 3 dana i od tada nista, Bogu hvala. Najgore sto mi doktori nista ne kazu do kada mirovanje. A kada sam izlazila iz bolnice je dr rekao da se taj dio lijepo zacijelio. Kakve su sanse da se opet odvoji? I meni nije jasno je li to mirovanje znaci lezanje, lezanje i samo lezanje ili mogu npr da stavim sudje u masinu.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7406
22.12.2011 20:37:11   
animagical
IZVORNA PORUKA: dush

Koliko ranije si rodila? U kojoj sedmici? Meni se mali dio odvojio, krvarila sam 3 dana i od tada nista, Bogu hvala. Najgore sto mi doktori nista ne kazu do kada mirovanje. A kada sam izlazila iz bolnice je dr rekao da se taj dio lijepo zacijelio. Kakve su sanse da se opet odvoji? I meni nije jasno je li to mirovanje znaci lezanje, lezanje i samo lezanje ili mogu npr da stavim sudje u masinu.

ne mozes, to znaci wc-krevet, bez ikakvih saginjanja, cucanja, napora,hodanja...

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 7407
22.12.2011 20:51:50   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Arina

hej zenice...jel neko kupovao one plahtice na gumu u Fisu mogu li se dobro navuci.....kazu da se samo na prvi rub navuku  a ja bi da se presvuku i preko stranica tako da guma bude odozdo da se ne vidi sa strane....mogu li to te plahte iz Fisauser posted image user posted image

Arina ako mislis na plahte za madrac  - ja imam dvije bas iz FIS-a i normalno ih navucem,cak sto vise skroz ispod madraca zavrse - samo gledaj koju velicinu uzimas!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7408
22.12.2011 20:55:03   
treće
dush
ne zezaj se abrupcija posteljice je opasna za oboje, ako se desi, trebaš mirovati, ali može se desiti rijetko i bilo kome ko je imao sasvim o.k. trudnoću, ti znaš da imaš rizik i čuvaj se. Ne znam imaš li koga da ti pazi psa pretpostavljam da i oko njega imaš posla?

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 7409
22.12.2011 21:04:25   
dush
Nemam, morala sam ga jucer i danas voditi vani. I sutra moram. Budem vani 2x po pola sata, s tim da se vucem kao puz. Sutra navecer dolazi muz s poslovnog puta.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7410
22.12.2011 21:14:59   
Miracle*3
hej zene, sta ima?
Kako ste mi? Mene je malo prije mali dva puta napuc'o nogom u stomak, uh, nije mi bilo bas jednostavno. Sad me malo po dnu steze, ali evo popila sam Mg pa vidjet cu.

Dush draga, nemoj to tako bezazleno shvacati. Ja se slazem, ne treba ni panicariti, ali to ti je ozbiljno. Posteljica znaci zivot bebe, ti imas jos dobra 3 mjeseca do termina, nemoj se igrati.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 7411
22.12.2011 22:03:37   
animagical

Nemam, morala sam ga jucer i danas voditi vani. I sutra moram. Budem vani 2x po pola sata, s tim da se vucem kao puz. Sutra navecer dolazi muz s poslovnog puta.

ja mislim da ti je svaka aktivnost previse...imas li ikoga da to radi za tebe, na bilo koji nacin da se snadjes...to je tako ozbiljno da je i wc nekad previse, a ne setnje s cukom...

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 7412
22.12.2011 22:13:23   
anđelo

Mislim da ću više postati dosadna drugim ženama sa pričama o svom prijevremenom porodu,al evo da i tebi kažem.Rodila mjesec ipo prije termina,u 34 nedelji.I ja sam tako krvarila pa ništa ,nestalo krvarenje,pa se ohrabrila,dojadio mi krevet,a doktori naredili strogo mirovanje.WC I KREVET.Primala sam i injekcije dva dana jednu ujutru ,jednu uveče,da se bebiju bolje razviju pluća.Nakon mog neposluha ja se porodim,ali eto hvala Bogu pa je sve dobro završilo.Taj dio kod tebe jeste ljepo zacjelio,u smislu da više ne krvari ,ali nije ponovo srastao s maternicom,već i dalje tako stoji odvojen.Nemoj Dush ni suđe u mašinu stavljat ,apsolutno ništa.Ne znam samo kako dr.ti nisu skrenuli pažnju na to.Budi pametna,pusti cuku,beba je najpreča.Preko posteljice beba dobija kisik i hranu,zato je jako važna.Nauči iz mog primjera.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 7413
22.12.2011 22:14:37   
raja_ringe
andjelo super za urinokulturu user posted image

ostale forumasice zelim vam laku noc i lijepe snove.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7414
22.12.2011 22:18:15   
anđelo
IZVORNA PORUKA: animagical

ja mislim da ti je svaka aktivnost previse...imas li ikoga da to radi za tebe, na bilo koji nacin da se snadjes...to je tako ozbiljno da je i wc nekad previse, a ne setnje s cukom...

Slažem se s animagical,mirovanje znači ,ležanje,ležanje i samo ležanje.Moraš ozbiljno to shvatit.Cuka pod hitno rješi nekako,mislim brigu o njemu.Beba je prioritet

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7415
22.12.2011 22:19:36   
anđelo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

andjelo super za urinokulturu user posted image

ostale forumasice zelim vam laku noc i lijepe snove.

Hvala raja_ringeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 7416
23.12.2011 8:44:56   
pauza
dobro jutro drageuser posted image
ja sam jutros jedva ustala, sreca pa je petak pa sutra mogu bar malo odspavati... ako ne bude prevelika zima idem sutra kupiti jos neke sitnice za moje malo pile :-)
sta nam je sa Silver... nema je danima??
veliki ljubac za sve:-**

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7417
23.12.2011 9:05:10   
treće
jutro user posted image ,
miracle mashAllah napredan bebac,
andjelo super za nalaze, dinamitna sretno, ostali su nadam se o.k.
Mene ova viroza tare, sreća nema neke T na 37, ali ne smijem kapi za nos pa me to user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7418
23.12.2011 9:11:53   
ivannna
Jutro cure, mene ubi ova nesanica, ustanem ujutro ko zombi nakon 4-5 nočnih šetnji po kući, užas.

Treće meni se svako veče i noć nos začeplja, al kad stavim Aqua maris (koji smiješ jer je obična slana voda) al malo više uštrcam nakon nekog vremena odčepi se, i to me spašava.

Dush, ako je posteljica u pitanju, MIRUJ STROGO, sve što su cure rekle pridružujem se i ja.

Dinamitna kako je jutros, ili si već gore, ako nisi čekamo šta će na kontroli biti

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7419
23.12.2011 9:11:56   
raja_ringe
dobro jutro svima

trece imas one kapi za nos, zapravo sprej, na prirodnoj bazi, ako nije aqua maris, pitaj u apoteci. Uglavnom smiju ga trudnice. .

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7420
23.12.2011 9:19:05   
treće
hvala

Neposredna veza do poruke: 7421
23.12.2011 9:22:46   
Nina_Lana
Jutroooo,, stvarno gdje nam je Silver?
Dinamitna jesi li jos 2u1?
Meni od jucer izlazi providna sluz, a jutros izleti malo veci komad sa sukrvicom...valjda je sluzni cepuser posted image ...
Koliko poslije ispadanja sluznog cepa krenu bolovi? zna li neko?user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

Neposredna veza do poruke: 7422
23.12.2011 9:32:54   
treće
nema pravila, meni su odmah, ali lagani SRETNO i tebi

Neposredna veza do poruke: 7423
23.12.2011 9:42:59   
Nina_Lana
hvala trece, pretpostavljam da nema pravilauser posted image ..s prvim mi se sve nekako brzo odvijalo, uvecer dobila bolove, i ne sjecam se ispadanja tog sluznog cepa, ujutro se bolovi pojacali i popodne rodila...sad mi sve nesto drugacije...menstrualne bolove imam danima vec, poslije jakih kontrakcija koje sam pregurala u 8 mjesecu...
nista cekamo sad bolove user posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7424
23.12.2011 9:44:42   
Arina
jutro  trudnice moje.....

evo i nas u 36. sedmici....user posted image user posted image user posted image ...ide to ,ideee...mashallahuser posted image user posted image user posted image

Nina Lana bas ne znam oko tog sluznog cepa s tim se nisam nikako susretala...neko ce se vec javiti....ali cini mi se da bi se ti uskoro mogla grliti sa svojim zlatom malimuser posted image user posted image ....to mi lici na pocetak....jeeee sretno ako krene

Ja sam sinoc spavala ko na raznju.....cini mi se dakad je magla da ne spavam nikako......mozda mi smeta taj pritisak u atmosferi,ne znamuser posted image user posted image .Mi smo isto sinoc isli malo setati,rekla sam da i to necu dok je ovako maglovito,isto sam jedva predisala ko da je puding u zraku....tako se tesko udise....i ovako su mi pluca u grlu i sve je pritisnuto jos me ta magla nek dokrajciuser posted image

Nama je sad na proslom pregledu dok. reko da dodem za 15-20 dana i sad to pada oko Nove godine pa ne znam dal da odem 30.12  ili poslije praznika....nesto bi radije 30.-togtad ispda 17 dana a ako cekam da praznici prodju ode previse  ,ipak sadkontrole trebaju da su cesce....  sad ce vjerovatno raditi i ctg.....uh bas je usitnilo......jesmo li sad mi sa ovakvim ciframa xxl trudnice.....joj zene ja mislim da cu ja dosta prije termina...jer je CR i sina sam rodila 10 dana prije posto se gleda rez da se previse ne rasteze maternica....a beba je ionako krupna pa bi i ovo ja kontam moglo tamo sredinom januarauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *