|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  278 279 [280] 281 282   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
19.12.2011 22:26:17   
mama21e
senka draga zelim ti svu srecu, da se aBd imas lagan porod... a mozda si vec sa svojim pilicem user posted image user posted image user posted image

ellam, anđelo, Miracle cestitam na novim sedmicama user posted image

smajli zao mi je zbog malene, ali hB da si ih ti imala i da nema rizika od prelaska. Znaju ospice biti zafrkane ali dobro je da ih je dobila dok je jos malena. Veliki user posted image da joj sto brze prodju.

Sandrich user posted image za krevetic i madrac, jos malo i tebi usitnilo user posted image A kad god osjetis probadanje odmah lezi i odmori, meni se to stalno desava, popij Mg i smirit ce se aBd.

raja_ringe kad imam te kontrakcije otvrdne mi stomak i imam bolove slicne menstrualnim, i krsta me bole... Nadam se da kod tebe nije tako user posted image

mina23 bice to sve dobro aBd, hvala Bogu pa nije nista ozbiljno, samo miruj i lijevi bok user posted image Mislim da je to svima poznato user posted image

veki_aki user posted image

OStale user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6976
19.12.2011 22:36:31   
DinkaDavor
Djana nervoza u nogama se i meni pojavila u ovoj trudnoci i do sada me drziuser posted image pomogne mi masaza i jastuci medju nogama, izmedju listova. Vjeruj mi da mi je to nesto sto mi najteze pada tokom cijele trudnoce i pojavi se navise u nocnim satima. Sada mi je ucestao i bol u desnoj nozi, zakoci mi nogu toliko da je ne mogu pomjeriti...tjesim se s tim da mi je to jedina patnja al da smeta, brate smetaaaa da valjauser posted image ..nista mila, masiraj i masiraj a znam da je uhhhh

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6977
19.12.2011 22:40:13   
anđelo
Hey Smajli,moj sin još nije ospice bolovao,hajd da ih sastavimo pa da i na mog malog pređe.user posted image user posted image user posted image user posted image Bolje da odboluje sad ,nego kad beba dođe ,pa da onda i beba fasuje.user posted image user posted image user posted image Tako se desilo mojoj rodici.Mali joj krenuo u školu,i dobio ospice,pa prenio na novorođenu bebu,pa i na nju i njenog brata i nana na kraju fasovalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Niko ranije nije bolovao.Djeca prebolovala začas,a ovo troje završili u bolniciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 6978
19.12.2011 22:50:37   
Miracle*3
Pauza, ja sam kupila u Azelu kod vijecnice, i torba je bas ok, crna, uopste se ne vidi da je za bebu, kao neka sportska varijanta. A mislim da sam neki dan vidjela u onom Azelu za djecu u Hrasnom, ako negdje vidim javicu ti. Najbolje ti je da zoves jedan po jedan Azel i pitas da li ima i odes.

Gerbo, hajde na mlijeko sa medom

Dush,  bjezis nam za jedan dan, ali eto nije neka razlikauser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6979
19.12.2011 22:51:21   
Miracle*3
nemojte mi ospice spominjati, ja nisam bolovala

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6980
19.12.2011 23:15:29   
gerberka
miracle, pila sam rasol, pa sok ribizlu, pa dvojni C user posted image
evo jedem monte, taman dok mi ti pripremiš mlijeko s medom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 6981
19.12.2011 23:27:20   
gerberka
IZVORNA PORUKA: smajli80

Hvala na odgovoru,utješi me.Više sam sva isprepadana,kao da mi je prva trudnoća.Za svaku sitnicu idem gin.,više me je sramota.Izgledam kao hipohonderuser posted image .Bila sam dosad 3x u bolnici na tokolizi i Azaranu.
Sad kad mi je davao antibiotike mi je rekao ako se nastave bolovi dođi pa ćemo te opet priključiti na tokolizu,ja mu kažem -e bogami nećete višeuser posted image ,jedino našta me možete priključiti je drip.user posted image ,pa kad boli da boli sa ralogomuser posted image

ja sam se upravo zbog urinarne infekcije počela otvarati..znas da sam bila u bolnici..sad mi se opet vratila, odbila sam bolnicu, ali primam dva puta antibiotik i infuzije da izmokrim..obavezno to lijeci!

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 6982
19.12.2011 23:28:41   
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka

miracle, pila sam rasol, pa sok ribizlu, pa dvojni C user posted image
evo jedem monte, taman dok mi ti pripremiš mlijeko s medom user posted image

da dodam, smazala sam i limunadu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6983
20.12.2011 7:42:26   
Miracle*3
Gerbo, morat cu te drugi put ranije zvati, da se pripremis, moze ti bit puno svega ovoga, hehheh

Je li ostalo jos puno antibiotika????

Evo deset dana je ja mislim proslo od mog cijedjenja soka, mrkva, cvekla i jabuka, i vec mi dotuzilo. Nije mi mrsko pit, ali mi sokovnik na vrh glave, sklopi, rasklopi, operi, i ako ne uradis odma, jedva ces posle. A kontam ako stavim u masinu da ce se pokvariti.

Zna li neko smiju li one dzidze uz sokovnika ici u masinu?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6984
20.12.2011 8:05:11   
pauza
' jutro drage moje!!
miracle, hvala za odgovor:-)) pogledacu u azelu, a ako ne nadjem u ova dva sto su mi blizu, zvacu ih prvo pa ici:-))
mi danas imamo 35 punih sedmicauser posted image user posted image  i idemo na prvi ctg, nadam se da ce biti sve ok.... jos da nije ovog snijega.... fuj!! mrzim snijeg, led, bljuzgu, mokre noge....

Neposredna veza do poruke: 6985
20.12.2011 8:51:21   
Hurma
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Gerbo, morat cu te drugi put ranije zvati, da se pripremis, moze ti bit puno svega ovoga, hehheh

Je li ostalo jos puno antibiotika????

Evo deset_ dana je ja mislim proslo od mog cijedjenja soka, mrkva, cvekla i jabuka, i vec mi dotuzilo. Nije mi mrsko pit, ali mi sokovnik na vrh glave, sklopi, rasklopi, operi, i ako ne uradis odma, jedva ces posle. A kontam ako stavim u masinu da ce se pokvariti.

Zna li neko smiju li one dzidze uz sokovnika ici u masinu?

ma smije, npr nemoj one nozice, da se ne istupe, iako mozda i ne moze ali ja ne stavljam a da ti iskreno kazem, meni nikada nije masina oprala one contre od sokovnika te ja to rucno... i sto kazes dosadi, te ti ja uzmem onaj vrag za limun i iscijedim limun, narandzu i kivi i malo vode i super... :))

< Poruku je uredio Hurma -- 20.12.2011 8:52:14 >

Neposredna veza do poruke: 6986
20.12.2011 8:55:49   
Hurma
jutro...
kad poceti kupovati pomalo za bebu? ja sam sad 23. sedmica... u prošloj trudnoci sam ako nista papice uzela az bebu, sad nista... kazem muzu, kao da se ne radujemo....user posted image kazem mu da zelim bar nesto uzeti malo, malo... da osjetim.... ne znam...

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 6987
20.12.2011 8:57:53   
veki_aki
Dobro jutro drage! Kako ste mi? Mom velikom momku sinoc zub malo natekao, evo sad mi javljaju da je jucer jos malo vise, a sto je najgore to su mu zubari sve i zeznuliuser posted image Sad samo na to mislim, ....eee vidjet ce te drage moje, jos je najlakse rodit, treba odgojit.
Ima li sta od senke? Dinamitna jesi li jos s nama?user posted image
Mama21e saljem veliki user posted image i nadam se da ce skoro proci...
Smajli80 izdrzi s tim pljuskavicama jos malo, moj mali je imao po citavom tjelu, po pisi i guzi cakuser posted image . Al mi je drago da je zavrsio s tim, tako da super da i tvoje veliko s tim zavrsi pa kad dodje ovo malo da ne strahujes.
Pauzo sretne ti nove sedmice i na pregledu!
A i vama andjelo. miracle i elam (jucer) sretne nove sedmice, vi bas u danuser posted image
Mina ne brini samo miruj i koristi terapiju, bice to ok, vidis sta sve zene ovdje predeveraju, i ti ces.user posted image
Mrgice jesi dosla kuci svojoj?
Dzana kako si ti?
Pozzzzzzzzzzzzz svim bembelim!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6988
20.12.2011 8:58:20   
anđelo
Jutro ,ženeuser posted image .Ja sanjala da se Senka porodila i došla kući sa dva zamotuljka.U jednom dječak ,koji mirno spava, a u drugom curica razigrana ,i smješka se i penje se po Senkiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Inače kako ste mi vi jutros?Dinamitna spremaš li se za sutra?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6989
20.12.2011 9:01:40   
veki_aki
e hurma totalno te razumijem, te ostalo je stvari, te jos rano a pored svega u tolikoj si nekoj frci oko ovog prvog, i ja pokusavam sto vise provesti vremena sa ovim velikim, jer kasnije necu moci toliko, da nekad nemam kad da mislim na trudnocu, a vise se brinem net nego za prvu.
Ne brini hurma mislim da je to kod sviju tako, vjerovatno i ti imas stvari jos od prvog a i sad znas sta ce ti trebat i sta te ceka pa ima vremena. Pozzzzzzzzzzzzz

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6990
20.12.2011 9:06:10   
Hurma
ma jeste, ali, dok me ne zažiga stoak i ne znam da sam trudna... imam ja odjece, sve sam cuvala iako smo pogrijesili u godišnjem dobu, sin se rodio u sept a ovaj sincek aBd bi trebao doci u aprilu, e sad koliko su moci iskorititi, ne znam... ali bez obzira nesto mi se stuzilo kad se sjetim koliko smo oko ovog pvog sina, pa daj krevetic koji, pa kolica, pa razgledanje... sad NISTAAAA... njega vodamo... kupujemo samo njemu... mislim naravno jer ga volim... ali eto... nekako, cudno...

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6991
20.12.2011 9:06:30   
raja_ringe
Dobro jutro svima.. Ja pravo ljetno dijete, snijega mi je već dosta. Lijepo mi je jedino za vidjeti ga kroz prozor.

Eh novi dan nova briga. Sinoć me bebara pravo nisko udarala (skoro pedalj ispod pupka) i udarci mi nekako jezu izazovu. Do sada se vrtila u visini pupka. Je li to normalno?? Odoh sad malo raditi pa da odem traziti trudničke štrample. Do sada sam kupovala (jer nisam znala za trudničke) ove sa niskim strukom, ali od juče me smetaju užas. Čini mi se da je vrijeme i za nove hlače. Baš sam buknula za sedam dana.

Ugodan dan svim user posted image  i ostalima :)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6992
20.12.2011 9:10:58   
Hurma
raja, veki... pa mi smo ublizu sa sedmicama... haman cemo se druziti puno ovdje... i mene moj skakilja dole skor, kazem muzu imam osjecaj kao da izvuce ruku skroz ... ali to je sve normalno, obrce se, okrece...
a snijeg volim... voljela bih sad izaci sa sinom i igrati se, pa na planinu... ali tesko... sa svojim kontrakcijama, ipak cu ga gledati samo kroz prozor :)

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6993
20.12.2011 9:13:21   
anđelo
Neko je pitao za pranje plastičnih djelova sokovnika u mašini za suđe.Sory,ja zaboravljam brzo imenauser posted image .Ja sve ,perem u mašini za suđe.Naravno prvo očistim od ostataka voća i stavim u mašinu.Nek hanuma radi,zašta sam je kupila.Kad se pokvari kupit ću drugu.
Što se tiče robice za bebe,ja sam u 24 sedmici,ali kupujem kad god me želja povuče.Ne znam razlog što da se ustežem.Sa prvim nisam imala vremena ništa da kupujem,sve čekala slušala babske priče,ne valja ranije itd.Na kraju ja rodim ranije ,izašla kući,a muž išao pa kupovao da djete ima šta obući.Sad svaki mjesec mini šoping obavim ,i baš uživam u trudnoći.Stvari od mog sina nije ništa ostalo,ja sve podjelilauser posted image .Moj savjet,kad god si u gradu i vidiš nešto za šta misliš da će koristit tvojoj bebi,da je slatko itd,ne vraćaj se kući bez toga.Uživaj u trudnoći i ti ćeš biti sretnija.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6994
20.12.2011 9:18:58   
pauza
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Dobro jutro svima.. Ja pravo ljetno dijete, snijega mi je već dosta. Lijepo mi je jedino za vidjeti ga kroz prozor.

Eh novi dan nova briga. Sinoć me bebara pravo nisko udarala (skoro pedalj ispod pupka) i udarci mi nekako jezu izazovu. Do sada se vrtila u visini pupka. Je li to normalno?? Odoh sad malo raditi pa da odem traziti trudničke štrample. Do sada sam kupovala (jer nisam znala za trudničke) ove sa niskim strukom, ali od juče me smetaju užas. Čini mi se da je vrijeme i za nove hlače. Baš sam buknula za sedam dana.

termo strample za trudnice (smedje i crne) ja kupila sa Siranu, kod one tete sto prodaje ves i pidzame, prva desno od ulaza od BKC-a.... po 7KM... pa eto mozda ce ti odgovarati :-)

Neposredna veza do poruke: 6995
20.12.2011 9:19:17   
Sandrich
jutro bembele user posted image
raja-ringe mene beba nikad nije ni udarila iznad pupka vec uvijek dole skroz user posted image
ej hvala za stranicu za toplomjer ako se mogne narucit odmah ga narucujem jer su kod nas u apoteci oko 100km da valjaju ovi jeftiniji i nisu bas dobri,odnosno tacni, tako mi bar kazu mame koje imaju djecu....
da vam se pohvalim da smo od danas u 8 mjesecu user posted image user posted image
velika pusa za sve user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 6996
20.12.2011 9:19:49   
anđelo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Mene moja beba od kako sam počela da osjećam pokrete,stalno mi se i vrti ispod pupka,nekako mali iznad venerinog brijegauser posted image
Snijeg nisam voljela,al kako vidim da mu se moj sin raduje ,odmah sam ga i ja zavoljela.Danas planiramo snješka pravitiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6997
20.12.2011 9:21:48   
Hurma
ja, ali ja samo hodam i gledam za starijeg... user posted image ne mogu u glavi da se prešaltam nikako, neki dan sniženja, ja mu kupim jaknicu za proljeće, kupim kosuljicu... a kasnije se kontam pa na proljeće ću imati još jedno aBd... a ja nista... user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6998
20.12.2011 9:21:55   
Sandrich
Ma i ja sam za to da zena treba kupovati kad god zeli i kad joj je cejf za bebicu...bar mene ta kupnja relaksira,opusta i tad me nista ne boli user posted image
Ja od danas pocinjem stavljati stvari u bebicinoj sobi na svoje mjesto,....skoro sve smo pokupovali....nisam sjedalicu i kolica od tih vecih sttvari al to cemo u januaru il kad se beba rodi

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6999
20.12.2011 9:24:28   
mamina princeza
ej drage moje jutarnji pozdrav i od mene :)

evo nesto po kuci pa cu morati izaci a malo me strah klizavo mi ovdje dok sidjem u grad al polako pa valjda cu uspijeti. moram u dz po uputnicu i nesto da kupim u carsiji :)
pauzo ides li na vjezbice.... ja nikako da nakanim a mislila sam ove sedmice tako u petak ako ne bude bas puno snijega.... ili iduce ... da odem par puta da obnovim gradivo :)

sto se tic ekupovine ja sam kupovala vec dosta pomalo .. lakse mi finasnijski a i uzivam.. doduse dosta stvari sam polovno s ebaxa ili na bazaru kupovala al ponesto sam i u radnjama. imam jos nekih sitnica sto cu popisati sta treba. sto se tice velicina ja sada cu uzeti i 56 jer sam se prosli put zeznula s tim. moja curica je rodjena 3400 al je smrsala malo al nije bilo puno dug1 52 i nekako je bila nabijena da je njoj i 56 preko sirokog povoja bilo komotno... tako da smo malo bili u visecim bodijima prvih dana. sad sam pripremala nekih starih i stos am kupila na bazzaru 56 pa vidjecemo kakv ce ovaj hairlija izaci abd:)

joj ja carape mrzim bas ... ja jedva u stramplicma bilo kakvim izdrzim al sad bas moram hladno nema zeze.... moracu i ja vidjeti te na siranu . imam samo najlonke i helanke i to nekako kombinujem.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  278 279 [280] 281 282   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  278 279 [280] 281 282   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *