Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:25:53
mamina princeza
meni je kcerka postala ljubomorna i bas je nervira kad slazem igledam odjecu za bebe .. a planiram i nju ovih dana povesti u jednu nabavkicu posteljinicie recimo.. na stal li ced to da lici :) izabrece mu najgoru.... :) al mora se nauciti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:29:11
Hurma
e da vas pitam, beba mi napreduje, mislim uvijek isti tempo ali kaska sedmicu dana, mozda i malo jace... jedino obim stomaka haman i glave je veci... zapravo stomak mu napreduje više nego treba, kaze dr da je to ok... fizioloski i tako... mozda bude buca, iako fakat i ja u ovoj trudnoci vise jedem i vise se debljam... ali ovo ostalo, dužina i to... je li to za zabrinutost???
idete li u Bingo, dole ima markiranih stvari za male bebe... kakvih sam dole benetton stvari uzela za sina i sve sacuvali a iznosalo se pravo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:30:21
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
kad ti da knjizicu s kuponima, posara ti se na knjizicu ima u knjizici svasta, povoljnije nego inace...a ono 25% dusu dalo za pelene...
nego da vas pitam, vi sad garant sve shopingujete-gdje imam kupiti digitalni toplomjer za celo i uho? ili obicni,ali digitalni...imam zvrka koji nece da miruje 3 minute.... i koliko para
ebay, oko 15km.
ti si mi svojim idejama danas toliko ustedila da ti trebam fedexom poslati kafu i kolace
jel vama funkcionisu dobro ovi toplomjeri za uho i celo. mi smo imali oba i nijedan nam nije bio dobara Boga mi su bili poksupi zatos mo oduvijek i mjerili toplomjerom obicnim i digitalnim al onim obicnim iz apoteke. Sa dne znam jel bilo do nas... hihihih.... Moram ih naci pa provjeriti. Za celo je bilo potrebno da je mirna vise nego za m jerenje ispod pazuha , jest da je krace al bukvalo ako bi se mrvu pomakla odmah druga tura , a za uho nikad nismo nasli metod da mjerimo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:31:05
Hurma
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
meni je kcerka postala ljubomorna i bas je nervira kad slazem igledam odjecu za bebe .. a planiram i nju ovih dana povesti u jednu nabavkicu posteljinicie recimo.. na stal li ced to da lici :) izabrece mu najgoru.... :) al mora se nauciti...
kolika ce biti razlika... mene je toga bas strah... moj ima 2 god i 3 mjeseca... ne konta nista i to je super iskreno bar dok ne dođe beba....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:32:40
Nina_Lana
Jutro ...Znaci Senka se jos nije javila, mozda je sa svojom vec...
Dinamitna gdje ides ti dr? Meni je sutra kontrola, ja sam u vojnoj...
Sinoc sam imala jake menstrualne bolove, nekoliko puta u noci sam ustajala i to jedva ja od stomaka ne mogu vise nista , ni lezati, ni sjediti, dok stojim ok je, ali ne mogu cijeli dan na nogama... Jedva cekam sutra da cujem sta cika dr. kaze...ostalo je jos nekih 11 dana do termina, ali se ja po ovom tickeru ne pratim strogo, jer me izradio i u prvoj trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:34:25
vila_7
IZVORNA PORUKA: Hurma
e da vas pitam, beba mi napreduje, mislim uvijek isti tempo ali kaska sedmicu dana, mozda i malo jace... jedino obim stomaka haman i glave je veci... zapravo stomak mu napreduje više nego treba, kaze dr da je to ok... fizioloski i tako... mozda bude buca, iako fakat i ja u ovoj trudnoci vise jedem i vise se debljam... ali ovo ostalo, dužina i to... je li to za zabrinutost???
idete li u Bingo, dole ima markiranih stvari za male bebe... kakvih sam dole benetton stvari uzela za sina i sve sacuvali a iznosalo se pravo....
ako ti je dr.rekla da je OK,nemoj se zamarati jer jeste OK- moja je uvijek bila duza za 2 sedmice, a obim stomaka i glave manji za 1-1,5 sedmicu - i naravno mala duga mamina zirafica!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:35:23
ivannna
Caooo cureee, ja upadnem svako nekoliko, al skoro svaki dan sve pročitam.
Raja ringe, meni su i te trudničke štrample nekako smetale, sad kupujem obicne samo veći broj, i onda odrežem naprijed jedan dio gume po nekih 5 cm s jedne i druge strane šava, i to mi je suuuper, ne stežu, a ne spadaju jer gume ostane dovoljno na leđima i malo na kukovima, a neće žica otići zbog rezanja.
DinkaDavor, i mene od svega najvise ubi nervoza u nogama, navecer naravno,budim se ponoći pa bih trčala najrađe , kombinacija tuširanja pred spavanje, masaže i nekih vježbica za noge mi malo pomognu al nekad neće ništa.
E mi se odvažili početi kupovati za bebicu stvari, bili sinoc na kontroli sve super, i poslije otisli i kupili kolica, evo sad ih gledam i divim se :), a kupili smo i jedno plišano odjelce, kapicu i papice, za izlazak iz bolnice. E gdje tačno dođe taj azel kids u hrasnom???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:35:31
anđelo
kad ti da knjizicu s kuponima, posara ti se na knjizicu ima u knjizici svasta, povoljnije nego inace...a ono 25% dusu dalo za pelene...
nego da vas pitam, vi sad garant sve shopingujete-gdje imam kupiti digitalni toplomjer za celo i uho? ili obicni,ali digitalni...imam zvrka koji nece da miruje 3 minute.... i koliko para
ebay, oko 15km.
ti si mi svojim idejama danas toliko ustedila da ti trebam fedexom poslati kafu i kolace
jel vama funkcionisu dobro ovi toplomjeri za uho i celo. mi smo imali oba i nijedan nam nije bio dobara Boga mi su bili poksupi zatos mo oduvijek i mjerili toplomjerom obicnim i digitalnim al onim obicnim iz apoteke. Sa dne znam jel bilo do nas... hihihih.... Moram ih naci pa provjeriti. Za celo je bilo potrebno da je mirna vise nego za m jerenje ispod pazuha , jest da je krace al bukvalo ako bi se mrvu pomakla odmah druga tura , a za uho nikad nismo nasli metod da mjerimo.
Mi smo za sina uzeli u apoteci kad je bio beba taj toplomjer za uho,i nikad nam nije bio tačan.Mislim jest da on mjeri u 1 sekundi,ali kad pokaže pogrešnu temperaturu.Znam samo da smo ga pravo skupo platili,ali ljepa živa.I pedijatrima je najrelevantnije mjerenje temperature živom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:36:28
Hurma
IZVORNA PORUKA: vila_7
ako ti je dr.rekla da je OK,nemoj se zamarati jer jeste OK- moja je uvijek bila duza za 2 sedmice, a obim stomaka i glave manji za 1-1,5 sedmicu - i naravno mala duga mamina zirafica!
ma kazu da se u kasnijim sedmicama to rijesi... sin mi je rođen 54cm i 3450... to mi nekako idealno jer sam ja mrsica, ali ovaj... uh uh... samo me nesto brine...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:36:55
mamina princeza
razlika ce biti 3,5 godine malo jace.... bila je super do neki dan mazala pupu pricala samo lijepe stvari al kako okrecismo kuciu i promjenismo raspored djete valjda skontalo da ce se nesto promjeniti a nije radi nje pa u kontru.. prvo je imala ispade u ponasanjima mjesec dana... al nije nista govorila aonda je neki dan iz cista mir aizjavila da je jako ljubomorna i da ne zeli da jojs e beba rodi .... i sokirala nas sev.. Sad s evadi da je bila nervozna hihihihi tako valjda ja njoj kazem kad se nesto provalim:) sad opet prica lijepo al sad svi znamo da je mnogo ljubomornija nego sto izgleda i ocekujemo veci haos nego sto smo daoo sada. Ona je bas svjesna svega i sve prati i kad joj ne kazemo vidi da se nesto pripremilo za bebu. Ja cu gledatid a je sto vise ukljucim mada s enjoj trenutno ni to ne svidja. Nego bi jednostavno da je pustim na miru i ono iskljucim- ko ono jos sam malo sama pusti me bar to na miru :)
Kod vas je manja razlika pa vjerovtano manje stvari i primjecuje. MA opet nema tu pravila.... vidjecemo abd kako ce nam svima biti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:40:14
Hurma
IZVORNA PORUKA: ivannna
Caooo cureee, ja upadnem svako nekoliko, al skoro svaki dan sve pročitam.
Raja ringe, meni su i te trudničke štrample nekako smetale, sad kupujem obicne samo veći broj, i onda odrežem naprijed jedan dio gume po nekih 5 cm s jedne i druge strane šava, i to mi je suuuper, ne stežu, a ne spadaju jer gume ostane dovoljno na leđima i malo na kukovima, a neće žica otići zbog rezanja.
DinkaDavor, i mene od svega najvise ubi nervoza u nogama, navecer naravno,budim se ponoći pa bih trčala najrađe , kombinacija tuširanja pred spavanje, masaže i nekih vježbica za noge mi malo pomognu al nekad neće ništa.
E mi se odvažili početi kupovati za bebicu stvari, bili sinoc na kontroli sve super, i poslije otisli i kupili kolica, evo sad ih gledam i divim se :), a kupili smo i jedno plišano odjelce, kapicu i papice, za izlazak iz bolnice. E gdje tačno dođe taj azel kids u hrasnom???
Dinamitna bebiju ti izgleda lijepo kod tebe
ja sam u Hrasnom... i odem ponekada do azela baby... preporucujem da idete srijedom oko 4 ili 5 isto tako subotom, jer tada stize roba i ima izbora, prodavacice su super, pitajte odmah sta imaju za toliku i toliku bebicu... bas se potrude... ako nije guzva naravno... a to ti je preko puta specijalne skole... kako se ono zove... mala zgrada kod trolejbuske stanice...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:40:31
vila_7
Hurma ma vjeruj meni se nije do kraja izjednacilo a rodila znaci normalnu bebu - 51cm , 3350gr., al bas ima poduge noge - kad sam joj oblacila gegice-ako sam htjela da joj po nogicama bude taman-obavezno joj velike na rukicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:44:00
Hurma
razlika ce biti 3,5 godine malo jace.... bila je super do neki dan mazala pupu pricala samo lijepe stvari al kako okrecismo kuciu i promjenismo raspored djete valjda skontalo da ce se nesto promjeniti a nije radi nje pa u kontru.. prvo je imala ispade u ponasanjima mjesec dana... al nije nista govorila aonda je neki dan iz cista mir aizjavila da je jako ljubomorna i da ne zeli da jojs e beba rodi .... i sokirala nas sev.. Sad s evadi da je bila nervozna hihihihi tako valjda ja njoj kazem kad se nesto provalim:) sad opet prica lijepo al sad svi znamo da je mnogo ljubomornija nego sto izgleda i ocekujemo veci haos nego sto smo daoo sada. Ona je bas svjesna svega i sve prati i kad joj ne kazemo vidi da se nesto pripremilo za bebu. Ja cu gledatid a je sto vise ukljucim mada s enjoj trenutno ni to ne svidja. Nego bi jednostavno da je pustim na miru i ono iskljucim- ko ono jos sam malo sama pusti me bar to na miru :)
Kod vas je manja razlika pa vjerovtano manje stvari i primjecuje. MA opet nema tu pravila.... vidjecemo abd kako ce nam svima biti.
kad nesto kupis za bebicu, moras i za ovo drugo dijete... kontam bar tako... mislim da moj do rođenja nece skontati o cemu se radi... sreća... a po rođenju... razapet cu se to znam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:44:39
veki_aki
vidim o ljubomori pricate...ja sam se pravo pocela brinuti, razlika ce biti oko 6.5 god i on je pravo vezan za mene. Do sad nije pokazivao neku ljubomoru i mazi pupi i jedva je cakao kad ce dobit brata i sve on njega planira, al vidim da u zadnje vrijeme ima neke izljeve ljubomore u odnosu na neke rodice il djecu iz komsiluka i mislim da je to sve vezano za bracu. Ja ga planiram sto vise u sve ukljucit i kad se porodim izdvajat s vremena na vrijeme sat-dva samo za njega, da negdje izadjemo i sl. Ma proce i to sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:46:34
Hurma
IZVORNA PORUKA: vila_7
Hurma ma vjeruj meni se nije do kraja izjednacilo a rodila znaci normalnu bebu - 51cm , 3350gr., al bas ima poduge noge - kad sam joj oblacila gegice-ako sam htjela da joj po nogicama bude taman-obavezno joj velike na rukicama
ma u mene je ovulacija bila kasno.... pa dijelom i to malo.... ali eto... kad odem i on mi kaze kad je bio zadnji menzi i izracuna sedmice i porod, stresem se sva... a ono beba... ma uh...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:52:28
Anoniman
Zenice jutro jos sam u duetu Malo sam se uspavala sinoc i jutros, valjda me smorili jucerasnji kolaci. Isforsirala sam u snu lijevu stranu pa sad me boli cijela lijeva noga i guz
Maleni jos uvijek luduje u pupi, osladilo mu se. Imam osjecaj da cu nositi ko slonica (2 god)
Nina ja sam na GAK-u sutra, pa cemo vidjeti ima li naznaka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 9:59:21
ivannna
Mamina princeza, nadam se da ce curica uspijet prevazići ljubomoru, pa biti sretna kad se bebi rodi . Kolica smo kupili Graco Mirage +, 2 u 1 sa atestiranom autosjedalicom, smeđa, meni su pravo lijepa, elegantna, a mogu i za dječake i curice :)
Hurma hvala, sad sam skontala gdje je taj azel, nikad tu ne bih tražila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:02:27
mamina princeza
kad nesto kupis za bebicu, moras i za ovo drugo dijete... kontam bar tako... mislim da moj do rođenja nece skontati o cemu se radi... sreća... a po rođenju... razapet cu se to znam...
njoj se svakako dosta kupuje ... po meni i previse i u vijek zato ruzim nane, majke i to... a i nije stvar o kupovini pa dobije neke stvari , otovrim kesu s njenim stvarim stvarima bilo sta ... al proci ce... njoj je brat kupio romobil hihihi to je narucila cim je saznala da sam trudna i donijece joj kad se rodi pa je to razveseli najvise:) sta cu ne volim to potkupljavanje djece al nekad ni nemam drugog izbora:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:03:57
pauza
ove strample sto sam ja kupila nisu prave trudnicke, nego nekako mekane i gore imaju onaj siri dio, a dole normalne.... ne znam, eto vidi ako ti bude usput, uglavnom nije gore guma koja se mora sjeci nego nekako mekane :-)) uh sto objasnih, ali eto i ja sam se bas iznenadila kako su udobne, a a topleeee:-)) sto se azel kids-a tice, ja sam bila samo jednom (kad sam srela anđelo:-)) i tada nije bilo ama bas nista za novorodjence, totalno razocarenje, ali se ne sjecam koji je ono bio dan... e, ja imam samo dvoje cini mi se broj 56, sve kontam i muz i ja bili mashallah bebe kad smo se rodili, pa ce i nasa povuci gen:-)) zato sam skoro sve kupila 62, ali sad brinem da ce mi 56 faliti :-(( i jos vjezbice, to sad isla redovno do prosle sedmice, a izgleda da cu i ove preskociti... imam nekih obaveza, ali ako stignem doci cu bar zadnji sat kad su predavanja, jer su mi vjezbice i disanje vec malo dosadne... a imam jos svasta da pitam:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:07:47
Hurma
IZVORNA PORUKA: pauza
ove strample sto sam ja kupila nisu prave trudnicke, nego nekako mekane i gore imaju onaj siri dio, a dole normalne.... ne znam, eto vidi ako ti bude usput, uglavnom nije gore guma koja se mora sjeci nego nekako mekane :-)) uh sto objasnih, ali eto i ja sam se bas iznenadila kako su udobne, a a topleeee:-)) sto se azel kids-a tice, ja sam bila samo jednom (kad sam srela anđelo:-)) i tada nije bilo ama bas nista za novorodjence, totalno razocarenje, ali se ne sjecam koji je ono bio dan... e, ja imam samo dvoje cini mi se broj 56, sve kontam i muz i ja bili mashallah bebe kad smo se rodili, pa ce i nasa povuci gen:-)) zato sam skoro sve kupila 62, ali sad brinem da ce mi 56 faliti :-(( i jos vjezbice, to sad isla redovno do prosle sedmice, a izgleda da cu i ove preskociti... imam nekih obaveza, ali ako stignem doci cu bar zadnji sat kad su predavanja, jer su mi vjezbice i disanje vec malo dosadne... a imam jos svasta da pitam:-))
koji bona 62... to je sa par mjeseci... nemoj da ti visi bebi kao da si pokupila od nekoga... obavezno kupi malih brojeva... pa ne kolicinski puno, ali da imas... u azelu su bodici predobri, posebno mali brojevi... jedino sto sam uzela sa 2 mjeseca trudnoce jer sam neletjela... ma predobri i ono jednostavno kopcanje preko cijelog tijela... ali ne znam ima li sada, posebno kratkih rukava... mislim da nema...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:09:04
mamina princeza
:) ma i meni je dostadno da to slusam opet jer jos uvijek pamtim znala sam napamet sve a slabo sta iskoristila :) al eto jezba mis e:) ma necu ni ja vjerovtano ove nego iduce sedmice otici.
ja sam rodjena s 4,5 kg zato sam po nagovoru moje mame i za curicu kupovala 62najvise al njoj je stvarno bilo veliko prvih dana. i kad smo poceli izlaziti bilo je ljeto pa je meni bilo ruznos amo u bodicu je bila i nekako pelena se vidi bezveze mi nesto bilo :) sad je hladnije svakako je to negdje ispod pa se mozda vise i ispalti uzimati tako vece... ne znamnije covjek pamtean. 62 definitvno treba vise al trba poneki i 56 samo koliko to ne znam .)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:13:28
treće
jutro svima, m.princezo žao mi je zbog gingvitisa, nadam se da ćeš danas bolje proći, a što se curice tiče biće jedno vrijeme svašta, moja je dojila lutku sa mnom , provodila je nama bebu nikad nije jer je zavoljela dok je još u pupi, a kasnije je i od pomoći bila.Od moje kolegice starija ima 8g. i oni ne mogu da se načude traži i ona flašicu i valja se i kmeči ali ja mislim da je bolje da to pokazuje nego da trpa negdje u sebe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 10:15:17
pauza
uzela sam ja bodice 56, ali plisane gegice 62 i samo dvoje broj 56.... kazem ti meni svi kazu, pokupi se pranjem, beba preraste, ovo ono.... ne znam vise ni sama