Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:19:11
ellam
andjelo inace se u prva tri mj trudnoce preporucuje izbjegavati lijekove bilo koje. puno je bezbjednije kasnije kad se beba vec razvije. medjutim u odredjenim situacijama je bolje uzeti tbl nego dozvoliti da bolest prouzrokuje probleme. i aksef 500 i klavax1000 su antibiotici pa mi nije jasno zasto si oba uzimala. pretpostvaljsm da jedan nije pomogao pa si onda presla na drugi... ne moras se brinut jer su oba antibiotika iz grupe penicilina i cefalosporina a oni su "dozvoljeni" u trudnoci. postoje i oni koji se ne smiju nikako uzimat. nemoj razmisljat o nusefektima, to su alergije (sto bi se odmah pokazalo) i muucnine, proljev, povracanje, osipi i sl. nadam se da sam pomogla, pusa
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:19:35
veki_aki
Irena dobro dosla!!! Kao sto rece Arina ovdje ces sve da saznas i da se ljepo druzis s nama! Cestitam na crticama! Jel se meni cini il se Miracle danas jos nejavlja, valjda je ok sve sa pritiskom... Ja evo 17-a sedmica jos mi niko nije mjerio pritisak , jest da mi je u prosloj bio u prosjeku 70-110, pa ni ne pitam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:23:32
veki_aki
a joj DzenyA sta te strefilo? Nadam se da ce terapija pomoci a i sad kad si kuci pa se ljepo utoplis i odmoris vjerovatno ce biti bolje, saljem veliki !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:28:20
anđelo
IZVORNA PORUKA: ellam
andjelo inace se u prva tri mj trudnoce preporucuje izbjegavati lijekove bilo koje. puno je bezbjednije kasnije kad se beba vec razvije. medjutim u odredjenim situacijama je bolje uzeti tbl nego dozvoliti da bolest prouzrokuje probleme. i aksef 500 i klavax1000 su antibiotici pa mi nije jasno zasto si oba uzimala. pretpostvaljsm da jedan nije pomogao pa si onda presla na drugi... ne moras se brinut jer su oba antibiotika iz grupe penicilina i cefalosporina a oni su "dozvoljeni" u trudnoci. postoje i oni koji se ne smiju nikako uzimat. nemoj razmisljat o nusefektima, to su alergije (sto bi se odmah pokazalo) i muucnine, proljev, povracanje, osipi i sl. nadam se da sam pomogla, pusa
Ellam,živa nam i zdrava bila,jedan dan sam uzela jednu tabletu,a pošto nije bilo poboljšanja uzela sam drugi dan drugu tabletui bilo mi je puuuuno bolje.Nisam više ništa dalje uzimala jer sam prešla na limun.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:31:46
irena82
hvala vam na dobrodošlici, a pošto mi je ovo prvi put da sam na vašem forumu ne znam kome je koja beba po redu . Meni je 4 (još uvijek ne vjerujem), imam troje od 11,7 i 4 g. Pa ako vas šta zanima o porodu slobodno me pitajte.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:41:27
Arina
irena kraljice ....meni je treca ....ja sam jos gora sa razlikom.....14,8... .....al eto....ovo ce biti velika nasa maza....svi se radujemo ko ne znam ti cemu.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:43:47
Arina
senka....koje vir uloske...koje boje ima ih cini mi se tri boje....kakvi su unutra jel oni vateni sa mrezicom ...ili neki obicni ...zasto svi forsiraju VIR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:47:12
anđelo
Irena svaka čast.Ja mislila ti prvorotka vidim piše Irena 82,pa reko garant 82 godište.Svaka čast za djecu,danas se teško odluče na više djece,al ja baš volim velike porodice.Meni je druga beba.Sin nedavno napunio 6 godina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:50:09
dzenyA
Irena dobro nam dosla svaka cast za djecicu, A Miracle nam jos nema,a i meni je pritisak zene bio 135/90 i krajnja granica je 140 rekla mi je dr,i to jos a jel neko koristio vaginalete aloe vera i propolis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:50:14
anđelo
IZVORNA PORUKA: Arina
senka....koje vir uloske...koje boje ima ih cini mi se tri boje....kakvi su unutra jel oni vateni sa mrezicom ...ili neki obicni ...zasto svi forsiraju VIR
Ja sam isto koristila vir 80 uloške.Roza pakovanja,meni ih je na vježbama babica preporučila i stavrno su udobni i mekani i ne mogu potpariti gospođu jer su prirodni,vatica+mrežica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:53:37
irena82
pa i nama če biti velika maza , pošto če za 8 mj najstarija kčer biti 12, srednja 7 ipo i sin 5. Jedino ne znam kako če oni reagirati , suprug me iznenadio nije bio toliko vesel ni kad sam mu rekla da sina nosim(3), iako smo mi u jednu ruku ovo i planirali. A mislim da če i klinci biti ok, pošto sam ih već pripremala i uvijek su govorili da bi voljeli da imamo bebu u kući, nadam se da če sad biti stvarno tako .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:56:11
ellam
molim vas je li iko uzimao cryo save maticne celije? jeste li se odlucile za skuplju ili jeftiniju varijantu? treba ugovor da potpisemo pa se jos dvoumimo...
vir ulosci su br 80, rozi, oni su materijalom i velicinom najprikladniji nama
irena svaka ti cast za tri a i cetvarta nek ti bude sa srecom, divim ti se :)
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 10:58:02
lejlaze
dobar vam dan zenice moje.... nadam se da ste vi bolje spavale od mene. bol u ledjima me probudila u 2 sata i nisam vise mogla zaspati . irena svaka cast! za svaku pohvalu. i ja sam uvijek htjela bar 3.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:02:15
veki_aki
irena svaka cast!!!Ja se jedva za drugo odlucila, eno moja se nana vec brine kako cu sve stizat kad ni sa ovim veliki nemam vremena ni za sta . Jucer sam citala porodjajne price i gleam ima drugorotki kojima nije bilo epiziotomije, ljudi jel to tako cesto bude? mene je s prvim rana malo zezala, pa sam sad sebe ubjedila da cu proci i bez rezanja mozda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:28:49
Arina
e pa sad sto se tice tih ulozaka vir 80 to mrezica i vatica ...super....ali ne znam koliko je to kod CR bitno...jer kad te otvore...barem kod mene osim sto te porode fino te isciste...ja oba puta nisam imala nikakvih odljeva niti nekog sad krvarenja....bas -bas..vec ono ko malo obilnija i duza menstruacija.....kupicu dva paketa i ostalo onih svojih standardnih ja najvise volim one libres roza....najpamucniji mi izgledaju a ne da su plasticni....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:31:08
Arina
IZVORNA PORUKA: irena82
pa i nama če biti velika maza , pošto če za 8 mj najstarija kčer biti 12, srednja 7 ipo i sin 5. Jedino ne znam kako če oni reagirati , suprug me iznenadio nije bio toliko vesel ni kad sam mu rekla da sina nosim(3), iako smo mi u jednu ruku ovo i planirali. A mislim da če i klinci biti ok, pošto sam ih već pripremala i uvijek su govorili da bi voljeli da imamo bebu u kući, nadam se da če sad biti stvarno tako .
uh...irena ne brini se vecina djece vole to...ja imam i curu i momka i oboje su skakali od radosti.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:32:17
ivannna
Cure moje, ja se nisam na ovu temu dugo javljala, nekako ne stignem ni pročitati sve postove koliko ste vi vrijedne . Al procitah da su se Drznica i Bebica porodile, moram da čestitam sretnim mamicama i taticama . Isto vidjeh da Djana ima problema sa grlom, pa posto ja zadnjih godina, a isto i sada u trudnoći muku mučim sa grloboljama, pa čak i anginama, imam jedan recept koji smijemo mi trudnice, a efikasan je stvarno, da mi nije toga garant bi do sada bilo i antibiotika. Uglavnom fazon je u propolisu i medu. Kupi negdje 30% propolis ili bar 20% uzmi soljicu u nju stavi jedno dvije-tri kašike domaćeg meda i nakapaj nekih 50-60 kapi propolisa, dobro izmješaš i uzmeš kašičicu malu svako dva sata i uvijek poslije jela. Pošto je propolis prirodni antibiotik, grlobolja me svaki put prestala u roku od 2-3 dana u potpunosti . Obavezno probaj, ima tih mješavina i za kupiti, al jeftinije i sigurnije je sam sebi napraviti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:32:29
mama21e
Jutro bembelice
Prvo da vas pitam u kojem mjesecu mucnine prestaju?? Mene jos muce, svako jutro povracam
veki_aki draga meni se stomo jos ne primijeti (ma samo malo) a kamoli da osjetim bebine pokrete A ne brini kad se najmanje budes osjetit ces aBd, zato ne nadaj se Veliki da sto prije osjetis svoje malo pile.
irena82 cestitam Zelim ti najljepsih dobrodosla I bravo za ostalu djecicu, meni je prvo ali bih isto voljela imati puno djece
Gerbo mila kako si?
Gdje li su nam Bebica i drznica, je li se neko cuo sa njima?
Ostale zenice veliki .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:38:27
Arina
IZVORNA PORUKA: mama21e
Jutro bembelice
Prvo da vas pitam u kojem mjesecu mucnine prestaju?? Mene jos muce, svako jutro povracam
veki_aki draga meni se stomo jos ne primijeti (ma samo malo) a kamoli da osjetim bebine pokrete A ne brini kad se najmanje budes osjetit ces aBd, zato ne nadaj se Veliki da sto prije osjetis svoje malo pile.
irena82 cestitam Zelim ti najljepsih dobrodosla I bravo za ostalu djecicu, meni je prvo ali bih isto voljela imati puno djece
Gerbo mila kako si?
Ostale zenice veliki .
pa draga....moglo bi skoro prestati ili urijediti bar....ali moze i potrajati na zalost i duze pa i sve do kraja....ali eto nadati se da ce stati ubrzo....meni je stajalo polako....iako nisam povracala ali sam se jako mucila....to je mozda jedan braco....uh ja sad ko baba gatara...ali mislim da se vise povraca sa muskim bebama .....iako nema pravila...ali eto malo da se nasmijes
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 11:40:34
anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e
Jutro bembelice
Gerbo mila kako si?
Ostale zenice veliki .
¸Mama 21,sve je to individualno,sa prvom trudnoćom sam povratila sve ga 3 ili 4 puta,ali mi je bilo muka,i mučnine su prestale krajem 3-eg mjeseca.U ovoj trudnoći sam se ispovraćala nenormalno,i sve je prestalo ulaskom u 5-mjesec.Eto nadam se da sam pomogla bar malo