Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 17:07:41
buda
Veliki poz.od mene.Ja vas citam redovno,nejavljam se bas cesto i super ste. I meni je dr.rekao da mi je kod bebe glava za dvije sedmice veca i da je teza za 100gr. bila sam malo zabrinuta al'vidim da pisete da je to mozda i uredu a i kad pogledam muza onda se tjesim i kazem pa to je to valjda na njega Dr. mi je isto rekao da je to uredu samo krupna beba posto je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 17:09:24
AMELIC
Ja u 20 sedmici jedan čitav dan nisam osjetila bebicu koja je inače od 18 hefte aktivna...mislila ujutro kod dr.kad me navečer počeo pomalo gurkati
Ne brini Gerberka kod mene AC kasni sedmicu i po...sve je to normalno,ne brigaj,svaka bebica je drugačija
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Anđelo, molim te de mi reci, koliko cesto ti osjetis bebu???
Ja sam od juce kao na iglama, juce ne znam da sam ijednom osjetila bebu. Danas samo ujutro malo, bas sam nesto zabrinuta ili je to ok u ovoj fazi (21. nedjelja)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 19:13:17
anđelo
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Anđelo, molim te de mi reci, koliko cesto ti osjetis bebu???
Ja sam od juce kao na iglama, juce ne znam da sam ijednom osjetila bebu. Danas samo ujutro malo, bas sam nesto zabrinuta ili je to ok u ovoj fazi (21. nedjelja)
E vako,i ja sam 21 nedelja,ima dana da osjetim bebu pravo često,nisam sad brojala pokrete ali sigurno i preko 20-30 pa i više pokreta na dan(od rane zore pa do 11 sati)Nekad ima dana da je osjetim pomalo samo ujutru po 2-3 dodira blaga,poslijepodne i evo malo prije na vježbama jedva jednom.Tako mi se danas desilo.S obzirom da sam bila na pregledu danas i beba se vrila a i da je ja nisam osjetila,sve je uredu,Nema razloga da brineš.Znači nekad se vrti pravo puno,a nekad samo jednom tek da javi da je tu .Nemoj se brinuti,još je beba mala,vjeruj da će doć vrjeme kad će ti rebra odvaljivat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 19:20:18
Semica
pozdrav zenice...i nove a i one stare :) Gerbo kod moje S u 31voj sed mjere odgovarale 33coj...no sikiriki ;) nego kako se drzite Gerbo,Silver,Arina,...i ostale bebele naravnoo???Senka kako ti?
< Poruku je uredio Semica -- 30.11.2011 19:21:01 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 19:22:31
Silver
Semice..evo Silver se javlja iz 35-te sedmice...sad za sad se drzim dobro i hrabro Cak trazim nacine da malo sve poguram kad dodjemo blizu termina! Bubi Sarah od teta sa RR!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 19:23:25
anđelo
Ovdje sam napisala da je beba vrila,a trebalo je pisati da se beba vrtila a ja nisam osjetila.Znači one se mrdaju al ih mi nekad ne osjetimo jer su male još.Sve je to normalno i molim te nemoj se brinuti.Kažeš da si bebu osjetila malo,znači to je to,sve zavisi ,gdje se ona smješta .Ako si malo krupnija još je teže bebu osjetiti.Sad popij jednu šolju čaja ,opusti se i beba će se javiti.Ljubim te
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 20:10:13
Binka84
uh dok vas procitah...jedan dan nisam stigla da vas citam i sad jedva stigoh .... I ja sutra moram vaditi nalaze i vec vidim kako ce mi ruka poplaviti...svaki put je tako...bocnu me par puta jer ne mogu od prve da nadju venu i onda to fino poplavi...i kao slag na kraju ja se svaki put onesvjestim....cirkus
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 20:53:27
Lulu_08
Vecer zenice, kako ste veceras?
Meni treba POMOC? Da li je neka od vas imala upalu grla ili nesto slicno na samom pocetku trudnoce (tipa 6/7 sedmica)? U prvoj trudnoci nisam imala problema sa tim u prvom trimestru, medjutim obzirom da NEMAMO GRIJANJA na poslu ocekivala sam ovo, pretezno sve kolege su se izredale sa prehladama, virozama, upalama grla i sinusa, pa je valjda dosao red na mene.
Mene interesuje STA SMIJEM trositi? Evo me trenutno sa oblogom od rakije oko grla, cisto da ublazi bol, i pila sam cijedjeni sok od narandze i limuna, ali sta popiti da ublazi bol i upalu?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:04:42
Anoniman
Zenice dobro vece
Evo nas upadosmo u 37 sedmicu , na GAK se spremamo u petak da vidimo kakvo je stanje tamo dolje s gospodjom
Postala sam uzasno teska, jedva se krecem, a zadala sam se da povadim sve dokumenata sto treba za prijavu djeteta i porodiljnu naknadu, da se poslije ne gnajvim.
Djana mene je bilo uhvatilo isto prije neki dan. Limunada me je vracala u zivot kao i caj od sipka, ispirala sam grlo cajem od zalfije/kadulje i pila sam sirup od islandskog lisaja (provjereno, smiju trudnice). U slucaju tremperature iznad 37,5 popij paracetamol.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:06:54
Lulu_08
Dinamitna, hvala na informaciji. Ja kontam sutra tamo u ambulantu na poslu kod doktora da me pregleda i reci mu za trudnocu, i da je tek na pocetku pa da ima obzira.
A nisam jos na poslu rekla, a nemam ni pojma kada bih trebala reci, sta vi mislite?? Sada sam 6/7 sedmica.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:12:10
Anoniman
Meni su svi na poslu odmah skontali da sam
Svako malo sam rigala i onda nakon 2 dana mi vise bilo glupo glumatati pa sam lijepo pokucala direktoru na vrata i rekla, ne samo zato sto mi se govorilo vec i da imaju lufta planirati zamjenu za mene. To je stvarno odlicno ispalo jer sam ubrzo otisla na bolovanje (cuvanje trudnoce) i nije me grizla savjest jer sam na vrijeme sve uradila sto se ocekivalo od mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:13:45
Silver
Djana ja sam na poslu rekla pocetkom 4-tog mjeseca, do tad sam se dobro osjecala i nije bilo potrebe da govorim sefovima, naravno neki moji prijatelji sa posla su znali i ranije, ali ako bi nedaj Boze se pojavile bilo kakve situacije u kojima bi ti trebao neki poseban tretman,rasterecenje i sl. reci odmah, ne oklijevaj! Ja sam rekla u 4-tom jer su se javili bolovi u ledjima i krstima, te blaagi otok nogu od dugog sjedenja...pa su onda imali malo vise obzira i sefovi a i ostali kolege koji nisu znali da sam , od tada pa evo sve do bolovanja sam uzivala poseban tretman jos jedna od ljepota trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:13:48
gerberka
evo i mene..idem da vas citam, pa spavanje
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:17:21
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana
Vecer zenice, kako ste veceras?
Meni treba POMOC? Da li je neka od vas imala upalu grla ili nesto slicno na samom pocetku trudnoce (tipa 6/7 sedmica)? U prvoj trudnoci nisam imala problema sa tim u prvom trimestru, medjutim obzirom da NEMAMO GRIJANJA na poslu ocekivala sam ovo, pretezno sve kolege su se izredale sa prehladama, virozama, upalama grla i sinusa, pa je valjda dosao red na mene.
Mene interesuje STA SMIJEM trositi? Evo me trenutno sa oblogom od rakije oko grla, cisto da ublazi bol, i pila sam cijedjeni sok od narandze i limuna, ali sta popiti da ublazi bol i upalu?
jjjoooojjjjjj.....uhhhh....znala sam ko umrijeti.....uh....
Ali de sta je tu je....probaj prirodno.....ako ide ide..ako ne ima za sve lijeka...ja sam na samom pocetku pila antibiotike zbog e.coli....cini mi se da je bio ceporex.....ili tako neki slican...jer je ne antibiogramu vjestica bila na taj antibiotik osjetljiva a ujedno je on iz skupine pencilina koji smiju u trudnoci....ali naravno sve to uz amin doktora.....kad ne mognes vise pravac doktoru i on ce znati sta smijes i sta trebas....a sad za sad samo paracetamol u slucaju temoperature...samo ja ne bi cekala visoke ono ko inace 38,5 jer je mrvica mala pa ne znam kako bi joj bilo lose sa tom temperaturom............mozda je bolje popiti i paracetamol.....cak i na maloj temoperaturi nego cekati da se digne na visu....ja sam jednom imala u toku ove trudnoce prehaladu nije grlo...vec ko neka hunjavica ono glava ...nos ...poslije sinusi...i svasta nestzo i pila sam paracetamol jer mi je stavrno bilo lakse s njim ..... Zalfija svakako za ispiranje grla pomaze.....a ostalo znas..... Zelim ti mila da to savladas sto prije....a dalje mislim da znas sta ces
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:25:40
Lulu_08
Hvala drage moje, super je procitati razlicita iskustva!!!
Ja mislim da se na meni moze ocito vidjeti neka ako nista "promjena". Apetit mi je katastrofa, jede mi se samo pavlaka sa hljebom, i kolegice sa kojima doruckujem su skuzile vec situaciju hehe. Stolica mi je neredovna pa se svakih par dana napusem kao zaba. I da, imam podocnjake vec 3/4 sedmice (valjda od hormona) pa je i to jedna komentarisala.
Znate sto mi se samo jos ne govori? Na proslom pregledu je bilo 5+4 po ZM i vidio se embrio i sve ali ne i rad srca, pa sve nesto kontam da sacekam taj pregled kod doktorice pa onda da govorim tek bilo sta drugo...?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:29:26
Arina
Hvala drage moje, super je procitati razlicita iskustva!!!
Ja mislim da se na meni moze ocito vidjeti neka ako nista "promjena". Apetit mi je katastrofa, jede mi se samo pavlaka sa hljebom, i kolegice sa kojima doruckujem su skuzile vec situaciju hehe. Stolica mi je neredovna pa se svakih par dana napusem kao zaba. I da, imam podocnjake vec 3/4 sedmice (valjda od hormona) pa je i to jedna komentarisala.
Znate sto mi se samo jos ne govori? Na proslom pregledu je bilo 5+4 po ZM i vidio se embrio i sve ali ne i rad srca, pa sve nesto kontam da sacekam taj pregled kod doktorice pa onda da govorim tek bilo sta drugo...?
slozila bi se s tobom oko toga da ih tad obavjestis.....jedino ako budes to oko bolovanja sredjivala zbog tih ne -uslova rada ...onda vidi da odes ranije i do doktorice na uzv....pusicaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:30:49
Lulu_08
Eh da Arina to sam i ja kontala, vidjecu sutra kakvo ce mi stanje biti sa grlom, ako budem osjetila bas pogorsanje onda cu nazvati doktoricu i traziti prvi moguci termin da mi da da dodjem da me pregleda i da se posavjetujem sa njom oko situacije na poslu. Ali eto hajde novi dan nova nafaka pa cemo vidjeti kako ce biti ujutro aBd!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:33:02
Anoniman
Meni je sada zao sto smo sutili o trudnoci i sto smo morali slusati svekrvine price kako ne treba govoriti, pa ne treba rano kupovati stvari za bebu, pa ne treba ovo pa ne treba ono... Mislim da smo mogli vise uzivati u trudnoci i veseliti se svojoj prvoj Bas mi je zao sto nisam pustila da se vodimo vec smo vjecito bili u nekom grcu cekajuci cas ovu sedmicu (prvo tromjesjecje) pa onda tamo neke sedmice kad bi beba bila ok i da se rodi ranije, pa evo sad i ta cuvena 37-ma dosla, a sad smo u blagom grcu od straha kako cemo proci na porodu.
Draga Djana uzivaj i opusti se, ne daj da te ovako "zgrce" kao sto su nas, bit ce kako je dragi Bog odredio i mi protiv toga nista ne mozemo. Trudnoca je razlog za slavlje a ne za skrivanje
Sto rece Gibo "ovo mi je skola, drugi puta cu pametnije"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:34:45
Arina
Eh da Arina to sam i ja kontala, vidjecu sutra kakvo ce mi stanje biti sa grlom, ako budem osjetila bas pogorsanje onda cu nazvati doktoricu i traziti prvi moguci termin da mi da da dodjem da me pregleda i da se posavjetujem sa njom oko situacije na poslu. Ali eto hajde novi dan nova nafaka pa cemo vidjeti kako ce biti ujutro aBd!
Probaj za spavanje staviti oblogu od meda i bibera.....kazu da to pomogne onako na gazu pa oko grla pa na spavanje....ja sam ,licno probala mast....ili svinjsku...ili gusciju...ali to ti sad vjerovatno nemas....ja sam to probala i puno je pomoglo...ali meda i bibera sigurno imas......onako namazi na krpicu i pobiberi....a ja bi svakao zakazala taj pregleda i radi mira svog ali i radi to savjeta oko bolovanja s njom.....javi kako je ujutro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:41:45
Arina
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Meni je sada zao sto smo sutili o trudnoci i sto smo morali slusati svekrvine price kako ne treba govoriti, pa ne treba rano kupovati stvari za bebu, pa ne treba ovo pa ne treba ono... Mislim da smo mogli vise uzivati u trudnoci i veseliti se svojoj prvoj Bas mi je zao sto nisam pustila da se vodimo vec smo vjecito bili u nekom grcu cekajuci cas ovu sedmicu (prvo tromjesjecje) pa onda tamo neke sedmice kad bi beba bila ok i da se rodi ranije, pa evo sad i ta cuvena 37-ma dosla, a sad smo u blagom grcu od straha kako cemo proci na porodu.
Draga Djana uzivaj i opusti se, ne daj da te ovako "zgrce" kao sto su nas, bit ce kako je dragi Bog odredio i mi protiv toga nista ne mozemo. Trudnoca je razlog za slavlje a ne za skrivanje
Sto rece Gibo "ovo mi je skola, drugi puta cu pametnije"
tako treba.....ja vam mogu slicno reci...prosle dvije trudnoce su me prosle nakako ....sta ja znam ono usput....i kad sam se osvrnula nakon toliko godina ko da nisam ni bila trudna sve sam nekako zaboravila jer je proletilo ko u trku....sad sam bila odlucila da cu se bas posvetiti ovoj trudnoci.....uzivati i u oblacenju i u foliranju stomaka ....i mogu vam reci stvarno i dan danas ovo jos malo sto je ostalo bas uzivam.... Jer imala sam i situaciju u zivotu kad je Bog dragi odlucio da nam uzme bebicu ....iako mi nismo nista ucinili lose....znaci sve je ipak u Njegovim rukama......hvala Bogu pa je tako
Zato sve umjereno....lagano ...ali sto dinamitna rece bez grcenja i strahova .....to je ipak tako blazen period ...poseban........zasto ne uzivati ....i podjeliti s dragim osobama to sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 21:44:21
Arina
drage moje ...laku vam noc....ja ode probati spavati....malo tv.....pa onda jer sam sinoc ko na raznju bila...kukovi me rsturali tj. bebi je rasturao kukove moje ....ko zna kako ce nocas biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 30.11.2011 23:54:24
Miracle*3
Tamam sam mislila da je sve u redu, nema kontrakcija, kad nesto novo. Rado bi se mijenjala za kontrakcije. Tutnji mi u glavi, vrtoglavica, osjecaj mucnine, tacno sam znala, izmjerim pritisak i 150 gornji, a otkucaji srca 100 u minuti Popila sam dva apaurina, molim Boga da mi bude to samo nesto prolazno, sutra cu se javiti dr, i znam sad idemo ponovo internista itd....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.12.2011 0:07:30
Nina_Lana
Samo da vas na brzinu pozdravim, pohvalim se ticker nas prebacio u 9-ti, a od sinoc imam jake kontrakcije...Danas lezim kod mame i odmaram, pijem ginipral i apaurin da se bar zavrsi selidba,,uglavnom mm se brine o tome sad i pri kraju sam,samo da nam sutra jos puste grijanje i da se stan malo ugrije,,,nadam se da se necu do tad porodit