|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
30.11.2011 9:21:46   
mamina princeza
ej veki aki da se moze tako kad imas nesanicu. mene je ulovila bas rano cini mise evo vec 20ak dana ne spavam preko 5 sati.... jos ako zaspem po danu onda sam bas nadrljala navece. ja se vrtim po krevetu lezim al sam sad skontala da mi je to bezveze jednostavno kad ne mogu bolje ustati i raditi nesto korsino :) 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5276
30.11.2011 9:36:45   
Arina
Jurto drage moje....
Vidim prica se o nespavanju pa reko uh ko stvoreno da se i ja pojadamuser posted image ....brate po cjelu noc...mene kosti izbole.kukovi ili sta je vec...dok se okrenem ...opet ...i tako cjelu noc se prebacujem s lijevog na desni......na ledja ne mogu nikako....jutros ustala sva rastimana....pa sam morala za to spucati jedne srednje cevapeuser posted image user posted image user posted image ....ma u tren oka planuse...a jesu i dobriiiiiuser posted image user posted image .....nampali mi ko trudnoj zeni sta cesuser posted image

Silver.....draga i mene moj rasteze ko pracku......proteze se uz duz i poprijeko....ked se rastegne uzbi kuk i gore rebro....proteze se covjek .....sreca po noci spava pa eto bar to je ok....evo i sad sve gura laptop....masallah bas jacaju svakli dan sve vise i vise....

>Ja  jucer isla u nas Azel....user posted image ...nista za bebe..ja pala na ledja...sve gledaam trazim po prostoru kontam premjestili negdje a ono nema skoro pa nista...par maicica za godinu dana i to je to...kaze teta"nemaa"....a misa mu kako bas sad nema.....ja ovdje kod nas ne mogu naci ni kapica ni rukavica....jednu kapicu nasla i nista....a sred zime.....uzas....

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5277
30.11.2011 10:12:40   
jakosretna
kako ste mi drage moje imali kakvih novina user posted image
Bbebici cestitam rodzjenje kcerkice i da uziva u toj sreci,a i nama abd sto pre da se imi porodimo.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5278
30.11.2011 10:15:16   
jakosretna
drznice naravno i tebi cestitam na sinu,i zelim ti sve najbolje user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 5279
30.11.2011 11:41:16   
mama21e
Jutro bembelice, vidim opet vas nema user posted image
Mene jutros bolovi u stomaku probudili, evo premjestam se sa kuka na kuk ne bi li nasla bezbolnu pozu user posted image

Kako li su nam Bebica i drznica, mora da uzivaju sa svojim zamotuljcima user posted image

Ostale kako ste, ima li kakvih novosti?

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 5280
30.11.2011 12:25:45   
AMELIC
Tek sad vidjeh da se drznica porodilauser posted image user posted image Čestitam!!!user posted image user posted image
Plavka sad si ti na redu,neće cura napolje,lijepo joj u tvojoj tibiuser posted image
Mene moj princ isto lupa po čitav dan, a po noći već duže vrijeme slabo spavam...nije da se bunim,nek se on samo meni javljauser posted image
Jedva čekam na pregled, do ponedeljka ću povilenitiuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5281
30.11.2011 14:07:10   
gerberka
cure, jutro..imam nekih obaveza, ali mi prije svega treba savjet..do sada su na kontrolama mjere bile tacno u dan, dva og ZM.. sinoc nisam nesto osjetila bebu i pokupim se do bolnice na pregled sve ok hB, vrti se tamo user posted image ali mi je npr FL za 30 sedmica kako treba biti ( mislim da su to noge ), a glava za 31 sedmicu i 2 dana..da li se i vama desi da je beba naprednijam nazadnija ili je to to uzv-a..zabrinuta sam..pusa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 5282
30.11.2011 14:09:19   
veki_aki
ej zene moje sta je ovo nigdje nikoguser posted image  Nema nam dezureuser posted image
Mama21e jel to tebe toliko kontrakcije bole da te probude?Nadam se da si do sad bolje!
O nespavanju necu da sad pricam, ja cim legnem zaspim, al to je vjerovatno zato sto u prosjeku ugrabim oko 5-6 sati dnevno za spavanje pa eto, valjda cu se stic odmorit do dana Duser posted image . Zao mi je sto vas nesnanica muci, valjda su i to neke faze koje prolaze.
Ja sam tek danas skontala dje su one porodjane priceuser posted image pa sad citam pa mi dodje da se rasplacem a ne mogu na poslu.
Zene dje ste? Sta nam je sa dush, gerba se nece jos javljat kako rece....elem nigdje nikoguser posted image
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzz za sve!

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 5283
30.11.2011 14:09:34   
palachinken
gerberko, u mene mi bebač imao glavu 2 sedmice napredniju od ostalih mjera, kaze nas doktor, 2pa ima tu i genetike" i kulturno mi reče kako sam glavata. Uglavnom, sve je bilo ok, nista se ti ne brini. Do kraja trudnoce ce se to izjednaciti.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5284
30.11.2011 14:13:15   
veki_aki
ej gerbo tek te skontah....ne brini radi mjera sve je to relativno, meni na zadnjem uz cini mi se svaka mjera odgovara drugoj sedmiciuser posted image , nije bas tako, al se mjere ne poklapaju. Glavno da je tebi sve ok. Pozzzzzzzzzzzzzzzuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5285
30.11.2011 14:14:28   
gerberka
IZVORNA PORUKA: veki_aki

ej gerbo tek te skontah....ne brini radi mjera sve je to relativno, meni na zadnjem uz cini mi se svaka mjera odgovara drugoj sedmiciuser posted image , nije bas tako, al se mjere ne poklapaju. Glavno da je tebi sve ok. Pozzzzzzzzzzzzzzzuser posted image

mislis svaka mjera pripada nekoj sedmici?
nisam te dobro razumjela kadpises nije as tako..mozes mi pojasniti molim te, a i druge zenice. hvala

< Poruku je uredio gerberka -- 30.11.2011 14:15:16 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5286
30.11.2011 14:17:37   
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken

gerberko, u mene mi bebač imao glavu 2 sedmice napredniju od ostalih mjera, kaze nas doktor, 2pa ima tu i genetike" i kulturno mi reče kako sam glavata. Uglavnom, sve je bilo ok, nista se ti ne brini. Do kraja trudnoce ce se to izjednaciti.

hvala ti puno..nisam osjetila bebu, odem u olnicu, pregledao me granic, pa sad koliko je njemu vjerovati.
fifti je ipak fifti, on kad kaze bez brige, onda mogu mirno spavati
nogica za 30 sedmica, a glava 31+2 ..meni se ucinila velika razlika.pusa

Neposredna veza do poruke: 5287
30.11.2011 14:19:17   
palachinken
Pazi, kod mene razlika u jednom trenutku bila 3 sedmice, bas velika i fifti je sat vremena verglao UZV da se uvjeri da nisu ne daj Boze prosirene mozdane komore i uvjerio me da je sve OK. Fkt njemu ja sve vjerujem (osim spola hahah)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5288
30.11.2011 14:25:49   
mama21e

IZVORNA PORUKA: veki_aki

Mama21e jel to tebe toliko kontrakcije bole da te probude?Nadam se da si do sad bolje!

Evo prvi put da me probude, sad je bolje hvala Bogu. Imas li ti kontrakcije?

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5289
30.11.2011 14:32:39   
gerberka

Pazi, kod mene razlika u jednom trenutku bila 3 sedmice, bas velika i fifti je sat vremena verglao UZV da se uvjeri da nisu ne daj Boze prosirene mozdane komore i uvjerio me da je sve OK. Fkt njemu ja sve vjerujem (osim spola hahah)

i ja mu vala vjerujem, a sad kontam jel glupo da ga zovem i narucim se ranije..razlika je sedmica i po..hajd strpim se do pregleda..hvala ti draga user posted image

Neposredna veza do poruke: 5290
30.11.2011 14:36:34   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: gerberka

hvala ti puno..nisam osjetila bebu, odem u olnicu, pregledao me granic, pa sad koliko je njemu vjerovati.
fifti je ipak fifti, on kad kaze bez brige, onda mogu mirno spavati
nogica za 30 sedmica, a glava 31+2 ..meni se ucinila velika razlika.pusa

sve je to ok. meni je granic super....
tako je meni u prvoj trudnoci jedan drugi doktor rekao (stariji doktor) u 32 sedmici kada sam otisla iznenada u bolnicu, zastoj rasta ploda i odmah da ostanem lezati... itd ....user posted image   ja se pokupim i sutra kod granica. kaze on mene sve je ok... i tako je i bilo.
tad sam skontala da ne treba mjenjat doktora, kod koga krenes samo kod njega treba ici, ako si vec zadovoljna.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5291
30.11.2011 14:40:43   
gerberka
nisam ja lejla mijenjala dr vec sam otisla sinoc kasno u bolnicu, bolio me pupo, nisam osjetila bebu.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5292
30.11.2011 14:43:58   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: gerberka

nisam ja lejla mijenjala dr vec sam otisla sinoc kasno u bolnicu, bolio me pupo, nisam osjetila bebu.

nemoj se ti sekirat. sve je to normalno. odstupanja su ok... i nije nesto veliko. meni je tada receno do 3 sedmice da je sve normalno.
no sikiriki.... user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5293
30.11.2011 15:05:26   
anđelo
Da se i ja javim,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sva sam srećna i vesela.Danas mi gledali u vojnoj bebu na ultrazvuku i gledali srce.Kaže dr.radi ko svicarski sat,sve je u najboljem stanju,i sve je super.Beba raste i razvija se pravilno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Niko od mene srećnijiuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5294
30.11.2011 15:08:07   
gerberka
hvala cure user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5295
30.11.2011 15:20:27   
anđelo
Gerbo,vidim brineš se za mjere,vjeruj da nisu pouzdane.Npr,meni na jednom ultrazvuku izračunaju težinu bebe (na osnovu mjera bebe)na 410 grama u 19 nedelji,a dvije sedmice kasnije tj danas 350 grama.Ja kažem to dr,a on meni da mjerenje težine bebe na ultrazvuku nije pouzdano,a s tim ni uzimanje ovih mjera.To zavisi i od kvalitete ultrazvuka itd ,itd,tako no sikiriki

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5296
30.11.2011 15:21:19   
Miracle*3
Anđelo, molim te de mi reci, koliko  cesto ti osjetis bebu???

Ja sam od juce kao na iglama, juce ne znam da sam ijednom osjetila bebu. Danas samo ujutro malo, bas sam nesto zabrinuta ili je to ok u ovoj fazi (21. nedjelja)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5297
30.11.2011 15:21:45   
Silver
Anđelo user posted image user posted image user posted image super za pregled

Gerbo vec su ti cure ostale rekle, ali da i ja dodam svoje iskustvo...jednom ili dva puta se potrefilo da sve mjere odgovaraju istoj sedmici, naravno razlika je u danima tad, ali vecinom bude FL sedmicu kasniji, mada ja najvise mislim da je do toga kako oni mjere, dovoljno je minimalno odstupanje prilikom mjerenja da pokaze drugaciji rezultat, meni su znali u domu zdravlja i naredni dan na porodilistu razlicito reci...u par dana razlike, i tezina onda naravno bude isto razlicita... sve to na kraju dodje na svoje!

Ja sam se jutros ziva napatila u domu zdravlja, cekala 45min. iskljucivo stajala, i jos mi ona levat lose izvadi krv, pa mi sve poplavilo sad i boli, kaze nemam ja jake vene, a meni vena ko prst debela iskoci, znam vise i ja iz koje se vadi, ko kad za onu inzulinski rez. moram po 100x vaditi, ali eto...zna gospodin bolje i sad imam fleku veliku plavu user posted image Ali dobro, samo da nalazi budu ok...ostali...manje-vise...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5298
30.11.2011 16:48:51   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Ja sam od juce kao na iglama, juce ne znam da sam ijednom osjetila bebu. Danas samo ujutro malo, bas sam nesto zabrinuta ili je to ok u ovoj fazi (21. nedjelja)

Zna li neko?????

Pitala sam Anđelo jer smo ista nedjelja, ali ako neko zna, molim vas recite. Ja sam se evo umirila i pokusavam da oslusnem ali nistauser posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5299
30.11.2011 16:54:34   
Arina

Zna li neko?????

Pitala sam Anđelo jer smo ista nedjelja, ali ako neko zna, molim vas recite. Ja sam se evo umirila i pokusavam da oslusnem ali nistauser posted image
samo ti mogu reci da sam i ja imala jednom tako oko tog perioda otprilike tu brigu...kontala da je ne cujem....cekala sva se bila citav dan preparirala...i prepala se...svasta pomisljala...i onda osjetila ko malo mrdanje...pa sutra opet malo...i onda se pocelo opet javlajti...onda sam citala da se to tako desi da se bebi par dana malo smiri..ili  se nekad okrene ka onutra pa udarci idu u unutrasnji dio naseg tjela pa se manje osjeti.....bitno je da ikako osjetis ....a  ako ti je zgodno otidji i pogledaj...bez obzira ima li tvog dok.ili ne neko ce ti pogledati uzv....bices mirnija....

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *