Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:14:08
veki_aki
e zene moje, uvije neki problem...mada meni se cini nema niko da nema kakvih baja u mokraci. Ja sam proslu trudnocu sve do 9 mjeseca(kad smo prestali sa odnosima) imala puno bakterija i sve je bilo ok, nit je ko spominjao urinokulturu, ni antibiotike, a sad isti nalaz bio odmah urinokultura, sve je bilo ok, al ko da gledam da ce opet isto trebat. Ja se kontam ovi dr. sad od muhe prave slona, ako nema nekih poteskoca, bolova mislim da malo vise bakterija ne pravi problem. S prvom djetetom pojma nisam imala ni sta je nuhalni nabor, ni te mjere ni nista, dr.kaze beba ok i to je to, a medicinsku sam zavrsila. A sad s ovim kad sam cesto na internetu samo nesto nalazim i prepadam se bezveze. Eto sad sam vas ugnjavila, samo sam htjela reci da ako bas nema nekih problema, ne treba ni brinuti ni pretjerivati sa pretragama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:21:10
lejlaze
apsolutno nikakvih problema nemam. ne pece me dok mokrim, idem cesto mokrit ali nije ni cudo kad popjem samo caja 2 litre + svu ostalu tekucinu koju pijem. zato i kazem, ne bih opet uzimala antibiotik. kod nas se on olako propisuje. (znam po svom sinu, koliko ga je samo on pipio )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:32:05
Mrgica
Mama 21 jesu li ti mjerili nuhalni nabor?Koliko ja znam ako je on ok nema potrebe za tripl testom,osim ako spadas u rizicnu grupu trudnica, cini mi se poslije 35god je ta skupina. Ispravite me ako grijesim. Meni je isto dr rekao uradi double test ,a drugi dr rekao ne trba ti to jer ti ne nuhalni nabor ok, a on je pouzdanije od tih testova, jer koliko znam oni samo ukazuju da li ti je povecan rizik da dijete ima, ne daj Boze Downov sindrom, a ne sad da ti kazu 100% da je to.Opet ponavljam, mozda grijesim,apa ko bolje zna moze ti reci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:33:17
ametist
prije svega veeeliki pozdrav svim bembelim i mi smo jutros bili na kontroli. Hb sve u redu, mjerice u redu, bebica lijepo napreduje I meni je dr. rekao da uradim urinokulture i urin. Prosli mjesec radila i sve bilo sterilno, al se sad pozalih kako cesto mokrim i dr me odmah uputi na pretrage Naravno da cu poslusati doktora, samo mi je malo dojadilo, do sad sam 4 puta vadila urinokulture i urin.....ja nesto mislim da me beba pritisce pa od toga ovo trckanje do wc-a.... vidjecemo....svima koje se borite sa bajama i upalama zelim da ih sto prije istjerate iz svojih zivota
Btw. i meni dr. rece naravno brusnica u litrima, samo je dodao da mogu staviti i koju kap limuna da bude kiselija...
Svim forumasicama koje su ovih dana dobile najljepsi cestitke od srca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:34:07
Silver
Jutro cure moje...
Nasa Drznica je trenutno u bolnici, ima bolove na 3 minute, pripremljena je za porod, aBd danas ce najvjerovatnije RR postati bogatija za jos jednog djecaka! Javim Vam cim bude novosti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:40:07
Mrgica
IZVORNA PORUKA: Silver
Jutro cure moje...
Nasa Drznica je trenutno u bolnici, ima bolove na 3 minute, pripremljena je za porod, aBd danas ce najvjerovatnije RR postati bogatija za jos jednog djecaka! Javim Vam cim bude novosti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:42:56
pauza
Silver, divnee vijesti, sva sam se najezila:-)) samo da joj dragi Bog olaksa.... eto jednog malog Titovog pionira, rodjen na Dan republike .... mislim nekad bio:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:48:39
pauza
sto se tripl testa tice, meni je bio nuhalni nabro skroz ok, ali mi dr rekao da uradim i tripl iako nemam 35 god:-)) na Ilidzi je skup taj test - oko 170KM, ali je na DIP-u besplatan, ceka se 4-5 dana, samo ti naravno treba uputnica od ginekologa i nisam sigurna moze li ako ti privatni ginekolog to predlozi, znaci ja sam imala preporuku ginekologa sa Jezera i uputnicu od svog ljekara opste prakse (onaj sto mi pise recepte:-)))... eh sad ne znam kako je ako ides kod privatnika...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 13:38:22
senka27
Jutro cure moje...
Drznice zelim puno srece..."drz" se :) sad ce momcic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 13:41:02
veki_aki
Znaci eto nama skoro mame drznice, nadam se da ce joj porod biti lak i brz, drzim fige! A sto se tice dabl ili tripl testa koliko sam ja citala sigurniji ti je nuhalni nabor nego ovi testovi, jer se zna desiti i da budu lazno pozitivni pa svasta bude. Ako je nn ok vjerujem da ce i ovo biti, kad si vec uzela uputnice i sve zavrsi i to, al mislim da nema potrebe. Ja sam naucnik u dusi i vjerujem medicini i doktorima, da me ko pogresno ne skonta, samo mislim da ima raznih doktora i da ne treba bas sve sljepo vjerovat. Kao sto rece lejlaze djeci za sve zivo sad daju antibiotike, pa ja sad ni ne vodim ko prije malog za svaki kasalj ili temp pedijatru. Takvo je vrijeme da i sami moramo biti pomalo doktori...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 13:57:30
mama21e
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Mama 21 jesu li ti mjerili nuhalni nabor?Koliko ja znam ako je on ok nema potrebe za tripl testom,osim ako spadas u rizicnu grupu trudnica, cini mi se poslije 35god je ta skupina. Ispravite me ako grijesim. Meni je isto dr rekao uradi double test ,a drugi dr rekao ne trba ti to jer ti ne nuhalni nabor ok, a on je pouzdanije od tih testova, jer koliko znam oni samo ukazuju da li ti je povecan rizik da dijete ima, ne daj Boze Downov sindrom, a ne sad da ti kazu 100% da je to.Opet ponavljam, mozda grijesim,apa ko bolje zna moze ti reci...
Jest mjerio je nuhalni nabor i ok je hvala Bogu. Ali mi rece ako hocu da uradim tripl test bilo bi dobro. Pa cu ga uraditi za svaki slucaj. Kaze negdje blizu bosmala se to radi oko 110 KM, zna li iko gdje bi to moglo biti? hvaja Mrgice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 13:59:22
mama21e
Jutro cure moje...
O mashaAllah, sva sam se najezila. Nek joj je Allah na pomoci. Sretno draga, uz tebe je sva tvoja RR raja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 14:01:45
pauza
mama21, samo ces baciti pare... taj test nije pouzdan uopste.... ali razumijem te, brines kao i svaka majka:-)) ako pitas nas sa iskustvom, nemoj:-) naravno, ako je nn ok i ako nema genetskih predispozicija za rizik.... kako god odlucis, sretno:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 14:05:56
sekilina
Nova sam na forumu. Imamo dosta pitanja. Prije tri godine operisala sam karcinom štitne žlijezde, bila u izolaciji radi primanja terapije radioaktivnim jodom. Imam dvoje djece jedno od 13. godina curica i dječaka od 5 godinas. Voljela bih da imam joše jedno djete ali se bojim ostati trudna. Da li je noko imao takvo iskustvo, strah me, neznam kroz šta sve trebam proći i kakve će to posljedice ostaviti na bebu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 14:25:53
mama21e
IZVORNA PORUKA: pauza
mama21, samo ces baciti pare... taj test nije pouzdan uopste.... ali razumijem te, brines kao i svaka majka:-)) ako pitas nas sa iskustvom, nemoj:-) naravno, ako je nn ok i ako nema genetskih predispozicija za rizik.... kako god odlucis, sretno:-))
Ma upravu si, a moj dr. je puno detaljan i rekao mi je da ne moram ga raditi ali ako ja hocu da mogu. hvajaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 15:31:17
animagical
IZVORNA PORUKA: sekilina
Nova sam na forumu. Imamo dosta pitanja. Prije tri godine operisala sam karcinom štitne žlijezde, bila u izolaciji radi primanja terapije radioaktivnim jodom. Imam dvoje djece jedno od 13. godina curica i dječaka od 5 godinas. Voljela bih da imam joše jedno djete ali se bojim ostati trudna. Da li je noko imao takvo iskustvo, strah me, neznam kroz šta sve trebam proći i kakve će to posljedice ostaviti na bebu.
moram da uletim...pretpostavljam da uzimas letroks ili eutiroks ili nesto slicno? ako da, nema problema...ja na letroksu rodih divnog djecaka
DRZNICE jeeeee ato ga, da bude cas posla i da se ne namucis neko ce javiti kad se porodi jel tako?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 15:32:45
animagical
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Jest mjerio je nuhalni nabor i ok je hvala Bogu. Ali mi rece ako hocu da uradim tripl test bilo bi dobro. Pa cu ga uraditi za svaki slucaj. Kaze negdje blizu bosmala se to radi oko 110 KM, zna li iko gdje bi to moglo biti? hvaja Mrgice
zasto placati triple test? na jezeru je dzabe...uzmi uputnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 15:42:21
animagical
ne znam, mozda nekad u decembru...ako me bude ko zvao ja prenesem, a lejla ionako zove trudnice svaki put...tako sam i ja prvu put otisla...drugi put se vec folirala bebom