Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.11.2011 23:09:02
ellam
nema nikog :((
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 1:04:52
mama21e
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca
IZVORNA PORUKA: mama21e
Zenice da vas nesto pitam, uradila sam lab. nalaze i kod leukocita pise 8-10 a ref. interval je 0-5, sta to znaci??
Znači da imaš negdje neku upalu ili možda pokvaren zub, nisu puno uvećani. kakav ti je nalaz mokraće?
Aha, nemam pokvaren zub a mozda imam upalu mokracnih jer me puno boli po dnu stomaka. Sutra aBd idem kod dr. na pregled pa cu vidjeti kakvo mi je stanje. hvala za info.
kako si ti, kako napreduje bebica
Ja dobro, čitavi dan hodala, baš znam da pretjeram , što kaže moj A.(stariji sin), "mama danas smo prešli 100km" . Bebica valjda napreduje, još uvijek nisam osjetila pokrete, mislila sam da u ću prije, pošto je druga trudnoća. kako si ti, miruješ li još uvijek?
Blago se tebi pa mozes da setas i uzivas sa svojim sincicem Ja i dalje mirujem, ucrvat cu se vise od lezanja Sve za . U 10:30 idem da vidim svoje maleno sunce aBd, jedva cekam Kad se moze saznati spol bebe? Ja se nesto sve nadam da ce mi recci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 8:10:45
Anoniman
Jutro zenice Meni vise nema spavanja izgleda. Po 3 sata ako na rate sastavim nocu to je to. Od sutra smo 37 sedmica pa nosam torbu sa sobom kud god krenem Nekad imam osjecaj "opa, evo ga ide, krenulo je" a bit ce na kraju jos i da cu prenijeti. U petak kontrola, prvi put na vaginalni nakon 5 mjeseci trudnoce pa cemo vidjeti ima li kakvih naznaka otvaranja i spustanja
Virim s vremena na vrijeme da vidim ima li vijesti o Bebici. Nadam se da je bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 8:14:59
veki_aki
dobro jutro zene kako ste danas? Opet ova grozna magla, ko ne mora nek ne izlazi, ne znam dal je u drugim gradovima ko u Sarajevu al ovo je katastrofa! Gerbo ima li te danas? Drznice jel sta krenulo? A pitas za one 2 trudnice, stvarno ne znam, nisam u kontaktu,a nisam vise isla u vojnu... Dush kako si ti? Nadam se da ces skoro kuci i da ce sve biti ok, saljem da ti bude bolje! Andjelo vidim ti spominjes da ides na vjezbice na otoci, koliko dugo traju i sta treba za njih ponjeti, tipa patike i sl? Mama debeljuca koja si ti ono sedmica da se sad ne vracam?I tebi drugo jel da, a ne osjecas jos pokrete? I ja sam kontala da cu do sad sta osjetit al kazu da mi malo ugodno popunjene kasnije osjetimo, a s prvim se ni ne sjecam kad sam prvi put osjetila... Pusa za sve bembele i !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 8:53:27
Arina
jutro drage moje......kako ste mi
Kod nas je tolika magla da se nista ne vidi...grozno....niko nikud....ja juce isla malo setati bio divan dan .....pomalo kupovala sitnice....nasla u dm one male doze svega i svacega....bas zgodno za bolnicu...ono...mala kremica...mala kupkica....kremica mala za ruke....sve one male doze...i super mogu vam reci...jer kad krenes sta bi sve nosio mislim da dodje puno...a ovako sve to stane u obicni nesiser....a tamam moze biti par dana koliko vam tamo i treba....a ima izbor raznih kremica i svega pa mozes izabrati sta ti pase....a mogu vam reci da je to bas dobro i za onako poslije bebu kad stavljate onako u kolica i torbu te male doze su bas prakticne da se ne vuklja citava hrpeka....onako male doze su bas bas prakticne....
molila bi one koji su koristili one VIR uloske koji od onih vrsta ...imaju neke cini mi se tri vrste....
ovaj 8. mjesec je bas sladak.... ....kupovina i polagana priprema me cine bas sretnom i veselom...jedva sam docekala ..... .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 9:00:25
Anoniman
Arina VIR ulosci su ti oni 80, roza pakovanje, a u DM-u imas i izbor jednokratnih gacica ako to u tvojoj bolnici dopustaju da se oblaci. Neke zene kazu da je dobra i njihova kremica za bradavice, a nije ni skupa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 9:13:38
soraya
Arina to ti je odlična ideja kupiti mala pakovanja. Super ideja koju cu i ja primijeniti da ne nosam velika pakovanja po bolnici! i u pravu si kada kazes da je ovaj 8 mjesec sladak i ja sam se pocela vec uveliko pripremati i samo razmisljam o tome gdje cu sta kupiti svoj bebici i svaki slobodan trenutak koristim da obidjem trgovine i da nesto kupim, jednostavno uzivam u tome. pa kad dodjem kuci pregledam robicu i divim se kako je slatka i minijaturna :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 9:24:45
anđelo
Dobro jutro ženice,kako ste mi ?Za vježbe trudničke vam ne trebaju nikakve tenice,dovoljno je samo da dođete,možete sebi ponjeti flašicu vode ako ožednite da imate i možda mali peškirić da možete ga staviti pod glavu.osim vježbanja,koje se odvija na podu i sjedeći ,korisna su jako predavanja koja možete čuti.Pa kad čujete babicu Berinu kako opisuje porod ,i kako vas uči da se ponašate i surađujete dok traje porod,odmah pomislite,(jer vam ulije samopouzdanje)kako ću ja to sve dobro odradit....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 9:29:38
gerberka
samo da vas pozz ovih dana imam obaveza, necu biti cesto na rr. ljubiiimmmmmmmm
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 9:57:36
raja_ringe
Da se i ja polahko uključim na chat :). Anđelo vidim da smo u blizini sa trudnoćom i sama sam planirala uskoro krenuti na vježbe. Ima li parking kod doma zdravlja na otoci?? Oznoji li se na vježbama?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 10:29:49
anđelo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Da se i ja polahko uključim na chat :). Anđelo vidim da smo u blizini sa trudnoćom i sama sam planirala uskoro krenuti na vježbe. Ima li parking kod doma zdravlja na otoci?? Oznoji li se na vježbama?
Pa za parking je malo teže ,al ja ostavim auto na konzumovom parkiralištu.Ne oznojiš se na vježbama,jer su to lagane vježbe koje ne zahtjevaju fizički napor
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 10:48:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
samo da vas pozz ovih dana imam obaveza, necu biti cesto na rr. ljubiiimmmmmmmm
Hej Gero nemoj da nam te dugo ne bude,završi poslove i vraćaj se .Bez tebe je gorko vino
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 11:12:33
Mrgica
IZVORNA PORUKA: veki_aki
A joj bebi ce pa i taj belaj...al znate ne mora to jos nista znacit...mini je imala dva hematoma, i jest bolilo al je nakon sedmicu vec bila super eno sad je ko avion, jest imala temp od mastitisa, al sad je ok, ja nisam imala nikakav hematom pa vise od 2 sedmice nisam mogla sjest, katastrofa sam nest bila nategla konce, tako mozda nama bebica uskoro bude sasvim dobro, ja joj drzim fige da to sto prije prodje A fakat gdje je Gerba nejavi se citav dan?Valjda je ok? A mrgice i andjelo jeste vi tu negdje sedmicama sa mnom?Ja kontala na vjezbe tako nekad poslje 20-e sedmice...a sta se zapravo tamo radi, jel to samo disanje il ima kakvog mrdoguza?
Ja sutra aBd ulazim u 19 sedmicu, na vjezbe sam kontala u Skerlica, hoces i ti tamo? Nemam pojma kako sve to izgleda, ni sta treba ponijeti.Glupo mi sada da dodjem u tolama na peglu i rolci, i da vjezbam u tome.Ja sam mislila ponijeti neku trenirku i maicu,pa se presvuci, cula sam da se moze , eh sad ne znam jel to tacno Takodje sam cula da ako ti je mala trudnoca mozes slusati predavanja, i ne raditi vjezbica. Ja mozda odem veceras u Skerlica,ako stignem od obaveza, ako ne sl utorak aBd idem.Pusa za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 11:21:33
pauza
mrgice, ja ti idem u Skerlicevu, pa ti mogu sve reci:-)) elem, nisu to bas prave vjezbe, samo se tako zovu:-)) vise se nesto valjamo i mrdamo prstima na nogama i rukama hihhihi.... oni kazu da se moze poceti od 20. sedmice, mada sam ja tek od 26. jer se sve ponavlja, pa evo cak i meni bude malo dosadno jer prvih sat i po je uvijek isto... presvuci se imas gdje ako zelis, mada ima zena koje dodju pravo s posla u onoj odjeci, kazem ti, nisu to bas prave vjezbe... ja npr. se samo dole presvucem u neku trenerku, a gore ono u cemu sam na poslu... vjezbe mogu raditi sve zene do 36 punih sedmica, osim one koje su pod terapijom, one samo slusaju.... a mi ostale se valjamo k'o morževi:-))))) ja cu vjerovatno danas stici da dodjem pa se eto mozda i upoznamo;-) pusa za sve moje bebele drugarice:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 11:23:25
lejlaze
Dobro jdan vam zelim.... jucer sam opet radila nalaz urina - i opet ne valja. stvarno mi je to vise dosadilo. caj od brusnice vise ne mogu smislit... a nemam pojma vise sta da radim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 11:42:09
ellam
dobro jutro zenice, kako ste? gdje ste sinoc nema nikog ja bas bila tugi....
lejlaze osim caja mozes pokusat sa tbl Brusnica forte, mislim da su oko 20-tak KM a koncentrisanije su od caja, ili kupi cistu brusnicu pa jedi. meni je to pomoglo. i naravno, sto kazu stari "cuvaj e s nogu"
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:03:09
Mrgica
Pauza hvala na objasnjenju. ne znam da li cu moci stici danas, al slj utorak aBd dolazim. Lajlaze sta ti kaze dr. smije li ti ukljuciti neku terapiju???Ja sam do sada 1 radila nalaz urina i bio ok, ali u zadnje vrijeme primjetim da je nekako zamucen, pa me to brine.Tek slj. sedmice cu dobiti z.knjizicu pa idem odmah da vadim nalaze. P.s Poslusaj Elam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:04:08
lejlaze
IZVORNA PORUKA: ellam
dobro jutro zenice, kako ste? gdje ste sinoc nema nikog ja bas bila tugi....
lejlaze osim caja mozes pokusat sa tbl Brusnica forte, mislim da su oko 20-tak KM a koncentrisanije su od caja, ili kupi cistu brusnicu pa jedi. meni je to pomoglo. i naravno, sto kazu stari "cuvaj e s nogu"
sto je naj zalosnije s nogu se uvijek cuvam . u stanu je toplo, nikad bosa ne hodam, cak ni ljeti. a sto se tice ciste brusnice, nesto mi ne odgovara, kupila je i sad mi stoji. povracalo mi se od nje . a eto caj mi ne smeta probat cu i te tablete. po uputama od gin popila sam do sada i antibiotike, a caj evo vec 1,5 mjeseca (ma ne da ga pijem nego se kupam u njemu ) pa mi je doktorica sad propisala opet antibiotik neki drugi, ali ovaj put necu to piti. izgurat cu jos ovih par sedmica dok se ne porodim, pa cemo vidjeti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:08:29
ellam
ne znam koja si sedmica??? ako si pri kraju trudnoce trebala bi rijesiti bilo kakvu upalu...tako da razmisli o tom antibiotiku. lakse je popiti lijek nego da beba pokupi koju infekciju pri prolasku kroz porodjajni kanal.... pozz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.11.2011 12:13:06
mama21e
Hello zeniceee, evo mene sa pregleda. Prvi put da sretna dolazim Bebica mashaAllah uveliko napreduje, udebljala sam se 2 kg Lab. nalazi mi dobri samo imam malu urinarnu infekciju pa cu raditi uk. Da vas pitam jeste li radile Tripl test??? I gdje se radi? Treba li uputnica? Kontrakcije ne popustaju ali je dobro hvala Bogu, nek je moje pile maleno dobro
Veliki za sve!!!