|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
1.12.2011 8:29:03   
veki_aki
Dobro jutro drage moje!Kako ste mi ovog jutra?Jutros u Sarajevu malo manja maglauser posted image , nadam se da ce poslje biti jos bolje pa vi koji mozete u setnju.
Gerbo izvini ako sam konfuzno pisala, al citala sam da su ti kasnije i druge user posted image  opisivale slicnu situaciju. Samo sam htjela reci da na zadnjem uz one razne mjere su odgovarale razlicitim sedmicama. Vecina mjera su bile tu negdje al ona prva, mislim duzina ploda, je za sedmicu i par dana prednjacila, tako da ne brines. Kako si danas?
Ima li nam ista o dvije nove mamice Bebici i Drznici?
Buda dobro nam dosla!!!user posted image user posted image user posted image  Zelim ti skolsku trudnocu i porod, a do tad cemo se ljepo druziti ovdje!
Mama21e bas mi je zao zbog kontrakcija, nadam se da ce skoro prestat. Ja nemam nikakvih problema, za sad je uredna trudnoca, jedino se nesto kontam da bi do sad vec trebalo da osjetim bebu(17.sedmica) jer kazu da drugorotkinje prije osjete. Osjecas li ti sta, ti si tu negdje sa mnom? 
Ima li ijedna od drugorotki i da u 17-oj sedmici jos nista ne osjeca?Mozda previse osluskujem i ocekujem pa bas zato nista ne osjecam...
Miracle nadam se da je danas bolje, saljem user posted image !
NinaLana cestitam na ulasku u 9-i mjesec i zelim ti da uzivas u njemu, a tebi Djana da sto prije ozdravis i to pomocu narodnih ljekova, nadam se da nece biti potrebe za antibioticima.
Veliki pozzzzzzzzzzzz za sve user posted image !

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 5326
1.12.2011 8:46:19   
gerberka
hvala ti veki_aki user posted image user posted image user posted image
osjećanje bebe je individulano, a i zavisi od polozaja posteljice tako da ne brineš oko toga ako je ne cujes a i jos je malena da bi ti zadavala udarce..probaj leci na leđa i umiriti se maksimalno, ruku na stomu, ja sam tako znala uhvatiti blagi treptaj user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5327
1.12.2011 8:56:30   
veki_aki
hvala gerbouser posted image !
Najgore je sto se uopste ne sjecam kad sam sa prvim pocela osjecati pokrete,a onda proitam kako drugorotke vec od 16-e sedmice pocinju osjecati, pa se onda tjesima, ma to je do ovog slaufa na stomi valjda cu do 20-e sedmice nest osjetiti i valjda ce se vidjeti pravi ljep stomo, sad je to skroz malo jedva se vidi.
Pusa!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5328
1.12.2011 9:01:32   
Nina_Lana
veki_aki nisam ni ja do 3 mjeseca osjecala jace pokrete bebe, cak se do 6-7 mjeseca nije ni vidjelo da sam trudnauser posted image , a ni ja se nisam tako osjecala..onda su pocele kontrakcije, A sad vec beba rasteze stomak i ti pokreti me boleuser posted image ...ja pijem jos uvijek ginipral na preporuku dr. da cuvam bebicu jos malo u stomaku, bar jos nekih 5 do 10 dana...i jedva cekam da se porodim, vjerujte mi nisam kukala do sad, ali dosla sam u fazu kad nisam ni za sta user posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5329
1.12.2011 9:01:37   
gerberka
ja sam prvorotka pa sam osjetila u 16.toj treptaj, kao razvlacenje maternice..a sestra drugu bebu cula u 21 sedmici..upravu si, seka moja ima malo stomaka..ima tu i do građe user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5330
1.12.2011 9:07:35   
mamina princeza
veki aki ne brini nema tu pravila za sve!! evo i kod mene je drugacija situacija nego sto je tipicno. s drugim sam osjetila malo prije al neznatno al puuuno slabije. A beba nije manja cak mozda i veca , iste sam debljine jedino sto mi je posteljica sprijeda a prije je bila nazad. Onda i bebe su individualne. Evo ovog osjetim i sada 26/27 sedmica puno rjedje nego sam curicu u ovom periodu al jace. Nekakko kad udari bas udari al nekad ga nema od ujutro do navece samo se ko isteze imam osjecaj. A ona je bila ko leptiric do kraja.
jos je to rano 17 sedmica da bi se brinula. Ako ne osjeti s tamo do 19/20 onda pitaj dokotra mada sigurno hoces abd. Nekako je sve lakse kad osjetis bebu manje se bojis bar ja....

Djana , nadams e da si jutros bolja. JA sam bila prehladjena krajem trecegg mjeseca sto ti dodje isto i nisam nista od preparata pila al sam ja bila na moru pa mi je more bilo lijek:) Samo puno c vitamina u vocu mozes i u tabletama, puno tecnosti i meda.... limun i med iscjedis i to pijes... ja sam se prskala i propolisom iako neko kaze moze neko ne moze. Nisam puno al jesam. Onda ako mozes pojedi bjelog luka- ja to stvarno tesko mogu al pomogne super za sve. PA ako mozes pojedi.
Negdje sam citala da moze i onaj sirup od dr teisa u trudnoci trpcev ili kako vec a on je meni super - u slucaju da te kasalj uhvati. Ja sam imala jos jednu prehladu nedavno i najgori mi je suhi kasalj kad uhvati. Al proci ce - dzba ovo je sezona svega toga a jos tako na poslu mora te uhvatiti. Zato ti lijepo jos jedan pregled kad vidis srculence abd objavi ti tu trudnocu i pazi se. Ako mozes idi na bolovanje dok je zime.
Joj sad cete reci ja neradnik tjeram zene na bolovanje , al stvarno nas ne paze sta cu:) Hihihi.... Bar ono malo sto imamo prva treba iskoristiti. Ako imas mogucnost i nece ti se ugroziti posao odmori malo i pricuvaj preko zime. JA sam odavno na bolovanju vec dva/tri mjeseca potpuno al i da nisam od decembra bi sama trazila bolovanje najvise zbog leda amoj posao trazi puno hodanja. Takos am planirala jer bi me bilo strah da rizikujem toliko ajos i hladno otvara se puse a ne treba mi vala ni jedna nahlada viska. Al eto meni bi sudjeno da odem prije decembra i sad je hB sve dobro i nije mi vala krivo pa sta god da bude s poslom.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5331
1.12.2011 9:11:54   
gerberka
evo nas na broju 69 user posted image
isto čestitamo nove sedmice i nove mjesece user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5332
1.12.2011 9:13:34   
Lana_
IZVORNA PORUKA: Djana

Vecer zenice, kako ste veceras?

Meni treba POMOC? Da li je neka od vas imala upalu grla ili nesto slicno na samom pocetku trudnoce (tipa 6/7 sedmica)? U prvoj trudnoci nisam imala problema sa tim u prvom trimestru, medjutim obzirom da NEMAMO GRIJANJA na poslu ocekivala sam ovo, pretezno sve kolege su se izredale sa prehladama, virozama, upalama grla i sinusa, pa je valjda dosao red na mene.

Mene interesuje STA SMIJEM trositi? Evo me trenutno sa oblogom od rakije oko grla, cisto da ublazi bol, i pila sam cijedjeni sok od narandze i limuna, ali sta popiti da ublazi bol i upalu?

ja bi ti preporučila sirupe Denivit(med,propolis,borove iglice) i Denivit Plus(med,propolis,majčina dušica,vitamin C),imaš ih u privatnim ljekarnama "Denida" ...ja ga pijem a i moja curica,meni je odličan i na prirodnohj bazi,a trudna sam 9 tjedana...počelo me peckati grlo i tjerati na kašalj a on mi stvarno smiri,i naravno što više soka od limuna-naranče i čaja...

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5333
1.12.2011 9:22:25   
Lulu_08
Jutro buduće i sadašnje mamice, kako ste mi jutros?

Hvala vam puno na informaciji i podijeljenim iskustvima, sve to dobro dođe.

Evo meni ova obloga što sam dobila recept od Vile pa mi je još nekoliko vas potvrdilo je sinoć baš godila grlu, naravno sad na poslu pa me opet počinje boliti grlo a i nos je počeo da radi svoje. Za sad nije strašno ali ako se pogorša sutra doktoru, a kontala sam ipak nazvati doktoricu da vidim ima li ikako vremena sljedeće sedmice da me primi zbog ove situacije sa hladnoćom na poslu, da vidimo šta i kako.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 5334
1.12.2011 9:22:45   
veki_aki
e pa gerbo nek ti je sretna 69-a!user posted image
Ljudi moji, meni taman ove mucnine, bar one u pravom smislu rjeci prosle ima 2 sedmice a jutros katastrofa, skoro sam povratila u autu, pa nisam valjda opet zatrudnilauser posted image ...nadam se da je privremeno, za sad mi je muka samo kad su mi usta prazna duze od 3 satauser posted image

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 5335
1.12.2011 9:23:01   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Lana_

IZVORNA PORUKA: Djana

Vecer zenice, kako ste veceras?

Meni treba POMOC? Da li je neka od vas imala upalu grla ili nesto slicno na samom pocetku trudnoce (tipa 6/7 sedmica)? U prvoj trudnoci nisam imala problema sa tim u prvom trimestru, medjutim obzirom da NEMAMO GRIJANJA na poslu ocekivala sam ovo, pretezno sve kolege su se izredale sa prehladama, virozama, upalama grla i sinusa, pa je valjda dosao red na mene.

Mene interesuje STA SMIJEM trositi? Evo me trenutno sa oblogom od rakije oko grla, cisto da ublazi bol, i pila sam cijedjeni sok od narandze i limuna, ali sta popiti da ublazi bol i upalu?

ja bi ti preporučila sirupe Denivit(med,propolis,borove iglice) i Denivit Plus(med,propolis,majčina dušica,vitamin C),imaš ih u privatnim ljekarnama "Denida" ...ja ga pijem a i moja curica,meni je odličan i na prirodnohj bazi,a trudna sam 9 tjedana...počelo me peckati grlo i tjerati na kašalj a on mi stvarno smiri,i naravno što više soka od limuna-naranče i čaja...

Možeš li mi reći da li ta apoteka ima i u Tuzli?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 5336
1.12.2011 9:25:38   
gerberka
IZVORNA PORUKA: veki_aki

e pa gerbo nek ti je sretna 69-a!user posted image
Ljudi moji, meni taman ove mucnine, bar one u pravom smislu rjeci prosle ima 2 sedmice a jutros katastrofa, skoro sam povratila u autu, pa nisam valjda opet zatrudnilauser posted image ...nadam se da je privremeno, za sad mi je muka samo kad su mi usta prazna duze od 3 satauser posted image

hvala veki aki puno!
a za ovaj dole koment - upadoh od smijeha user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5337
1.12.2011 9:26:57   
senka27
jutro i od mene...ja nekako bezveze samo bih lezala...ne znam jel do vremenauser posted image

Djana eto zenice ti svasta rekose...a najbolje da budes malo kuci i da se posvetis sebi ako je moguce

zelim da sto prije ozdravis...

Veki-aki ja sam isto osjetila nesto sa 16 sedmica ali se umirilo i onda tek u 18-oj 19-oj pocela sam bas redovno osjecati pokrete

mislim da nemas razloga za brigu jer sve je ovo individualno dont worryuser posted image be happy

evo i mene u 38-oj punih 37 jos ne mogu da vjerujem da je tako blizu

cestitke na novim mjesecima,sedmicama...

Bebica, Drznica...javite se...nadam se da je sve super i da uzivate u svojim medicima

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 5338
1.12.2011 9:33:05   
raja_ringe
Dobro juto i od mene... Već mjesec dana odbrojavam do sutrašnjeg UZ, trebali bi sutra saznati pol, a onda ćemo krenuti u izbor imena...jedva čekam.. Još ne osjećam bebine pokrete (19+4), ali ne brinem se ipak sam prvi put trudna :)

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5339
1.12.2011 9:33:40   
Arina
JUTROOOOO....buhtlčice i buhtle.....

Kako ste mi jutros.....vidim onako letimicno...nije alarmantno ni jednoj....samo polaganice

Ja spavala dosta dobro...i skontala sam ono sa kukovima kad me boli defin. to zavisi od polazaja bebe.....sinic nista ....ama bas nista.....a sinoc se raspadala....mama mi govorila da mi nije tvrd jogi reko nije to do jogija...i bas nije.....sinoc dosta dobro...ali jutros moje malo mace zavuklo none dole u mamin mjehur pa koreografise.....cccccc.....sta cu s njim ljubi ga majka.....toliko me zbokne da odskacem....bas nije ugodno...cak boli....a i jest nemoran...svugdje ga ima...cas lijevo ...cas desno...cas dole....ma samo jos u glavu me ne udarauser posted image

E moram se i ja pohvaliti da se ne hvali samo Gerba....mi danas ulazimo u 33...sedmicu....user posted image user posted image user posted image ....masallah....hej pa cure mi smo vejiki....hvala Allahu ....

cure moje velike ...spremate li se vi polagano.....ja kontala danas sve staviti na papir....papregledati onda sta mi fali....nekako kontam ako to stavim na papir sigurnije je da se ne zaborave neke sitnice.....user posted image user posted image ....rodi je majka pametnu ....

danas cemo se ofarbati ....da se na to vise ne mislim...sisali smo se prije par dana i to smo skinuli s dnevnog reda....joj cure moje sinoc sam imala sou....sredjivala nokte na nogamauser posted image user posted image user posted image ......ja komplikacije....boze sacuvaj...ma jedvite jade.....mm vise jadan htio ali meni nekako skakljivo...pa nikakouser posted image user posted image .....ma jedva ....samo da sad opet ne narastu da mogu ovako.....frknula sam ih max. user posted image ....eh te cari trudnoceuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5340
1.12.2011 9:34:34   
ellam
dobro jutro drage....
ja bih se slozila sa mamina princeza ko god moze neka uzme bolovanje, ustvari porodiljno jer to bolovanje nekako ruzno i zvuci. ja sam radila do 7 mj i dvaput se razbolila u mj dana. tad sam odlucila da cu ici s posla i evo mj dana sam kod kuce. ne bih se sad vratila nizasta na posao. zdravlje je najbitnije, a pored tog nema ljepseg perioda i treba ga lijepo iskoristiti, svaki dan.

veki aki samo polahko i opusteno, covjek kad nesto ocekuje i iscekuje onda to ko za inat nece. vjerujem da se bebica pokrene al mozda od kretanja ne osjetis jer je to jos jako tanano :)  meni su govorili pa kako u 5 mj a ne osjetis??? al zato evo sad ne mogu se nacuditi koliko me razvlaci :)))

ima li iko info ikakve o vodi? nisam u toku a jutros nema vode...katastrofa, znate kako je trci stalno u wc a nema vodice user posted image  valjda ce buzo doc

svima veliki user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5341
1.12.2011 9:39:02   
gerberka
ellam divan ti je pozpis!!! amin !!!!!

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5342
1.12.2011 9:39:13   
ellam
djana  u bilo kojoj apoteci samo zatrazi da ti naruce ako nemaju odmah. ako ne nadjes javi mi, pa cu ti pomoc. ja sam farmaceut a radila u tz. nadam se da ce bit ok, pozz

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5343
1.12.2011 9:55:54   
anđelo
Jutro i od mene,kako ste mi ,ja vas želilauser posted image user posted image user posted image .Moji brisevi vagine i cerviksa uredniuser posted image user posted image user posted image ,al hajd nek sam i to odradila,zato imam bakterija u mokraći,piše dosta.Vidjet ću šta će na to reći ova eminencija user posted image user posted image user posted image user posted image .Miracle,kako si danas,jel sve uredu.Čuvaj se mila pritiska,nije to zanemarivo....Gerbo,Ellam,Arina i ostaliuser posted image Djana ja kad sam bila na samom početku trudnoće,imala sam grlobolju.Trudnoća je bila 3 sedmice otprilike,ja nisam ni znala da sam trudna,popijem axef i calvax jedan je bio od 500mg a drugi od 1000.Rekla sam doktorima ,oni kažu nema veze jer je bila rana trudnoća,a da je bilo nekih posljedica beba se ne bi nastavila razvijati.Ne mogu da provjerim kakve possljedice imaju te tablete po trudnicu ,a ne vjerujem doktorima baš 100%.Ellam ti bi to mogla provjerituser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5344
1.12.2011 10:05:12   
Arina
Znal li iko sta je sa Sonjom....ona ima cini mi se 4.12. termin.....il se varam....nije se odavno javila...imal je iko na fejsu...da vidi tamo sta se desavauser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5345
1.12.2011 10:06:11   
irena82
Dobro jutro drage buduće mame!
Ja sam svježa trudnica(jutros mi je test pokazao pozitiv), i još uvijek ne mogu vjerovati, zanima me kakva su bila vaša iskustva na trudnoću. Puno pozdrava iz Vinkovaca.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5346
1.12.2011 10:07:00   
Arina
Anđelo...bas mi je drago da ti je sve ok  sa srculencetom malemrvice....mogu milsiti kako si odahnula...a to sa bakterijama ...poslije UK se vidi sve ....ja sam imala cak i e. coli na pocetku pa se sve sredi...bitno je da je bebi ok....hvala Bogu dragomuser posted image user posted image ...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5347
1.12.2011 10:08:56   
Arina
Dobrodosla  irena.....nadam se da ces se fino s nama druziti ovdje u narednih 9. mjeseci...zelim ti sve najbolkje....a o iskustvima trudnoce....ovdje imas svega pa mozes nas iscitati i ujedno se upoznati sa svim carimauser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5348
1.12.2011 10:16:05   
dzenyA
Drage moje zelim vam svima dobro jutro,ja i nisam bas najbolja...user posted image bila sam kod dr.i situacija je sledeca 3x1 buscopan i apaurin,bebica nisko nisam otvorena,a ja i bolesna danas nisam na poslu,rekla mi odma bolovanje ...
Djana draga i mene grlo boli a na poslu je haus zima,i ja evo neradim budala sam bila sto sam i do sad radila,mada sam ja u 32 nedjelji....
Gerbo jesil ti pila nesto slicno,mene je zene apaurin onesvijesto ja sam 12h spavala...     arina ja u svakom tvom posstu osjetim neku toplinu user posted image a ostale veki-aki,ellam,andjelo,mama 21,i svim da koju ne zaboravim puno toplih user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5349
1.12.2011 10:17:39   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Arina

Anđelo...bas mi je drago da ti je sve ok  sa srculencetom malemrvice....mogu milsiti kako si odahnula...a to sa bakterijama ...poslije UK se vidi sve ....ja sam imala cak i e. coli na pocetku pa se sve sredi...bitno je da je bebi ok....hvala Bogu dragomuser posted image user posted image ...
Arina hvala puno,sad se konačno mogu opustiti i uživati..i kupiti sve one roze košuljice i lila haljinice u merkatoruuser posted image user posted image user posted image user posted image Irena 82,dobro nam došla ...

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *