|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.11.2011 13:00:29   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: gerberka

kupuslivada i ja sam dr bukvalno naterala  user posted image

djana u kolikko sati si na pregledu, jel u cetvrtak ono sedam sedmica?user posted image de stavi ticker da pratimo bebolinauser posted image

Ej draga moja, jeste u cetvrtak u 6 i 15 navece. A tada sam tek 6 punih, malo mi se dani mjesaju zbog uranjene ovulacije, ali to nije ni vazno hehe. Cim dr. pregleda u cetvrtak i aBd sve bude okej stavicu ticker, nesto se ne usudjujem ranije hehe.

Da li meni krekeri sa argetom jutros nisu legli ili sta vec, ubise me grcevi po stomaku, ali bole me kako crijeva tako i dole, bas probada bljak, prepadne me...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4426
22.11.2011 13:02:56   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Ja sutra idem aBd u DZ za uputnicu za komisiju, i evo da vam kazem ZA SVE ZIVO TREBA UPUTNICA, ja sam i pored otpusnih isla po uputnicu za pregled, znaci nisam se pregledala samo s otpusnim,uputnice uzimam kod ginekologa.

To uvode da se neke zene kojima je uredna trudnoca ne vode dzaba po bolnicama da rasterete gore jer ima npr slucajeva poput mene koje lokalni ginekolog NE SMIJE voditi jer sam prekomplikovan i rizican slucaj i onda nas lokalni ginekolozi salju gore. I sad npr mi dodjemo s krvarenjima, bolovima, kontrakcijama, posteljicama ovakvim onakvim, pritiskovima, secerima i sta sve ne i cekamo jer se neka odlucila redovno voditi gore iako je sve ok, kontate? Imaju zato vecina njih privatne ordinacije a za bolnice i jesu samo "slucajevi za bolnice" al eto

Sad moram priznati da mi je ovo bezveze .... sta ja znam bezveze mi je iz razloga sto kod moje lokalne dokotrice u DZ (te ludace) ima uzv koji ona uopste ne radi trudnicama jer kaze ne vidi se skoro nista tako da od nje na uzv svakako moras negdje - jedino onda ostaje skerliceva a zamisli da milion trudnica ide u skerlicevu samo ... ne ide ni to.
Ne znam sta bi se pod tim podrazumjevalo lokalni dokotor jer mi ga nemamo onda iz ovog djela grada....cccc.....

a dalje - i sama sam na pocetku isla vise privatniku i mogu izdvojiti pare za to al nije fer. Toliko novca odvaja se od moje plate da bih imala socijalno zdravstveno osiguranje i onda se podrazumjeva d aidem privatniku???? Ja sada hb imam jako lijep odnos s dr kojem idem u vojnu i primi me kao privatnik bukvalno al imam tu proceduru. Onda ako su se ti rizicne skupine trebale odvojiti ovako zar je normalno da npr ja u momentu kad cuvam trudnocu moram da obidjem 2-3 doktora sjedim u cekaonici po sat dva svugdje da bi regularno dosla do svog ginekologa. Meni je to bezveze i viska
A na kraju i ono najvaznije - ova moja ludaca ce svakom ko treba na UZV napisati ovu uputnicu bilo da je rizicna ili nerizicna trudnoca. Tako da je meni bezveze . Ok razumijem da treba uputnica to mi eto postalo normala al i od ginekologa da ne moze od dr opste prakse to mi je bezveze. Samo dodtani krug a svako ce j eopet dobiti samo se vise nanervirati vise cekati itd.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4427
22.11.2011 13:08:36   
gerberka
djana i nemoj prije pregleda stavljati ticker..u cetvrtak ces akoBogda..lezi na l bok, mozda se beba gnijezdi user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 4428
22.11.2011 13:12:07   
gerberka
ako cemo iskreno i ja sam znala zapucati u bolnicu..sve smo mi trudnice jednako važne..od uredne trudnoce ispadne komplikovana i obrnuto..mamina princezo vala i ja bih otisla ako se kod te tvoje ne vidi ništa..a za ispravljanje krive drine je kasno, ko to zna sta je reduser posted image kad sam vidjela kako žene daju pare rekla sam tako nam i treba

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4429
22.11.2011 13:16:17   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: anđelo

A hajd sad vi meni ljepo recite ,kakva je to komisija koju spominjete i šta to ona odlučuje,i kakva uputnica za komisiju.Nisam u toku???user posted image user posted image

komisija za bolovanje preko 42 dana :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4430
22.11.2011 13:19:59   
anđelo
Ahauser posted image ,Nisam bila nikad na bolovanju duže od 15 danauser posted image user posted image ,tako da nisam znala.Ja sam mislila da na bolovanje možeš otić i na 6 mjeseci ako tako dr.zaključi,ljepo je znati za tu komisijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 4431
22.11.2011 13:23:09   
gerberka
blago vama koje ne mirujete, što ne idete u hodancijuuser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4432
22.11.2011 13:23:35   
Bebica11
mamina princezo razumijem ja to sve, al govorim ti zasto to uvode, najidealnije bi bilo da se mi svi lijecimo kod dr koje sami izaberemo, VIDI MOJ SLUCAJ npr, meni lokalni ginekolog rekla "ti sine se moras voditi na GAK-u", ja isla par puta na GAK niko me nece uzeti, jer nemam veza, ne nosim koverte a njima su najdrazi pacijenti s kovertama bili oni slucajevi za bolnice ili ne, njima je to jedini kriterij i ja sam MORALA iako mogu dobiti BEZ POGOVORA lokalnog ginekologa ako treba 100 uputnica(takav sam slucaj nazalost) morala sam OTICI PRIVATNO kod dr sa GAK-a jer sam imala dvije alternative ili nosati koverte da bi me neko uzeo uopce u razmatranje ili platiti uslugu, s tim da napomenem, da roditelji od mm rade, da moji roditelji rade, da mm radi, ja sam tek zavrsila master i bila zapocela praksu i izgubila posao, znaci ja i mm od jedne plate smo se nadavali kao nikad u zivotu, al nije mi zao, samo da se hairli zavrsi aBd, al da je sve kako treba ja sam bila slucaj i najpreca za bolnice jer su to strucnjaci i odredili tako i mene je trebao neko strucan bez novca voditi al ja ne mogu doci na red i nisam najpreca jer ide sve nekim pogresnim putem i metodom, razumijes li me sad sta hocu reci??

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 4433
22.11.2011 13:28:30   
Anoniman

gerberka nek nisi dala "carkat"user posted image , ISTA SAM TI, kad sam dosla s bolovima u 5.mj htjeli me gledati, i ja njima kazem "ne zelim vaginalni pregled, JEDINO mi je grlic kako treba a ako sta ne valja moze se sve vidjeti preko uzv" i onda je ta dr stazista DRUGIM DR NAGLASAVALA da je gospodja(tj ja) odbila vag pregled, dok npr druga dr koja me gledala sa uzv uopce nije sujetna i nije joj zasmetalo

neka ste rekle da ne date pregled , oni bi vas dole procakali hebe se njima i posle bi se otvorili.
Mene je tako bolilo uzas bolove imala navecer u cetvrtak ja trpit ne mogu svi spavaju ja puchem dodje jedna prefina sestra neznam ime zaboravila kaze oces da te vodim dok,na pregled na dezuri bio neki pomlad skroz dok.neznam ime ..
Reko necu trpit cu strah me bilo, ja opet trpila sat ona me stalno obilazila dodje do mene kaze ajd ti odvede me polako
On izasna ljut meni ce lezi na stol ljuto, odvratno (nisam bila otvorena pa ni moj dokt. me dole nije pregleda nije dao jer da se nebi otvrala jos je bilo rano za to jer nisam bila otvorena, nije me htjeo dirati) .
Ja lego onak u bolovima strahu nenaspavana , uzas a on meni dole stavi tu spatulu kako se vec zove sto rece greba, mal mi oci ne ispadose od boli procacka me mislim samo vise pogorsa bol.
Suti, prepisa inekciju za bolove i haj lezi.
Posle toga sam pocela uzas krvariti, ujutro dodje moj dok. galami sto su te dole sirali, procackavali taj me idiot otvorio
Kad me moj dokt.pregleda kaze 3 prsta otvorena to je bilo ujutro.
Tad vise nisam mogla podnijet tu nesnosljivu bol, sve mi po iskljuciva i tad sam se pocela otvarati da rodim.
Ne dajte nikome da vas dira ako vam nije ni vrijeme ni vakat!

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4434
22.11.2011 13:28:48   
dush
blago vama koje ne mirujete, što ne idete u hodancijuuser posted image

"Radimo" user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4435
22.11.2011 13:30:36   
gerberka
kriterij je samo lova..ebem im njihovog hipokrata..a sinoc me dr u zenici koji je hadzija samo pomnozio..nece covjek da odgovori na dobro veceruser posted image user posted image user posted image Bože Dragi user posted image a necu da imenujem zene koje su mi rekle da su njemu davale koverte...strasno...

nego zene, kako cu vam bone ja..bez trudnickih vjezbi ovako smotana user posted image htjedoh da idem, al ne mogu zbog mirovanja...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4436
22.11.2011 13:33:41   
Anoniman
grebo dovoljno ti je i osnovno da znas samo pravilno disati a ne biti smotana ko ja pa nisam znala mal se ne utusi sama u svom disanjuuser posted image .To ti je najvaznije noge znas rasiritiuser posted image znas, tiskati samo ti je bitno nauciti pravilno disat prodisat bol.

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4437
22.11.2011 13:35:14   
gerberka
nisam ni ja dala čačkati, ali brate ruzan osjecaj..odvratno se onda postave, ko da ja odbijam sto mi je cejf..ama zeno strah me, uloziva sam, ona na mene pritisak kao necu vijeti da li krvaris iz grlica..ma de ti meni vidi bebu, ako je ona dobro, odmah sam i ja user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4438
22.11.2011 13:37:06   
gerberka
IZVORNA PORUKA: felix

grebo dovoljno ti je i osnovno da znas samo pravilno disati a ne biti smotana ko ja pa nisam znala mal se ne utusi sama u svom disanjuuser posted image .To ti je najvaznije noge znas rasiritiuser posted image znas, tiskati samo ti je bitno nauciti pravilno disat prodisat bol.

pa ne znam mila moja user posted image kaze mm zna jednu sestricu, pa ce mi je kuci dovesti..mene ba stid da se blamiram, da joj skuham kafu i dA DISEMO ZAJEDNO user posted image user posted image user posted image

noge sam voljela širiti i toga se rado sjećamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4439
22.11.2011 13:37:32   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Biće uskoro to veliki lijepi pupo, ako Bog da!
Kod mene je do sada sve u redu, hB, što se bebice tiče, ali sam ja nekakva grozna, imam problema sa spavanjem, pošli grčevi u nogama...
Termin po mom proračunu 18. maj, po dr.17., a tebi?

Oj ti grcevi, znam kako ti je, a jos me nekakva nervoza uhvati pa nikako se smiriti user posted image

I meni je termin 18.5 user posted image user posted image user posted image
Mozda se aBd u isto vrijeme budemo poradjale user posted image user posted image user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 4440
22.11.2011 13:38:09   
Anoniman
neka nisi dala , vjeruj i mene je strah bilo isto evo i danas dan je iako sam rodilauser posted image al kao da mi je prvi puta isto mi dodje mislim da taj strah nikad necu pobjediti .
Jos ja jadna kad se penjem na onaj stol ko kaka bajauser posted image ko po jajima strah me kad se dokt.dermknu ajde jos se nisi popela znas kako me presjeklo znas kad se zamislis , a neko te prepadne mislim si konju jedan ko ti da dozvolu da radic crko dabogda imaj obzira ja sam zensko i strah meuser posted image !!!!

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4441
22.11.2011 13:38:53   
mamina princeza
razumijem ja tebe draga moja Bebice i ja sam nezadovoljna tim sto bez koberte. I sama se bunim na to ..... samo kazem dat ce ovim postici. Ova moja ludaca napsiace uputnicu i najnormalnije trudnici koja samo dodje i meni u momentu kad sma bila bas kriticno isto ce nam napsiati samo sto ce nam objema psovati ne zato sto smo dosle po uputnicu nego sto smo joj uopste dosle i rmetimo njn mir. To je to!
I sta ce se postici..... prije da ce opet neko s rizicnijom trudnocom otici privatniku jer n emoze fizicki podnijeti te procedure cekanja a onaj ko moze otici ce u bolnicu na pregled. To meni ne stima!

A i sama sam prcu trudnocu od pocetka do 9 mjeseca vodila privatno i uporedo u bolnici kad stigenm otici jer sam i lezala i ja u bolnici. Tako da rzaumijem i to sto ides privatniku ne kazem da n etrebas samo kazem da j ebezveze sto je tako organizovano na zalost.
Ja opet idem i tamo i tamo jer mi je bolovanje skoro nemoguce dobiti kad idem kod privatnika tj moram proci svasta nesto a i kad zagusti pa se ne Daj Boze javim nocu u bolnicu odmah dobijem "ukor" sto sam isla kod privatnika. Takav sam slucaj imala sada u 8 sedmici trudnoce i zato sam se opet vodila dvojno ... sad hb sve rjedej idem kod privatnika jer mi je dokotor hB dobar pa nemam potrebu uradi sve isto kao i onaj. Odem ja opet al sad vise ne redovno. Razumijem ja tebe samo mislim da im ovo s uputnicama nece nista popraviti

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4442
22.11.2011 13:39:01   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

mama21e u kojoj si ti sedmici
mamadebeljuca naravni i za tebe isto pitanje ?user posted image

14+5

14+4 user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 4443
22.11.2011 13:41:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

pa ne znam mila moja user posted image kaze mm zna jednu sestricu, pa ce mi je kuci dovesti..mene ba stid da se blamiram, da joj skuham kafu i dA DISEMO ZAJEDNO user posted image user posted image user posted image

noge sam voljela širiti i toga se rado sjećamuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image samo se secaj nemoj da zaboravis hehehe ooo znam kako je to ahahah al sve ce se nadoknaditi posle ce biti taman zeljan sex a strah te posle poroda kontas kakva je gospodja ocel ici , kako ce biit imat ces osjecaj kao da ti je "prvi puta" pa ces se bojatiuser posted image
vec drugi puta samo klizi heheheh .
Neznam kako se zove kad bi je vidjela znala bi imala na polukrug kosu osisana smedja debeljuskasta  niska umiljat tih glas imala  dusa od zene .!

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4444
22.11.2011 13:42:29   
gerberka
mama_debeljuca uzmi magnezij derekt 300, prah na jezik, to propisuju trudnicama, ja pila i zbogom grcevi user posted image

felix sto me nasmija ovo ko baja, a ja opet skacem ko čigra na stolu user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4445
22.11.2011 13:44:57   
Anoniman
dobra si onda bjezi mene strah ma dovoljno da vidim stol svojima ocima user posted image ja se ukopam u mjestu .
Imaam iza sebe jako, jako lose iskustvo od toga.......

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4446
22.11.2011 13:47:51   
gerberka
pa kiretažu sam radila na takvom stolu user posted image

dr su hrabri kad smo mi u pitanju

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4447
22.11.2011 13:54:31   
jakosretna
koja ce da mi se pridruzi user posted image na smoki od kikirikija .palacinci sa evrokremom cokoladice hurme svega sam nakupovala a posle sledi pita od tikvica mmmuser posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4448
22.11.2011 13:56:50   
mamina princeza

Ja sutra idem aBd u DZ za uputnicu za komisiju, i evo da vam kazem ZA SVE ZIVO TREBA UPUTNICA, ja sam i pored otpusnih isla po uputnicu za pregled, znaci nisam se pregledala samo s otpusnim,uputnice uzimam kod ginekologa.

Sad ovo procitah. A ko dmene ( Stari grad) - uputnicu za komisiju ne moze dati ginekolog )ja je bas pitala reko kad sam vec dosla nek i to napise makar i psovala josuser posted image ) vec samo dr opste prkase. I vidi sad ja za bolovanje koje mi je i otovreno zato sto ne mogu na osao imala sam danas kad nisam smjela iz kreveta( ozbiljno , samo sto sam ja takva i koprcama se i nekakos epuno manje bojim sada p ane pravim galamu kao i prvoj trudnoci) moram otici prvo ginekologu po uputnicu za ginekologa pa kad zavrsim s vojnom ponovo ginekologu u Dz da napise prepis nalaza pa onda u porodicnu medicinu da uzmem u putnicu a sve tu negdje cekam prilicno.

Mozda je ovdje jos gore nego u drugim opstinama al stvano je administracija katastrofa.....cccc.....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 4449
22.11.2011 13:58:01   
Bebica11
jakotuzna hurme ostavi za poslije da ne bi dobila kontrakcije ili ih posalji meniuser posted image

a ja se pridruzujem smokijuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *