Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:06:46
anđelo
Evo moj primjer,što se tiče koverti nikad nisam ni jednom dr.ništa dala.Njemu je to posao i on prima plaću za to,dakle to mu je dužnost.Prvom bebaču su mi dr.sa gaka spasili život,da ga nisu izvadili carskim u posljednji čas,beba bi se ugušila ,jer ne bi imala dovoljno kiseonika,a ja bi dobila sepsu...Jeste muž odnio tortu i sokove da se dr,sa carskog počaste i to je sve bilo.A na sestre sam ogorčena,te piju kafu i puše u svojoj sobici,ja moram da odem do sobice da ih zovnem,da mi iskopčaju infuziju,kako bih mogla u wc otić,a njima je i to mrsko pa dodju nakon pola sata.Kad krenete kući sjate se sve oko vas ko kokoške ,nebil za svoj nerad dobile nešto.Ništa im nisam dala i mužu sam zabranila .Ne pada mi na pamet da i sad izljećem,dosta nam se za zdravstveno odbija...da kojim slučajem taj novac mogu uplaćivati svaki mjesec u privatnu kliniku,dočekali bi me sa crvenim tepihom,ovako pošto je to nemoguće ,dakle novac za zdravstveno mora ići državnim doktorima,n pada mi na pamet da im dodatno punim džepove!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:14:45
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anđelo
Evo moj primjer,što se tiče koverti nikad nisam ni jednom dr.ništa dala.Njemu je to posao i on prima plaću za to,dakle to mu je dužnost.Prvom bebaču su mi dr.sa gaka spasili život,da ga nisu izvadili carskim u posljednji čas,beba bi se ugušila ,jer ne bi imala dovoljno kiseonika,a ja bi dobila sepsu...Jeste muž odnio tortu i sokove da se dr,sa carskog počaste i to je sve bilo.A na sestre sam ogorčena,te piju kafu i puše u svojoj sobici,ja moram da odem do sobice da ih zovnem,da mi iskopčaju infuziju,kako bih mogla u wc otić,a njima je i to mrsko pa dodju nakon pola sata.Kad krenete kući sjate se sve oko vas ko kokoške ,nebil za svoj nerad dobile nešto.Ništa im nisam dala i mužu sam zabranila .Ne pada mi na pamet da i sad izljećem,dosta nam se za zdravstveno odbija...da kojim slučajem taj novac mogu uplaćivati svaki mjesec u privatnu kliniku,dočekali bi me sa crvenim tepihom,ovako pošto je to nemoguće ,dakle novac za zdravstveno mora ići državnim doktorima,n pada mi na pamet da im dodatno punim džepove!!!
eto pricaj mi o sestrama bas, imala sam sta vidjet ja kad sam rodila osla u sobu posle mene je bila zena ostala u predradjaoni sa bolovima sto su joj ne samo njoj vec i drugim sestre galamile ne obracale paznju da bi zena zvala da radja ne moze trpit vise one kako su kahvenisale kahvenisale ne obracajuci paznju zena rodi SAAMA u predradjaoni na krevetu kad je beba izasla sestre trece ko fol jos galame sto nas ne vices pa eto tacno ih svihu pohapsit treba uf
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:21:11
gerberka
ja nisam davala pare, ni poklone pa sam nagrabusila sad kad sam lezala u bolnici..pa sam se onda jednom ko luđakinja proderala kroz hodnik i odmah druga prića..ali takav nam je status kad smo rijetke u moru žena koje daju pare, verujte mi..gade mi se..seljankura prodala kravu i donijela u bolnicu 1000 km, daje dr 500 kaze da sve bude ok..ja njoj kazem ne odlucuje to dr nego Bog, ona hinjski šuti..i da li je onda vrijedno prolaziti stres ili dati novac...
da damo u humanitarne svrhe koliko bi se do sada djece izljecilo!!!
nemoj da me ko pogresno shvati, al dođe zena zatucana do bola, 2 puta bila na uzv, ne zna sta je 0 negat grupa..donese 500 km i ubjeđena je da rjesava sve!!! a onda one i koje nisu mislile pocnu zivkati muzteve iz straha i oni pronalaze doktore...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:27:05
Anoniman
neznam grebo, i ja sam se svega isto nagledala kad sam lezala u bol. sa 4mjes. gore nisam dala nikom nista . Kad sam osla roditi poslali me gore ruku na srce jesam al taj me dokt gore docekao hebiga nemas pojma kako gledaju nas iz sasvim drugog kantona nidje nikog neznam sama sam hebe se njima. Tako da je mm morao zaduzi jednog dokt da se o meni brine dok ne rodim stvarno je bio svaka mu cast, svako malo e obilazio pitao kako sam al bas bas sam bila sretan . Pa cak i kad sam rodila, dolazio isto mada vise nije morao al jest davao mi info o djetu i tako to. Dala mu nista nisam dok nisam sve rijesila kuci posla eh tad sam ga zvala i dala halal bilo ne kajem se. Al unaprijed niti sam kome davala niti cu davati pare .Kad se sve rijesilo zavrsilo pocastila sam ga ..... I rekla sam kad bi se opet nasla u toj situaciji opet bi isto al sestrama niti sam davala, niti cu davati .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:30:04
gerberka
ma sta ja znam, nisam vise pametna..mene je sramota dati..pogotovo ja ovakva, borac za pravdu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:32:50
Anoniman
neznam svako svoje zna, meni je bezz kad daju svakom kome stignu pa ih znaju vazda promjeniti odluci se za jednog i ako ces mu vjerovati i imas imalo povjerenja u njega nebi zalila dat al da ti se bas posveti . I nikad nisam davala unaprijed nesto tipa kao avans ono da bolje na tebe popazi dala si mu mozda ces jos posle jok, jok nisam . Al kad se covjek nadje , u teskoj situaciji nema kad ispravljat snjima krive drine samo ti je bbitno da budete obadvoje dobro pa makar kucu prodali.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:35:58
gerberka
znam al gledala sam zene koje su dale i koje su namjeravale date, a napatile se..i one koje nisu nista dale..pa sve proslo ok..Jedan odlucuje...ne mogu ja dati ni marku, sramota me pa hajd..jesam dala sok servirki
nisam skrta al hajd sad da se od nas nađe da uplatimo ovoj maloj djevojcici za operaciju..to je prava odluka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:36:49
anđelo
Dobro si joj rekla da o tome odlučuje samo Bog,bolje bi joj bilo da je za taj novac djetetu akiku zaklala,ovako je samo grjeh učinila.I ja sam se proderala sestricama pa se onda oko mene sjatile,a dr.-e sam tek kad sam došla prozvala da su dr.Mengele,pa su stvarno bili obazrivi,dal zbog moje uporedbe,il iz čiste profesionalnosti ne znam. ,Druge porodilje čiji su muževi podmazivali džepove sestrica,su redovno imale posjetu u sobi od strane muževa,a mom nisu dali 3 dana da me vidi,a on jadan dolazio pred vrata,one ga vraćale.Kad su druge porodilje meni rekle u čemu je štos a ja čula u tom momentu opet svog mužića kako pregovara sa sestricama,ja se iz kreveta proderala,A..... gurni kurvu i prođi šta se raspravljaš ,puko mi film više bio.Onda je bila druga priča .Korupciju prezirem iz dna duše!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:41:21
gerberka
anđelo ti si moja srodna duša a ne znam za tog dr mengele, jer se cita i izgovara kako se pise i jel to taj sto je radio eksperimente u logoru...
i ja prezirem davanje, prije ili poslije..osim torte, keksa, soka, fakese pica ili kravate .to je za mene poklon..ali mi smo krivi za to..ja nisam jos cula da dr trazi nego zene daju
a pogotovo kad jadna dadne a ne radu nigdje nego joj njeni posudili ili dali..takva je bila samnom u sobi..dala za sekciju i dr rekao ne jedi nista, radimo ujutro..a ujutro je pred svima poslao kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 14:46:37
anđelo
Jeste Gerbo čita se kako se piše (po Vuku Karadžiću).Dr.Josef Mengele,nacistički lječnik,to je taj što je zahvaljujući svojim experimentima nad Jevrejkama u logorima unaprjedio ginekološku medicinu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:00:52
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
ma sta ja znam, nisam vise pametna..mene je sramota dati..pogotovo ja ovakva, borac za pravdu
ista sam ti, jos kod mene ima taj vjerski momenat da to ne valja i ja sebe ubijedim ako ne dam Bog ce me pomoci a ako dam prepustena sam doktorima, i ocijenim sta mi je bolje
a jucer poslije pregleda gleda mene dr cudno(ili se meni ucinilo) a ja iz dna duse "HVALA VAM DOKTORICE" i na vrata eh ako joj nije dosta sto sam joj najmanje 10 puta otisla privatno objesi ga i nijjetim da NISTA ne dam ni za porod, pa molim Allaha da me pomogne da sve prodje ok aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:00:53
gerberka
procitah na wikipediji.. draga anđelo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:06:15
gerberka
bebice11 olaksa Allah Uzviseni uvijek i dobro si zanijetila i ja sebi kazeem...Allah sve vidi...i vidi on da li sam dala bolesnom ili nemocnom ili pohlepnom doktoru i prema tome mi se pišu djela..i onda znam gdje da dadnem a dr je kao i mi, obični rob cijom sudbinom upravlja zna se ko
drago mi je da osjetim istinski ahlak Allah te nagradio
a i ja idem privatno, to je za mene drugacije..drzava mi placa bolnicke i oreglede u dz, a svako moze za svoj novac gdje zeli..to nije mito, to je izbor..ja licno idem jer imam mir, higijenu i dovoljno vremena za konsultacije
također u dz su bezvoljni, pregledaju na pogled, nemotivisani, a nije mi ovo plisana igracka da preglede prepustim biko kome..dr kojem idem je moj dugogod ginekolog
< Poruku je uredio gerberka -- 22.11.2011 15:07:36 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:28:23
gerberka
sandrich me zvala uziva sa muzekom, malo je boli pupo, u cetvrtak ce dr, narucila se..uglavnom super sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:29:06
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
Ja se prepuštam dragom milostivom Allahu,a dala novac ili ne svaka od nas,opet će bit samo onako kako On hoće.
potpisujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:33:56
gerberka
mm pravi ribu i krompirice ..kupio nam bodi sa slonom..a pise da mlijeko nije pravi izbor..slono drzi flašu
< Poruku je uredio gerberka -- 22.11.2011 15:38:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:35:00
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
Bebicee kako si? Samo mislim kako ti je, cak sam i mm-u pricala o tebi
dusa draga
danas sam dobro, nema tupih bolova, kad zaboli probada me pravo al samo s prijeda...
jos ja blentav insan citala o indukovanom porodu pa se isprepadala kako zene pricaju da je tezi od prirodnog i da se zna zena satima patiti a neke i na CR zavrsiti....a ja sam bas nekako hrabra po pitanju poroda, meni se muz cudi, nijednom nisam pomislila KAKO CU vec samo govorim DA HOCU VISE
meni su vec jednom nazalost stavljali tabletu za otvaranje i sjecam se da sam se BRZO otvorila, cak su mi ruku mogli gurnuti u maternicu, pa nadam se da cu i sad pod gelom brzo ako mi ne krene porod prije, sve molim dragog Boga da samo krene, sreca je da sam se malo i otvorila,bice lakse valjda aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:41:30
dush
Slazem se s vama, meni bi bilo neprijatno dati nekome nesta, kovertu tutnuti ili vec kako se to radi, ja pojma nemam. Bogu hvala nikada nisam bila bolensa ili u bolnici da bih morala to da radim.
A bez veze mi je davati tako doktorima... Zamislite kada bi svi mi tako nas posao obavljali... Iako imas platu, "trazis" od stranke da ti dodatno plati da mu nesta uradis. To nema logike. A o neljubaznosti da ne govorim. Zamislite kada bi svi mi bili neljubazni prema svima??? Na sta bi ovaj svijet licio???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 15:45:38
lejlaze
pozdrav mamicama i buducim mamicama. evo da se malko prikljucim i ja ovom chatu . staro - nova sam . ponovo cekamo bebicu u januaru aBd, sada je djevojcica (imamo djecaka 3 godine)... eto toliko za ono na prvu ...