|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.11.2011 15:47:28   
Anoniman
Zenice, upadoh malo dok mi se rucak pece user posted image
Sutra sam na ctg-u, nesto jedva cekam da cujem kako lupeta moje malo user posted image
Danas su me dragi ljudi obradovali s 8 paketa pampersica user posted image

Vidim pricate o doktorima, mitu i korupciji user posted image
Ja sam rekla da necu nikad, ali evo prosli put sam doktoru kupila parfem jer mi je toliko covjek izasao u susret sa silnim bolovanjima na lijepe oci da me prosto bilo sramota da mu ne zahvalim user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4476
22.11.2011 15:53:48   
Bebica11
lejlaze dobrodosla na ovu temuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4477
22.11.2011 16:14:49   
Arina
Drage moje...evo i nas konacno....malo nam je net  bio riknouser posted image user posted image

Dok vas iscita ...pade mrak....a jeste se napisale u ova dva danauser posted image

Bebice...masallah....znaci nedjelja je dan D....neka neka .....da se posteno naspavas i najedse...i izljubis ako Bog da svoje male okice....joj bas asm i uzbudjena i radosna i nestrpljiva...i ja imam jako dobro iskustvo s tim gelovima i vaginaletama za otvaranje i ondukovani porodom.....nemoj mi sad na kraju pokleknuti....user posted image user posted image

gerbice....vidim malo si se nadigla bila....hmmmm....legi legi...nema jos nikud.....dragi ce sve to kupiti ...vidis kako zna....pravi je tajkouser posted image user posted image ......cuvaj se mila....

Mi jucer krecili sobu u kojoj cemo sve srediti...pa nisam mogla ni brisati od stomaka....nema sanse....sreca pa je to gotovo.....sad polako pripremamo ostalo ....kontamo za namjestaj.....sta i gdje....polako....iako smo vec prakticiki odavno u 8. mjesecu ...ako Bog da u petak ulazimo i teoretski...pa se polako mora covjek pripremati....jer cemo mi polovinom devetog na CR...radi toga sto je bebi napredniji a i treci CR....pa se s rezom necemo zezati....tako da ja ustvari imam da do nove godine sredim sve sto treba....uh jedva sam brate docekala da pocnu te pripreme...uzivam max.

Hvala dragom Allahu...
Ostalim puno pusica i toplih zagrljajcicauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4478
22.11.2011 16:14:51   
mama21e

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama21e

Bebicee kako si? Samo mislim kako ti je, cak sam i mm-u pricala o tebi user posted image

dusa dragauser posted image

danas sam dobro, nema tupih bolova, kad zaboli probada me pravo al samo s prijeda...

jos ja blentav insan citala o indukovanom porodu pa se isprepadala kako zene pricaju da je tezi od prirodnog i da se zna zena satima patiti a neke i na CR zavrsiti....a ja sam bas nekako hrabra po pitanju poroda, meni se muz cudi, nijednom nisam pomislila KAKO CU vec samo govorim DA HOCU VISEuser posted image

meni su vec jednom nazalost stavljali tabletu za otvaranje i sjecam se da sam se BRZO otvorila, cak su mi ruku mogli gurnuti u maternicu, pa nadam se da cu i sad pod gelom brzo ako mi ne krene porod prije, sve molim dragog Boga da samo krene, sreca je da sam se malo i otvorila,bice lakse valjda aBd

Sve ce aBd to proci, samo se sjeti kroz sta si sve prosla, indukovani porod ti je naspram svega toga mala maca. Jos malo se strpi i bices aBd sa svojom princezicom. Znaj da si mi u dovama user posted image user posted image user posted image
I mazi pupu jos malo user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4479
22.11.2011 16:15:08   
drznica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image JUPIIIIIIIIIIIIIIIIII

Nisam se porodila, ali sam sretna jer sam kuci user posted image Jutros CTG dobar, ali mi rece dr. da je najbolje da lezim 2 dana da me prate. aaaaaaaaaaa pa reko jel' bas moram? Kao naravno ja ako necu OK, ali njeno misljenje je takvo. Onda sam se narucila kod svoje dr.Gutic u 13h da i ona da svoje misljenje. I ona se slaze sa dr.kaze to je najbolje jer CTG je trenutno bebino stanje, a ako legnem pratice 3 puta na dan, lakse nego da idem gore dole. Tako ja izmolim da dodjem veceras na CTG, a ujutro da dodjem i ostanem user posted image Veceras idem u 19h...nadam se da ce bit OK aBd i ujutro prije tog ostajanja radi se jos jedan ctg, pa mozda se predomisle. Znam da je to vjerovatno najbolje za bebu, ali ja stvarno osjetim pokrete, UZV dobar...ne znam sta je zapeo vise CTG. Porod imam osjecaj nije ni blizu, mada zaboli nekad dole i imam osjecaj da mi je malo propuh hahahahha.
Sve u svemu sretna sam sto nisam danas ostala, da se mogu fino i za to pripremit...jooj ko ce gore citav dan lezat i sjedit huh.

Vidim pricate o uputnicama. Ja sam mislila da se uputnica dobija od dr.opste prakse (mislim na veliku) ali to daje ginekolog u DZ ili u Skerlicevoj. Meni je to brat na foru izvadio, otisao u DZ u kojem mi je karton za dr.opste prakse i nasao ginekologiju i trazio uputnicu, oni mu rekli da pripadam u Skerlicevoj jer mi je gore otvoren karton, onda je on njima rekao kako mu gore nisu dali poslali ga dole,kao ja sam u bolnici hitno treba i zene mu na kraju dale hahahahah. Danas sam isla u DZ jer mi je bolovanje danas 42. dan. Pa sam isla na komisiju, one potpisale, produzile bolovanje, dr.upisala i sve sad papire imam spremne. samo kad rodim ode mm do DZ da se prekine bolovanje,a otvori porodiljsko na dan poroda user posted image

Sad odoh malo odmorit, pa cu opet na CTG, moram malo kucu pospremit i sutra aBd u Vojnu...nadam se da ce mali brzo odlucit da izadje, nema smisla vise.

LJUBIM VAS SVE

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4480
22.11.2011 16:26:30   
Bebica11
Evo sad sam smazala 7 hurmi i to Medinskih krenula mala da Bog dauser posted image

nego, Arina ne bojim se ja, vjeruj nije mi ni trenutak strah bolova nego eto malo kako neke napisase po 18h porod, pa me to malo zacudi ili ne daj Boze CR zbog moje alergije na anestetike, ja jedva cekam da me zaboli voljela bih i prirodno da hoce jer sve ukazuje na porod, smanjena voda, posteljica, otvaram se, sve....eto kad je dr rekla "dodji u cet na komisiju AKO se ne porodis" i ja sve cekam a danas nista, vise sam bolova imala u prvom tromjesjecjuuser posted image (ovo malo crnog humora)

Drznice nece oni tebe danima ostaviti, ili ce te pustiti ili ce indukovati porod, al ja mislim ako ti je danas CTG bio ok da ce te pustitiuser posted image , lijepo se spremi, NASPAVAJ kuci, znas kakve su bolnice ni spavati se ne moze hehe, bice sve ok aBd

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4481
22.11.2011 16:29:04   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Bebicee kako si? Samo mislim kako ti je, cak sam i mm-u pricala o tebi user posted image

dusa dragauser posted image

danas sam dobro, nema tupih bolova, kad zaboli probada me pravo al samo s prijeda...

jos ja blentav insan citala o indukovanom porodu pa se isprepadala kako zene pricaju da je tezi od prirodnog i da se zna zena satima patiti a neke i na CR zavrsiti....a ja sam bas nekako hrabra po pitanju poroda, meni se muz cudi, nijednom nisam pomislila KAKO CU vec samo govorim DA HOCU VISEuser posted image

meni su vec jednom nazalost stavljali tabletu za otvaranje i sjecam se da sam se BRZO otvorila, cak su mi ruku mogli gurnuti u maternicu, pa nadam se da cu i sad pod gelom brzo ako mi ne krene porod prije, sve molim dragog Boga da samo krene, sreca je da sam se malo i otvorila,bice lakse valjda aBd

Sve ce aBd to proci, samo se sjeti kroz sta si sve prosla, indukovani porod ti je naspram svega toga mala maca. Jos malo se strpi i bices aBd sa svojom princezicom. Znaj da si mi u dovama user posted image user posted image user posted image
I mazi pupu jos malo user posted image

user posted image

treba meni izgleda jedna grupna da bi ova mala krenula napoljeuser posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4482
22.11.2011 16:45:41   
Miracle*3
Bebice11 kako si mi? Ja cijeli dan u nekom pokretu i sad sjednem samo da vidim je li ko napustio temuuser posted image .

Vidim raspravljate o kovertama. Ja isto nisam za to. Kao prvo meni je to haram i necu,a  drugo mislim da svi trebaju raditi svoj posao. Jesam za to da kad se sva prica zavrsi e onda pocastit nekog ako bas zelis. Moja dr je takva da bi joj dala ne znam ti sta. Od prvog dana kad sam je upoznala, kad me primila u bolnicu, ja nisam mogla da vjerujem da takvi dr na GAK-u postoje, jer sam prije isla u vojnu, a o GAK-u slusala samo horor price. Od tad, ona je ista prema meni i dan danas, a samo zato jer je covjek, i stvarno ima ih gore jos izuzetaka.

A vidim pricate i o ulazenju muzeva u sobu porodiljama. Ja nisam za to. Meni moj nije dolazio i nece ni dolazit aBd. Meni je bilo par puta tako nezgodno, dojis, sav si raspremljen i neko ulazi, jos musko, meni je smetalo. Hoces ustati iz kreveta, ne znas je li ti krv prosla na pidzamu, sta je kako je, em te boli em moras vodit racuna o tome ko je u sobi. Posjete u sobu s bebama su zabranjene i sad ako neko udje ako Bog da kad budem isla, bunicu se. I ja sam s ranom od CR izlazila pred vrata pa nek svaka izadje. Jos je u sobi bila zena koja nosi mahramu, i naravno skine je, kad neko udje ona se jadna toliko uznemiri, trazi mahramu...Ma mislim da ne treba i gotovo, platio ne platio, nikad se u porodiliste nije moglo uci.

Nemojte mi zamjeriti ali to je moje misljenje

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4483
22.11.2011 16:46:20   
dush
Mozda sam malo neupucena... Ali o kakvim vi gelovima pricate tokom poroda? user posted image

Drznice, sretno veceras na CTG i sutra kada ostanes!!!!!!! user posted image

< Poruku je uredio dush -- 22.11.2011 16:47:32 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4484
22.11.2011 16:48:02   
gerberka
buduce mamice za koje ste se pelene odlucile, gdje ste kupovale platnene ako jeste i koliko kosta platnena pelena?
user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4485
22.11.2011 16:49:44   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: dush

Mozda sam malo neupucena... Ali o kakvim vi gelovima pricate tokom poroda? user posted image

Drznice, sretno veceras na CTG i sutra kada ostanes!!!!!!! user posted image

Mozda o gelu koji se koristi za induciranje poroda, sluzi za omeksavanje grlica

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4486
22.11.2011 16:56:17   
Bebica11
Dush cijelu me trudnocu shopali tabletama da ne rodim prije vremena a sad posteljica mi otisla dibidus i boji se dr abrupcije i sl i zato idem na INDUKOVANI POROD ako se ne porodim do tad aBd, i stavice mi gel koji ce mi otvoriti grlic i potaknuti trudove, e o tome se radi

miracle slazem se, mada ne vjerujem da sad mogu uci muzevi niti iko, cak ni doktori s drugih klinika s Koseva sto je prije moglo, pricala mi jedna teta u sobi kako joj je muz na staroj klinici bez problema ulazio samo sto je imao mantil na sebi i znao par dr, a SAD NE, ne dajuuser posted image

a za porod imaju posebne sobe gdje muz prisustvuje porodu, moj definitivno nece ici sa mnom ovaj put, jos ako me indukuju pa da ceka pred GAKom satima, mozda i noc i dan da bi bio pri samom istiskanju, ne treba, hajde ok kao na zapadu kad moze biti od koristi da masira i sl dok ne krene istiskanje i sl. a ja sam malkice nervozna kad me nesto boliuser posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4487
22.11.2011 17:01:01   
gerberka
bebice ti kad dobijes gel vracas se u predradjaonu, hodas, dises, prate ti ctg i kad krenes u radjaonu nazoves muza

moj hoce aBda prisustvovati porodu user posted image jedino ako me zbog ove posteljice ne zakaci CR, al pšrirodnjaku ce aBda sigurno prisustvovati user posted image

pozdrav sa lijevog boka user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4488
22.11.2011 17:01:14   
Miracle*3
Bebice nek ti je Dragi Allah na pomoci, bit ce to sve s hajrom aBd.

De mi reci je li se gelovi jos uvijek kupuju ili sad i oni imaju????

Drugo je kad je muz na porodu, za to su oni napravili uslove i odvojili sale da mogu.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4489
22.11.2011 17:03:07   
gerberka
ja ne znam kojem je muzeku do toga da kad uđe zvirlja po tuđim sikama user posted image user posted image   ma ako ce toj rodilji biti lakse vala nek uđu i muz i ljubavnikuser posted image ...ja cu traziti da mm bude sto blize..kad vec ne dajem pare treba mi neka sigurnost 

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4490
22.11.2011 17:04:03   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Drugo je kad je muz na porodu, za to su oni napravili uslove i odvojili sale da mogu.

u apoteci se kupi, kosta 70 km

Neposredna veza do poruke: 4491
22.11.2011 17:04:40   
Bebica11

amin

I dalje se kupuje, oko 60-70KM meni se cini, nadam se da ce kod mene ekspresno djelovati aBduser posted image a mozda porod krene i prije samuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4492
22.11.2011 17:05:32   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: gerberka

u apoteci se kupi, kosta 70 km

Znam, reko da nisu uveli mozda besplatno

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4493
22.11.2011 17:05:40   
gerberka
da krene akoBogda prirodno user posted image user posted image ja nesto nisam za te gelove, al sta mi se kaze tako cu user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4494
22.11.2011 17:09:38   
anđelo
Miracle 3,u sobi u kojoj sam ja ležala su ležale žene koje su rodile prijevremeno svoje bebe,na CR kao i ja.Bebe nisu bile sa nama ,već u inkubatorima,nisu imale snage za dojiti,mi smo morale izdajati svoje mljeko u tačno određeno vrjeme i nositi im 3 sprata ispod.Dakle niko nas nije mogao vidjeti kad dojimo ,same smo izdajale.U vrjeme posjete nismo izdajale mljeko,nego su muževi ulazili da vide svoje hanume,ako bi podmazali džepove sestrica.Ja sam mogla ustati iz kreveta nakon CR tek treći dan ,tako da i ako sam htjela da izađem vani i vidim mužeka nisam mogla od bolova.Ni druge žene nisu mogle ustati ,ali su imale posjetu u sobi.Svojim očima vidjela i doživjela.Možda jeste zabranjena posjeta porodiljama u sobama ,ali para vrti gdje burgija neće,pa kad mogu one koje plate,mogu i ja koja ne platim!!!Na kraju je tako i bilouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 4495
22.11.2011 17:15:47   
Bebica11
meni se pomalo javlja i strah hocu li znati s bebicom, da li cu se dobro brinuti o njoj posto nemam iskustva nikakvog i sl JEL TO NORMALNO PRED PRVI POROD?user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4496
22.11.2011 17:18:34   
Miracle*3
Ama ne brini nista. Iste strahove sam i ja imala ali vjerij mi  majcinstvo je nesto sto je zenama urodjeno i nema greske.

Ma samo hrabro i ne misli po tome uopste.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4497
22.11.2011 17:22:13   
anđelo
Bebice jeste normalno je takvo razmišljanje,al ništa to nije strašno.Sve ćeš ti to znati i naučiti.Sjećam se dobro kako je meni bilo kupati bebu od 2,33o grama ,a nikakvog iskustva nisam imala,pa se sva tresla od straha,i niko sem mužeka nije imao da mi pomogne.Sve to prođe,momak danas puni 6 godina,čekamo babuku,da nam dovede raju pa da ručkimouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4498
22.11.2011 17:23:37   
Miracle*3
Andjelo draga, razumijem te, i ja bi mozda tako postupila, ti platis pa tvoj moze uci a moj ne moze, i sigurno bi se bunila. Ali ja sam samo iznijela kako sam se ja osjecala i da mi je bilo neugodno. E sad zamisli nas je 6 bilo u sobi, a njih 4 su imale posjetu. Sve smo rodile na CR i sve je bolilo, ma sta bolilo, razvaljivalo, samim tim da sam iz intezivne izasla za 24 sata jer vise nije bilo mjesta a dolaze nove porodilje sa CR, uh kad se sjetim...

Neposredna veza do poruke: 4499
22.11.2011 17:24:44   
Bebica11
anđelo pa vidiiii, nisam ni skontala datum u potpisu dok nisi spomenula, da bude hairli i da ih jos docekate u zdravlju i rahatluku i vecem broju naravno aBduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *