|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  180 181 [182] 183 184   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.11.2011 18:37:30   
gerberka
uh plasticne case se ne smiju zaboraviti user posted image
ej zene meni mm samo govori lezi, lezi, leezziii..sad mu kazem da je kad smo se uabavljali bio prava centrifuga - okretao se oko mene brzinom centrifuge, a da je u braku postao ko ona opcija rinse + spin - program za ispiranje ( mozak mi ispra leezi, leezziiiii user posted image )

pa smo se smijali baš user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4526
22.11.2011 18:38:56   
mama21e

IZVORNA PORUKA: drznica

Meni se baš ne ide lezati...samo kad skontam kako ce bit dosadno...i sta cu raditi??? Beba ce se stvarno ulijeniti gore, lezi, sjedi, jedi...Ovako bar kuci nesto uradis, aktivnija sam koliko toliko. Razmisljam ako veceras ctg bude ok i ujutro, da vidim onda da ne lezim. Beba je aktivna od jutra do mraka...nisu mali pokreti. Sad kontam mozda je do aparata onih starih, a ctg rade stazist... 
Recite mi koju pametnuuser posted image

Moze li gore donijeti mm da jedem, ne znam sta gore jedu,meni to strasno izgleda!? Sva sam rastresena... Al odoh na ctg da vidim sta ce bit. Drzite mi figeuser posted image

Moja sestra je lezala u vojnoj i donosili smo joj hranu, kaze da nije mogla jesti tu bolnicku hranu. Tako da ti u vojnoj moze mm donijeti hranu, ako se nije sta promijenilo od augusta user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4527
22.11.2011 18:43:48   
drznica
Super, hvala vam puunoooo...vidi se da sam poguzija hehehe. Javim vam se cim dodjem sa ctg-a. 

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4528
22.11.2011 18:45:26   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: Bebica11

meni se pomalo javlja i strah hocu li znati s bebicom, da li cu se dobro brinuti o njoj posto nemam iskustva nikakvog i sl JEL TO NORMALNO PRED PRVI POROD?user posted image

Bebice, normalno i te kako user posted image
A jooj kad se sjetim ovih strahova pred prvi porod, ja sam imala noćne more u 9. mjesecu, koliko me je bilo strah. Čim sam se porodila, bilo me strah da ga iko drugi dira, ja znam sve najbolje user posted image

:-)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4529
22.11.2011 18:46:02   
Silver
Drznicee...javi obavezno...dezuracu veceras na fb user posted image

Cure zasto nemogu da postavi sliku na forum...idem copy itd. ali kad probam paste...nemaaa... jednostavno necee...a postavljala sam prije! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4530
22.11.2011 18:48:19   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Silver

Drznicee...javi obavezno...dezuracu veceras na fb user posted image

Cure zasto nemogu da postavi sliku na forum...idem copy itd. ali kad probam paste...nemaaa... jednostavno necee...a postavljala sam prije! user posted image

pokusaj preko slikomata, ono odes na google pa ukucas slikomat, tamo uploadujes sliku, kliknes nalozi, pa kopiras kod za forume ovdje i izbacice ti

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4531
22.11.2011 18:53:50   
Silver
user posted image

ehhh hvala bebiceee....

Sad ste gotove, posto ste danas citav dan pricale samo o mitu i korupciji, o bolnicama i hrani bolnickoj sad cu da vas bombardujem pozitivnim stvarima user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4532
22.11.2011 19:32:03   
Bebica11
Hej zenice da vas pitam nesto ove koje su radjale,

sad mi neka subha, imam uvijek vlazne gacice, i sve sam kontala-iscjedak i odem na RODU da vidim o pl vodi sta kazu kad tamo vele da pred porod moze curkati voda i da izvinete kad se pipnem dole vlazno je i nekako ljeplivo i nisam se sekirala, kontam da ne moze biti pl voda ljepljiva kad sad na RODI pise da se bas po tome razlikuje pl voda i mokraca zato sto je pl voda ljepljiva, a meni je inace dosta smanjena i imam samo jedan taj dzep i strah me, dr mi rekla da se javim ako pocne curiti, sta sad da radim????????user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4533
22.11.2011 19:52:01   
Miracle*3
pa ja bih otisla za svaki slucaj.

Mislim sto se toga tice, nemam iskustva, ali zasto rizikovati, ili nazovi GAK, objasni o cemu se radi i ako ti dr kaze dodji, spremi se i idi ili jednostavno samo otidji

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4534
22.11.2011 20:22:05   
drznica
I FEEL GOOD tananananana I FEEEEL GOOOD user posted image

CTG dobar, bio u dezuri dr. Nakaš...kaze on meni. CTG je gatanje u kašike, ako ti osjetis bebu to je najbitnije. Po njemu nema potrebe da lezim, kaze odi sutra svakako na kontrolu, ali po njemu vidim da je to glupost. user posted image sluša, udara...sad sam ja fino jela, pojela red Milke, popila vode, popela se uz stepenice i to je to. Ja prije sve isla a ne jedm prije, onda beba kad udari izbije CTG ja sad fino to namjestim, uštelila sam se...sve samo NE OSTATI user posted image .
Nadam se da cu sutra isto ovako biti HAPPY...
Silver, kakvi su ovo slatki uštipci bebini...jedva cekam jedne ovakve da mazim,pazim i štipkamuser posted image

Bebice, kakva je situacija??? Ti bas hoces prije mene? hehe sretno ti draga....nemoj se puno sekirati user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4535
22.11.2011 20:29:07   
animagical
vidim pricate o hrani u bolnici...samo da kazem da su meni javno, bez sakrive, iza poroda poslali raznjice, zdjelu domace pilece supe i kompot domaci, corny, snickers, i paket vodeuser posted image od toga sam mogla samo vodu i nazor jedan corny al hajd...nek se ima izbora.. toliko o prici da se ne unosi nista bez originalne ambalazeuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4536
22.11.2011 20:31:49   
animagical

sad mi neka subha, imam uvijek vlazne gacice, i sve sam kontala-iscjedak i odem na RODU da vidim o pl vodi sta kazu kad tamo vele da pred porod moze curkati voda i da izvinete kad se pipnem dole vlazno je i nekako ljeplivo i nisam se sekirala, kontam da ne moze biti pl voda ljepljiva kad sad na RODI pise da se bas po tome razlikuje pl voda i mokraca zato sto je pl voda ljepljiva, a meni je inace dosta smanjena i imam samo jedan taj dzep i strah me, dr mi rekla da se javim ako pocne curiti, sta sad da radim????????user posted image

ima fazon s plodnom...skines gacice, legnes na ledja tako ravnih 5 minuta, onda naglo ustanes...ako se slije sta niz noge ides dr, ako ne to je obilniji icjedak, takav je i meni bio dvije sedmice pred porod

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4537
22.11.2011 20:32:57   
drznica
animagical, ma sve se moze...jos kako kazu ako imas nekog...sve vam je jasno. Mene ova moja situacija podsjeca na tvoju...sutra cu izgleda potpisati da necu gore lezati hahah...samo se nadam da bas necu imati iskustva poroda kao ti user posted image , a na ostalo se necu bunit :) I da i ja docekam jedno onako malo, cupavo, garavo... Ljubni ga i štipni za mene jednom.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4538
22.11.2011 20:42:18   
animagical
evo ga spava na babiuser posted image zagrlio ga ko majmunce na drvetuuser posted image ja vala nisam imala neke veze, da jesam makar bi mi uzv uradiliuser posted image najbolje ti je reci, dr ja bih cekala prave bolove, meni se ne zuri...drip ne daj osim u slucaju nuzde...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4539
22.11.2011 20:49:13   
drznica
Ma kakav drip, sto kazes samo ako moram baš baš. Sve u svemu, ndama se da ce bit neki fin dr. I sta kazes prije poroda UZV??? Trazicu, i neki dan sam zamolila Masica da mi vidi user posted image i stvarno nije odbio.
A ovaj gel sto spominju user posted image jel i on kao drip???

Neposredna veza do poruke: 4540
22.11.2011 20:53:55   
Anoniman
Samo da vidim dokle su bebica i drznica? Nadam se da ste dobro? ko je jos sad na redu sa vama, posle vas?

Ja cu samo reci zivio onaj ko je drip izmisliouser posted image user posted image user posted image , posle 36 sati bolova drip mi je dosao kao slag na tortu, ma ne slag nego ona jagoda, za 36sati bolova na 3minuta ja se otvorila samo prst i po, a sa dripom za dva i po sata em se skroz otvorila, em rodila svoj curetak.

(odgovor članu drznica)
  Neposredna veza do poruke: 4541
22.11.2011 20:58:06   
Anoniman

nisam se stim susretala jer su meni na stolu probili vodenjak .
Eto animagical ti je rekla kako ces i sta ....
Sretno pa javi se user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4542
22.11.2011 20:59:44   
animagical
ja sam bez dripa imala kontrakcije nekih 24 sata, tj od noc ranije, a drip me otvarao citavih 7 sati, pa i kad sam se otvorila u potpunosti jos sam 6 sati cekala da se beba spusti...ipak mislim da osim u slucaju nuzde, kao eto npr kod tebe jelo, drip je obicno nasilje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4543
22.11.2011 21:02:16   
gerberka
ja sam se nagledala zena koje su se uz drip napatile i onda sekcija user posted image

ako ne ide prirodno, radi sekciju, nemoj mi nikakvih interpokušaja...jer gel nije garant za otvaranje...ja sam tog stava

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4544
22.11.2011 21:02:18   
Anoniman
i ja nisam nista dobro cula o tom dripu . To su tzv umjetni bolovi koje drip izaziva naponi , i otvaranja . 

Neposredna veza do poruke: 4545
22.11.2011 21:03:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka

ja sam se nagledala zena koje su se uz drip napatile i onda sekcija user posted image

ako ne ide prirodno, radi sekciju, nemoj mi nikakvih interpokušaja...jer gel nije garant za otvaranje...ja sam tog stava

bila vidila kad su zeni naplatili 80km za gel taj stavili joj imala bolove  3 sata jake mi mislili ona ce rodit do jutrauser posted image jer vrijeme joj bilo vec a jok do jutra kao da nista nije bilo ode dzaba 80km i + nista ne dobi sem propati sa bolovima bezvrijednim .

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 4546
22.11.2011 21:06:38   
gerberka
felix toga se i bojim..rijetke su sretnice da izleti ko cep..to je kao pokusaj prije sekcije..zato nemoj nikakvih pokusaj..ako ne ide, ne ide prirodno..zna se...drip je inovacija...

pitanje za zenice koje su se mucile sa mirovanjem..koliko vas je bolio pupu...ovo pocinje da me plasi..opet boli, popih apaurin...

ljubim vas sve

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4547
22.11.2011 21:19:09   
Bebica11
animagical hvala probacu i to

sad me boli stomo, hanuma isla u wc i sve obavila,posusila se lijepo peskirom pa jos dobro toaletnim papirom posusila, sve brazde i to hahah i onda pamucne gacice i 30min hodala tamo vamo(nasla na RODI da se tako provjerava) i onda pogledam NISTA,a uznojila se po preponama koje sam prije posusila, a i dok sam hodala imala sam pritisak na mjehur kao da trebam u wc iako sam bila,mozda on popusta
probacu jos test od animagicaluser posted image

sad me boli od hodanja

HEEEEEEEEEEEEJ ne prepadajte me s tim da gel ne djeluje, vidjecete kad meni beba izleti,ionako sam otvorena i imam bolove
jelo meni ce biti kao tebi aBduser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4548
22.11.2011 21:23:43   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: gerberka

ovo je istina.

Zeni koja je vec rodila prirodno jedno dijete i prefurala termin u 6 ujutro stavljaju gel. Meni su to jednom stavili kad sam morala an kiretazu i ne bih ovdje o tome, ali samo cu reci ne hvala.
Ja u 8 idem na sekciju. Posle podne oko 5 sati dovode nju na intezivnu i hitan carski, ona napacena, namucena, ma katastrofa. Hvala Bogu sve je bilo ok sa bebijem i s njom, ali slazem se s Gerberkom, ili ide ili ne ide, ali nazor ne ide nista.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4549
22.11.2011 21:40:49   
Bebica11
probala sam i ovaj brzi test, nije hB, garant popusta mjehuruser posted image

kaze meni mm "ne boj se duso, tebi ionako nista nije kao kod drugih zena"user posted image user posted image user posted image

nego da i ja kazem koju, meni je jedna drugarica sto mi je donijela robice za bebaru 3 djece rodila s gelom, prvu trudnocu prenijela skoro mjesec dana, drugu 20 dana i trecu prenijela 11 dana, jednostavno se zena ne otvara sama, a cim joj stave kroz par sati sve je gotovouser posted image
user posted image
onda, kad sam bila par puta u bolnici vidjela sam da zene prije termina poradjaju gelom ukoliko im je manjak pl vode kao meni i sve su rodile kroz par sati, ova jedna doduse je radjala cijelu noc, mislim da je to individualno, mene je samo strah CR

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  180 181 [182] 183 184   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  180 181 [182] 183 184   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *