|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.11.2011 12:06:47   
mama_debeljuca
veki_aki, hvala na dobrodošlici, na ovu temu user posted image , ima mene na forumu već jako dugo.
plava72, hvala na savjetu. Stavila sam tople obloge a dobila sam i kosmodisk, pa sam sve nakačila na sebe user posted image Čini mi se da je malo popustilo.
jakotužna, ne sviđa mi se tvoj nick user posted image
a što se tiče tvog pitanja, ja mislim da je rano da osjetiš bebine pokrete, ja sam u prvoj trudnoći nekad tek u 5. mjesecu osjetila. Mada, sve je individualno. Ja još uvijek nisam osjetila, očekujem svaki tren user posted image

< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 22.11.2011 12:08:43 >

:-)

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4401
22.11.2011 12:08:13   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: veki_aki

ej pa mama debeljuca dobro dosla, negdje sam te vec sretala, ne mogu sad skontat gdjeuser posted image
mrgice jel tm inace strasljiv il sta?Moj je htjeo jednom da ide da vidi bebaca, jer mu sad zao sto s prim nikad nije otisao. Ja ga planiram i na porod dovest, pa vidjet ce mo....

Ma nije on strasiv inace, ali su ga u bolnici jednom napatili, pa ima averziju od istih.A inace kad idem na kontrolu on radi,pa ne moze,ali se zeza da ima tremu u smislu jel sve ok, sta ce dr reci, jer ovo nam je 1 dijete.Sto se tice poroda rekao je da bi isao samnom, pa vidjet cemo. Pusa...

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4402
22.11.2011 12:08:57   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Jutrooo!! Ja ko padobranac ulijećem user posted image Prvo lijep pozdrav za sve trudnice, čitam ja vas četo user posted image
Imam jedno pitanje za vas. Ukočio mi se vrat i malo niže prema kičmi, užasno boli. Trudna sam 15. sedmica. Imam Fastum gel u kući ali nema mi uputstva u kutiji, pa sad ne znam da li ga smijem koristit. Šta vi mislite?

Ovo pise:
Fastum Gel se ne smije primjenjivati tijekom zadnja tri mjeseca trudnoće.

Koja si sedmica?

I dobrodosla user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 4403
22.11.2011 12:14:28   
mama_debeljuca
hvala mama21 user posted image
15. sam sedmica, evo preciznije 14+5 user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4404
22.11.2011 12:17:09   
gerberka
mama21 user posted image hvala ti draga, dobro smo, kako ti i tvoja bebicauser posted image
sandrch mi se javilla, uselila u novi stan sa muzekom, malo je pupo boli, ici ce u cetvrtak na pregled..bas ti je lijep potpis user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4405
22.11.2011 12:17:49   
anđelo
Jako tužna,ne brini ti si osjetila svoju bebu.Ja sam svoju bebu osjetila u 16 nedelji,ali jako slabo,u vidu blagog škakljanja,danas je druga priča,jer beba baš skakuće i moj sin kad stavi ruku na pupu osjeti blage udarce.user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 4406
22.11.2011 12:19:08   
gerberka
anđelo da bude sve ok, brisevi i touser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4407
22.11.2011 12:23:14   
anđelo
user posted image user posted image user posted image ,javim rezultate,nadam se da će bit ok,to ovi s gaka preventive radi.Nek je mene štapić ubo pa makaruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4408
22.11.2011 12:28:11   
KupusLivada
Princezo, hvala puno na detaljnom objasnjenju user posted image

andjelo, gerbo, kako natjeraste dokotore da vam urade bris? ja govorim vec zadnja 3 pregleda, niko nista...

tuzna, to ti je bebac 99% user posted image

joj kud nikad nisam isla na kurs pletenja /  vezenja / heklanja / sivanja, kako bi mi sad valjalo user posted image gerbo, heklas li ti sta user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4409
22.11.2011 12:28:18   
Lulu_08
mama21e i mama_debeljuca vas dvije ste u dan razlike sa trudnoćom user posted image user posted image user posted image .

Eto me baš k'o padobranac hahaha.

Gerbice, pisala sam ti već, i ovdje još jednom, čuvaj se, legi i miruj, i milki pupu od nas!

Kod mene bolja situacija na poslu danas, kao da je manje zima ili je do mene što sam se utoplila? Hehehe...

A što sam lijena, to je dibidus smiješno, sve mi je mrsko jedva se tjeram da olovku dignem hahaha, smiješno!

Kako smo mi "mali" u ovome svemu ponovo, početak je baš simpa, nekih 5-6 sedmica tek, ali nema veze, družićemo se i pratiti vas iskusnije bebele dok i mi ne porastemo...U četvrtak aBd pregled, pa se nadamo finim vijestima...

Veliki zagrljaj za pupice i mame!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4410
22.11.2011 12:30:31   
mama_debeljuca
Djana user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4411
22.11.2011 12:31:32   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

hvala mama21 user posted image
15. sam sedmica, evo preciznije 14+5 user posted image

Super, ja sam 14+4 user posted image Dan razlike user posted image
Jel ti se primjecuje stomo? user posted image

Neposredna veza do poruke: 4412
22.11.2011 12:35:02   
mama21e

IZVORNA PORUKA: gerberka

mama21 user posted image hvala ti draga, dobro smo, kako ti i tvoja bebicauser posted image
sandrch mi se javilla, uselila u novi stan sa muzekom, malo je pupo boli, ici ce u cetvrtak na pregled..bas ti je lijep potpis user posted image

E hvala Bogu nek ste samo dobro user posted image Vjeruj da sam se brinula za tvoje stanje, hvala Bogu da je sad bolje. user posted image
Ja standardno, imam kontrakcije ali vise ih zanemarujem u subotu idem na pregled pa cemo vidjeti kakvo je stanje.

EE super nek je i ona napokon sa svojim dragim user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4413
22.11.2011 12:35:55   
gerberka
kupuslivada i ja sam dr bukvalno naterala  user posted image

djana u kolikko sati si na pregledu, jel u cetvrtak ono sedam sedmica?user posted image de stavi ticker da pratimo bebolinauser posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4414
22.11.2011 12:36:27   
mama_debeljuca
mama21
Po malo user posted image , tek sad po neko primijeti da sam trudna. Ja sam u trudnoću ušla kao mama debeljuca user posted image
Baš lijepo da imamo društvo, zajedno ćemo da iščekujemo naše bebare aBd. Tebi je to prva beba, jel da?

< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 22.11.2011 12:37:34 >

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4415
22.11.2011 12:38:00   
Bebica11
Hello zenice

masaAllah sto vas imauser posted image

ja standard, lomim se cijelu noc na l.boku, kad se probudim na ledjima strecnem se i na lijevu nazad, sinoc su me i bolovi budili i cesti odlasci u wc a jutros sam imala potrebu za wc i odem kad NISTA kazu da je i to predznak, uglavnom sad zatisje pred buru, brojim pokrete bebe stigla sam do 8, da hoce jos 2 pa da se odmorim psihicki kao covjek

drznice jesil bila na ctg-u, jaaavi seeuser posted image

sta nam je ljudi sa Sonjom ne javlja se par dana??user posted image

Ja sutra idem aBd u DZ za uputnicu za komisiju, i evo da vam kazem ZA SVE ZIVO TREBA UPUTNICA, ja sam i pored otpusnih isla po uputnicu za pregled, znaci nisam se pregledala samo s otpusnim,uputnice uzimam kod ginekologa.

To uvode da se neke zene kojima je uredna trudnoca ne vode dzaba po bolnicama da rasterete gore jer ima npr slucajeva poput mene koje lokalni ginekolog NE SMIJE voditi jer sam prekomplikovan i rizican slucaj i onda nas lokalni ginekolozi salju gore. I sad npr mi dodjemo s krvarenjima, bolovima, kontrakcijama, posteljicama ovakvim onakvim, pritiskovima, secerima i sta sve ne i cekamo jer se neka odlucila redovno voditi gore iako je sve ok, kontate? Imaju zato vecina njih privatne ordinacije a za bolnice i jesu samo "slucajevi za bolnice" al eto

Jakotuzna rano je za pokrete al bice uskoro aBduser posted image

Chuci moguce je imati kontrakcije a ne osjetiti bol, ti to polahko kontrolisi, bice sve ok, ja sam imala bolne kontrakcije i krvarenja pa evo izgurala, nista strasnouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4416
22.11.2011 12:42:06   
mama21e
Meni se jos ne vidi, ustvari primjeti se ali sasvim malo skoro pa nikako user posted image Jedva cekam da naraste barem malo user posted image user posted image

Jest ovo mi je prvo dijete user posted image Mirujem od pocetka trudnoce user posted image Ali uvijek se nadam boljem user posted image Kakva je kod tebe situacija, ima li kakvih problemcica?
Kad ti je termin? user posted image

Neposredna veza do poruke: 4417
22.11.2011 12:44:08   
Bebica11
gerberka nek nisi dala "carkat"user posted image , ISTA SAM TI, kad sam dosla s bolovima u 5.mj htjeli me gledati, i ja njima kazem "ne zelim vaginalni pregled, JEDINO mi je grlic kako treba a ako sta ne valja moze se sve vidjeti preko uzv" i onda je ta dr stazista DRUGIM DR NAGLASAVALA da je gospodja(tj ja) odbila vag pregled, dok npr druga dr koja me gledala sa uzv uopce nije sujetna i nije joj zasmetalo

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4418
22.11.2011 12:47:15   
mama_debeljuca
Biće uskoro to veliki lijepi pupo, ako Bog da!
Kod mene je do sada sve u redu, hB, što se bebice tiče, ali sam ja nekakva grozna, imam problema sa spavanjem, pošli grčevi u nogama...
Termin po mom proračunu 18. maj, po dr.17., a tebi?

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4419
22.11.2011 12:47:17   
jakosretna
mama21.Hvala u 13 sam sedmica

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4420
22.11.2011 12:50:23   
jakosretna
mama21e u kojoj si ti sedmici
mamadebeljuca naravni i za tebe isto pitanje ?user posted image

Neposredna veza do poruke: 4421
22.11.2011 12:53:30   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

mama21e u kojoj si ti sedmici
mamadebeljuca naravni i za tebe isto pitanje ?user posted image

14+5

Neposredna veza do poruke: 4422
22.11.2011 12:53:57   
KupusLivada
joj opet ja sa dosadnim pitanjima tehnicke prirode, postzo u dz omer maslic izgleda nema ginekologa, gdje ja pripadam?user posted image

Neposredna veza do poruke: 4423
22.11.2011 12:55:13   
anđelo
A hajd sad vi meni ljepo recite ,kakva je to komisija koju spominjete i šta to ona odlučuje,i kakva uputnica za komisiju.Nisam u toku???user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4424
22.11.2011 12:58:52   
anđelo
Ja nisam ni dobila uputnicu za vađenje brisa od svog ginekologa što mi vodi trudnoću,i mislim da ne bi nikad,nego mi dali dr.sa gaka sami od sebe,jer sam prvu bebu rodila u 34 nedelji,na CR,a odvojila se bila posteljica od maternice pa oni to samoinicijativno,da vide da ne vučem kakvu upalu od tad,i opet ne rodim bebu tako rano

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *