Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 9:57:55
mama_debeljuca
Jutrooo!! Ja ko padobranac ulijećem Prvo lijep pozdrav za sve trudnice, čitam ja vas četo Imam jedno pitanje za vas. Ukočio mi se vrat i malo niže prema kičmi, užasno boli. Trudna sam 15. sedmica. Imam Fastum gel u kući ali nema mi uputstva u kutiji, pa sad ne znam da li ga smijem koristit. Šta vi mislite?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:02:18
chuci
IZVORNA PORUKA: Mrgica
IZVORNA PORUKA: chuci
ja sad sa pregleda uzv
nešto me prepala ona dr, sad se sikiram
kaže imate kontrakcije, pita boli li me po dnu stomaka kao menstrualna bol, mene ništa ne boli
može li biti da je ona nešto pogriješila? šta može biti uzrok kontrakcija. napisala mi u nalazu kontrakcioni talas
Kod koje si dr isla? I ma ona neka sto ovdje haman sve trudnice prepada sa necim, ne znam joj ime, al znam da su je neke zenice spominjale...Nemoj se sekirati ima ovdje puno zena sa kontrakcijama i da ih boli, ali se drze, mnoge su se i porodile, pa ces i ti aBd, samo polako.Jel ti dala ikakvu terapiju?Apaurin, gynipral?Nemam bas iskustva sa tim, druge zenice bolje znaju, javit ce se vec neko.Do tada lezi na lijevi bok i miruj, ja da sam na tvom mjestu otisla bih i kod nekog drugog dr za jos jedno misljenje.Ne daj se mila, bit ce sve to ok...
hvala puno
ma ja ništa ne osjetim ne boli nije neugoda nikakva
evo me na poslu, ne mogu otići imam nastavu rekle mi sestre da dođem sutra kod svoje dr, ova što mi je radila uzv je neka dr Vanesa ne vidim prezime, u skerlićevcoj
ma kontam se da li da odem negdje privatno danas popodne
< Poruku je uredio chuci -- 22.11.2011 10:03:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:24:27
veki_aki
ma ne brini da je sta vjerovatno biti propisala mirovanje i kakvu terapiju. A jel to nekome danas i 2 rodjendan, il me ticker vara?Ako jeste sve najljepse od !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:27:21
veki_aki
ej pa mama debeljuca dobro dosla, negdje sam te vec sretala, ne mogu sad skontat gdje mrgice jel tm inace strasljiv il sta?Moj je htjeo jednom da ide da vidi bebaca, jer mu sad zao sto s prim nikad nije otisao. Ja ga planiram i na porod dovest, pa vidjet ce mo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:33:12
animagical
chuci nemoj se ti zezati i olako shvatiti... lahko je reci nije to nista...ja bih na tvom mjestu ipak otisla privatniku, nek provjeri... ako su male kontrakcije lahko ih je sprijeciti i zaustaviti, a ako zapustis belaj... ne znam koja si sedmica, ali ako si prije 18-20 sedmice nisu ti ni mogli dati ni ginipral ni apaurin...tada ide utrogestan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:43:29
chuci
IZVORNA PORUKA: animagical
chuci nemoj se ti zezati i olako shvatiti... lahko je reci nije to nista...ja bih na tvom mjestu ipak otisla privatniku, nek provjeri... ako su male kontrakcije lahko ih je sprijeciti i zaustaviti, a ako zapustis belaj... ne znam koja si sedmica, ali ako si prije 18-20 sedmice nisu ti ni mogli dati ni ginipral ni apaurin...tada ide utrogestan...
13 sedmica vjerovatno ću otići po još jedno mišljenje hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 10:46:29
dush
Dobro jutro loptice!
MM ide samom na pregled ako je kakav UZ, ako je samo ono mjerenje pritiska, krv i urin, onda ne ide.
Btw hvala svima koji su pisali za posteljine za bebe. Znam da bebe ne smiju na jastuk, ali cini mi se da je Arina jednom stavljala sliku krevetica sa posteljinom pa sam se odusevila kako to sve lijepo izgleda.
Kako ste danas? Gerbo, odmaras li?
Bebice, drznice, plava? Kako ste vi? Spremate li se polako? :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:11:18
anđelo
Pozdrav moje trudnjače,ja friška sa briseva .Eto uradili smo i to pa sad čekamo nalaze.Neka trudnica je spomenula dr.Vanesu iz Skerlićeve,ona je mene primila u ponedeljak,jer one Rade nije bilo.Čini mi se fina i baš me rasteretila što se tiče otkucaja bebinog srca,pisala sam vam o tome.I ja imam te blage kontrakcije ,utrogestan potrošila,a apaurin mi rekli po potrebi kad me zaboli.Da li imam i dalje kontrakcije ne znam ,al mirujem i ležim kad god mogu.Primjetila sam jedino da kad sam na nogama da me zaboli ,pa ja odmah u krevet.Gerbo,nek nisi dala toj napirlitanoj dr.da te pregleda,to je patnja vjeruj mi,U prvoj trudnoći tako su mene pokušali pregledat da vide jel se posteljica odvojila od maternice pa ja vrištala ,i rekla da su svi dr.Mengele(dr.koji je provodio experimente ginekološke nad jevrejima u koncentracionom logoru)pa sam onda ostala u bolnici to veče i čekala da me dr.pregleda ujutru na ultrazvuk.Od tad su me gledali kao malo vode na dlanu,da opravdaju da nisu kao dr.Mengele. .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:11:38
plava72
dobro jutro cure
ja sam se počastila izležavanjem u krevetu svo do 10:30h reko možda me zaboli pa nek sam odmorna
mama debeljuca nemoj ništa koristiti u trudnoći...ni kreme ni tablete (može paracetamol)...jer i krema kroz kožu dođe u krv,nek te neko izmasira i savij sebi peškir pod vrat kad spavaš ...to pomaže
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:14:34
anđelo
Kupus i Livada ,ja mislim da ti treba samo otpusno pismo.Ako si se porodila u vojnoj,ponesi otpusno pismo.Meni je gaku trebalo samo otpusno pismo kad sam na kontrolu išla,ne vidim razlog da je praksa u vojnoj drukčija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:22:55
KupusLivada
Hvala, nisam se hB jos porodila (i ne namjeravam ) nego sam lezala gore i vidim sad insistiraju na tim uputnicama od ginekologa, ne moze vise od dr opste prakse... e dok ja sve to uganjam bice vrijeme za porod :P
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:28:06
anđelo
Traže uputnicu od ginekoga,al ako je kontrola porodilje koja se kod njih porodila onda ne treba.Imaju u vojnoj ultrazvul 4d neko je pitao,ja znam da ima jer su mene naručili.Samo ne znam jel se plaća neka participacija...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:29:20
ellam
dobro jutro ili dan fastum se ne smije koristiti u trudnoci ni u kom slucaju...
mi smo jucer bili na gaku na kontroli. malo sam anemicna bas sam se iznenadila.... svaki dan pijem sok od cvekle obavezno... al kaze dr ne moze se to hranom popraviti nego samo setnje na planini, tako da sad Hajmo curice hajmo djecaci pravac Bjelasnica
ostalo je sve u redu jedino sam se malo uplasila kad je dr rekao da je beba krupna i da nije iskljucena opcija carskog reza... voljela bih prirodno medjutim sad me i strah ako je stvarno tako krupan da se puno ne napatimo pa onda opet na kraju na carski ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:33:51
mamina princeza
Ja sma juce isla na kontrolu u vojnoj i nosila uputnicu od dr opste prakse i dole mi ona sestra rece sad cu te primiti al drugi put molim te obavezno od ginekologa. Reko otkad to? Kaze odavno al sad bas traze provjeravaju mene pa vas iduci put nece psutiti ako bude neko drugi. Tako da mislim d ai tebi za kontorlu onda treba. Sto mi je jako jako glupo jel idem ginekologu po uputnicu za ginekologa ma daj..... jos d aznaju kakva je ova moja katastrofa luda......al sta cu odmah sam juce otisla jer moram na kontorlu za desetak dana pa reko d asmirim brigu.
A moram napisati kakva je doktorica u DZ stari grad - ginekolog. 12 sati ona kao preumorna ne moze da dise a tek joj se pauza zavrsila al hajde i sad ja dosla samo po papire al mi treba za komisiju nalaz prepisa samo, uputnica za krv i uputnica za vojnu. I pise ona nesto brblja brblja ja samo pratim d ami sev napise i sad kazem niste mi onu uputnicu za vojnu to mi je glavno. A ona meni cuj imal sta da ti ne treba jo sko ona drska.... reko to mi je njavaznije da niej toga vala vam ne bi ni dolazila. KAze dobro napisacu al sam vala umorna????? ccccc zamisli d ame jos ona st atreba pregledati ili nesto kakva bi bila....ccc..... onda kaze imal jos zena u cekaonici reko imaju jos dvije kaze ona e u vrazju mater sta ste danas navalile ....eto doktorice. majke mi sam razmisljala da s enekom obratim radi ovog njenog stava i ponasanja al reko na kraju cu ja nadrljati pa ka dmi budu trebale ceste uputnice za ctg ko ce je gledati. al pamtim pa poslije porod anapsiem pismo :) samo se moram raspitati kome. jer stvarno nije normalno da se tako ponasa..... a sve onda usput govori duso ovo ono a nista ona meni ne uradi samo napise papire a eto aman zaman ko da je glavna. KAze meni svekrva koja je isto isla kod nje hoce bombonjeru bice bolja e vala ovakvim ni sibicu ne dam...fuj!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:39:05
KupusLivada
e zato se meni ne ide po tu uputnicu al mene ako neko takav zapadne bice kung fua po ordinaciji taman da se malo ispusem... ma prijavi je, nek ide do vraga...
andjelo, imaju 4d i ne placa se participacija, bar ja nisam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:41:17
KupusLivada
mamina princezu, jel za komisiju isto ide uputnica od tih ludih ginekologa, zar nije od dr opste prakse? (moram vrlo brzo na komisiju, voljela bih znati...)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:50:35
gerberka
evo i nas anđelo, sta su ti radili..papu i briseve jel..i ja sam papu, pa cekam...
pisala sam, jesi citala, isla sinoc u bolnicu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 11:50:43
jakosretna
ljepojke moje treba mi savjet hitno ,sada sam osjetila ispod stomaka kako mi se nesto makulo isto srce blago kad kucned ja zaskakljivi a da sam cula uzivo rano je skoro sam usla u 4 mj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:00:30
mamina princeza
Kupus Livada ma za kmisiju ti do sada nije trebalo mada su meni i porije rekli bolje da imam injen prepis za svaki slucaj. Prosli put nisam imala pa me ispatase ko na sudu..... Sad mi je moj doktor rekao da su neke zene i vracali s komisije jer kao nije napsiao da piju terpaiju sta ja znam ons e pravo ljuti ... znaci ima i toga. Cuj pa ne moram piti terapiju u svakom slucaju cuvanja trudnoce al hajd. KAze vjerovtano se neko promjenio u nekim komisijama. Ja idem ovdje centar strai grad i jednom su mi bili skroz ok ( jedna clanica mi je rodica s kojom bas i nisam bliska al je rod) a drugi put je pored tih standardnih bila i neka zena starija koja me ispitala i trazila is tare nalaze jer kao najnoviji nisu detaljni i tako. Sa dmi je doktor napsiao svega da m ene bi vracali .... JA opet kazem meni nisu pravili probelm ni sada ni prije tri godine al eto ima i takvih slucajeva pa vrate pa gubis dane imas rupe u bolovanju i svasta nesto. Al vjerovtano je to neka druga opstina i komisja s kojom ja nemam iskustvo. Ako ces ici svakako kod ginekologa uDZ kojem pripadas zbog uputnice trazi i prepis nalaza za komisju bolje da imas ako ti je usput.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:06:25
anđelo
Jesam Gerbo,čitala sam,nek nisi dala onoj da te pregleda,al nek si uradila ultrazvuk da budeš mirna.Sad samo lezi i odmaraj strogo,samo do wc-a i nazad.Shvati to ozbiljno i miruj molim te,nauči iz moje greške.Meni su jutros uzeli bris vagine i grlića,papu nisu jer sam je radila prije 4 mjeseca i nalaz je uredan.Ima malo gljivica al ništa alarmantno.Pitali me hoćeš li čekati svoju dr.koja je na bolovanju,il ćeš kod dr.Gušića.J a inače ne volim ginekologe muškarce,al hajd da makar nekom mušku raširim noge .On mi uzeo briseve i sad ih moram čekat pa nosit nalaze gore na gak.