Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:06:47
mama_debeljuca
veki_aki, hvala na dobrodošlici, na ovu temu , ima mene na forumu već jako dugo. plava72, hvala na savjetu. Stavila sam tople obloge a dobila sam i kosmodisk, pa sam sve nakačila na sebe Čini mi se da je malo popustilo. jakotužna, ne sviđa mi se tvoj nick a što se tiče tvog pitanja, ja mislim da je rano da osjetiš bebine pokrete, ja sam u prvoj trudnoći nekad tek u 5. mjesecu osjetila. Mada, sve je individualno. Ja još uvijek nisam osjetila, očekujem svaki tren
< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 22.11.2011 12:08:43 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:08:13
Mrgica
IZVORNA PORUKA: veki_aki
ej pa mama debeljuca dobro dosla, negdje sam te vec sretala, ne mogu sad skontat gdje mrgice jel tm inace strasljiv il sta?Moj je htjeo jednom da ide da vidi bebaca, jer mu sad zao sto s prim nikad nije otisao. Ja ga planiram i na porod dovest, pa vidjet ce mo....
Ma nije on strasiv inace, ali su ga u bolnici jednom napatili, pa ima averziju od istih.A inace kad idem na kontrolu on radi,pa ne moze,ali se zeza da ima tremu u smislu jel sve ok, sta ce dr reci, jer ovo nam je 1 dijete.Sto se tice poroda rekao je da bi isao samnom, pa vidjet cemo. Pusa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:08:57
mama21e
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca
Jutrooo!! Ja ko padobranac ulijećem Prvo lijep pozdrav za sve trudnice, čitam ja vas četo Imam jedno pitanje za vas. Ukočio mi se vrat i malo niže prema kičmi, užasno boli. Trudna sam 15. sedmica. Imam Fastum gel u kući ali nema mi uputstva u kutiji, pa sad ne znam da li ga smijem koristit. Šta vi mislite?
Ovo pise: Fastum Gel se ne smije primjenjivati tijekom zadnja tri mjeseca trudnoće.
Koja si sedmica?
I dobrodosla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:17:09
gerberka
mama21 hvala ti draga, dobro smo, kako ti i tvoja bebica sandrch mi se javilla, uselila u novi stan sa muzekom, malo je pupo boli, ici ce u cetvrtak na pregled..bas ti je lijep potpis
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:17:49
anđelo
Jako tužna,ne brini ti si osjetila svoju bebu.Ja sam svoju bebu osjetila u 16 nedelji,ali jako slabo,u vidu blagog škakljanja,danas je druga priča,jer beba baš skakuće i moj sin kad stavi ruku na pupu osjeti blage udarce.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:19:08
gerberka
anđelo da bude sve ok, brisevi i to
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:28:18
Lulu_08
mama21e i mama_debeljuca vas dvije ste u dan razlike sa trudnoćom .
Eto me baš k'o padobranac hahaha.
Gerbice, pisala sam ti već, i ovdje još jednom, čuvaj se, legi i miruj, i milki pupu od nas!
Kod mene bolja situacija na poslu danas, kao da je manje zima ili je do mene što sam se utoplila? Hehehe...
A što sam lijena, to je dibidus smiješno, sve mi je mrsko jedva se tjeram da olovku dignem hahaha, smiješno!
Kako smo mi "mali" u ovome svemu ponovo, početak je baš simpa, nekih 5-6 sedmica tek, ali nema veze, družićemo se i pratiti vas iskusnije bebele dok i mi ne porastemo...U četvrtak aBd pregled, pa se nadamo finim vijestima...
Veliki zagrljaj za pupice i mame!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:35:02
mama21e
IZVORNA PORUKA: gerberka
mama21 hvala ti draga, dobro smo, kako ti i tvoja bebica sandrch mi se javilla, uselila u novi stan sa muzekom, malo je pupo boli, ici ce u cetvrtak na pregled..bas ti je lijep potpis
E hvala Bogu nek ste samo dobro Vjeruj da sam se brinula za tvoje stanje, hvala Bogu da je sad bolje. Ja standardno, imam kontrakcije ali vise ih zanemarujem u subotu idem na pregled pa cemo vidjeti kakvo je stanje.
EE super nek je i ona napokon sa svojim dragim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:35:55
gerberka
kupuslivada i ja sam dr bukvalno naterala
djana u kolikko sati si na pregledu, jel u cetvrtak ono sedam sedmica? de stavi ticker da pratimo bebolina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:36:27
mama_debeljuca
mama21 Po malo , tek sad po neko primijeti da sam trudna. Ja sam u trudnoću ušla kao mama debeljuca Baš lijepo da imamo društvo, zajedno ćemo da iščekujemo naše bebare aBd. Tebi je to prva beba, jel da?
< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 22.11.2011 12:37:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:38:00
Bebica11
Hello zenice
masaAllah sto vas ima
ja standard, lomim se cijelu noc na l.boku, kad se probudim na ledjima strecnem se i na lijevu nazad, sinoc su me i bolovi budili i cesti odlasci u wc a jutros sam imala potrebu za wc i odem kad NISTA kazu da je i to predznak, uglavnom sad zatisje pred buru, brojim pokrete bebe stigla sam do 8, da hoce jos 2 pa da se odmorim psihicki kao covjek
drznice jesil bila na ctg-u, jaaavi see
sta nam je ljudi sa Sonjom ne javlja se par dana??
Ja sutra idem aBd u DZ za uputnicu za komisiju, i evo da vam kazem ZA SVE ZIVO TREBA UPUTNICA, ja sam i pored otpusnih isla po uputnicu za pregled, znaci nisam se pregledala samo s otpusnim,uputnice uzimam kod ginekologa.
To uvode da se neke zene kojima je uredna trudnoca ne vode dzaba po bolnicama da rasterete gore jer ima npr slucajeva poput mene koje lokalni ginekolog NE SMIJE voditi jer sam prekomplikovan i rizican slucaj i onda nas lokalni ginekolozi salju gore. I sad npr mi dodjemo s krvarenjima, bolovima, kontrakcijama, posteljicama ovakvim onakvim, pritiskovima, secerima i sta sve ne i cekamo jer se neka odlucila redovno voditi gore iako je sve ok, kontate? Imaju zato vecina njih privatne ordinacije a za bolnice i jesu samo "slucajevi za bolnice" al eto
Jakotuzna rano je za pokrete al bice uskoro aBd
Chuci moguce je imati kontrakcije a ne osjetiti bol, ti to polahko kontrolisi, bice sve ok, ja sam imala bolne kontrakcije i krvarenja pa evo izgurala, nista strasno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:42:06
mama21e
Meni se jos ne vidi, ustvari primjeti se ali sasvim malo skoro pa nikako Jedva cekam da naraste barem malo
Jest ovo mi je prvo dijete Mirujem od pocetka trudnoce Ali uvijek se nadam boljem Kakva je kod tebe situacija, ima li kakvih problemcica? Kad ti je termin?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:44:08
Bebica11
gerberka nek nisi dala "carkat" , ISTA SAM TI, kad sam dosla s bolovima u 5.mj htjeli me gledati, i ja njima kazem "ne zelim vaginalni pregled, JEDINO mi je grlic kako treba a ako sta ne valja moze se sve vidjeti preko uzv" i onda je ta dr stazista DRUGIM DR NAGLASAVALA da je gospodja(tj ja) odbila vag pregled, dok npr druga dr koja me gledala sa uzv uopce nije sujetna i nije joj zasmetalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:47:15
mama_debeljuca
Biće uskoro to veliki lijepi pupo, ako Bog da! Kod mene je do sada sve u redu, hB, što se bebice tiče, ali sam ja nekakva grozna, imam problema sa spavanjem, pošli grčevi u nogama... Termin po mom proračunu 18. maj, po dr.17., a tebi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 22.11.2011 12:58:52
anđelo
Ja nisam ni dobila uputnicu za vađenje brisa od svog ginekologa što mi vodi trudnoću,i mislim da ne bi nikad,nego mi dali dr.sa gaka sami od sebe,jer sam prvu bebu rodila u 34 nedelji,na CR,a odvojila se bila posteljica od maternice pa oni to samoinicijativno,da vide da ne vučem kakvu upalu od tad,i opet ne rodim bebu tako rano