Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 12:57:27
Gift
Soraya u Niveinom ruksaku dode: podloga za presvlacenje, sapun, intezivna SOS krema, sampon, baby ulje, mlijeko za tijelo, puder, uzorak kremice za guzu, maramice, naljepnica za auto, mislim da je to sve, a ruksak je onako povelik i prelijep...za DM-om ne znam..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:01:37
T r a t i n č i c a
IZVORNA PORUKA: drznica
IZVORNA PORUKA: Gift
Drznice ne kontam ja sad ovo...jel ovo vama u Sa nesto opstina od sebe daje..
Ovo sam cula samo da je slucaj u STAROM GRADU, ja kontala zezaju me...kad evo citam ovdje izgleda da jeste. Kao nagrada 200KM. Sreca pa sam stari grad
Opstina Stari Grad jeste davala odredjeni iznos, ne znam koliko tacno. Ja sam prije zivjela u S. Gradu i znam da su komsinici koja se porodila dosla 2 predstavnika iz opstine, donijeli taj neki simbolican iznos i cvijece:D dosli da vide
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:03:47
mamina princeza
jeste u starom gradu se dobiva ovih 200. nazovu te na tel i kazu da ce doci :) dodju dvije tete na babine i ostave 200 KM. ovo sam dobila prije 3 godine i nadam se da cu i iduce god aBd:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:10:49
drznica
Zna li iko od vas ko mi otvara bolovanje i ko otvara trudnicko? Htjela bih prije trudnickog da idem na bolovanje jer nemam bas uslove da radim po ovoj zimi. Karton mi je u Skerlicevoj, a na pregledima sam u Vojnoj. Jel to moze u Vojnoj se zavrsit, juce sam bas bila na pregledu i Guticka mi je na rubrici bolovanje napisala naknadno jer ja nisam bila sigurna sta i kako cu. Jel papir tj.nalaz koji napise Guticka nosim u firmu ili ipak trebam u Skerlica ici?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:15:46
mala75
IZVORNA PORUKA: drznica
Zna li iko od vas ko mi otvara bolovanje i ko otvara trudnicko? Htjela bih prije trudnickog da idem na bolovanje jer nemam bas uslove da radim po ovoj zimi. Karton mi je u Skerlicevoj, a na pregledima sam u Vojnoj. Jel to moze u Vojnoj se zavrsit, juce sam bas bila na pregledu i Guticka mi je na rubrici bolovanje napisala naknadno jer ja nisam bila sigurna sta i kako cu. Jel papir tj.nalaz koji napise Guticka nosim u firmu ili ipak trebam u Skerlica ici?
meni privatni ginekolog napiše mirovanje a onda to nosim u DZ mom dr opće prakse (porodični) i on mi na osnovu preporuke gin.otvara bolovanje. ovo ti je za TK neznam kako je u Sa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:20:06
Vodolija83
Drznice,ja sam otvorila bolovanje (cuvanje trudnoce) u junu.Dr.kod kojeg sam isla privatno mi je preporucio mirovanje,onda sam morala otici po uputnicu u DZ Saraj Polje za dr.opste prakse i u ambulanti otvaras bolovanje,gdje ti je obicni karton,a ne trudnicki.Ja sam npr.bolovanje otvorila u ambulanti u Aerodromskom i tu isla svaki mjesec po doznake.Nakon 42 dana bolovanja se ide na komisiju u Kumrovac na Otoci i sa papirom koji ti oni daju opet ides u ambulantu kojoj pripadas. Eto meni je danas 28 dana do poroda. Nekidan sam se ponovo javila komisiji nakon 60 dana i oni su mi produzili bolovanje do porodiljskog (a ja nemam pravo da ga otvorim na dan poroda,jer sam vec duze na bolovanju) Dr.iz DZ mi je na opsnovu papira od komisije dala uputnicu za dr.opste prakse na kojoj je pisalo da mi danas zakljuci bolovanje i da necu otvarati porodiljsko,jer imam pravoi na godisnji koji mi se otvara sutra.To sam zavrsila jutros sa direktorom u firmi.Imam pravo na 3 sedmice godisnjeg.Ako se porodim ranije otvaram porodiljsko na dan poroda,a ako go istekne,onda porodiljsko otvaram na dan isteka go.
Uhhhh...svasta ja tebi napisah,al eto kod mene je to sve tako bilo... A kakvi su nam zakoni,pih...Moras se dobro nahodati za sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:26:06
Vodolija83
Drznice,posto je tebi vidim ostalo jos 46 dana,sacekaj da spadne na 40-42 dana ,da se ne moras peglati sa komisijom i onda ces moci otovriti porodiljsko na dan poroda,naravno ako bebi bude tacan I da pojednostavim,znaci uputnicu za bolovanje ti daje drzavni ginekolog iz DZ i to nosis svom dr.opste prakse. Al volim ja nadugo i nasiroko da pisem...Eto mozda nekome i pomogne moje iskustvo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:38:59
Anica1
Vodolija gdje nadje one preslatke vrtuljke? Ima li ih u Sarajevu kupiti? Mi trebamo da izaberemo vrtuljak a moja prijateljica ce nam ga kupiti. Do sada sam vidjela bas neke klasicne, nisu mi nesto. I znate li gdje bi mogla naci CD-ove sa nekim pjesmicama, uspavankama, jel to neko uzimao?
< Poruku je uredio Anica1 -- 11.10.2011 13:39:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:44:23
R&T@
IZVORNA PORUKA: Anica1
Vodolija gdje nadje one preslatke vrtuljke? Ima li ih u Sarajevu kupiti? Mi trebamo da izaberemo vrtuljak a moja prijateljica ce nam ga kupiti. Do sada sam vidjela bas neke klasicne, nisu mi nesto. I znate li gdje bi mogla naci CD-ove sa nekim pjesmicama, uspavankama, jel to neko uzimao?
U Turbo Limacu mozes kupiti nesto kao lampu-muzicku kutiju, stavi se na ivicu krevetica...bebac slusa muziku (uspavanke), a na plafonu ili zidu gleda pokretne sjenke...
UH, sto objasnih...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 13:47:21
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Anica1
Anice,pa kako si nam? Vrtuljak sa projektorom imas u One 2 play,a onaj pretpostavljam u Chiccu ,jer su nasi kumovi kupili isti prije god.dana. Chicco bi trebao imati i onaj muzicki plisani mjesec na kojem pajki bebica,on je oko 50 KM i zakaci se sa strane krevetica,a muzika je klasicna. I cestitam na ulasku u 33 Masallah !
Usput ja i Pahuljica danas smo napunili 36. Jos da izguramo tu 37.pa nek bude sto biti mora
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 14:03:46
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Vodolija i Pahuljice pa cestitam ulazak u XXL trudnice , ne hvalite se, a mozda i jeste samo danas svi pisu pa nisam upratila
da vam bude hairli i da se bebice hairli rode, sad moze i u vas krenuti, sjecate se kako je kod malene krenulo ranije
Pa hvala Bebice ! Nismo se vala hvalile,pa ja reko sad da objavim Pahuljica ce danas na kontrolu da vidi kakva je situacija,ja bila juce i dr.mi rekao iduce sedmice aBd skidam serklaz,a onda se nadamo svaki tren aBd !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 14:11:33
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Vodolija i Pahuljice pa cestitam ulazak u XXL trudnice , ne hvalite se, a mozda i jeste samo danas svi pisu pa nisam upratila
da vam bude hairli i da se bebice hairli rode, sad moze i u vas krenuti, sjecate se kako je kod malene krenulo ranije
Pa hvala Bebice ! Nismo se vala hvalile,pa ja reko sad da objavim Pahuljica ce danas na kontrolu da vidi kakva je situacija,ja bila juce i dr.mi rekao iduce sedmice aBd skidam serklaz,a onda se nadamo svaki tren aBd !
Hajde hairli bilo sa skidanjem serklaza , tamam onda mozes bas iscekivati aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 14:17:34
mama21e
Zenice, kako ste mi danas? Bila danas na faxu, odnijela profesoru nalaze od doktora i rekao mi da ne moram na predavanja dok se ne oporavim Nisam ni znala da je hladno, nisam bila skoro sedmicu napolju U cetvrtak je rodjendan mom dragom a ja ne smijem iz kreveta, nisam mu nista ni kupila, ne mogu mu ni rucak napraviti, jedno veliko NISTA Sta mi predlazete da uradim???
Ima li vijesti od tajre? Nek joj je Bog na pomoci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 14:19:43
gerberka
mama21e ti svom muzu nosiš najbolji poklon mila pusica!
ostale cure zagrljaj i cestitke na sedmicama, xxl trudnocama i puno srece sa serklazom i porodima
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.10.2011 14:24:11
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
jeste u starom gradu se dobiva ovih 200. nazovu te na tel i kazu da ce doci :) dodju dvije tete na babine i ostave 200 KM. ovo sam dobila prije 3 godine i nadam se da cu i iduce god aBd:)
Info od prije godinu dana - više ne dolaze već pozovu na telefon da se dođe, babine su iznosile 200KM.