|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
21.9.2012 10:37:25   
animagical
lejla ono sto ti je inace dorucak pojedes na dva puta, znaci dva griza lisnatog, pa ostatak ostavis u torbu za poslijeuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3001
21.9.2012 10:57:33   
Lejla Ka
E dobro, sad sam skontala :D

ali moram opet nešto upitat.

Može li kod mene npr ovo prvo pola doručka biti npr šolja jogurta sa sjemenkama (neki pripravak mljevenih sjemenki, to uzimam radi nekih zravstvenih tegoba), a onda dalje da u 10h i 13h polovim doručak (u tom slučaju bih na poso išla drugim putem user posted image )

Ako sam dobro skontala princip, svakih 2-3 sata nešto pojedeš, samo manju količinu?

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 21.9.2012 11:03:10 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3002
21.9.2012 11:05:52   
animagical
dobro si skontala, male kolicine hrane, a cesto...e sad, jedes sta imas pri ruci, jer radis... kuci takodjer izbjegavas hljeb popodne, a navece opleti po vocu i jogurtu, mene je to spasilo i kila i probave..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3003
21.9.2012 11:38:15   
Mjeseceva Pratilja
Petak, vrijeme za vaganje. ;)

Vaga pokazuje okruglih 77 kg.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3004
21.9.2012 11:58:35   
canim
Lejla draga izbjegavaj lisnato u sirokom luku, lisnato tjesto je puno masnoca, tu samo duplas kalorije bezveze, bolje da pojedes nesto slatko uz normalno tjesto ili 2 normalna peciva nego lisnato.
Ako ima ta pekara integralno pecivo, ili kifle od integralnog brasna, kupi to, uz to uzmi neki light namaz i neki mali jogurt i eto ti dorucka.

Po marketima ima da se kupi integralni hljeb, razevi hljeb i slicno izrezan na kriske, upakovan u najlonu, kupi jedno to pakovanje i nosi svaki dan po 2 kriske tog hljeba na posao a ostalo zatvori fino i drzi u frizideru, tako ces jesti zdrav UH a plus neces doci u iskusenje da narucis hamburger ili slicno, jer vec imas hranu sa sobom user posted image
Jos da napomenem izbjegaji kukuruzni hljeb, on je kalorican.

Sto se tice kako prepoloviti dorucak animagical ti je rekla, dakle ono sto inace pojedes za jedan dorucak samo jedi iz 2 puta, nemora to biti recimo pola kifle sad pola poslije, mozes i podijeliti recimo sad cu samo jogurt a poslije cu pojesti kiflu i slicno, bitno je samo da su mali obroci u razmaku od 3-4 h ne manje, jer organizmu treba minimalno 3h da provari hranu.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 3005
21.9.2012 12:00:00   
canim
user posted image za minuse, prijavljujte jos ako ko sta ima prijaviti pa cu ja ujutro azurirati listu user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3006
21.9.2012 12:26:24   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Petak, vrijeme za vaganje. ;)

Vaga pokazuje okruglih 77 kg.

MPuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 3007
21.9.2012 12:29:19   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: canim

user posted image za minuse, prijavljujte jos ako ko sta ima prijaviti pa cu ja ujutro azurirati listu user posted image

sacekaj moje vaganje ujutro prije liste rano cu se javitiuser posted image user posted image

jest jedan dan poslije al s obzirom da sam pocela u ponedjeljak moze se racunatiuser posted image

jutros nes kafa
i tunjevina s malo hljeba

za rucak ide KUPUSuser posted image evo kupljen, neku cu kupusnu corbu ono svega pomalo al najvise kupusa....posto je moja drugarica s kupusnom dijetom 20kg brzo smrsala znam da je dobar za mrsanje

eh da malo sam citala i knjigu ishrana po krvnim grupama, pomaze li to sta, jel ko probao il zna nekog da je probao???

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3008
21.9.2012 14:08:26   
Bebica11
evo nasla sam par trikova jednostavnih za primjeniti:

Vježbanje ujutro pomaže bržem sagorijevanju masnoća, jer je vaše tijelo prisiljeno posezati za nakupljenim rezervama.

U jogurt dodajte malo cimeta svaki dan. Okus je moćan pokretač metabolizma. Pola čajne žličice dnevno pomoći će vam da sagorite 1 kg ekstra tijekom mjesec dana.

Kuhano jaje idealan je doručak jer je bogato vrijednim supstancama, a malo kalorično.
Doručkujte. Oni koji preskaču doručak imaju sporiji metabolizam.

Češće vodite ljubav. Osim što sagorijevate dodatne kalorije, izlučuje se hormon koji potiče metabolizam. user posted image

Nar smanjuje mogućnosti tijela za pohranjivanje masnoća, pa kada imate priliku kupite to voće.

Prije obroka na 15 minuta pojedite jabuku. Tako ćete konzumirati u prosjeku 187 kalorija manje.

Nemojte praviti prevelike pauze između obroka ili preskakati obroke.

Namirnice bogate vitaminom C potiču metabolizam.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3009
21.9.2012 14:18:48   
Lejla Ka

Lejla draga izbjegavaj lisnato u sirokom luku, lisnato tjesto je puno masnoca, tu samo duplas kalorije bezveze, bolje da pojedes nesto slatko uz normalno tjesto ili 2 normalna peciva nego lisnato.

user posted image

Ko da ja to ne znam, al traži tijelo (guz..a) što bi moja Emina rekla. Šalim se, imaš pravo. Ma kad se ja skoncentrišem na režim ide to fino, al kad se opustim meni se brate lijepi "i od vode" (lažem naravno user posted image )

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3010
21.9.2012 14:59:40   
canim
Pa ako ti cijenjena pozadina trazi user posted image onda fino izaberi dan maksuzije za lisnato, nemoj bas svaki dan.
A to "cini mi se da se ja i od vode debljam" user posted image omiljena uzrecica nas debelih user posted image i lijenih user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3011
21.9.2012 22:51:17   
minie
Ja ljuta sama na sebe, pojela sam cokoladu sa cijelim ljesnjacima, onu od 100 gr, sama. Nikad do veceras nisam pojela cijelu cokoladu odjednom user posted image

Od sutra samo voda i lagana hrana. Potkuhacu ujutru i razev hljeb.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3012
21.9.2012 22:56:36   
Galicia
Dva zvrka bureka me zeznuse. Eee neces vise.

Danas vaga 67.1, sve zbog bureka od juce.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3013
22.9.2012 0:25:39   
canim
Samo da se pohvalim da Sam veceras odolila cupavcima, sljivopiti I nekom cokoladnom kremastom rolatu user posted image jeste da nisam odolila zeljanici, malo Sam je copnula Ali mi je drago da Sam odolila kolacimauser posted image sve u svemu dobro je Dan prosao user posted image

Minie kad jedes npr cokoladu puno je bolje da sve odmah pojedes nego recimo da cijeli Dan pomalo jedes,pa eto tjesi se user posted image u svakom slucaju don't worry sutra samo nastavi, racunaj ga kao slatki Dan.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3014
22.9.2012 6:35:19   
Bebica11
zeniceeee

kao sto sam obecala iz tehnickih razloga moje vaganje tek jutrosuser posted image

PONEDJELJAK 85,5 kg, SUBOTA 84,2 kguser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

vikend ce biti malo skakljiv, idemo kod sveki, ona kuha dosta masnog i slatkauser posted image , jedino sto ima dosta povrca, i mladog sira, al kontam bice malo ofirno da ja pored gotovih jela sebi spremam....al sam pravo odlucna, mozda hatora radi pojedem kolaca malo al gledacu da sebi spremim jelo jer ona sve masti i uljem a na kraju zalije domacim kajmakomuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3015
22.9.2012 6:38:22   
Bebica11
jucer sam pravila corbicu, na kasiki maslinovog ulja sitno isjeckala 3krompira,1 paradajz, 3 male ljute domace paprikice, i 1/4kupusa, mmmmmmmmmmmm za 10, uz 2 kriske razevog za rucak i bez hljeba za veceru i sad evo ostalo i za dorucakuser posted image

i btw isli sinoc kod moje drugarice i nisam pila sok samo kahvu bez secerauser posted image

eto vidimo se u ponedjeljak nadam se da necu pokvariti svoj rezultatuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3016
22.9.2012 7:05:02   
mama2884
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama2884

Jutro "mrsavice moje"...samo da vam javim stanje 68,800 kg ( za razliku od pocetnih 70,500 od ponedj.odlicno)....Moram na posao,zurim....Ne znam neko je napisao da pije 1 l zelenog caja dnevno......obavezno smanji na 3 solje ( po 1,5 dl) dnevno.....Citam Vas poslijepodne....user posted image

jel ovo od ovog ponedjeljka ako se ne varam 1,7kg???user posted image

Jeste od ponedj...znaci prekosutra 7 dana...ma joj i ja se vage moram rjesiti bar 1 sedmicno...hahahha.....

meni mm uzeo bateriju iz vage pravio drugu comp sinoc i zafalila muuser posted image i kaze haj sta ima veze sutra se izvagajuser posted image rekoh ima danas nam je kolektivno vaganje, kaze ako izvadi bateriju mora opet set_ovati nes u biosu tako da sam ga popusCala al sam napomenula da kupi 2-3 rezerve da mu moja vaga nije rez baterijauser posted image user posted image

helem ja cu vam se ujutro aBd javiti s kilazom, nadam se bar 600gr da je sletilo od ponedjeljkauser posted image

sinoc sam bila fina jela sam mladi sir u napadu gladi i eto

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3017
22.9.2012 7:07:56   
mama2884

mama2884 vidi se ko se pridrzava rezima , svaka cas_t user posted image

Hvala tebi canimuser posted image , sto svaki savjet podjelis s nama....ako ikada doguram do 59 kg,to ce biti zahvaljujuci mojoj virtuelnoj prijateljici canim,hahahhaha.
azra i ADI neka te kod nas na temi, ako imas kakav savjet za mrsanje, bujrum, podijeli s nama user posted image

Moja misija ove sedmice je da umanjim UH , pretjerala sam s pitama i hljebom, od sad to samo za dorucak, a za rucak moze samo 1 kriska hljeba.

Moja vaga pokazuje istu tezinu kao i prosli put, iskreno receno obradovala sam se, kako sam zadnjih dana jela user posted image dobro je da nisam u plusu. Preko dana se pridrzavam a uvijek zabrljam s vecerom, jer sve se nesto potrefi da vani veceram, samo sam sinoc bila fina pa pojela taj vocni mix i jogurt, inace user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3018
22.9.2012 7:13:37   
Bebica11
mama 2884 pisi ovdje redovno sta i kako jedes,user posted image mozda uhvatim koji fazon

eto ja sam 1,3kg

mene su zeznuli grah i pura....citala sam u onoj knjizi o Ishrani po krvnim grupama da te dvije namirnice DEBLJAJU pripadnike moje krvne grupe a 2 dana sam to jelauser posted image tako da....nastavicu ovaj svoj rezim i traziti namirnice koje mrsaju bar jos sedmicu, da mi je samo preci u 70-to kilasice...ZA POCETAKuser posted image

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 3019
22.9.2012 7:22:27   
mama2884
evo 2 puta pisem...i izbrise me se sve....pisem danas obavezno....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3020
22.9.2012 7:29:10   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama2884

evo 2 puta pisem...i izbrise me se sve....pisem danas obavezno....

vaziuser posted image

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 3021
22.9.2012 8:51:21   
treće
zdravouser posted image
evo i ja gledala ovaj prijedlog canim dobro zvuči, samo čime popunjavate ono pola doručkka -s vodom? meni uvijek rupa zjapi

bebice piletinu izrežeš na prutiće začiniš prepržiš, izvadiš, pa u istoj tavi šampinjone koje prvo rastaviš klobuke i drške i začiniš pa okreneš klobuke na ulju i izvadiš pa drške isto super su i bez vrhnja mm kaže da je to dosad naj kombinacija

minie mogla si ove slike prodati uz canim dijetu super si svaka čast

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3022
22.9.2012 9:14:19   
MicoTico
600 g manje user posted image bolje nego prošle sedmice, znači 58.5 kg. Nekako mi se čini sporo, ali kad skontam da aBd ovim tempom nastavim biću za 1.5 - 2 mjeseca baš kako sam htjela.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3023
22.9.2012 10:56:48   
mama2884
Ovo je 3 pokusaj od jutros,hahahahaah

Jutro curke moje,nadam se da vikend nece biti kao prosli...i da svoje rucice drzite dalje od frizidera....

E ovako..ja sam Vam od ponedj.do petka se drzala iskljucivo canim.pravilnika..nemam vam nista pametno pisati....

Ovako moj radni dan izgleda....da napomenem da sam pocela u ponedjeljak,jer sam tako imala 5 dana da naviknem metabolizam na novi rezim,prije vikenda koji je uvijek manje/vise koban i svi se malo opustimo.

U 6.00 ujutro ustajem....oko 6.30 pijem kafu
U 7.30 sam an poslu i pijem 1,5 dcl zelenog caja
u 9.30 mi je pauza......i tada pojedem mini sendvic,napravljen u "zvijezda zemicki",to vam je pecivo velicine dlana...i tu obicno stavim purecu sunku,sir,nekada margarin nekada i kuhano jaja i sl...
nakon dorucka popijem opet 1,5 dcl zelenog caja

U 13 stizem kuci....jedem rucak (napravjen dan prije)...samo 1 kriska hljeba ili peciva...ako je corba npr,vadim 2 kutlace (jer mi ej kutlaca poprilicno mala) a opet je tanjir polu prazan....ako je pita npr.onda 2 zvrka....ako je meso 1 komad i 2 vece kasike priloga....

Oko 16-17 sati veceram...vecera mi je klasik..nekada pizza,nekada buhtle,nekada nesto bez veze.zavisi akko imam vremena...ali bitno je ako je pizza onda 2 komada,buhtla isto tako i sl...znaci ne smije te osjetiti sitos..vec kada je naj sladje stati....

Oko 18 pijem kafu....i to je to...

Po meni naj bitnije jeste da svoju "dijetu" uskladite dnevnizim obavezam ai dnevnim ritmom..mozda moj jelovnik niej idealan i vjerovatno bi se imalo sto sta ispraviti...ali kao sto rekoh ukliopila sam ga perfektno u vrijeme kada ja mogu i imam prostora jesti....zna mi se cesto desiti dodjem kuci oko 13...nisam gladna...pila bih kafu...ali se natjeram....da jedem...kafu odgodim....po meni ispitaj te svoj dnevni ritam kako izgleda,...kada imate "vremena" i kada vam je obicno dorucak,da li i vi tada doruckujete ili ne...pokusajte sve izbalansirati..nesto malo i pomjeriti..prije ili kasnije i sl...

Meni licno je naj teze bilo srijeda/cetvrtak..tek je bilo 8 sati ujutro ali su se meni ruke tresle....ali sada hb da kucnem u drvo...da mi je neko rekao da necu biti gladna u 20 sati navece rekla bih mu da je lud....sve se moze....samo polako....u ovom medjuvremenu od 13-18 sati odradujem vecinom kucne poslove,pravim rucak za sutradan..tako da dok pravim rucak ja nisam gladna i ne jedem ono instinktivno...ako imam rucak gotov onda izadjem u setnju i sl....Kao sto rekoh da je lako nije...i sama ima 2 djece od 3 god i 22 mj...ludnica je...ali morate pronaci vremena za svoje "rituale"..mislim da je to problem nas vecine....

Eto drage moje sorry na dugom postu ljubim vas sve.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3024
22.9.2012 14:27:39   
Bebica11
mama2284 hvala na info, ja sam navecer jela supu i voce i malo vise hljeba po danu i nisam disciplinovana za caj zato sam 400gr manje smrsala

evo me kod sveki.ima zeljanica jupiii(zelje mrsa!) pojela sam 2zvrka i paradajz i malo satarasa i pola hurmasice iiiii mijesam maltu s mm hahaha nisam nikad u zivotu pa mi cejf a i mrsa se

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 3025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *