|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
23.9.2012 22:58:39   
canim

Vaganje petkom !

Datum ; 7.09/14.09/21.09

1. Canim ; 65,5/65,0/65,0/
2. Boombar; 73,2/72,7/73,0/
3. Reallove; 62,5 /62,5/-/
4. Narin3; 76,0 /75,0/75,0/
5. MicoTico; 59,5/59,1/58,5/
6. bambi7; - /61,0/-/
7. Mjeseceva pratilja; -/-/77,0/
8. Anidla; 74,500/ 73,9/-
9. Galicia; -/66,2/67,1/
10.mama2884; -/70,50/ 68,8/
11.Bebica11;-/85,0/84,2/
12.mayra;-/73,0/-
13.Lejla Ka; -/-/68,7/
14.mishkica;-/-/75,0/
15.senjorita;-/-/77,0/

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3051
24.9.2012 8:59:52   
senjorita
a inace kada se vagate, petkom ujutro, navece, bez odjece hehhe. jer ja jutros imam 75.5 a juce popodne kad sam pisala 77 :-)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3052
24.9.2012 9:29:15   
canim

IZVORNA PORUKA: senjorita

a inace kada se vagate, petkom ujutro, navece, bez odjece hehhe. jer ja jutros imam 75.5 a juce popodne kad sam pisala 77 :-)

Ja se vagam ujutro cim ustanem, bez odjece user posted image to mi je nekako najrealnije mjerilo, znam sigurno do jutra da mi je organizam sve svario i tad vagam samo nakupljeno salo user posted image

(odgovor članu senjorita)
Neposredna veza do poruke: 3053
24.9.2012 11:54:37   
canim
Evo da ja nastavim pisati kad nece niko da se javi user posted image

Kod mene jutros za dorucak musli i kafa a sad za uzinu pojela tanjir vocne salate, uzela kruske, nektarine i bananu i narezala u vocnu salatu, za dalje ne znam nista, ali nadam se da ce ovako lijepo nastaviti dan user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3054
24.9.2012 12:31:51   
mishkica
dan zene, jutros: jacobs gold instant kafa sa kockom secera i malo mlijeka, kriska hljeba sa jednom zdenkom, maloprije 2 welness keksa integralna, i rucak pileca supa i pizza sa tunjevinom, naravno pojescu samo 2 cetvrtasta komada, (prije mi je mjera bila3, 4), i popodne na poslu jedna kruska i malo grozdjica, i to ce biti danasnji dan:))))eh vec jedva cekam petak i vaganje, samo naprijed cureuser posted image user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3055
24.9.2012 12:32:00   
Lejla Ka
Canim, kažeš mi "nemoj kukuruzne kifle jer su kalorične". Jel to važi i za domaću radinost? Imam neki fini recept za slane muffine od kukuruznog brašna, pa ja odozgo stavim kim i čurekot. Jel to po defaultu kukuruzno brašno "loše", da pravim sebi od integralnog pšeničnog?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3056
24.9.2012 13:20:20   
canim
Kukuruzno brasno u svojoj kategoriji "brasno" je no.1 po broju kalorija, ja ne znam da ima kaloricnije user posted image a ako hoces ti pravi i jedi, samo nemoj pretjerati user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3057
24.9.2012 13:24:02   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: canim

Kukuruzno brasno u svojoj kategoriji "brasno" je no.1 po broju kalorija, ja ne znam da ima kaloricnije user posted image a ako hoces ti pravi i jedi, samo nemoj pretjerati user posted image

Zamjenit ću ga domaćim integralnim pšeničnim, baš me interesuje kako će ispasti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3058
24.9.2012 13:26:48   
canim
Hajde vidi kako ce ispasti pa nam javi recept, da i mi pravimo user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3059
24.9.2012 13:29:44   
canim
Evo jedne tablice kalorija, pa pogledajte malo koje su namirnice jace, da ih manje jedete a one manje kaloricnije slobodno jedite vise.

http://covermagazin.com/tablica-kalorija.htm

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3060
24.9.2012 13:37:46   
Lejla Ka
Super je ova tablica.

Zanimljivo da je kuhani kukuruz pravo malo kaloričan odk su sve ostale "prerađevine" prilično kalorične :)

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3061
24.9.2012 14:38:53   
Bebica11
hello zene

evo i mene

Ja jutros jela za dorucak krisku razevog hljeba s bestiljom(pravila mama za vikend)user posted image kasnije sam rucala tunjevinu rio mare(nekako mi najmesnatija) sa kriskom razevog hljeba

pila sam samo crnu kahvu jutros i vodeuser posted image

planiram napraviti kupusnu corbicu za veceru(posto nisam potrosila kupus neki dan) i to je to, malo voca itduser posted image

a danas sam pravo aktivna, peglala muzu kosulje, prala sudje, stavila ves, raspremila cio stan, cijelo jutro sam na nogama tako da sam aktivnijauser posted image , dok sam za vikend pretezno samo sjedila

< Poruku je uredio Bebica11 -- 24.9.2012 14:39:28 >

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3062
24.9.2012 14:44:07   
Bebica11
canim hvala za ovu tabelu po njoj krompir 85 a kuhana riza 116 kalorija, to me pravo iznenadilo, bolje je onda jesti pire krompir kao priloguser posted image

a iznenadilo me i sto je kokosije jaje 160 a pacije 100 kalorija, nije to mala razlika, a imam priliku da nabavim domaca pacija jaja, cak su mi onako naizgled glomazna, i ukusom su slicnauser posted image

i ovo za kuhani kukuruz sto lejla kaze...eh da ga ima gdje nabavitiuser posted image

a i mrkva i grasak nisu kaloricni mogla bi se neka fina kombinacija napraviti kao corbice, da ne debljauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3063
24.9.2012 15:00:12   
Bebica11
zaboravila sam i jednu malu porciju ananasa sam jela danas

ugl ima jedna stranica za racunanje kalorija, to pratim da je manje nego sto mi je potrebno da bih mrsala....valjda ce biti efektauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3064
24.9.2012 15:02:04   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ugl ima jedna stranica za racunanje kalorija, to pratim da je manje nego sto mi je potrebno da bih mrsala....valjda ce biti efektauser posted image

ugl ne može "ima jedna stranica ..." nego "ima ova stranica ..." i onda staviš link user posted image

Zar nemaš nigdje kupiti kukuruz pa skuhati?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3065
24.9.2012 15:09:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

ugl ne može "ima jedna stranica ..." nego "ima ova stranica ..." i onda staviš link user posted image

Zar nemaš nigdje kupiti kukuruz pa skuhati?

evo ova stranica:)
http://www.zdravakrava.hr/brojac-kalorija/

najbolje kod ovog brojaca je da vidis kad ubacis namirnice koje konzumiras CEGA NEDOSTAJE, tj da uravnotezis prehranuuser posted image meni je bitno zbog dojenja da Ca dovoljno unosim a i ostalog naravno

s tim da gledam da smanjim masti i UH, i negdje sam citala da cak ima dijeta zove se dijeta 1000 kalorija tj da se znacajno moze smrsati ako unosis 1000 kalorija manje nego potrebno

a jos nesto sam citala da je najzdravija hrana ona oko koje se najvise pomucis, npr neki dan ova moja corba me zasitila pravo iz 3 puta sam je jela u dva dana, a jako je zdrava bogata korisnim elementima i NISKOKALORICNAuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3066
24.9.2012 15:50:04   
Bebica11
Lejla jesil tu???

uh zene ja vam se malo nasekirala evo vec drugi dan bebici bas bas ZELENA stolica

N je kao bebica znala po 10dana da ne kaki pa kako je pocela pomalo jesti pocela je al uvijek je sve oki bilo, al evo par dana kao da je mijenjalo boju iz zute da bi evo jucer i danas bas zelena pa ja sad imam griznju savjesti da nije povezano s mojim reduciranim unosom masnoca i slatka i ostalih ugljikohidrata, Lejla heeelp ima li to veze (jer se bas pojavilo kako drzim ovaj rezim) sve malo malo ja nisam obazirala se dok nije skroz zelena evo 2danauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3067
24.9.2012 17:33:24   
canim
Bebica11 pa koliko vidim tvojoj bebi ce sad 10 mjeseci, dakle nije novorodjence, nemas razloga za brigu, da nije pojela nesto zeleno kao spinat i slicno, jer od toga moze stolica biti zelena.Koliko cesto ima stolicu, ako je vise od 5 puta dnevno onda je problem.

Meni uopste ne djeluje da ti jedes malo a i imas dosta viska kg, tako da se nista ne sekiraj bebi sigurno ne fale keksovi, cokolade, gazirana pica i slicno.... doduse lejla je ekspert na tom polju, ja ovo samo ti prenosim sta ja mislim.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3068
24.9.2012 18:24:22   
MicoTico
Evo i mene "grešnice". Danas nas mm vodio na picu, doduše pojela sam 1 krišku, ali mogla sam je i zaobićiuser posted image
Na poslu sam se pazila, pojela zobenu kašu, jabuku i 2 šolje nezaslađenog čaja. Sad ću malo na sobni bicikl, mora se ova pica potrošiti.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3069
24.9.2012 19:21:48   
senjorita
eh nije lakk nama pocetnicima, sto kaze bebica11 sve ti se jede, samo ti hrana na pameti :-)
a sto se tice hljeba, koji je po vama najbolji, tj.najmanje kalorija :-) uzela sam danas onaj novi Farmer, crn na oko a sta je unutrako zna... vidis i ja sam se bas iznenadila za kukuruzno brasjo,prije sam dosta kupovalamerkatorov kukuruzni hljeb, kontam najzdraviji :-) a heljda, da pocnem sama pravjt hljeb? jeli neko probo onaj Ego probiotik, kao sensija bifidus naturalis istopise,a duplo veci za iste pare. ja danas uzela nekoliko tih, kad sam gladna da me zasiti.
i znam da je dobro tunjevinu jest,fin obrok a zdrav. meni dan hB dobro prodje, izgleda mi da necu nista nakon rucka jest, i rucak sam prepolovila :-) najbitnije mi je sto sam sekretala, da sam sjedila kuci opuhala bi sve sto ima...
ja rijetko pravim rucak, uglavnom smo kod svekrve na rucku :-) bar 3 dana u sedmici.da sama kuham pazila bi sta stavlja,, a ovako samo mogu smanjit kolicinu...
znaci ako se racuna to ujutru, onda je moja prava kilaza 75kg.
sretno sutra. <3

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3070
24.9.2012 19:33:12   
Lejla Ka

Lejla jesil tu???

uh zene ja vam se malo nasekirala evo vec drugi dan bebici bas bas ZELENA stolica

N je kao bebica znala po 10dana da ne kaki pa kako je pocela pomalo jesti pocela je al uvijek je sve oki bilo, al evo par dana kao da je mijenjalo boju iz zute da bi evo jucer i danas bas zelena pa ja sad imam griznju savjesti da nije povezano s mojim reduciranim unosom masnoca i slatka i ostalih ugljikohidrata, Lejla heeelp ima li to veze (jer se bas pojavilo kako drzim ovaj rezim) sve malo malo ja nisam obazirala se dok nije skroz zelena evo 2danauser posted image

Jesam, tu sam. BEBA OD 10 MJESECI NE MOŽE IMATI ZELENU STOLICU OD GLADI! ZELENA STOLICA NIJE STOLICA GLADI. Tvoje će tijelo uzeti uvijek sve ono što treba za mlijeko, a tebi će ostati šta ostane. Ono što ti jedeš nadoknađuješ sebi ono što si potrošila na mlijeko.
Ljudsko tijelo, bez obzira na dojenje nema nikad nikakvu potrebu za slatkim. Šećeri koji su potrebni za organizam nalaze se i u povrću i u žitaricama. Tako da kad nikad ništa slatko ne bi pojela bila bi zdravija, i ništa ti ne bi falilo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3071
24.9.2012 19:59:07   
Bebica11
Aha mislila sam da je do meneuser posted image

evo dojila sam je samo, malo sam jela neplanirano pire i grasak i mrkvu i popila jedan neskvik jer je nisam vise hranila, svo povrce je neprovareno izbacila kroz zelenu stolicu a jela je karfiol mrkvu rizu,,,,nista zeleno...mm kaze da nije od crnog grozdja kojeg sam juce puno jelauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3072
25.9.2012 6:31:38   
mama2884
Jutro curke....

Juce nisam uopce bila disciplinovana..i hajd uz to sve u neka doba noci se probudim..onako kroz maglu se sjecam..i pojedem pola kesie stapica user posted image ...i jutros kontam dali je to bio san ili java...uzas...ljuta sam na sebe.....odo curke za poslom pa se cujemo danas,sjest cu sve da Vas detaljno iscitam i pisem...ljubim sve svoje "mrsavise"

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3073
25.9.2012 7:18:43   
Amyla
Jutro, zenice draga,

evo i mene konacno na ovoj temi, vakat da se smrsa user posted image , dugo ja vas citam i ponekad ce pridrzavam, a ponekad ne (mada e ovo drugo cesce)user posted image , eh ovako, ja sam visoka 169, a teska 68.9kguser posted image , nisam ja nikada bila neka mrsavica, ali ovo je i za mene previse user posted image . Cilj mi je bar 65kg, a idealno bi bilo oko 61kg user posted image , ali otom potom. Ja u sustini ne jedem puno slane hrane, ali slatko je obavezno, to je ono sto meni ne da da smrsam, jer zaista slano sam prepolovila, ali bez bar jedne cokoladice ufffffff user posted image , pomagajteuser posted image

< Poruku je uredio Amyla -- 25.9.2012 7:19:23 >

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 3074
25.9.2012 7:49:30   
canim
Amyla dobro nam dosla, javi nam se u petak s kilazom pa cu te unijeti u listu user posted image

Ja maloprije ustala, stavila sam jaje da se kuha, pa cu to jesti sa paradajzom, pavlakom i casom jogurta, jos uvijek mi se spava, ali moj curetak meni neda spavati user posted image

Kupila sam juce onaj farmer hljeb, bas je ukusan user posted image

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *