Anoniman
|
Moja kad je zdrava jede sve zivo, mete bukvalno, ali treba da je animiras da pocne jesti, posle ide lagano kad krene, jer ona jednostavno nema vremena za jelo i jelo smatra nepotrebnim. Tu je na mamu i mama joj tako Ja joj ne branim nista da jede, ali moje dijete nece pastetu, salamu, ma ni nacrtanu je ne voli . Virsle pojede, ali ne sad sa nekim odusevljenjem i ne cesto, suvo meso voli, ali sad da doruckuje suvo meso ne, jer ona se bez kasike ne moze najesti, kad mi jedemo pojede po par zalogaja. Meni je bitno da u ishrani ima voce, povrce, meso, mlijeko, jaja, zitarice, a mimo toga sta ce jesti nek jede sta hoce i kojim god kolicinama moze. Moje dijete je do 14 mjeseci jelo sve ono sto ja ponudim i jela je u bas velikim kolicinama, nisam imala nikako problema, jela je neke bućkuriše sto ja ne bih ni probala, posle toga je krenula faza nejela, i odbijanja hrane pravo. Tako da je od izjelice izrasla u nejelicu. Ne bih da me ko pogresno razumije, ali mame kojima djeca nemaju problem sa jelom lako im je reci daji zdravo, nemoj ovo, nemoj ono. Meni se desilo da ana dan i po nije komadica stavila u usta jer nije htjela zdravo, a ja joj nisam htjela dati nezdravo i jos bi ona gladovala da ja nisam popustila, jednostavno takvo dijete kad nesto nece nema sanse, nece pa nece.
|