leona81
|
@hanady hvala na razumijevanju, ja sam svakako odlucila da dijete predje u drugi vrtic, i do kraja sedmice cu znati i koji, dakle ne razmisljam hocu li ili necu je ostaviti ovdje, vec mi nije jasno kako neko od vrtica koji je bio na dobrom glasu, koji je bio poznat po domacoj kuhinji i divnoj atmosferi kao kod kuce, prerastao u ovo...vjerovatno na forumu nemam istomisljenike, kao sto vidim, ali br djece koji iz dana u dan opada mi je jasan pokazatelj da roditelji misle kao ja, i da su primijetili sve ove stvari kao i ja...o tome da je kuharica dobila promaknuce pa je postala teta, nisam pisala...ali svega tu ima. od beskrajnog povjerenja koje sam imala u te ljude, danas nije ostalo nista...o tome kako ko hrani svoje dijete, moglo bi se razglabati do sutra, pa ne hranimo se svi isto, niti imamo iste navike, niti volimo iste stvari, ali ako je receno jedno, onda ne moze nikako biti nesto drugo. ako je domaca kuhinja nije restoran, ako je kuharica nije teta, ako je grah za rucak a moja nece jesti grah ni u ludilu, nije problem daj joj picu, hamburger, cokolino, ali mi reci sta je pojela, a ne kad ja pitam sta je bilo za rucak - grah, pojela je 2 tanjira a ja znam da nije...jer ako joj oni daju cokolino za rucak jasno je da je gladna, jer je jela u 12 30 cokolino, uzina je banana u 14 30, a ja npr ostavim dijete do 17, pa to je premalo i bez ikakve vrijednosti...ali i ako jeste tako, moram ja to znati kao roditelj da joj ja npr slucajno ne dam onda cokolino za veceru, vec nesto konkretno...