RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

canim -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 14:46:53)

[sm=bravo.gif] Bas mi je drago da se je opet aktivirala ova tema, sretno [sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 14:58:56)

Samo naprijed Leona [sm=bravo.gif] Nego reci mi ove zobene klice ja uzeh, posto ne nadjoh zobene mekinje, doduse samo sam u Dm-u na Alipasinom i gledala [sm=smiley36.gif] Valjda mogu ove klice, ja ih kontala veceras u jogurt staviti, uh na sta ce to liciti [sm=smiley24.gif]

Canim cim se kg pocinju vracati teme ozive, zato ja pobjegoh sa teme mrsajmo zajedno da mi ti ne bi ovu vracenu kilicu tamo pribiljezila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ubrzo se tamo kod tebe javim sa manjkom.

Fino dan protice, samo cu kasnije otici uzeti jos neki sumeci vitaminski pripravak, sada imam samo vitamin C [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 15:03:28)

I ja sam se s odmora vratila sa plus 2.5kg i uredno unijela svoj plusic, tako da slobodno i ti prijavi svoj [sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 15:07:59)

IZVORNA PORUKA: canim

I ja sam se s odmora vratila sa plus 2.5kg i uredno unijela svoj plusic, tako da slobodno i ti prijavi svoj [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ako bas moram prijavljujem [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 15:19:13)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: canim

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ako bas moram prijavljujem [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] kako god hoces

leona81 -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 20:22:42)

@medic moraju biti mekinje jer nisu ni slicne klicama, dosta lakse je s mekinjama praviti palacinke i sl...imas ih u bademu, dosle su nekidan...
sto se tice voca ja cu jesti lubenicu ne mogu izdrzati:)

Medić* -> RE: Dukan dijeta (7.7.2012 21:36:48)

Ma probat cu sa ovim klicama da ne bacam 5, 30 km [sm=smiley36.gif]

Meni 1 dan fino prosao, malo me uhvatila kriza oko 18h za slatkim ali nedadoh se. I ja cu svaku noc jesti po jednu jabuku ili malo lubenice bez obzira sto ne ide. Ostalo necu varati [sm=smiley36.gif]

Bez veze vratih se iz setnje, stadoh na vagu i 400 gr manje nego jutros, jeste da je otisla sama voda, pila sam je dosta, a vec dugo stagniram sa vodom, nadam se da ce ova 3-4 dana koliko planiram biti na 1 fazi fino proteci, a onda cu se baciti i na povrce. Inace sam ja mesaros pa mi i odg ovo.

Medić* -> RE: Dukan dijeta (9.7.2012 10:20:39)

Dukanice, ima li vas ? [sm=smiley1.gif]

Danas treci dan i mogu vam reci super je ovaj Dukan. Jutros 1,2oo u minusu. Varam sa vocem, svaki dan po jedna do dvije jabuke i malo lubenice. Dazaba ne mogu. Sutra cu poceti sa povrcem, jedva cekam paprike, mnjam, mnjam i napravit cu dukan hljeb [sm=smiley36.gif] Da mi je ovih 5 kg skinuti, dolazi ramazan pa se tjesim jer inace tada smrsam svakako. Ovo mi dobro dodje kao mala priprema.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (9.7.2012 10:25:37)

ja tek danas popodne na vagu kad odem po malu...u 2 sam fazi i brljam s vocem

ciciban26 -> RE: Dukan dijeta (9.7.2012 15:58:22)

Joj ja sam prosle sedmice opasno brljala ali vaga i dalje ne ide u +. Bila kod mame i stvarno nisam mogla odoliti tikvenici [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Meni je problem probava,imam zatvor. Ne znam sta drug Duki kaze za to ali ja se pocastimj vocem i rijesim problem. Jos da skinenem 2 kg i ja svoj cilj ostvarila [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 11:47:42)

ja sam jela voce i smrsala ove 3 kg koje dobih na putu za 7 dana, 4 dana prve faze, 3 dana druge...eh sad ide onaj tezi dio kako da se vaga pomakne ispod ovoga[sm=hudicek1.gif]

Medić* -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 11:50:51)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam jela voce i smrsala ove 3 kg koje dobih na putu za 7 dana, 4 dana prve faze, 3 dana druge...eh sad ide onaj tezi dio kako da se vaga pomakne ispod ovoga[sm=hudicek1.gif]

[sm=bravo.gif]

Meni 5 dan, 1,800 otislo, jos par dana do Ramazana cu ici pa kolko bude otislo super.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 12:08:37)

ma super, valjda sam ovo brzo nabila pa brzo otislo...sad bas ide tezi dio

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 12:12:52)

ja prije desetak dana posla s Dukanom... i za 3 dana izgubim skoro 2 kg...onda skontam kako mi kosa jako opada...i prekinem dijetu...znam da nema nikakve veze s tim ali jbg...
pokusacu samo da ne pijem sokove i smanjiti sa sladoledomanijom.... meni sladoled ko vazduh....ako ne pojedem bar jedan king ko da ne disem.... a kalorija bezbroj....

sretno Dukanke [sm=bravo.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 13:23:12)

meni je opadala i prije a opada i sad...ne znam sta da radim, bit cu celava:) ali moram uci u 40:)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (11.7.2012 21:45:11)

OT
ja sam pocela stvaljati masku od jedne kasike meda , pola kasike cimeta i dvije kasike maslinovog ...drzim sat-dva...
to mi je pomglo nakon prestanka dojenja kad mi je opadala ko luda...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (13.7.2012 10:18:42)

ja sam zgrijesila - pojela sam sladoled jucer, nisam mogla izdrzati[sm=hudicek1.gif]

Medić* -> RE: Dukan dijeta (13.7.2012 11:30:01)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam zgrijesila - pojela sam sladoled jucer, nisam mogla izdrzati[sm=hudicek1.gif]

Sta te briga, samo nastavi dalje. Ja sam sinoc oko ponoci, muz donio iz Zelje cevape spucala 5 sa lepinom bas sa merakom, evo danas fino natavila.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (13.7.2012 11:32:21)

nastavih al bas mi zao[sm=hudicek1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (23.7.2012 0:52:39)

ja krecem ispocetka, puno sam grijesila, bili smo u gostima...

evo slika od nekidan http://img9.imageshack.us/img9/197/140720122691.jpg
plus salata od svjezeg kupusa

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (14.8.2012 11:15:10)

Ja sam startala od jutros ponovo....
Sretno mi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (27.8.2012 13:28:04)

samo da javim svim Dukankama da je meni holesterol visok na zadnjim nalazima a bio mi nizak prije Dukana, i evo malo info o situaciji nakon visokoproteinskih dijeta...

http://www.dijeta.co/koje-su-opasnosti-visokoproteinskih-dijeta/

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (27.8.2012 13:31:33)

Pa ti nemas dokaz da je bas od ove dijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja nisam imala problema ni s cim a na dukanu sam bila prije godinu dana....
Ne jedes samo crveno meso, ne konzumiras masne mlijecne proizvode....
Ne kazem da niej moguce ali ne mozes ni dokazati da je od toga...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (27.8.2012 13:35:38)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Pa ti nemas dokaz da je bas od ove dijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja nisam imala problema ni s cim a na dukanu sam bila prije godinu dana....
Ne jedes samo crveno meso, ne konzumiras masne mlijecne proizvode....
Ne kazem da niej moguce ali ne mozes ni dokazati da je od toga...

pa nalazi mi bili ok prije dijete(mislim na holesterol i triglicerde), ne jedem od marta ni ulje ni bilo kakve masnoce i nalazi nakon dijete su visok holesterol? ne znam sta je veci dokaz, a imam prijatelje koji su na keto dijeti i ista stvar - njima su i trigliceridi visoki

leona81 -> RE: Dukan dijeta (27.8.2012 13:39:17)

svakom organizam djeluje na drugaciji nacin, kao i dijeta...kod nekog funkcionise a kod nekog ne, ja nisam ni sumnjala da je od ovog dok nisam nasla na internetu slicne slucajeve i pricala s rajom koja su mi objasnila da na visokoproteinskim dijetama organizam sam proizvodi holesterol

Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>