RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (11.4.2012 19:49:40)

pa to stagniranje je normalno samo ne treba stati... koliko ti je jos ostalo II faze

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (11.4.2012 19:51:20)

IZVORNA PORUKA: leona81

nasla sam da je faza stagniranja normalna, desi se jer je tijelo naviklo na ovu tezinu pa mu treba vremena, i kao zato sto unosim povrce pa ta voda zna da pokaze nerealno stanje a u sustini mrsas...vidjet cemo, trenutno zaista ne mogu poceti da treniram, tj do 03. maja jer imam ta 2 ispita...

Normalno je, ali ne bas mjesec dana...hajde 2-3 dana koliko mozes samo I fazu odradi...
Znaci samo proteine....
Meni je bilo ali mozda 2 sedmice, tako nesto...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (11.4.2012 21:02:26)

ne znam dal je stagniranje mjesec jer se nisam vagala nikako, mozda sam i dobila par kg pa se sad vratila na isto, nemam pojma...probat cu da odradim prvu fazu al bas sam gladna u zadnje vrijeme

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 11:58:08)

Gdje su Dukanke, sta je ovo pusta tema....meni ovu sedmicu ne naumpadne ni D od Dukana al eto...bice bolje [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 12:16:37)

ja se jos drzim [sm=smiley36.gif] ne brljam... vagam se sutra ... taman mi prosla M ...
danas sam na proteinima i povrcu... juce sam se najela u Tuzli piletine, gljiva i kuhanog povrca + salata od svjezeg kupusa....to mi bio i rucak i vecera... hm cini mi se i dorucak jer sam samo kafu popila [sm=smiley36.gif]

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 14:05:20)

i ja se jos drzim, 11. dan II faze, a vaga ne mrda ima 10-tak dana, jos uvijek sam na 74. kilogramu...ne brljam fakat, pridrzavam se dijete, ali ne mice vjestica...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 14:07:51)

Uradi kao sto sam Leoni rekla, odradi 2-3 dana samo I fazu...ili cak probaj samo "bijele dane" ako mozes....

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 15:12:58)

pa do jucer sam bila 5 dana samo na proteinima... od danas idem 5 proteini+povrce...

lila25 -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 15:47:46)

JOj ja sam se posvadjala sa Dukanom [sm=smiley36.gif] brljam maksimalno vaga stoji na 73,2 ipak,zadovoljna sam,Vec svi pitaju kako sam smrsala primijeti se [sm=bravo.gif],,samo da ostane na ovome koliko jedem.Puno setam vjezbam na steperu jos samo da se vratim dukanu bice super.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 17:30:31)

ja sam 2 dan na proteinima samo...i umirem...al cu izdrzati:)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (13.4.2012 18:52:02)

evo ispekoh heljeb...
jutros popila kafu
danas rucala malo disntanih gljiva s lukom i mrkvom + salata od cvekle...
sad cu malo hljeba i zdenke

trazim ona recept za puding sto ga lady pravi... nadam se da ne treba jaja jer sam ostala bez jaja [sm=smiley36.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 8:47:56)

Jutro dukan zene....ja sam jutros se vagala i na -8kg sam od pocetka dijete...samo sto sam ja manje vise cijelo vrijeme u attack fazi...vecinom su samo proteini..Ne jedem zobene nikako...par puta sam pravila dukan puding i to je to...u sustini dobro je...navikla sam se..[sm=bravo.gif]

SdZ -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 10:27:30)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bravo, Amela. Samo tako nastavi. Sreeetno![sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 10:53:02)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Jutro dukan zene....ja sam jutros se vagala i na -8kg sam od pocetka dijete...samo sto sam ja manje vise cijelo vrijeme u attack fazi...vecinom su samo proteini..Ne jedem zobene nikako...par puta sam pravila dukan puding i to je to...u sustini dobro je...navikla sam se..[sm=bravo.gif]

joj sminke...ja stagniram

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 11:53:40)

Hvala...al Leona please nemoj odustajat....mozda ti fali FA...al kao sto si rekla da si u frci zbog ispita pa i nemas vremena za FA.. Vidjet ces da ce za dan dva stati ta stagnacija i onda kile idu downnnnn....

Kakva si s pijenjem vode???

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:23:39)

Amela bravo curo [sm=bravo.gif]

eeeee da cim manje pijem vode i meni se zakucaju kiliGrami [sm=smiley1.gif]

jutros vaga pokazala 63,100 znaci 300 grama manje ...od pocetak 4,400 manje [sm=bravo.gif]
ja jos 13 dana i gotova II faza i nema sanse da budem na 60 kg kako je Dukan predvidio...ali mi je je to i bilo jasno jer sam ja goooodinama imala 62 kg od svoje prve trudnoce do zadnje sam imala 62 ili 63 ...a udala se sa 52 [sm=smiley36.gif]

maja78 RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:29:43)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

jutros vaga pokazala 63,100 znaci 300 grama manje ...od pocetak 4,400 manje [sm=bravo.gif]
ja jos 13 dana i gotova II faza i nema sanse da budem na 60 kg kako je Dukan predvidio...ali mi je je to i bilo jasno jer sam ja goooodinama imala 62 kg od svoje prve trudnoce do zadnje sam imala 62 ili 63 ...a udala se sa 52 [sm=smiley36.gif]

draga Visnja ti si po mom misljenju sad bas mrsava i ne treba ti vise ni grama, a te sto spominjes 52 kg ja bi mislila da si anoreksicna, to je stvarno previse

leona81 -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:34:53)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Hvala...al Leona please nemoj odustajat....mozda ti fali FA...al kao sto si rekla da si u frci zbog ispita pa i nemas vremena za FA.. Vidjet ces da ce za dan dva stati ta stagnacija i onda kile idu downnnnn....

Kakva si s pijenjem vode???

pijem 2l vode, plus pijem 2 solje filter kafe bez mlijeka i secera i solju caja minimalno dnevno...a unesem svaki dan i mesnu vodu kao supu...cak sam izbacila mrkvu ali ne ide nikako. cekam da prodje 7 dana pa cemo vidjeti

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:39:22)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

draga Visnja ti si po mom misljenju sad bas mrsava i ne treba ti vise ni grama, a te sto spominjes 52 kg ja bi mislila da si anoreksicna, to je stvarno previse

[sm=smiley36.gif] ma sad sam zadovoljna... a to 52 su bile kile nakon rata 96 godine (moram iskopati negdje fotku nije bilo strasno bila sam skroz vretenasta [sm=smiley36.gif])...a ja imam inace "zahvalno" lice koliko god da smrsam bucmasta sam ...ko ruskinja [sm=smiley36.gif]

Emica_sa -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:43:56)

Ja ne znam kako se vi natjerate da popijete toliko vode ja jednostavno ne mogu,max 2 case vode popijem citav dan, ne mogu ni da je progutam,ako hocu silom,jer mi se povraca onda,nikada nisam volila vodu u zivotu[sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:47:57)

Emice isti slucaj sa mnom ja puno vode pijem kad je toplo ali po ovakvom vremenu organizam mi jednostavno odbija vodu....natjeram se jedva 2 case vode. casu sumceg mulitvitamina ...i ostalo je kafa , supa .... jako malo tecnsoti unosim sto nije dobro bez obzira jesam li na dijeti...
e da svako vece popijem colu ziro [sm=smiley36.gif] pocastim se

SdZ -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:51:53)

Ja isto prije nisam puno pila vodu, ali kad smo bili na ovoj dijeti mm i ja smo sebi kupili one Janine flase od 1l i tako da svaki dan popijem bar 1l, a najcesce 2l vode iz te flase i onda jos pored ovako kad jedem, pa se napijem vode i sl.

Hocu reci, da nam je ta flasa jako pomogla kod pijenja vode jer je puno lakse, jednostavnije nego kad moras sipati u casu i tako piti. Ovako ti je voda uvijek na vidiku, tj. flasa. Evo bas je pored mene ta flasa i od jutros sam vec popila 1l.

Emica_sa -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 12:52:41)

Znaci nisam sama[sm=smiley36.gif]Ja isto ne mogu,meni ona jedna Jana od pola litra traje citav dan,ali zato mlijeka slatkog i jogurta mogu popiti 3 litra,a to opet nije dobro barem su mi rekli da bi trebala slatko mlijeko izbaciti,a ja ga bas volim[sm=smiley13.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 13:01:54)

Ja popijem cca 3l vode svaki dan...i stalno idem u wc...i super se osjecam..flasu nosam s sobom gdje god da sam, po kuci, na poslu..bilo gdje.. Na poslu imam Janu od 1l i punim je cim je popijem...sada pijem 2 litar..do kraja dana bit ce jos jedan.. A i ja cesto pijem cola zero, a ima sad i cocta limun bez secera...po meni puunooooo bolja i ukusnija od cole zero il je mozda da je do tkoga sto sam se "nasitila" cole zero...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (14.4.2012 13:08:09)

Amela ajlavju [sm=smiley31.gif] ja bas volim coctu [sm=bravo.gif]

SdZ probam i ja s tim flasama da se natjeram da pijem vise vode...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>