RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

lila25 -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 17:05:26)

Mene uhvatila neka prehlada bas sam nikakva,malo grijesim ovih dana uhhh[sm=smiley19.gif] juce pizza danas nutela i plazma bas me krenulo...ne vagam se do 28 kad ce mi biti mj dana pa da onda sve saberem i oduzmem.Smije li se prasa jesti [sm=zmeden.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 19:47:11)

Ja nisam glasna...muka mi je od svega...popila sam limunadu bez secera..i da lady you are so beautiful:):)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 19:51:36)

ahoj Dukanke [sm=smiley1.gif]
ja sam danas bila na 5 cevapa kod Ferhatovica... bez somuna s puno luka i jogurtom... prijali su ali sad imam osjecaj ko da mi je neki kliker u zelucu...[sm=zmeden.gif]

odoh napraviti 2 u 1

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 20:51:38)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ahoj Dukanke [sm=smiley1.gif]
ja sam danas bila na 5 cevapa kod Ferhatovica... bez somuna s puno luka i jogurtom... prijali su ali sad imam osjecaj ko da mi je neki kliker u zelucu...[sm=zmeden.gif]

Koji ti to pijes 2in1?

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 21:01:38)

ness 2 u 1

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 22:30:20)

Joj slabo sam jela danas, evo krci mi stomak....necu iz principa nista!
Idem u krevet, bice mi lakse [sm=jezicek.gif]
Amela, hvala [sm=smiley9.gif] al nisi fer [sm=sad.gif], gdje tvoja slika?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 22:55:10)

ja sam pojela palacinke sa spinatom i dosta jogurta...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 22:58:42)

IZVORNA PORUKA: leona81

E aBd sutra i povrce, bas cu spinat sebi spremiti kad dodjem s posla, tnx na ideji [sm=bravo.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 23:03:45)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

E aBd sutra i povrce, bas cu spinat sebi spremiti kad dodjem s posla, tnx na ideji [sm=bravo.gif]

np, ja ga cesto jedem, na mlijeku, a sad sam palacinak napravila sa spinatom...stavila sam kasiku psenicnih mekinja ali je ipak bolje samo sa zobenim

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2012 23:50:39)

sad nesto kontam ja sam izgleda pretjerivala sa mekinjama ili pahuljicama ...ako ovi muffini imaju 4 kasike mekinja jednih i drugih ...a ja ih pojedem za dva dana (ovaj put ce biti i treci) dakle za jedan dan 2 zobenih i dvije psenicnih...jel to znaci da nisam vise smjela pahuljice sa jogurtom??? zbunjivitis

Ilhana RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 1:39:48)

Evo i mene, odlucila sam da vam se pridruzim =) al nazalost ne mogu do ponedeljka jer u subotu imam fakultet a bas je oko hrane tako da nebi mogla pratiti 100%

Uglavnom sam 1. korak uradila a to je meni napravila da bi mi bilo lakse za pratiti i prema rasporedu radnom na poslu =)

Napisem vam ovdje kako sam mislila i ako imate neki prijedloga ili nesto nije uredu recite da promjenim =) Imam fore do ponedeljka ;)

Ponedeljak:

Dorucak: Tunjevina, 2 kuhani jaja, 1 casa jogurta
Rucak: Piletina kuhana u mlijeku (jel se smije koristiti vegeta?)

Utorak:
Dorucak: Jogurt, 2 kuhani jaja i scampi
Rucak: Telece kremenadle

Srijeda:
Dorucak: Mladi sir, piletina dimljena
Rucak: Scampi, jaja i pavlaka

Cetvrtak:
Dorucak: Tunjevina, 2 jaja i casa jogurta
Rucak: Piletina kuhana u mlijeku te servirana uz vrucu mocarelu

Petak:
Dorucak: Jogurt, 2 jaja i crabfish
Rucak: Teletina sa rostilja

Subota:
Dorucak: jogurt, puretina dimljena
Rucak: Riba, pavlaka

Nedelja:
Dorucak: Mladi sir, piletina dimljena
Rucak: piletina zapecena u tavi sa mocarelom bez ulja...

Uglavnom ovo sam mislila...

Sad vi iskusne Dukanuse recite jel uredu meni ili nesto da mjenjam? Kontala sam da furam 10 dana al ja cu trenirati jer ne mogu sada da to prekidam jer mi ide dobro iako sam bila pretjerala prosle sedmice te sam u ponedeljak zavrsila u hitnoj al dobro je, nije nista opasno ;) Idemo dalje...

Moj cilj, ako furam ovu fazu 2 nonstop mogu postici do sredine novembra kaze ova stranica... sto znaci da do godisnjeg bi trebala pola sto bi meni puno znacilo =) A mozda i vise jer cu naravno trenirati uz ovo ;)

Uh sto se ja napisa svega =)

Haj sad opucajte za meni =)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 1:43:49)

Ilha [sm=bravo.gif]
ali to ti je I faza...

U II mozes i povrce da smjenjues sa I fazom...

probaj izbaciti toliko jaja...previse je [sm=smiley1.gif]

ubaci zobene pahuljice s jogurtomi mekinje jer su dobre za probavu...i naravno uvedi i tablete vitamina
sretno [sm=bravo.gif]

Ilhana RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 1:48:15)

Znam, ovo je meni samo za fazu 1 =)

A jaja sam ubacila zato sto ovdje dijetiste preporucuju da se pojede bar jedno kuhano jaje za dorucak jer je sitljiva hrana ili kako se vec kaze na nasem =)

a MRZIM zobne pahuljice al eto dacu pokusaj jedan ;)

Nadam se da ce mi ovo pomoci bar koliko toliko jer vec sam pocela da mrsam bez ikakve dijete ili treninga =) A kako sam pocela da treniram za broj manji nosim pantalone sada ;)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 2:09:48)

bravo [sm=bravo.gif]

odoh ja zzzzz [sm=smiley31.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 8:42:08)

Ilhana dobro nam dosla...i hajd draga ovaj put nema odustajanja...

Jutro drage moje, ja ev doruckovala... malo sira i 2--3 kriskice poli salame...voda.. Vecerala nisam...i definitvno se osjecam superrr

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 9:28:48)

Jutro, Ilhana dobro došla [sm=smiley1.gif]

Kako mi ostale napredujete? Meni se čini da polako odustajem [sm=smiley13.gif] ne mogu bez voća i ne mogu [sm=smiley35.gif] opet sam jučer poslije podne uzela krišku narandže. Nisam mogla odoliti, ogulila malenom i tako mi je zamirisalo da sam se u đavola pretvorila..
K'o što Amani reče ja ću na kraju Dukana prilagoditi sebi. Evo početkom mjeseca krećem na zumbu, i malo na plivanje sa ovom korigovanom ishranom nadam se da ću uspjeti skinuti još ova 3 kg što su mi ostala?
Šta vi mislite? Meni jedino malo stomačić prestavlja problem a ruke i noge k'o čačkalica [sm=smiley13.gif] Ljuta sam sama na sebe ...
Mislim da se pridržavam ove dijete ali da ponekad ubacim voće? Hoće li to funkcionisati uz vizičku aktivnost naravno...????

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 9:42:26)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

sad nesto kontam ja sam izgleda pretjerivala sa mekinjama ili pahuljicama ...ako ovi muffini imaju 4 kasike mekinja jednih i drugih ...a ja ih pojedem za dva dana (ovaj put ce biti i treci) dakle za jedan dan 2 zobenih i dvije psenicnih...jel to znaci da nisam vise smjela pahuljice sa jogurtom??? zbunjivitis

U pravu si...nisi smjela vise....za cijeli dan imas "pravo" pojesti 2 kasike mekinja/pahuljica...ako jedes muffine ili palacinke, hljeb ili bilo sta s njima ne mozes ih ponovo jesti u sljedecem obroku....

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 9:48:43)

Ilhana....sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ovolika kolicina jaja ti je previse....
Ovo je meni za I fazu, u II obavezno ubaci povrce, pij vitamine, zobene pahuljice ili mekinje OBAVEZNO, zbog energije i probave....
Vjezbanje - vjeruj mi na rijec, da neces moci izdrzati....stiktno je zabranjeno vjezbanje bilo koje vrste u I pogotovo ti koja planiras biti u ovoj fazi 10 dana....Ali vidjet ces i sama, ovu fazu prati malaksalost, glavobolje, mucnina, pospanost....JA licno ti svjetujem da se ne igras sa svojim zdravljem....a ti kako hoces, radije setaj sat-dva umjesto vjezbe...

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 10:18:30)

IZVORNA PORUKA: emi7908

Jutro, Ilhana dobro došla [sm=smiley1.gif]

Kako mi ostale napredujete? Meni se čini da polako odustajem [sm=smiley13.gif] ne mogu bez voća i ne mogu [sm=smiley35.gif] opet sam jučer poslije podne uzela krišku narandže. Nisam mogla odoliti, ogulila malenom i tako mi je zamirisalo da sam se u đavola pretvorila..
K'o što Amani reče ja ću na kraju Dukana prilagoditi sebi. Evo početkom mjeseca krećem na zumbu, i malo na plivanje sa ovom korigovanom ishranom nadam se da ću uspjeti skinuti još ova 3 kg što su mi ostala?
Šta vi mislite? Meni jedino malo stomačić prestavlja problem a ruke i noge k'o čačkalica [sm=smiley13.gif] Ljuta sam sama na sebe ...
Mislim da se pridržavam ove dijete ali da ponekad ubacim voće? Hoće li to funkcionisati uz vizičku aktivnost naravno...????

Emi mislim da ces ti imati uspjeha i s tim vidom ishrane znaci da ubacujes sebi voce, jer ipak ti nemas puno za izgubit, malo progooglaj vezano za vjezbe za trbusne misice i uspjeh je sigurno tu.
Ja sam se "ufurala" u proteine...ako Bog da, da istrajem..i stignem do svog cilja..[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 10:19:56)

Ja sam njoj davno da ce vjezbom skinuti te 3-4kg i stomak a ona ne vjeruje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A ta kriska narance [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  - nije nju organizam ni skontao, trebala si bar 2 [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image] ili cijelu narancu pa da ti ima radi cega biti krivo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 12:27:45)

Ja sam njoj davno da ce vjezbom skinuti te 3-4kg i stomak a ona ne vjeruje
A ta kriska narance - nije nju organizam ni skontao, trebala si bar 2 ili cijelu narancu pa da ti ima radi cega biti krivo

Ma vjerujem dušo draga, nego jesam malo se bila udebljala osjetim ja to jer se i loše počnem osjećati ali hajde.... ali ova sedmica mi dobro došla jer kod mene Dukan fercera [sm=smiley36.gif] odmah se vidi a Boga mi i vaga pokazala [sm=smiley1.gif]
ma nastaviću samo ću nekad voćkicu pojesti jer nemerem da izdržim [sm=smiley36.gif] ali ide zumba uz to...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 12:40:52)

Eh moje dukanke, s obzirom da sam maloprije dobila, pojela sam pola euroblock cokolade (velike naravno), al sam kupila zero colu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] i jogurt light [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] da se opravdam...

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 12:51:30)

Eh moje dukanke, s obzirom da sam maloprije dobila, pojela sam pola euroblock cokolade (velike naravno), al sam kupila zero colu  i jogurt light  da se opravdam...

sram te bilo [sm=smiley4.gif] a ja se ovamo jedemo zbog komadića narandže [sm=jezicek.gif] jooj i ja kad trebam dobiti grozna sam, tamanim sve što mi se nađe pod rukom[sm=smiley13.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 13:47:07)

Cola zero je dozvoljena...jer nema UH nema secera...nista... A ja sam danas tj: malo prije pojela begovu corbu.[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]je li prevelik grijeh???Nije bilo ni pola tanjira....al hajd sta cu..tako je kako je...
Ljubim vas dukanke moje.... a ja sam danas as bezzeeee..i feel like empty space...

Al hajd uspijela sam sebi sredit playlistu za telefon kad krenem s trcanjem...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.3.2012 14:23:24)

Ja pojela neku corbicu, poal cokolade, malo cole i to je sve [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], nisam gladna....
A Visnja i ja smo pricale, po meni nije zabranjena begova, mozda malo samo prilagodjena Dukanu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>