RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 20:06:44)

ola D cure
ja se danas bas nahodala pa se u BBI pocastila lignjama bez ikakvog priloga... najela se da jedva disem... nedostajao mi gemist i prilog [sm=smiley36.gif]

kasnije cu jogurt sa pahuljicama

usput sam kupila zobene mekinje u Bademu u BBI ...
odoh praviti hljeb...samo da izrovim recept [sm=smiley1.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:15:45)

Ja sam danas na pilecijim cevapima:),al posto je MM pregladjen pa sam ga nuoruzala raznim vocem..kako mi vadi vodu iza zuba...al sta ces..nije on taj koji ima visak nego ja:)...Visnja ti su super jela danas..

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:21:14)

prvi put pravim hljeb...ne dize mi se [sm=smiley36.gif] pravila sam po receptu sa prve strane... pa skontah da mi tu nesto fali pa kombinovah s nekim sa colinarke ...aaaa bice neka patispanja ...nema veze ...pojesce se.... evo cekam da bude gotovo pa da malo namazem pavlake preko njega

imate li jos neki recept za hljeb osim ovog sa prve strane ....

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:38:24)

evo mog Dukan hljeba [sm=smiley1.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0323/cny-042.jpg[/img]

taman za 2 ili 3 dana

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:47:21)

Nije ti neki [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]
Daj trokutic, neces moci sama [sm=jezicek.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:49:48)

http://www.coolinarika.com/recept/dukanov-kruh/
http://www.coolinarika.com/recept/dukan-kruh/

Evo ja nasla jos ova dva, ne znam po kojem si ti pravila...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 21:59:31)

ma vec sam zamutila ovaj sto je na nasoj prvoj strani...pa skontam nesto mi malo...pa potrazim na colinarki i onda nesto jos malo dodam ... [sm=smiley36.gif] ne bih znala ponoviti...a ubuduce cu praviti taj drugi..

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 22:01:25)

Ma salim se ja, ne moze biti los, samo nek se jede [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (23.3.2012 22:04:17)

ma ukusan je ...pogotovo ova hrskava korica [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 8:18:37)

@lady neko negdje u receptima doda i kukuruzno brasno, je li to za 3 fazu ili?

Mala Selma -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 8:28:40)

Ola Dukanovke, vidim ide super skidanje kilica[sm=bravo.gif]Ja se jos nisam vagala, samo se mjereim i cm idu dole[sm=bravo.gif].Ali covjek nikad nije zadovoljan, ja bih htjela jos i jos[sm=smiley4.gif]Juce sam bila toliko bolesna da sam jedva dosla kuci, mislila sam da cu se unesvjestiti[sm=zmeden.gif]Svratim u granap, kupim krofnu sa cokoladom i jela sam se koda sam iz Bijafre, majko moja drag.Kuci rucala piletinu i somuna, i legla u 17,30h jutros se ustala.Imala sam i temperaturu, hunjavica, grlo boli, uzas majkemi, nepamtim kad sam ovako bolesna bila[sm=smiley13.gif]
Nastavlajm ja das po starom, stim da cu uvesti i sumece neke vitaminske.

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 8:35:26)

Ja ev kuham 2 jajeta da doruckujem.... Visnja taj ti hljeb pravo dobro izgleda....kako bih dobro dosao sada...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 11:10:24)

Mala Selma kad si lose onda jedi sta ti prija...kad budes dobro onda nastvi po Dukanu

MM kaze kad bi mi jele sve osim slatkisa, tjestenine, girckalica, masnijeg mesa, i raznih umaka, soka, imale bi isti efekat kao Dukan

dakle kad bi jele sve po Dukanu uz voce (osim banana) i opet bi smo mrsale

i mislim da je u pravu ali ga necu poslusati do 28 aprila [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 11:11:20)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Ja ev kuham 2 jajeta da doruckujem.... Visnja taj ti hljeb pravo dobro izgleda....kako bih dobro dosao sada...

Amelice napravis uvece za dva dana ...zaista spasava...jer iako inace ne jedem puno hljeba ipak on treba ...

lely -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 12:35:03)

Vidim svima ide dobro [sm=smiley1.gif],ni ja se ne mogu požaliti.Još sam danas na proteinima i sutra krečem sa fazom 2...jupiiiiii.
Sinoć večerala jogurt i malo puretine nešto nisam bila raspoložena za više,ali zato mi je cijelu noć oči vadila narandža al eto izdržah da je ne smažem [sm=smiley1.gif]
Jutros opet tuna,kuhano jaje i malo mladog sira.
Popila nesicu sa mlijekom i zaslađivačem.
Za ručak bi gljive pravila,ko da negdje pročitah da gljive smiju.
Višnja hljeb je [sm=smiley20.gif] i moj je bio sličan samo manji jer sam ja prepolovila smjesu,meni je i ukusan ali i sit.

Jao kakvih sam receptčića pronašla za 2 i 3 fazu,ima kolača,torti...ma svega jedva čekam

eto toliko [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 12:41:59)

daj recepte [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 14:11:24)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Mala Selma kad si lose onda jedi sta ti prija...kad budes dobro onda nastvi po Dukanu

MM kaze kad bi mi jele sve osim slatkisa, tjestenine, girckalica, masnijeg mesa, i raznih umaka, soka, imale bi isti efekat kao Dukan

dakle kad bi jele sve po Dukanu uz voce (osim banana) i opet bi smo mrsale

i mislim da je u pravu ali ga necu poslusati do 28 aprila [sm=smiley36.gif]

ja pojedem vocku dnevno jer ne pijem vitamine, naravno ne jedem banane:)
ne pridrzavam se svega npr, ponekad stavim secer u kafu, ili pojedem neki domaci integralni keksic, ali se pridrzavam veceg dijela...ako pravim rucak sebi odvojim meso a mm jede i UH uz to, ponekad pojedem zelenu salatu ili krastavce kad mi je proteinski dan, sigurno necu propasti zbog toga a nekad mi bas fali...i tako...i opet 5 kg...malo zgrijesim pa vratim 1 kg ali je opet super. meni je cilj navici se da ne jedem UH tj i kad ih budem jela da to bude minimum

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 14:42:55)

ja kao i obicno za dorucak samo 2u1 i popila casu sumecih
sad sam rucala 1 1/2 trokutic hljeba sa 3 kasike pavlake i jedan batak...
mozda se za veceru pocastim necim slatkim ... odoh da kupim kakao i zelatin da napravim puding

lely -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 16:32:28)

Samo da vam nešto pokažem,a nadam se da cu uskoro i svoju slikicu imati pa makar i ne ličila na ovu al nek se zove torta [sm=smiley36.gif]
https://www.facebook.com/photo.php?pid=125240&op=1&o=all&view=all&subj=316637035738&aid=-1&oid=316637035738&id=100000791681583

mljac.....[sm=sloncek.gif]

a ni ovom nije mane,samo valja se nakaniti za ovo i pronaci sve sastojke,al eto....bar da vidimo [sm=jezicek.gif]

http://www.coolinarika.com/forum/zdravlje/dijete-i-mrsavljenje/50332/?page=6

inače na ovoj stranici ima još puno dobrih receptčića jupiiiii[sm=bravo.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:04:58)

IZVORNA PORUKA: leona81

Mislim da moze i u II fazi [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:09:11)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

Mislim da moze i u II fazi [sm=smiley1.gif]

jel to znaci da se moze i pura pojesti od kukuruznog s jogurtom? hm[sm=zmeden.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:17:19)

E ne moze pura [sm=smiley36.gif]
Pa ako pojedes krisku hljeba u kojem ima 2-3 kasike kukuruznog brasna (na cijeli hljeb) to je neznatna kolicina....a pura je nesto drugo....
Mada, ja sam znala pojesti nekad navece kad sam prvi put drzala dijetu [sm=smiley9.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:29:28)

ja evo vecerah dvije mini hrenovke s malo senfa i 1 1/2 hljeba...za danas hljeba dosta...
kasnije cu praviti Dukan puding... [sm=bravo.gif]

a sta je sa heljdom? smije li se praviti hljeb od heljde ...onako pitam [sm=smiley36.gif]

lely ova torta huh ...nije mi dobro [sm=smiley36.gif] kad napravis fotkaj i javljaj da se i mi zadamo u posao [sm=bravo.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:32:06)

meni je pura uvijek bila light jelo, pogotovo ako je jedes bez ikakve masnoce i s malo soli i puno jogurta? ja mislim da bi to trebalo biti dozvoljeno

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (24.3.2012 17:36:38)

ja mislim da nije...jer bi i meni to bilo divno...obozavam puru sa pavalakom i jogurtom ...negdje sam na anekom forumu citala da ne moze... dodatak jedne kasike u nesto ok ali kao jedan obrok nikako

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>