RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 12:29:38)

Hvala lady26,dakle i danas smao proteinski dan,dok ne napravim nešto prilagođavajuće za dijetu....pihhh,a baš sam se veselila nečemu na kašiku.
Anyways,odoh kupit' neki jogurtić,jer sam baš pravo ogladnila

muaaa -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 12:40:15)

Ja cu biti na Dukanu ali se necu bas strogo pridrzavati ovih uputa.Netreba mi puno da skinem.Pokusacu izbaciti slatko[sm=smiley19.gif],masno svakako nejedem,pitcu puno vode i pratiti sta vi jedete pa ubaciti i sebi.Ja sam doruckovala domaci hljeb sa intgralnim razevim brasnom i sjemenkama,pomjesan u jogurtu.Neznam jeli to ok?

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 13:08:41)

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Hvala lady26,dakle i danas smao proteinski dan,dok ne napravim nešto prilagođavajuće za dijetu....pihhh,a baš sam se veselila nečemu na kašiku.
Anyways,odoh kupit' neki jogurtić,jer sam baš pravo ogladnila

je lijepo pojasnjeno

http://www.ringeraja.ba/clanak/dukan-dijeta_863.html

a evo ti i link gdje treba da izracunas koliko ti koja faza traje

http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html?UnitW=2&Firstname=&WeightWanted0=&WeightWanted1=&x=74&y=27

sretno [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 13:23:14)

24.dan dukana
64.800
dakle - 2.700 od pocetka ...polako ali sigurno [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

tweety -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 15:26:30)

Juhuuuu hoće li mi neko reći jesu li ok Heljdine mekinje???

Višnja smijem li pileće/pureće hrenovke u Fazi I???

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 15:32:46)

Ne moze heljda, samo zobene mekinje ili pahuljice...
Hrenovke nisu dozvoljene, ali ja licno ih jedem...

tweety -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 15:36:00)

Lady hvala puno na odgovoru.

tweety -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 16:02:47)

Hoće li mi neko reći gdje ima kupiti zobenih i pšeničnih mekinja.Zobenih znam da ima u DM-u ali eto ja ušla u onaj u kojem ih nije bilo :) Ima li još negdje?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 16:26:29)

Ja ih odavno nisam trazila, bilo je u DM-u, ali mislim da je Visnja pisala da ima u BBI u prizemlju, tj badem butik, neka me ispravi....
A pahuljica ima u svakom TC...

Trnoruzica -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 16:52:56)

Lady, vidim ti si mentorica [sm=smiley36.gif] Pa da te pitam.. Od juce sam na Dukanu, i imam zatvor [sm=smiley19.gif]
Inace mi je stolica redovna, svako jutro poslije kafe.
Medjutim, od juce nista, a ja se osjecam bas, bas napuhano, i ruzno [sm=smiley19.gif]
Hocel pomoci sta ove zobene, ne znam ni sta sam kupila, pise Hafersflocken, valjda je to to [sm=zmeden.gif]
Hocel ista pomoci da se regulise probava? Jogurt obozavam, znam ga piti dosta, mislila sam da ce on pomoci, ali zasad nista [sm=smiley19.gif]

I ako moze da dam jedan prijedlog, da se otvori posebna tema SAMO za recepte Dukana, ne za komentare nit ista, samo da na njoj budu recepti, zbog preglednosti [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 17:39:52)

Sasvim normalna pojava...
Mekinje/pahuljice bi trebale rijesiti taj problem, jednim dijelom se za to i uzimaju...u kombinaciji sa jogurtom [sm=smiley20.gif]
Ako ne, kasicica lana u jogurt i to pojedi...
Ali mora se organizam navici a trebat ce dan-dva da ispuses [sm=smiley1.gif]...
A za posebnu temu - Visnja ce reci, ipak je ona glavna [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 17:41:39)

IZVORNA PORUKA: tweety

Hoće li mi neko reći gdje ima kupiti zobenih i pšeničnih mekinja.Zobenih znam da ima u DM-u ali eto ja ušla u onaj u kojem ih nije bilo :) Ima li još negdje?

ja nisam hikad nasla zobene mekinje u DM ...ima jedino pahuljica...a zobene mekinje imas u svakoj prodavnici Badem ...ja obicno kupim u BBI... onaj stand cim udjes pa izmedju lijevog i desnog ulaza...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 17:45:43)

IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Lady, vidim ti si mentorica [sm=smiley36.gif] Pa da te pitam.. Od juce sam na Dukanu, i imam zatvor [sm=smiley19.gif]
Inace mi je stolica redovna, svako jutro poslije kafe.
Medjutim, od juce nista, a ja se osjecam bas, bas napuhano, i ruzno [sm=smiley19.gif]
Hocel pomoci sta ove zobene, ne znam ni sta sam kupila, pise Hafersflocken, valjda je to to [sm=zmeden.gif]
Hocel ista pomoci da se regulise probava? Jogurt obozavam, znam ga piti dosta, mislila sam da ce on pomoci, ali zasad nista [sm=smiley19.gif]

I ako moze da dam jedan prijedlog, da se otvori posebna tema SAMO za recepte Dukana, ne za komentare nit ista, samo da na njoj budu recepti, zbog preglednosti [sm=smiley1.gif]

evo imamo rubriku Ringerajina kuhinja ...u sklopu nje krsajmo zajedno i prvi tekst u vezi Dukan dijete... svaka od vas moze samao unijeti recepte koje je isprobala ...a da i fotografise ... ja cu kasnije te recepte uciniti aktivnim.... ja cu kasnije unijeti za dukan hljeb...jer imam fotku...ali ako vi nemate fotku sjinite neku sa neta [sm=smiley1.gif]

http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/

tweety -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 18:19:47)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: tweety

ja nisam hikad nasla zobene mekinje u DM ...ima jedino pahuljica...a zobene mekinje imas u svakoj prodavnici Badem ...ja obicno kupim u BBI... onaj stand cim udjes pa izmedju lijevog i desnog ulaza...

Višnja ja sam samo pretpostavila da ih ima u DM-u jer oni imaju najveću ponudu Alnatura proizvoda.A kod nas nažalost nema butik Badem [sm=smiley13.gif] Valjda ću naći u drugom DM-u. A kako izgledaju te pahuljice,jeli može neko sliku postaviti.I koji posni sir koristite?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 18:30:04)

ja sam grijesila preko weekenda danas na vagu kad ni grama vise:) sminka

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 18:30:47)

Posni sir je Dukat...

zobene pahuljice su kao ljuspice ja sam kupovala u plavobjeloj papirnoj vrecici...ali imas raznih proizvodjaca...
a mekinje vjerovatno imas svugdje gdje se prodaju proizvodi zdrave hrane

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 21:25:11)

ja sam za dorucak jela trokutic hljeba i zdenka fitnes namaz...
za rucak disnataner ampinjone s lukom i veliku contru zelene salate, chery paradajza, krastavaca i mladog luka....
kasnije cu trokutic hljeba sa jos malo gljiva i pavalakom ....
ceka me i puding

btw puding koji je pravila lady je odlican ...[sm=bravo.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 21:45:16)

Ja danas sam relativno slabo jela...poslje kafe sam popila 1 casu jogurta, kasnije sam uzela kasiku dvije sira i 2 ploske poli salame i to je to...veceras je svekrva pravila krah u koji je stavila teletine pa sam si malo izdvojila mesa i pojela.

MM je jeo grah, salatu...mazao nutellu, i kasnije ledene kocke...kako sam htijela jesti sve to..al bila sam jaka i nisam:)
Ev me vec u krevetu, htijela sam trcat na traci al nemam snage... idem gledat film.

lely -> RE: Dukan dijeta (26.3.2012 23:10:41)

Evo i mene napokon sa izvještajem [sm=smiley36.gif]
Dan mi je nekako bio skroz bezveze,sve nekšto trka-frka pa tako i sa Dukanom [sm=jezicek.gif]
Doručak parče Dukan hljeba,dukatela,jedno jaje i šolja jogurta
Kasnije popila veliku šolju nesice sa zaslađivačem i mlijekom.
Ručak fileti sa roštilja salata krastavica spavlakom
Večerala nisam ne mogu,popila uz sve ovo i punooo vode,vitamine i to je to za danas
Moram priznati fali mi voće[sm=smiley13.gif]

Super ste sve,bravo za one koje uspjevaju i samo naprijed za one koje su počele sa skodanjem kilica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (26.3.2012 23:26:30)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (27.3.2012 0:45:27)

Iman jesi li izatcunala kolkiko ti traje prva faza a koliko druga i treca :)))

puding
ovaj je ukusan
http://www.coolinarika.com/recept/dukan-puuuding-p/

i ovaj od lady

1. kasika gustina (razmutis sa malo vode) ,
1. kasika kakaa...pomjesas sa gustinom....
1 solja mlijeka
tecno sladilo
kad prokuha mlijeko staviti tecno sladilo po zelji ...izliti ovu smjesu i promjesati dok se ne zgusne
izliti u posudicu i staviti da se ohladi...

sretno[sm=bravo.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (27.3.2012 8:53:56)

IZVORNA PORUKA: lely

Evo i mene napokon sa izvještajem [sm=smiley36.gif]
Dan mi je nekako bio skroz bezveze,sve nekšto trka-frka pa tako i sa Dukanom [sm=jezicek.gif]
Doručak parče Dukan hljeba,dukatela,jedno jaje i šolja jogurta
Kasnije popila veliku šolju nesice sa zaslađivačem i mlijekom.
Ručak fileti sa roštilja salata krastavica spavlakom
Večerala nisam ne mogu,popila uz sve ovo i punooo vode,vitamine i to je to za danas
Moram priznati fali mi voće[sm=smiley13.gif]

Super ste sve,bravo za one koje uspjevaju i samo naprijed za one koje su počele sa skodanjem kilica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lely bravo za tvoj meni...a deder nam recept za ovu dukantelu

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (27.3.2012 9:30:16)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Molila bih da mi neko da recept za puding i palačinak...od sutra startam[sm=bravo.gif]

Iman, u I fazi ne smijes ovaj puding ni nista od slatkisa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Inace, sretnoooooooooooooo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Trnoruzica -> RE: Dukan dijeta (27.3.2012 9:42:37)

Lady, hvala puno na savjetima, ne cudi me sto si mentorica [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Visnja, nisam znala za ovu poveznicu, hvala mnogo [sm=bravo.gif]

Ja vise nemam zatvor, hvala Bogu, vec sam se bila prepala [sm=smiley36.gif]
Evo sad hocu jednu solju jogurta da popijem, imam nekih obaveza vani, pa se nadam finoj setnjici..
Danas za rucak planirala oslic u foliji pecen u rerni, i jogurt...
Vecera mozda dukan palacinak, valjda mi ispadne fin...

Ako sam ja kupila zobene pahuljice, jel njih treba natopiti u mlijeko za ovaj dukan palacinak?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (27.3.2012 9:47:19)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam grijesila preko weekenda danas na vagu kad ni grama vise:) sminka

Sminka nego sta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Pocela si mrsati, tako da sitno brljanje nece bitno uticati na kg [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>