RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

leona81 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 9:00:40)

ja sam cool:) 2 jaja za dorucak i sad pijem kafu...kasnije nemam pojma sta cu, vec 2 dana jedem piletinu za rucak, mozda neku ribu:)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 9:35:08)

Jutro...
Evo popih kafu sa mlijekom i natrenom, poslije cu jogurt i pahuljice....do kraja radnog vremena nista vise, eventualno malo dimceka da izadjem kupiti...Ljuta sam na sebe i nema vise zezancije....
Juce sam pretjerala i bas se lose osjecam, tako da nema zahebancije!

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 9:49:11)

Jutro i od mene ...

mentorice da se prijavim, ja sam svoju fazu uredno ispoštovalaali sam drugi dan II faze zabljala[sm=smiley13.gif] pojela sam krušku jer stvarno mi nije bilo dobro... Da budem iskrena u tolikoj sam frci bila da sam samo dva obroka dnevno jela a ostatak je bila čista voda i vizički sam bila jako aktivna tako da mislim da me je to zabendečilo.. Ali stvarno mi je bilo loše..
Primjetim da nisam više onako napuhana kao prije i tazmišljam da odem provjeriti svoj šećer jer takve krize imam da vam to ne mogu opisati a uz to se tako dehidriranom osjećam kao da nikako vodu ne pijem.
I dalje pazim šta jedem ali ako mi se nastavi ova glavobolja i ovako stanje sa organizmom moraću malo usporiti.
Ne želim odustati nikako..

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 9:50:48)

Hajde ti malo prikoci....i idi provjeri secer a nije na odmet ni nalaze da uradis....
Ne bi se trebala tako lose osjecati, a s obzirom da ne jedes puno nije ni cudo....
A nisi napuhana zato sto ne jedes UH.. meni je tako stomak ispuhao [sm=smiley1.gif]

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 9:59:53)

Ma jutros baš pitam muža kako se manifestuje šećerna bolest ? On u čudu gleda u mene? Onako koliko znam da je čovjek uvijek žedan i da ima potrebu za slatkim ako se ne varam [sm=zmeden.gif] ali evo tražim po internetu... jer stvarno ne mogu da funkcionišem...
Pa kad sam pojela tu krušku k'o da mi je neko injekciju žikno odmah sam progledala, a možda mi organizam tako reaguje s obzirom da sam naglo prekinula unos bilo kakve vrste šećera i korigovala ishranu.
btw ovo za šećer me nekako zaintrigiralo zato što sa tatine strane dosta ih šećer bolovalo pa reko da nisam povukla.
Sorry zabušam temu

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 10:09:53)

E cuj secerna bolest [sm=smiley36.gif]
De majke ti sta ti je...opao ti secer jer ga ne konzumiras....kakva bolest i bakraci [sm=smiley36.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 10:27:24)

Ja jos uvijek nista nisam jela....[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]nisam gladna, ustala 06:10... Meni je stomak isto ispuhao i hlace su mi malo komontije ponajvise u struku...

Idem popit casu jogurta i pojest komadic piletine....

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 10:28:35)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Jutro...
Evo popih kafu sa mlijekom i natrenom, poslije cu jogurt i pahuljice....do kraja radnog vremena nista vise, eventualno malo dimceka da izadjem kupiti...Ljuta sam na sebe i nema vise zezancije....
Juce sam pretjerala i bas se lose osjecam, tako da nema zahebancije!

Mentorice, ajde sada po pravilu i nema zabusavanja... Jesi li imala iskustva s Steviom(zasladjivac), i ako jesi kako ti se cini, gdje se kod nas moze nabavit?

Emi, UH su cudo...i kada prekines unos njih, i poslje izvjesnog vremena ih uneses, desava se bas to sto se tebi desilo..injekcija snage....zivahnosti i ostalo...Ne brini nije to secerna bolest...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 10:37:18)

Za kafu koristim stoni zasladjivac "Sussina" a imam kuci neki tecni zasladjivac, koji je ne znam...nisam odusevljena... [sm=smiley11.gif]
Nisam steviu nikad ni trazila pa ti ne znam....

Mah ko prezivi pricat ce [sm=smiley36.gif], ja sam dobra preko dana...al kad mi Lana zaspe ja samo gledam sta cu pojesti...kad bih vam nabrojala sta sam juce pojela do 22h ne biste mi vjerovale....uzas jedan!
Danas nema zahebancije....

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 13:51:14)

Ja doruckovala oko 12:00, pojela jednu pastrmku i casu jogurta...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 13:53:16)

Jos uvijek sam ziva, dobro je [sm=smiley36.gif]
Jogurt i pahuljice za "dorucak", evo druga kafa....imam dimceka, kupila mi kolegica....
Uh ko ce docekati 17h [sm=smiley29.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 15:13:29)

Jogurt i pahuljice za "dorucak", evo druga kafa....imam dimceka, kupila mi kolegica....

Sta je too..sir, salama???Sta je za veceru?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 15:20:51)

rucak pljeskavica sa mladim lukom i senfom...vecera - napravit cu dukan palacinke

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 15:22:42)

IZVORNA PORUKA: leona81

rucak pljeskavica sa mladim lukom i senfom...vecera - napravit cu dukan palacinke

Leona, jesi li ti u prvoj il drugoj fazi? Gdje je recept od Dukan palacinki?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 15:22:55)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Sta je too..sir, salama???Sta je za veceru?

Dimljena pureca (mislim) sunka....
Kuci cu tunu i jaja...
Poslije ne znam sta bih, ispucala sam kvotu pahuljica [sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 15:28:17)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

IZVORNA PORUKA: leona81

Leona, jesi li ti u prvoj il drugoj fazi? Gdje je recept od Dukan palacinki?

druga faza, smijes i u prvoj palacinak - samo je razlika sto u prvoj smijes 1,5 kasiku zobenih mekinja a u drugoj 2
recept je stavila Lady - jedno jaje ili jedno bjelance(zavisno od holesterola), kasika mlijeka i 1,5 kasika zobenih mekinja, ostavis da nadodje i peces na tavi bez masnoce - mora biti tefal ili neka slicna da se ne lijepi, to su one manje palacinke - kao americke, Visnja pravi muffine, stavila je negdje ranije recept

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 16:20:07)

Al sam gladan, al sam gladan, mmmmmmmm njam njam njam [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 19:37:15)

Pravila sam dukan palacinku i ljudiiiii ono je fenomenalo.....:) jela sam je s sirom...mljacc mljaccc od sada sam na palacinki..al jednoj dnevno..vrijedi se pocastiti onim jeddnom dnevno..:)

maja78 RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 19:49:25)

Al sam gladan, al sam gladan, mmmmmmmm njam njam njam [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

i meni ova recenica od juce na pameti, ali ne zbog gladi hahahha

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 20:20:26)

E cuj secerna bolest user posted image
De majke ti sta ti je...opao ti secer jer ga ne konzumiras....kakva bolest i bakraci user posted image

evo me opet, [sm=smiley1.gif] ma nisam rekla da je imam nego se čovjeku prosto nekad desi da nije dobro pa si traži kojekakve simptome...[sm=smiley36.gif]( nedaj bože) nije dijabetes ali evo tempertura me spucala, glava k'o bure, oči me peku, sva utrnula a uz to i još dobila,izgleda da ću gripati [sm=smiley13.gif] odoh s teme,izvinjavam se...

Danas sam slabo vodu pila, isušila sam se živa. Doručak nisam imala jer nisam bila gladna... Ručak pileća prsa, mješana salata (mrkva, zelena salata i paradajz) eto ...
Večerala nisam.... [sm=zmeden.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 20:23:40)

Veceraj draga bilo sto sto se smije, jer da ti se ne desi kao meni sinoc...tupavo oka nisam sklopila od gladi...

emi7908 -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 20:39:59)

Veceraj draga bilo sto sto se smije, jer da ti se ne desi kao meni sinoc...tupavo oka nisam sklopila od gladi...

ma ne jede mi se nešta a znam da će me u neka doba biti gladna, ma čopnuću nešto ...

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 20:48:03)

Skuhaj si jaje, ispeci ga...to je najbrze i najjednostavnije..

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (19.3.2012 22:32:05)

Amelice nije me bilo 2 dana na ovoj temi... pahuljice su zobene koje jedem sa jogurtom

a probaj napraviti mufine ...oni tako dobro zamjene hljeb ja napravim za 2 dana

4 kasike zobenih mekinja
4 kasike psenicinih
3 jajeta
200 g posnog sira
prasak a pecivo
pola kasicice soli

bjelanjaka posebno umutis a posebno sve ostalo ...onda lagano umutis i bjelanjak i punis korpice...peces 20 min na 180... savrseno[sm=bravo.gif]

meni je vaga pokazala 65.400 dakle izgubila sam jos 400 g ...sve skupa 2,100 od pocetka [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] danas je 17.dan Dukana...
meni bas super ide

danas za dorucak popila kafu a rucala tek u 17:30 dvije hrenovke sa malo senfa i jednim mafinom.. sad kontam hocu li malo jogurta
ja sam prestala biti gladna [sm=smiley36.gif]

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (20.3.2012 8:25:30)

Jutro drage moje...ev mene, hvala Bogu sinoc sam super spavala, spasila me vecera palacinka s sirom...Jel se jedna dnevno moze jesti u prvoj fazi?

Ev sad pijem espresso kraci bez secera.
Dorucak- dont now[sm=zmeden.gif]

A sta je s sojinim mlijekom, smije li se ono pit?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>