RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:46:06)

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Ja sam taman jutros super pocela, ali prehlada je jaca od mene, pa sam morala malo supe, jabuke i cokoladice. Cim ozdravim idem ponovo.[sm=smiley13.gif]

zdravlje je najvaznije... kad prodje prehlada kreni [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:54:39)

IZVORNA PORUKA: new mama

Ma vidjela sam da mogu neke palacinke i hljeb,ali sve je to meni tanko,hehe,nego da vam ne kvarim temu ,sretno[sm=smiley1.gif]

Sto li ces ti na ovoj temi da mi je znati... [sm=smiley36.gif]
Zgodna i lijepa - razguli [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 11:45:01)

jutro Dukanke [sm=smiley1.gif]
ja popila kficu i jedan slani mufin (napravila za danas i za sutra)... kad se vratim iz grada mislim naparaviti u foliji za kuhanje nesto povrca sa jednim batakom...

Lady sta ti mislis o begovoj corbi?

sinoc me MM ubjedjivao da moze nemasni przeni kikiriki i nasuo punu zdjelu...bila sam karakter i odbila....[sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 12:03:58)

Hvala ti za prebacivanje posta [sm=smiley1.gif]
Pa ne znam sta tacno ide u begovu, sad cu pogledati...
Ja sam upravo pojela neku pilecu corbicu, ne bih rekla da je po dukanu 100% ali nisam mogla odoljeti, vuce na begovu corbu...
Vidim ide brasno, mozes umjesto toga kasiku gustina?
Maslac...hm..ne bi trebalo...ostalo koliko vidim moze sve...bar ova sto sam nasla na coolinarci...
Mislim da moze uz male izmjene... [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 12:07:45)

ma izbacis maslac i barsbo i to je to [sm=smiley36.gif]

kad malo razmislim pa ja i ne stavljam maslac ni brasno u begovu [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 13:38:26)

Onda nema frke [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:08:00)

Jedva cekam kuci....ceka me salata od tune i jaja, palacinci...mozda spremim sebi i muffine...ma nema [sm=bravo.gif]

lila25 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:16:17)

Doruckovala samo mekinje u mlijeku,rucala punjene palacinke sa puretinom i sampinjone kao prilog super ispalo,mm i bebici napravila umak preko sampinjona i jos im rize napravila.dosta od mene za danas.Veceras cu sebi ostaviti jedan palacinak kad ogladnim zaliti s jogurtom i to je to.

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:20:01)

E hajd sad ti meni reci, kako si uspjela puniti palacinke?
Ove sto ja napravim su cca velicina dlana i ne mogu se presaviti jer odmah pucaju....
Odaj mi tajnu [sm=jezicek.gif]

lila25 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:36:41)

1 jaje mekinje,malo jogurta i mlijeka ispalo mi 6 malo veci od dlana uspjela ih jednom zarolati neki se odmotava, ali stavila ih jedan uz drugi u vatrostalnu tepsiju i ne odmotavaju se [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:50:51)

pa ne moras motati nego na jedan stavis smjesu koju zelis i preklopis drugim [sm=smiley1.gif]

ja se najedoh... bilo bi smjesno da se udebljam od ove dijete [sm=smiley36.gif]

lila25 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 16:59:16)

ma ne mora se rolati niko ne kaze da mora [sm=smiley36.gif] lakse je poredati na njih ali eto danas mi super ispali i uspjedoh napraviti kao obicne.Jos da sam ih smjela malo pohovati mljac mljac.

lila25 -> RE: Dukan dijeta (6.3.2012 17:13:56)

evo jos jedan zanimljiv recept
Ustipci od tikvica i feta sira

Sastojci
1 tikvica
1 glavica luka
2 jajeta
½ kutije feta sira sa 9% masti
3 supene kasike ovsenih mekinja
½ vezice bosiljka
So, biber
Rerna se zagreje na 220 stepeni. Nastruze se tikvica. Isecka se luk. Naseckajte bosiljak i nadrobite sir.
U posudi za salatu pomesajte tikvice, bosiljak, sir, luk, jaja i ovsene mekinje. Posolite i pobiberite. Mesajte dok se ne dobije homogena smesa.
U tiganj postavljen folijom pore|ajte ustipke i stavite u rernu. Za 15 minuta obrnite ustipke i zapecite ih sa
druge strane.

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 11:41:27)

Sad sam pojela neke kobasice i jogurt [sm=smiley11.gif][sm=smiley29.gif]
Pojma nemam sta cu kuci jesti...vec mi je dodijalo, al jos danas - sutra vec mogu povrce....

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 12:44:00)

ja sam dva dana s povrcem a danas i sutra bez... idem 2/2
js sam dobro...
ma meni ova dijeta bas pase... majke mi mile jos cu se udebljati od nje [sm=smiley36.gif]
za dorucak sam jogurt sa pahuljicama
sad cu jedno kuhano jaje , dvije male hrenovke s malo senfa i jedan slani mufin...

SdZ -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 13:36:50)

Samo da vidim kako ide mojim Dukankama [sm=smiley2.gif].
Evo ja izgubih 1,5kg bez dijete. Prehlada me satre.
Mm i ja se taman obezbjedili s mlijekom, jogurtom... Najjace je sto je mm prestao s dijetom kao zbog mene, [sm=smiley36.gif].

leona81 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 18:41:09)

ja sam izgubila pored onoga od prije, sve u svemu oko 3,5 kg, sto nije lose za 20 dana s obzirom na brljanje i na moj spori metabolizam...idemo dalje:) mene samo muci stomak tj to sto sam non stop u wcu...slomi me to...uzela sam zobene danas u bbi, pa cu probati palacinak

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 18:56:32)

Kuharski neuspjeh od maloprije....palacinci...dodala sam malo jogurta i od njih nista nije bilo, samo grumen [sm=smiley36.gif]...
Znaci, u palacinke samo mlijeko...nema sanse da sa jogurtom uspiju [sm=smiley13.gif]
Tako da sam viljuskom jela i "palacinke" i tunu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Al hajd...kao nesto sam se najela....[sm=smiley29.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 19:26:12)

[sm=smiley36.gif]
ja sam vecerala jednu sardinu koju sam dobro iscjedila sa par kasika nemasne pavlake i 2 slana mafina...bas se najedoh [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 20:56:48)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Kuharski neuspjeh od maloprije....palacinci...dodala sam malo jogurta i od njih nista nije bilo, samo grumen [sm=smiley36.gif]...
Znaci, u palacinke samo mlijeko...nema sanse da sa jogurtom uspiju [sm=smiley13.gif]
Tako da sam viljuskom jela i "palacinke" i tunu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam pravila s kozjim mlijekom, dodala samo malo da nadodju mekinje, ispali super palacinci...ima li neki recept bez jaja?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 21:02:14)

ja sam doruckovala 2 jaja s jogurtom i vlascem, uzina sir, rucak supa tj iskuhala meso i popila onu vodu, palacinci sa jogurtom i piletinom, sad pijem kafu i nisam gladna tj ne vjerujem da cu vecerati...zasitili me bas palacinci...2 su ispala onako srednje velicine?

lila25 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 21:14:38)

IZVORNA PORUKA: Lady26

kod mene uspiju sa malo jogurtom + mlijeko,to sam recept vidjela negdje na coolinarci njihov forum o dukan dijeti,i uspijeva mi svaki put.[sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 21:28:05)

ja se nadam da cu istrajati:) 22 dan

lila25 -> RE: Dukan dijeta (7.3.2012 21:30:12)

leona svaka cast [sm=bravo.gif] ,meni sad za sad super ide bojala sam se sta bih mogla jesti,ali zaista ima extra recepata da svaki dan moze nesto drugo sto rece Visnja samo da se ne udebljam na ovoj dijeti[sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (8.3.2012 9:43:28)

Meni ovo nesto ne ide [sm=smiley36.gif]
Prva faza gotova, cijelih 500gr manje [sm=zmeden.gif] [sm=sad.gif]
A po Dukanu trebalo bi biti preko 1kg...valjda kad imas manje kila za skinuti teze ide...hm...al nisam ni ja cvjecka hebi ga [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>