RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:08:52)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Lady moze li te ta tablica vratiti na staro stanje ...ja sam imala ukucanu svoju kilazi u koliko treba da traju faze...
sinoc preko toga ukucam prijateljici i sad mi ostala ta tablica... garant nema sanse da vratim na datum od prije 4 dana kad sam pocela... bas sam se iznervirala...a onda skontam da moja prijateljica ne moze na tu dijetu jer ona ne smije da jede jaja

Ne moze [sm=smiley19.gif]
Zato ja uradih prtsc....i sacuvala sam sliku...ako ukucas ponovo, samo ce ti reci kako i sta ali od danasnjeg dana [sm=hudicek1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:09:35)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

a onda skontam da moja prijateljica ne moze na tu dijetu jer ona ne smije da jede jaja

Pa nisu jaja obavezna [sm=zmeden.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:10:30)

IZVORNA PORUKA: Lady26

2. FAZA GUBLJENJA TEŽINE – proteini i povrće

Traje dok se ne postigne željena težina.
Kombiniraju se obroci iz prethodne faze sa povrćem na način da se pet dana jedu proteini s povrćem, a sljedećih pet dana čisti proteini kao u prvoj fazi. Preporučeni intervali su 5 dana ali možete kombinirati prema želji.

Evo Visnja [sm=smiley1.gif]

A evo i recepata http://mydukandiet.com/recipes/phases/cruise-veg-protein/

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:14:48)

Pojela sam 2 bataka i jogurt 0,9% od 0,5l....
Ko ziv ko mrtav do pola 6 [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:22:19)

hvala...[sm=smiley1.gif]
ja tek kafu popih ...natoplila pahuljice u jogurt pa cu sad njega...
i odoh smisliti rucak

SdZ -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:42:17)

Evo i ja da se javnem. Doruckovala sam zobene pahuljice s mlijekom, popila 0.5l jogurta, maloprije uzela malo svjezeg sira, pijem vodu... Vidjet cemo sta cemo dalje. Prehlada me uhvatila, pa sam skroz slaba, ali valjda izdrzim. :-)

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:49:49)

draga uzmi i neke vitamine... ja imam samo sumece ali cu sura kupiti nesto u apoteci...to me je nasa expertica za dukana lady savjetovala
a tebi bi sad trebali jer si prehladjena ...sretno

napravi ove male palacinke ili mafine sto sam ja prvila ...oni bas zasite...

vec napisah zobene mekinje ima kupiti u BBi u bademu (prizemlje)
a pita me cura sto prodaje...za sta vam to treba stalno mi zene u zadnje vrijeme to kupuju [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:52:22)

ja ima da crknem ali ne posustajem, brljam s vremena na vrijeme:) 20 dana vec, a ja nikako da dodjem do vage...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:56:13)

sto ne rece ponijela bih ti na BB [sm=smiley36.gif]

SdZ -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:56:19)

Ja sam sumece obavezno uzimala i prije kad sam bila na ovoj dijeti. Ako nista bar malo osvjeze, a i vitamini se unesu. Ja kod nas nigdje ne mogu naci zobene mekinje, samo pahuljice. Gledala sam i u DMu, ali nema :-(

lila25 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 13:26:39)

Juce sam zabrljala bas previse[sm=smiley13.gif] mama nas zvala na rucak naspremala zena svega i to sve sto ja najvise volim zeljanicu,burek i piletinu s krompirom sve pekli ispod saca ma ja poludila od mirisa i morala sam svega po malo pojesti,a fino joj rekla na dijeti sam nemoj nista previse kuhati.Kaze pa eto tebi piletine rekla si da smijes piletinu. vaga jutros 78 kg [sm=hudicek1.gif] a trebam dobiti tjesim se da je malo i do toga.Danas sam samo na proteinima idemo dalje.[sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 13:39:15)

djevojke jel neko od vas pravio Begovu corbu u ovoj dijeti... sve nesto kontam moglo bi... meni bi to moglo pomoci jer ja od Begove mogu da zivim [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:07:44)

ja sam pojela malo hljeba maloprije, imam strasnih problema sa stomakom, opet sam u wcu non stop...[sm=hudicek1.gif]

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:19:07)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam pojela malo hljeba maloprije, imam strasnih problema sa stomakom, opet sam u wcu non stop...[sm=hudicek1.gif]

ja idem ispocetka, strasne sam dane imala[sm=hudicek1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:20:11)

jesi probala napraviti dukan hljeb...
ja bas maloprije nadjoh ovaj recept

copy>
2 kasike ovsenih mekinja (moze i 1 1/2 u attack fazi)
1 kasika psenicnih mekinja
1 jaje
1 belance
3 kasike mekog belog sira 0% masti
1 1/2 kasicica suvog kvasca
so, zacini

Umutiti jaja sa belim sirom, dodati mekinje i kvasac i dobro umutiti. So i zacine dodati po ukusu.
Na pleh staviti papir za pecenje. Zagrejati rernu.
Peci na 180 C pri cemu vreme pecenja zavisi od debljine.

Napomena: "Hleb" ce da naraste u toku pecenja ali ce cim ga izvadite iz rerne pasti. Pleh u kome ja spremam je velicine otprilike 15x 25 cm, pravougaonog oblika i ispadne dosta tanko ali ima lepu teksturu i dovoljna mi je mera za 2 sendvica.

SVE FAZE

SdZ -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:21:18)

Ja sam taman jutros super pocela, ali prehlada je jaca od mene, pa sam morala malo supe, jabuke i cokoladice. Cim ozdravim idem ponovo.[sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:21:51)

evo jedan zanimljiv recept
copy:
PILETINA NA INDIJSKI NACIN
(za 4 osobe)

8 pilecih bataka
2 jogurta (0%)
limunov sok
čen belog luka
so i biber

Rernu uključiti da se greje na 210 C, a u jednom sudupomešajte jogurt, limunov sok i iseckani beli luk. Posolite, pobiberite i dobro pomešajte ovu smesu i umačite pileće batake. Piletinu stavite na papir za pečenje, pecite oko 20 minuta na 210 C uz obavezno okretanje.

SVE FAZE

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:22:52)

Taman sam krenula pitati kako vam ide, kad imam sta procitati [sm=smiley13.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:25:36)

Meni je dan ok, doruckovala batake i jogurt, "rucala" hrenovke sa jajima....izmedju cca 1l vode i jogurta, 2 kafe....
I sad saku kviki pereca [sm=smiley36.gif] - vrag [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:26:48)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Taman sam krenula pitati kako vam ide, kad imam sta procitati [sm=smiley13.gif]

sve je pocelo onaj dan kad mi je stigla[sm=hudicek1.gif] a gdje bi se zavrsilo nego kod mame[sm=smiley36.gif]
sad sam kuci i nije mi mrsko opet, inace imam +1kg[sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:30:43)

ja sam nakon kafe doruckobala jogurt sa pahuljicama
rucak morski polodovi sa chery paradajzom
vecera dvije male hrnovke , chery paradajz i malo senfa sa tri male palacinkice..
tjerala sam se da pijem vise vode

evo jos jedan recept koji kradem po netu [sm=smiley36.gif]

File Firenca

- spinat
- riblji file
- 100ml mleka
- kasika kukuruznog skroba
- 1 zumance
- sok od limuna
- 30 gr tvrdog sira (do 6%masnoce)

Skuvati spinat,iseci i staviti da se ocedi.
Riblji file posoliti,dodati sok od limuna i ispeci u rerni.
Napraviti besamel sos:100ml hladnog mleka pomesati sa kasikom kukuruznog skroba i kuvati na niskoj temperaturi nekoliko minuta,skinuti sa ringle pa dodati 1 zumance izmesano sa kasicicom soka od limuna,dodati so.

Staviti na tanjir spanac,pa file,onda besamel sos i odozgo narendati sir.

2,3 i 4 faza

new mama -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:31:18)

Zene citam ovo i divim vas se,jer ja ne bi mogla bez hljeba cini mi se jedan dan,a i slatkisi su mi bolna tacka,bas[sm=smiley9.gif]
Nego vama sretno i da istrajete u svom cilju[sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:35:10)

new mama ja mislim da ovo i jeste dijeta za one koje ne mogu bez hljeba jer se mogu napraviti ove neke palacinkice ili Dkan hljebv... xavaras se [sm=smiley1.gif]

Evo jos jednog zanimljivog recepta

Zapečena puretina

Sastojci:
• Pureći kotlet
• Brokula (ili neko drugo povrće po želji)
• 2 jaja
• 2 velike žlice svježeg sira
• začini po želji

Priprema:
Pureći kotlet namazati senfom, posoliti, popapriti i staviti u pećnicu na 240 °C na 30 min. (nakon 15 min meso okrenuti da ravnomjerno porumeni s obe strane). Dok se meso peče, u slanoj vodi napola skuhati brokulu, u posebnoj posudi izmutiti jaja i svježi sir. Kad je meso gotovo, izrezati na komadiće, pomiješati s brokulom (brokulu prije toga ocijediti, posoliti i dodati malo maslinovog ulja), preliti mješavinom jaja i svježeg sira i zapeći u pećnici (15-20 min).

2., 3., 4. faza

new mama -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:41:00)

Ma vidjela sam da mogu neke palacinke i hljeb,ali sve je to meni tanko,hehe,nego da vam ne kvarim temu ,sretno[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 22:45:03)

sad se ja pitam a sto ce tebi dijeta...izgledas ko milion dolara ..ili nas ti samo bodris [sm=smiley31.gif]

ja odoh da pravim ove kolacice za sutra

3 jaja
mutiti posebno bjelanjce a u zumanjce dodati
250g sira mladog nemasnog
4 zlice zobenih mekinja
4 zlice psenicnih mekinja
1 mala zlica praska pecivnog
soli pola zlice male...ili ako zelite slatke natren i cimet...
i na kraju dodati bjelanjce
Peci u kalupima za mafinse na 180 ° 30 min...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>