RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (2.3.2012 16:02:45)

meni ovaj Dukan prvi dan bas odgovara ...

ali me mama bas bas bacila na iskusenje
dok sam ja bila na sastanku ona napravila tepsiju krompiruse i tepsiju bureka... nicim izazvana [sm=smiley36.gif] i jos mi donijela veliku cokoladu od rize za rodjendan [sm=smiley1.gif]...
bila sam jaka [sm=smiley36.gif]
I faza mi je 3 dana ...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (2.3.2012 17:17:08)

Jesi neka, nisi nam napisala pocetnu kilazu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] - lopove [sm=smiley36.gif]
A mi sve transparentno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Znaci dobro ti ide [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (2.3.2012 18:23:46)

67.500 jutros se vagala ...sinoc sam imala drustvo koje je nakupovalo vrecu McD , pomfri , tiramisu...i naravno somersby [sm=smiley36.gif] ubila sam se svim nepotrebnim stvarcicma ako nisam sinoc dobila 1 kg ubij me [sm=smiley1.gif] al treba uzivati [sm=smiley36.gif]
mislila sam da sam napisala... ma ja kilograme i godine nikad nisam krila [sm=smiley36.gif]

Rabi -> RE: Dukan dijeta (2.3.2012 18:50:42)

Sta, i Visnja na dukanu[sm=smiley36.gif]

Imam i ja oVoliko kila ali ja vala necu na dukana[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (2.3.2012 21:07:13)

ja se maloprije zeznuh pa popih ness 3 u 1 ...skroz zaboravila... al ajde to mi jedini grijeh danas [sm=smiley1.gif]

Rabi na koga bi ti [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 18:23:27)

cure samo da vam kazem da zobenih mekinja ima u Bademu / BBI

jesam se prosula ko riza... pitam prodavacicu imate li zobenu heljdu...zena me cudno gleda kaze nema... imamo samo zobene mekinje... [sm=smiley36.gif]

jutros oCAJavala dva puta na BB (pored sigurna sam slasnih Kiflica i mufina koje donijela Hanady) pa kuci pojela par kasika jogurta i dvas kolutica dimceka

zatim kafa kod Hece i tek sad napravih jedno jaje i pola konzerve ribe...

odoh praviti neke kolacice od mekinja [sm=bravo.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:09:31)

A gdje je tu rucak [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:26:11)

ma veceracu kasnije [sm=smiley36.gif]
riba i jaje mi bili rucak ...sta cu kad nisam bila kuci

neki x -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:31:51)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

jutros oCAJavala dva puta na BB (pored sigurna sam slasnih Kiflica i mufina koje donijela Hanady)

Aaaaaaaaa zato ti "onako" gledas one mufine,a ja kontam ti mene nudis da uzmem[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:41:39)

evo vecere [sm=bravo.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0303/1pr-022.jpg[/img]

palacinci by lady26

premaz par kasika jogurta za pahuljicama + dimcek

u rerni se peku mufini za desert ... slika ide kasnije[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:42:21)

IZVORNA PORUKA: neki x

jutros oCAJavala dva puta na BB (pored sigurna sam slasnih Kiflica i mufina koje donijela Hanady)

Aaaaaaaaa zato ti "onako" gledas one mufine,a ja kontam ti mene nudis da uzmem[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ehhh moja neki [sm=smiley36.gif] iskusenje je bilo prejako [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 19:49:24)

Evo i slastice... dasleko od mufina by Hanady
ali bar da nahranim oci [sm=smiley36.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0303/4xd-024.jpg[/img]

recept:
copy
1 jaje
2-3 lice jogurta
3 lice zobenih pahljica
1 ajna liica praka za pecivo
zaslaiva ( stevija ) / ja sam u par kapi vode rastopila one tabletice Natren

sve izmijeati pa grabiti liicom i stavljati hrpice na papir za peenje ili staviti u modlu za muffine i pei na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Ako elimo hrskave muffine onda oprezno odstranimo koaricu u kojima su se pekli pa stavimo naopake u penicu jo 10 minuta. To e rezultirati da muffini budu izvana hrskavi a iznutra meki.
Ja rae radim kolaie. Napravim duplu smjesu, dodam unutra jo malo sjeckanih oraha i cimeta pa grickam kolaie itav dan :)

**
ja sam preko mafina prelila vocni nemasni jogurt bez dodatke secera /sumsko voce [sm=bravo.gif]

i ukusno je (ne lazem Tita mi)[sm=smiley36.gif]

Rabi -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 20:07:39)

ja se maloprije zeznuh pa popih ness 3 u 1 ...skroz zaboravila... al ajde to mi jedini grijeh danas [sm=smiley1.gif]

Rabi na koga bi ti [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mani me se vala bilo kakvog, pa i ovog dukana[sm=smiley36.gif]
Bila sam prije 5-6 mjeseci zrela za dukana, ali kako poceh raditi koja kolica spade...a nadam se da ce jos koja ici dole[sm=smiley1.gif]
Bez da idem na dukana[sm=smiley36.gif]
Usput, po ovim slicicama gore...moglo bi se zakljuciti da ti ovaj dukan i nije tako los[sm=smiley1.gif]

lila25 -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 22:59:16)

Ja za dorucak pojela tunjevinu sa palacinkom,za rucak musaku.Napravila Dukan hljeb pa sam jednu kriskicu pojela uz rucak, bas mi se porcija smanjila brzo se zasitim.Za veceru sam copkala hljeba i dimljenih fileta.Izmedju toga svega jogurt mi je danas bas prijao.

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 23:00:40)

kako si pravila musaku?

lila25 -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 23:01:43)

Visnja ovo izgleda extraaa[sm=bravo.gif],Meni je sad sve ukusno sta god napravim,ali zaista cak mi i mekinje same sa jogurtom ukusne mm kaze nisi normalna kad ti je to ukusno [sm=smiley36.gif]

lila25 -> RE: Dukan dijeta (3.3.2012 23:04:37)

Ovdje negdje sam pokupila recept ovaj :

Dukan musaka

1/2 kg fairanog mesa
1 veliki luk
po elji bijelog luka
mala pavlaka
1 patlidan
paradajz iz konzerve 250gr
zaini ( origano obavezno)
1 umance
patlidan izrezati posoliti i ostaviti sat vremena da izbaci vodu. Nakon toga patlidan ispei u grill tavi. Izdinstati meso sa lukom, dodati zaine i paradajz. Dinstati dok ne ispari 3/4 vode. Na dno vatrostalne posude redati patlidane, preko toga staviti meso sa paradajzom, pa opet red patlidana, red mesa. Preliti mjeavinom pavlake i umanceta. Pei 40 minuta na 200 stepeni prekriveno folijom. Pred kraj skinuti foliju da se uhvati korica.

samo sam umjesto fasiranog pilece filete zapekla u tavi i redala red patlidjana red fileta .

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.3.2012 15:53:31)

Ja cu se prijaviti sutra...krecem iznova, sve sam upropastila....al nema veze....
Nego danas extra rucak i po Dukanu je, mm i ja se prejeli...
Piletina u senfu sa jajima... [sm=smiley10.gif]

SdZ -> RE: Dukan dijeta (4.3.2012 19:02:00)

Mm i ja vas od sutra pratimo. Iako sam ja mislila na UN, on me nagovori na Dukana opet. Idem sad da se dobro najedem.[sm=jezicek.gif]
Vratila sam 2kg, ali osjecam se tako debelo, fuuuj. Sad ne stajem dok ne skinem 7-8kg.
Koliko ce mi otprilike trebati da skinem to? Dva mjeseca??

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.3.2012 19:38:03)

Odes na stranicu i izdracunas.... [sm=smiley1.gif]

Mala Selma -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 9:01:21)

Jutro drage moje, kako ide skidanje kilica? Vidim i Višnja nam se pridruzila, ima nas masala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja sam jakoooo grijesila preko vikenda tj. u subotu i ned sam pojela po dva kolaca[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Juce mi je bio rodjendan, napravila sam mljac tortu i morala sam probati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 11:56:31)

Ja sam bila toliko grozna da sam jutros startala ponovo....
Sa 75kg okruglo [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Necem da se zahebavam vise....nema smisla.... bit cu [sm=angel.gif]
Evo moje tablice [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
[img]http://img138.imageshack.us/img138/8225/dukan.png[/img]

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:05:16)

prosla moja I faza napada od 3 dana .. rezlutat 800 g manje
dakle sad je 66.700
sad cu garant stagnirati jer treba da dobijem a tada se obicno napusem ko balon

sad odoh da iscitam sta se moze jesti u ovoj II fazi...

ako sam dobro vas shvatila najbolje je ici 1 dan jedno a 2 dan drugo.. da je to lakse nemo 5 dana jedno a 5 drugo...

Visnja RR -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:07:28)

Lady moze li te ta tablica vratiti na staro stanje ...ja sam imala ukucanu svoju kilazi u koliko treba da traju faze...
sinoc preko toga ukucam prijateljici i sad mi ostala ta tablica... garant nema sanse da vratim na datum od prije 4 dana kad sam pocela... bas sam se iznervirala...a onda skontam da moja prijateljica ne moze na tu dijetu jer ona ne smije da jede jaja...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (5.3.2012 12:07:49)

Nije Visnja najbolje ali najlakse jeste [sm=smiley1.gif] 1:1...
Mislim da Duki preporucuje 5:5 (nisam 100% sigurna sad cu provjeriti) ali to je bas mucenje, ne fali nista ni 1:1 ili 2:2[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>