ElRa -> RE: Dukan dijeta (28.2.2012 23:47:10)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: ElRa zobene mekinje imaju vise kalorije od psenicnih mekinja ali zato zobene imaju vise proteina jedina razlika je da zobene mekinje imaju topljiva vlakna u svom sadrzaju a psenicne ne, vjerovatno je to jedan jako vazan faktor kad se radi o mrsavljenju i zato Dukan dijeta preporucuje zobene mekinje zene drage nemojete se previse opterecivati, Dukan dijeta je jedna jako jednostavna djeta proteini, povrce i mekinje, kombinuj svasta i svakako, i to je to, ne komplicirat!!!!! [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] ja se vodim ovim pravilima, i sta smijem u 2 fazi od povrca i to je to...ja jedem psenicne mekinje, ne kupujem light proizvode vec jedem obicni posni sir i najobicniji tecni jogurt te sve s masnocom manjom od 5 posto kako Dukan i kaze, pazim na kolicinu UH u tim proizvodima kao i u hrenovkama i salama - i trudim se jesti ih manje...eh da i pojedem vocku dnevno:) i opet je zasad super rezultat, meni odgovara:) bas tako, kad imam manje masni proizvod super, kad se desi da nemam moze proci i masni mlijecni proizvod, vazno je da mi nepojedemo cjelu cokoladu il pola hljeba [sm=smiley36.gif] ja jedem vocni jogurt svaki dan, tako da jedna vocka na dan nije nista strasno, super je prilagoditi dijeti na svoj nacin i ublaziti je malo
|
|
|
|