RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 8:32:10)

ja danas opet na proteinskom samo i iskreno umirem od gladi...jucer sam u frci bila i stignem od povrca samo pojesti 2 pecene paprike, zato jedva cekam sutra...danas za dorucak 2 jaja, za uzinu jogurt s mekinjama, a za rucak supa i lignje, veceras nemam pojma sta za veceru...dosadile mi i hrenovke i salama i pileca prsa i piletina i jaje...a o mlijecnim proizvodima da ne govorim...

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 9:32:32)

ja ne umirem od gladi vazda neko meso grickam od povrca imam paprike i blitvu, trebala bih kupit i kupus, al me strah da se ne zafrkam, imala sam problema sa stomakom, sad sam sve regulisala, danas je tacno 7 dana i - 3kg [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 9:38:19)

Leona,Ananas zasto ne napravite sebi palacinke? Muffine?
I onda imate kompletan obrok i nema sanse da budete gladne...
Ja umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....
Ispadnu mi 3 ili 4 i bas se najedem....uz namaz neki, salamu, pa cak i rucak ako je varivo neko...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 9:42:25)

ja sam nasla samo psenicne mekinje, zobenih nema...ne znam smijem li od ovoga praviti palacinak? i smijem li prasak za pecivo

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 9:43:58)

Ima li pahuljica?
Uzmi pahuljice...ima ih u trznim centrima...
Ja evo nisam na dijeti pa znam sebi napraviti na brzinu ove palacinke za veceru....i regulisem probavu usput [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Prasak ti ne treba...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 10:14:33)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ima li pahuljica?
Ja evo nisam na dijeti pa znam sebi napraviti na brzinu ove palacinke za veceru....i regulisem probavu usput [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Prasak ti ne treba...

ima pahuljica al sam citala na forumima da bas pahuljice ne smiju jer su skroz razlicite od mekinja...mekinje imaju neke pozitivne tvari blah blah, a pahuljice ne...plus u nekim receptima njegovim mijesaju mekinje psenicne i zobene?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 10:58:38)

smije li se npr jesti onaj sir biljnog porijekla

nasla sam recepte na netu za hljeb, tortilje, palacinke, muffine i neke kao deserte jedino me nervira sto se stavljaju u slastice vecinom fruktoza, gustin, umjetni zasladjivac, aroma i sl
a super je sto moze i prasak za pecivo i digo kvasac...takodjer mislim da je super fora imati beskvasni hljeb od mekinja za rucak npr, sad cu malo da se bacim na posao:)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 11:00:02)

IZVORNA PORUKA: leona81

Ima li pahuljica?
Prasak ti ne treba...

ima pahuljica al sam citala na forumima da bas pahuljice ne smiju jer su skroz razlicite od mekinja...mekinje imaju neke pozitivne tvari blah blah, a pahuljice ne...plus u nekim receptima njegovim mijesaju mekinje psenicne i zobene?

Ja sam samo jednu kesu kupila mekinja, vise ih nisam nalazila i kupovala sam pahuljice, i vidjela si rezultat, mrsala jednako, probava bila ok...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 11:01:31)

smije li se npr jesti onaj sir biljnog porijekla

nasla sam recepte na netu za hljeb, tortilje, palacinke, muffine i neke kao deserte jedino me nervira sto se stavljaju u slastice vecinom fruktoza, gustin, umjetni zasladjivac, aroma i sl
a super je sto moze i prasak za pecivo i digo kvasac...takodjer mislim da je super fora imati beskvasni hljeb od mekinja za rucak npr, sad cu malo da se bacim na posao:)

Koji ti je to sir? Neki tvrdi ili sta?
Ja sam uzimala onaj meggle light mladi sir ali nisam ga nesto puno jela...nisam lubitelj...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 12:58:33)

ma ja tvrdi, preporucuje se za pizzu kod osoba koje imaju holesterol visok i slicno...vidim ima na nekim receptima na netu, ljudi prilagodjavaju sebi izgleda

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 13:11:12)

Leona,Ananas zasto ne napravite sebi palacinke? Muffine?
I onda imate kompletan obrok i nema sanse da budete gladne...
Ja umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....
Ispadnu mi 3 ili 4 i bas se najedem....uz namaz neki, salamu, pa cak i rucak ako je varivo neko...

ja sam pravila cak su se i mm svidjele, pravim ovako kao ti samo sto ja nisam ostavljala tijesto da odstoji

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 13:21:21)

Pusti 10-15 minuta da smjesa odstoji, mekinje/pahuljice omeksaju, tj nabubre....

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 13:42:00)

Pusti 10-15 minuta da smjesa odstoji, mekinje/pahuljice omeksaju, tj nabubre....

moze li bez gustina

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 14:17:12)

ja sam pravila palacinku dukan
1 jaje
2 kasike mekinja
kasika jogurta
problem je sto se raspada? ukusna je i raspadnuta - stavila preko kasiku sira i vlasac, 2 kasike jogurta i gotov rucak:)
sutra cu razljevak ili muffine

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 14:32:05)

Moze, pravila sam i tako, ali gustin fino poveze smjesu...no jogurt, samo mlijeko.
Ovako, smiksas smjesu i neka kratko ostoji, dobro zagrijes tavu, i na sredinu tave istesi dio smjese, i kao obicni palacinak, kad gornja strana ne bude "ziva" uzmi lopaticu i njom prevrni, nema raspadanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 16:15:17)

Moze, pravila sam i tako, ali gustin fino poveze smjesu...no jogurt, samo mlijeko.
Ovako, smiksas smjesu i neka kratko ostoji, dobro zagrijes tavu, i na sredinu tave istesi dio smjese, i kao obicni palacinak, kad gornja strana ne bude "ziva" uzmi lopaticu i njom prevrni, nema raspadanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja ne smijem kravlje mlijeko...a kozje je premasno za dukana

lilybeby -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 16:53:13)

cao cure!i ja sam od danas na Dukan dijeti.po njegovoj kalkulaciji ja uopste ne bih trebala mrsati ali po mojoj bih!
za kolko se odprilike moze skinuti 4-5 kg?mislim za kolko dana?
danas sam jela pilece cevape,imaju malo prezle u sebi ali kontam nije to valjda toliko starsno.

lilybeby -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 16:54:41)

eh da i gdje da kupim te mekinje?trazila sam jutros u dm-u ali nije bilo,tj.bile su heljdine mekinje?jel to-to?jel se one smiju u prvoj fazi?

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (22.2.2012 20:18:30)

umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....

meni sve hrskali komadici, a ja kontam sto li[sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif]

Ella_H -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 4:13:24)

meni Dukan tukan nikako neodgovara
a trudila sam se, povracalo mi se i vrtilo u glavi,
[sm=smiley13.gif].
Sretno cure, ja ipak moram imati neku kombinaciju djetu.

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 7:29:57)

najbolje je pronaci ono sto ti odgovara, kako vrijeme prolazi i ja to radim, odkako su mi pomjereni ispiti jedem za dorucak pola snite hljeba s crnim brasnom koji sama pravim, jer me nesto mora drzati,a za rucak i veceru pazim sta radim[sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 8:28:18)

mene je malo opucala tahikardija - vidim ima jos slucajeva po Dukan forumima, ako se nastavi i ja odustajem...

Emica_sa -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 8:35:00)

mene je malo opucala tahikardija - vidim ima jos slucajeva po Dukan forumima, ako se nastavi i ja odustajem...

Meni se to desavalo par puta i ja sam odustala nakon 3 dana,sama cu sebi prilagoditi dijetu,svega manje i gotovo.Meni ovo nikako ne odgovara,srce mi pocne lupati hoce da iskoci,a ja sjedim[sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 8:43:46)

ma naravno, meni doduse treba da se ubrza metabolizam pa nisam puno brljala ali cu sigurno prilagodjavati ovu dijetu, samo da mi je da krene bar...mislila sam ubaciti jednu vocku svaka 2 dana - tj kad je dozvoljeno i povrce i to vecinom citruse npr grejp koji ima malo kalorija i nema puno fruktoze...opet je i to bolje nego jabuka koja je puna secera...i danas mi je dan proteini povrce a prosli put sam se bas zeznula - danas cu da pojedem nesto konkretno povrtno...eh da, meni odgovara sto ima puno mlijecnih proizvoda jer ih volim ali npr ne smijem mlijeko pa otpadaju svi recepti s mlijekom...i ne volim bas meso ali jedem dosta morskih plodova...jaja jedem samo kuhana ili ih stavljam u dukan palacinak, mekinje su mi isto ok...ulje svakako ni inace previse ne koristim, navikla sam sve praviti u vrecicama i papirima za pecenje...najvise mi nedostaju zitarice - bar kriska integralnog hljeba...ja bi trebala 2 i po mjeseca, skoro 3 biti na drugoj fazi...ko ziv ko mrtav...treca je onda lagana[sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: Dukan dijeta (23.2.2012 9:04:52)

Ja ne jedem crveno meso nikako,zbog toga je ova dijeta za mene jako teska,jer iz dana u dan piletina,riba,piletina,riba[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Meni najvise fale zitarice,jer ja sam nabila ovu kilazu zbog toga sto mi se kompletna ishrana zasniva na zitaricama,hljebu,palacinkama,pogacama i nekim namazima..

Ma nista samo cu smanjiti drasticno i to je to[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>