RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:36:45)

kupit cu aBd, imal neka preporuka il da samo trazim u apoteci?

SdZ -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:48:24)

Zina, siraluk pravim tako sto na sitno isjeckam crveni luk i pomijesam ga sa sirom, u ovom slucaju to je svjezi sir Meggle, dodam nekih zacina i bez dijete bi islo i malo vrhnja za kuhanje ovako ja dodam malo jogurta. Meni je to ekstra i kad samo jedem, a i kao prilog uz neko meso.

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:53:14)

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Zina, siraluk pravim tako sto na sitno isjeckam crveni luk i pomijesam ga sa sirom, u ovom slucaju to je svjezi sir Meggle, dodam nekih zacina i bez dijete bi islo i malo vrhnja za kuhanje ovako ja dodam malo jogurta. Meni je to ekstra i kad samo jedem, a i kao prilog uz neko meso.

ovo pravim ali samo sa mladim lukom i zovem siriluk

SdZ -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:59:30)

Eto slovo razlike. Najljepse je s mladim lukom, ali ja pravim i sa obicnim.

D_K -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 7:32:50)

ja vec dvije noci tako slabo spavam.. uzas jedan.. imate li vi takvih problema?
kontam da nije zbog ovog vremena ili je od Dukana [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 8:35:53)

IZVORNA PORUKA: D_K

ja vec dvije noci tako slabo spavam.. uzas jedan.. imate li vi takvih problema?
kontam da nije zbog ovog vremena ili je od Dukana [sm=smiley1.gif]

i ja sam sinoc slabo bas

madam x -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 9:24:11)

Mene od sinoć užasno boli glava, popila sam tabljetu, isto poslije nje. Spavala sam dobro, ali čim se ustanem, glava puca.

I da vaga pokazuje -4!!!! Ali to je malo nevjerovatno.

Ali stvarno je juče bilo grozno, pa ...ako i to pridonosi rezultatu, onda bi bilo zasluženo.[sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 9:24:56)

ja se nisam vagala uopste...tek cu na kraju mjeseca, previse bi me to opteretilo

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 9:55:25)

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Eto slovo razlike. Najljepse je s mladim lukom, ali ja pravim i sa obicnim.

a nisam htjela nista objasnjavat, kontam mozda nije to to[sm=smiley36.gif]
probat cu i ja s obicnim[sm=smiley2.gif]

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 9:59:28)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Mene od sinoć užasno boli glava, popila sam tabljetu, isto poslije nje. Spavala sam dobro, ali čim se ustanem, glava puca.

I da vaga pokazuje -4!!!! Ali to je malo nevjerovatno.

Ali stvarno je juče bilo grozno, pa ...ako i to pridonosi rezultatu, onda bi bilo zasluženo.[sm=jezicek.gif]

meni nije lose, malo mi tlak navece opadne i jastuk me zove sebi,a ja se ne bunim nego na spavanja i bas mi je trebalo da pocnem lijegati ranije
zinanina [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
kod mene -2, d-K mi me malo zbunila, htjela sam se vagat poslije 3 dana I faze, a ne 2, ma mogu i sutra opet [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 10:49:19)

To je u SArajevu lukmira [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Zinanina wooooow, super rezultat [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], svaka cast...
Glavobolje su nazalost normalna pojava na pocetku dijete....

Ananas, pitaj u apoteci za neke multivitaminske tablete... [sm=smiley1.gif]

D_K -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 11:09:09)

drage moje - pa rezultai su vam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].. ma neka je i pola od toga pravo spalo to je super..
ja cu se vagati tek sutra - na kraju faze I pa cemo vidjeti.. sto kaze Zina - ako je rezultat proporcionalan patnji onda ce biti dooobar minus [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 12:25:24)

ja sam danas puno bolje, dorucak mi je bio posni sir sa jogurtom malo celerove soli i vlasca...popila sam sad kafu i vec me malo boli glava pa cu sad jesti neko meso, jaje sam odlucila svaka 3 dana po 2...svaki dan bi bilo previse, a svaka 3 mislim da je mjera...ako uspijem sutra izdrzati ostat cu jos na prvoj fazi

madam x -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 13:41:15)

drage moje - pa rezultai su vam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].. ma neka je i pola od toga pravo spalo to je super..
ja cu se vagati tek sutra - na kraju faze I pa cemo vidjeti.. sto kaze Zina - ako je rezultat proporcionalan patnji onda ce biti dooobar minus [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I ja se nekako tješim s tim, ako je to cijena...hmmm, pa mora nešto.
Danas sam puno bolje. Sinoć sam sebi ispekla nešto slično kao što je ovaj kolač sa sirom u vrhu stranice, samo sam ja posolila, pa je ispao kruh, iako ne znam da li je kukuruzno brašno ok?- pa sam jutros doručkovala to sa paradajzom i krastavcem. Osjećam se odlično. Za ručak će biti junetina, mrkva i tikvica- nekakvo varivo, sa salatom-luk, paradajz i krastavac.

Ali još nisam gladna, pa neću još jesti.
Strah me večeri i ponovne glavobolje.

idacha -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 14:28:24)

hej, zene, zainteresovale ste me ovom dijetom..
ALI, ja sada po onom prvom linku odradio za računanje kilaže i dobijem na mail NEŠTO... nigdje mi ne stoji koliko bih po njima trebala skinuti i koliko dana koja faza treba da mi traje, a koliko mogu vidjeti, vama su te informacije poslali..
helem, gdje je greska?

madam x -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 14:57:27)

IZVORNA PORUKA: idacha

hej, zene, zainteresovale ste me ovom dijetom..
ALI, ja sada po onom prvom linku odradio za računanje kilaže i dobijem na mail NEŠTO... nigdje mi ne stoji koliko bih po njima trebala skinuti i koliko dana koja faza treba da mi traje, a koliko mogu vidjeti, vama su te informacije poslali..
helem, gdje je greska?

Kad uneseš potrebne podatke ispod imaš polje- CALKULATE_GO, eh to klikneš i onda ti izađe tvoj plan odmah ga vidiš.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 15:07:09)

IZVORNA PORUKA: zinanina

I ja se nekako tješim s tim, ako je to cijena...hmmm, pa mora nešto.
Danas sam puno bolje. Sinoć sam sebi ispekla nešto slično kao što je ovaj kolač sa sirom u vrhu stranice, samo sam ja posolila, pa je ispao kruh, iako ne znam da li je kukuruzno brašno ok?- pa sam jutros doručkovala to sa paradajzom i krastavcem. Osjećam se odlično. Za ručak će biti junetina, mrkva i tikvica- nekakvo varivo, sa salatom-luk, paradajz i krastavac.

Ali još nisam gladna, pa neću još jesti.
Strah me večeri i ponovne glavobolje.

nikakvo brasno ne dolazi u obzir, od UH samo mekinje

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 15:08:58)

mene interesuje posto je sad zima, kad predjem na drugu fazu smijem li jesti kisele krastavce i kupus? jer svjezih stvari pola i nema sad

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 15:12:03)

Hljeb pravite od mekinja...palacinke, muffine, klace...
Skrob je u drugoj fazi dozvoljen, mislim po 1 supena kasiku ali ne svaki dan...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 15:16:41)

IZVORNA PORUKA: Lady26

zar? ja sam mislila da je tek u 3 fazi dozvoljen skrob...

D_K -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 19:51:02)

ufff - ja sam morala jesti maloprije.. ma glava puca, citav dan ko krpa se vucem.. sorry saborci dragi ali ovu bitku nastavljate same [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
jesam zgrijesila ali vidjecu mozda mi prahne da sutra nastavim ali cisto sumnjam.. dzaba je - nije ovo za mene [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

SdZ -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 21:27:27)

D_K, a sto ne probas s nekom laganom dijetom? Eto, npr. meni je uvijek pomagalo kad bih iz ishrane izbacila kruh, slatkise, grickalice i sokove. Vecera da ti bude lagana. Uzimas mlijecne proizvode s malo masti, neki obrok ili uzinu neka ti zamijeni npr. vocni jogurt ili neka vocka. Sporo jeste, ali da se. Meni su na takav nacin znale otici 4-5kg mjesecno. Uz to jos malo neke aktivnosti ubacis i super.

D_K -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 21:40:29)

hvala maci..
imam ja plan ishrane koji mi je dr. Serdarevic (nutricionistkinja) uradila..
mislim da cu se vratiti njemu pa lagano..
dzaba je, nisam tip za ove expresne dijete - valjda anemija + stitnjaca imaju svoje..

madam x -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 21:48:26)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja sam u drugoj fazi.

SdZ -> RE: Dukan dijeta (17.2.2012 21:53:52)

Pa eto. Nemoj se muciti bezveze iako ja ne vidim taj tvoj visak, al' hajd' dobro.[sm=smiley36.gif]
Mm i ja bismo trebali krenuti s Dukanom od ponedjeljka, ali ja moram jos 2-3kg skinuti, pa ne bih se mucila s Dukanom, a zao mi njega da bude sam.[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>