RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

SdZ -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 14:10:04)

I da sumece uzimajte neke, obavezno, ali bez secera. Mm i ja smo pili nemasne jogurte i opet su nam padali kg.

D_K -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 14:10:51)

IZVORNA PORUKA: zinanina

D_K, koliko si ti izdržala prvi put, meni se čini da neću dugo[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

4 - 5 dana - tako nesto..
hajde sacekaj dok se prvi put izvagas - mozda ti rezultati daju poleta za dalje..
meni se maloprije opasno vrtilo u glavi ali sad sam malo bolje :(((.. idemo lagano :)))

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 14:36:34)

IZVORNA PORUKA: D_K

hajde, ko ziv ko mrtav [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Pa zar je tako strasno?!
Stvarno?
Majke mi meni je samo prvi dan bilo tesko a ostalo bez problema...cak u II fazi sam jela na silu...

SdZ -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 14:51:58)

Ja se slazem s Lady, stvarno poslije i ne osjecas glad. Izdrzite, cure!

D_K -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 15:07:26)

IZVORNA PORUKA: Lady26

hajde, ko ziv ko mrtav [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
Pa zar je tako strasno?!
Stvarno?
Majke mi meni je samo prvi dan bilo tesko a ostalo bez problema...cak u II fazi sam jela na silu...

ja se bas osjecam slabo - bez energije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
zavidim vam kako vam je lako bilo :))

Medić* -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 15:14:51)

Dukanice imate podrsku od mene, samo naprijed, varajte po malo nije kijamet [sm=smiley36.gif]

A mene jedino cudi sta D-K radi na ovoj temi, dijeti da ne kazem na Dukanu [sm=smiley36.gif] Koliko vidjeh nemas viska, ili ti ovo vanredno stanje nabacilo kg [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 15:17:15)

ja sam ok skroz...sad uzina pa u 17 rucak:) vecera tuna

SdZ -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 15:20:48)

E, meni je najgadnije bilo jesti tunu, ne znam zasto, a najdraze mi bilo kad smo usli u drugu fazu pa sam sebi uvijej pravila siraluk, mmm...

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 16:32:27)

prije 2 h sam napravila izlet[sm=smiley6.gif][sm=smiley29.gif]
nije velik i nije strasno, pravim se da nije bilo nista i nastavljam dalje[sm=smiley1.gif]
mnogo sam bolje nego jucer[sm=smiley1.gif]

madam x -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 18:14:21)

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

E, meni je najgadnije bilo jesti tunu, ne znam zasto, a najdraze mi bilo kad smo usli u drugu fazu pa sam sebi uvijej pravila siraluk, mmm...

Šta je ovo?

madam x -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 18:15:46)

IZVORNA PORUKA: zinanina

D_K, koliko si ti izdržala prvi put, meni se čini da neću dugo[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

4 - 5 dana - tako nesto..
hajde sacekaj dok se prvi put izvagas - mozda ti rezultati daju poleta za dalje..
meni se maloprije opasno vrtilo u glavi ali sad sam malo bolje :(((.. idemo lagano :)))

Ja računam da ću izdržati nekih 10- i bila bi zadovoljna s tim, znači do idućeg vikenda.

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 18:24:50)

jede mi se nesto slatkoooo ooo [sm=smiley19.gif]

mila81 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 18:50:07)

Ja vas stalno čitam, ali nikako da krenem, nisam kukavica, al imam još malo da skinem, pa sve kontam ima vemena...

Evo malo recepata koje sam ja probavala, i nisu loši:)

Puretina s porilukom i sirom

Sastojci:

file purećih prsa
2 velika poriluka
pola kobasice za kuhanje
1 luk
par dekagrama laganog tvrdog sira
začini (origan, češnjak u prahu, bosiljak)

Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.

Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.

Piletina sa sirom i češnjakom

Sastojci

file pilećih prsa
1-2 žlice kremastog sira za mazanje
začini (origan, češnjak u prahu)

Izrežite džepove u pilećim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima, stavite napunjena pileća prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još 10-15 minuta na180 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju.

Ražnjići od teletine

Sastojci

400 g teletine
50 ml umaka od soje
2 žličice senfa
1 žličica jabučnog octa
timijan, lovorov list
50 ml svježeg soka od limuna
žličica biljnog ulja

Meso narežite na srednje velike kocke, izmješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji.

Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk.

Punjene gljive

Sastojci

20 velikih šampinjona
2 češnja češnjaka
30g svježeg peršina
nekoliko žličica obranog mlijeka
par kapi biljnog ulja
sol, crni papar

Kupite najveće šampinjone koje nađete, operite ih i otrgnite stapke. Narežite ih na komadiće i dodajte sjeckani češnjak i peršin, sol, papar i obrano mlijeko. Prokuhajte mješavinu u teflonskoj tavi, a za to vrijeme gljive pecite 10 minuta u pećnici. Izvadite gljive, napunite ih mješavinom i vratite u pećnicu na 20 minuta. Kad su gljive pečene, izvadite ih iz pećnice i kapnite po kap ili dvije biljnog ulja na svaku napunjenu gljivu.

Tuna s tri vrste paprike

Sastojci

700 g odrezaka tune
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
sok od 2 limuna
2 češnja češnjaka
sol, bijeli papar

Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pećnici na 180 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plastičnu vrećicu na 10 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta.

Zamiješajte sok od limuna, češnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno.

Ultimativna Dukan dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo

Muffini od zobenih pahuljica

Sastojci

1 jaje
1 žličica zaslađivača
3 žlice zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
2-3 žlice mlijeka ili jogurta

Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.

mila81 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 18:55:37)

Kolač od sira

Priprema:

5 jušnih žlica nemasnog svježeg sira
2 jušne žlice kukuruznog brašna
2 žumanjka
2 žlice soka od limuna
3 žlice zaslađivača
5 bjelanjka

Priprema:
Izmiksajte sir, kukuruzno brašno, žumanjke, limun i zaslađivač. Posebno
istucite bjelanjke dok ne očvrsnu. Umiješajte u bjelanjke prethodno pripremljenu
smjesu i sipajte u posudu u kojoj ćete peći kolač. Pecite ga na srednje jakoj
vatri oko 15-ak minuta, a servirajte ga hladnog.

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 19:17:14)

hvala mila na podijeljenim receptima[sm=rozica.gif]
ja jedva cekam fazu i kojoj cu moci pojesti i nesto slatko

leona81 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 20:19:38)

ja sam isto malo zgrijesila danas, pojela sam jedan kreker od M i dodala sam u mljevenu junetinu malo paradajza, inace bi umrla[sm=hudicek1.gif]

D_K -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 22:15:47)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Dukanice imate podrsku od mene, samo naprijed, varajte po malo nije kijamet [sm=smiley36.gif]

A mene jedino cudi sta D-K radi na ovoj temi, dijeti da ne kazem na Dukanu [sm=smiley36.gif] Koliko vidjeh nemas viska, ili ti ovo vanredno stanje nabacilo kg [sm=smiley36.gif]

taman je ovako [sm=smiley13.gif]
[sm=smiley13.gif].. nije to nista puno ali ja sam peglativna po tom pitanju..
eh, sad je pitanje koliko cu ja izdrzati na ovom rezimu - meni brate gadno ali hajde, no pain no gain (ili bolje gubitka) [sm=smiley1.gif]

D_K -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 22:18:44)

nego ja naletila na temu da vidim ima li jos prezivjelih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ili makar onih bezgrjesnih - posto vidim da ste sve zgrijesile danas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam ziva, najvjerovatnije i sutra idem na fazu I ali mame me slatkisi i voćkice [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 22:52:17)

nego ja naletila na temu da vidim ima li jos prezivjelih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ili makar onih bezgrjesnih - posto vidim da ste sve zgrijesile danas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam ziva, najvjerovatnije i sutra idem na fazu I ali mame me slatkisi i voćkice [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

sad mi je lakse [sm=smiley1.gif]
jos sutra I faza aBd, jel?

D_K -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 22:55:32)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

sad mi je lakse [sm=smiley1.gif]
jos sutra I faza aBd, jel?

pa planirala sam ako Bog da [sm=smiley1.gif]
[sm=smiley1.gif]..
tipkam kakva je situacija..
a curke koje zavrsavaju fazu I - ujutro hocemo brojke [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif], hocemo minuse ali ne na racunu [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 22:57:56)

ja iskreno ocekujem minus, po dukijevoj racunici nesto manje od -1kg, ostale?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:20:58)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

hvala mila na podijeljenim receptima[sm=rozica.gif]
ja jedva cekam fazu i kojoj cu moci pojesti i nesto slatko

Odmah u II fazi mozes slatko [sm=smiley1.gif]
Ali sa zasladjivacem...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:21:18)

Pijete li kakve vitamine?!

ananas_ze -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:28:59)

ja ne pijem, imam fobiju-kao mala sam ih morala pit-zgadile su mi se sumece[sm=smiley11.gif]
imal kakva tableta ili nesto sl da se proguta il bombone neke bez secera [sm=zmeden.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (16.2.2012 23:30:15)

Pa ako ne mozes te sumece, imas vitaminske tablete u apoteci...
Mora se nadoknaditi na neki nacin to sto ne jedete voce...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>