Lady26 -> RE: Dukan dijeta (6.10.2011 15:06:28)
|
Odresci od puretine: mljevena puretina, jaje, svjezi sir, mljevene zobene pahuljice, lan, sezam, sol, luk.. pomjesati, oblikovati i na teflon! __________________ Punjene paprike : na nacin na koji ih inace spremate, samo rizu treba zamijeniti zobenim pahuljicama __________________ Oopsie hljeb (lepine) Sastojci: 3 jaja 100 grama Philadelphia sira (ja stavila abc, jer nemam ovaj) malo soli 1 g praska za pecivo Postupak: Podijelite bjelanjke i zumanjke. Napravite cvrsti od snijeg od bjelanjka. Posebno istucite zumanjke sa Philadelphia sirom i praskom za pecivo. Pazljivo stavljajte malo po malo snijega od bjelanjka u smjesu sa zumanjkom i polako pomijesajte zlicom (da bi zadrzali zrak u smjesi). Uzimajte zlicom smjesu i stavljajte na namasceni pleh, otprilike bude 6 komada. Pecite na 150 stupnjeva 25 minuta. __________________ "Dukan palacinka" 1 jaje 1 zlica psenicnih mekinja 2 zlice zobenih mekinja 2-3 zlice malomasnog jogurta __________________ KOLAC OD SIRA 3 jaja 10 zlica zasladjivaca 1 prasak za pecivo 2-3 zlice kakaa (za posut kad bude gotov, a moze i bez toga) 1 kg quark (ja sam stavljala jogurt, a danas sam probala sa mileramom 900gr pa cemo vidit) extrakt vanilije 3 zlice kukuruznog brasna 2 zlice mlijeka 1.ugrijat rernu na 180C 2.smixat zumanjce i zasladjivac, 3. dodat ostale sastojke i smixane bjelanjke 4. papir namazat uljem 5. peci 1 sat, i kad se ugasi ostavit jos 20 min u rerni, posut kakao na kraju (po zelji)
|
|
|
|