RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 10:39:27)

smiju se kiseli krastavci za vrijeme attak faze?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 10:46:48)

Mislim da ne, samo luk od povrca...

real mama -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 11:48:02)

kako napravite tu palacinku? Od kad sam otkrila hljeb od Visnje, cesto ga pravim i super je ukusan. Inace, slastice slabo pravim jer nemam nekih jednostavnih recepata. Kod kuhanih jaja jedem samo bjelance, ne volim zumance :)

leona81 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 11:59:51)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

smiju se kiseli krastavci za vrijeme attak faze?

smiju, ja sam procitala njegovu knjigu i pise da se smiju, kao i luk i npr 2 lista zelene salate, ako se koriste u malim kolicinama. ili ako ih dodas da poboljsas okus. kao i zacini, so, ocat, limun. sve u malim kolicinama.

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 12:07:49)

Nisam znala ovo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Mislim na krastavce, za luk i zacine jesam...
Eh, knjiga, nisam je ni pogledala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 16:15:33)

Leona,pa kod tebe prava gozba :)
Ja baš i nemam vremena da imam toliko obroka/međuobroka,jer ne budem gladna,doručkujem zobene mekinje sa jogurtom,popijem kafu,čaj,pa ručam i onda kasnije opet se "naaljevam" vodom/čajevima i često preskočim večeru.Kao međuobrok popijem ili mlijeko ili jogurt,fakat unosim jako malo hrane,ali šta ću kad nisam gladna,ne mogu na silu...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 9:45:28)

nazalost malo hrane izaziva kontraefekat, ja sam to dobro naucila...
sinoc malo zabrljah na rodjendanu, ali sam pojela samo trecinu komada torte...jutros idem bez mekinja zbog toga. jos samo danas PP. a na vagi skoro 2 kg manje[sm=smiley1.gif]
nadam se da cu do kraja iduce sedmice upisati jos 1, 2 kg jer idem na put pa da ne brljam previse

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 9:59:30)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ljubomorna sam [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:10:25)

IZVORNA PORUKA: Lady26

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ljubomorna sam [sm=smiley36.gif]

ma samo da mi je skinuti 4 kg da se vratim na pocetak, tj kilazu koju sam postigla u junu prosle god, najmanju nakon poroda. i da se pomaknem s mrtve tacke malo odmah ce mi biti lakse
kila po kila pogaca[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:19:59)

Ja sam se sto bi moja mama rekla z*ovnala [sm=smiley13.gif]
Sinoc stanem na vagu, majke mi suza mi krenula [sm=smiley13.gif] [sm=smiley36.gif]
MM kaze da sam pukla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Misty_mama -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:21:40)

Možda je već pisano, nemam vremena provjeravati... U kakvoj su vezi Dukan dijeta i dojenje? Moj malac doji, ali nije to više intenzivno, kao prije, ima 9 mjeseci, i uveliko jede sve ostalo.. Pa me zanima, da li je preporučljivo provoditi dijetu dok se doji?

Inače, čini mi se da ste vi koje ste je provodile zadovoljne? Joj, tako bi mi dobro došlo skidanje koje kile... [sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:24:12)

Misty davno smo pisale, Dukan dijeta nije za dojilje, nikako....ne smijes voce, ne smijes svo povrce...
Ja ti ne bih preporucila sve dok dojis...

Misty_mama -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:31:39)

Ok, hvala... Ma rekoh, da prvo provjerim, prije nego što detaljnije vidim o čemu se radi... Ništa mi nije vrijedno zdravlja i zadovoljstva mog princa kad doji, pa ni viška kilogrami.. Vama koje ste u ovom fazonu, želim puuuno sreće, da se te kile štooo brže otope, i nikad ne vrate! [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 10:33:41)

Sve ce ti se samo reci ako procitas prvu stranicu ove teme....
Sama ces vidjeti sta se jede i kako ide dijeta i vidjet ces da nije za tebe, bar ne dok dojis...

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 12:46:51)

I ja danas uspjesno idem sa 3 danom attack faze...nije uopste tesko...brine me vikend najvise...
Smiju znaci i kisele krastavice? Njami...danas cu piletinu sa rostilj tave sa sosom od pavlake, senfa, limuna i zacinima...i palacinak...
Jutros doruckovah pileca prsa, jogurta jednu solju, popila 2 kafe sa sladilom...idem nenormalno cesto na malu nuzdu...
Vec je jutros bila vaga u minusu za 1 kg [sm=bravo.gif]

Leona, super rezultat!

leona81 -> RE: Dukan dijeta (4.4.2013 13:23:51)

ja lako dobijem kg tako da je meni Dukan bitan za samokontrolu[sm=smiley1.gif]
ja sam jutros pojela 4 kriske salame sa sirom caj i kafu, sad pijem 2 kafu, pa cu kasnije malo supe tj vode i morske plodove za rucak. uzina ce opet biti sir a vecera hrenovke.
sutra bi trebala preci na povrce i proteine pa jos smisljam sta bi...
veoma bitna info - mahune su dozvoljene a ostale mahunarke nisu, mahune se cak preporucuju...to prosli put nisam znala...

real mama -> RE: Dukan dijeta (5.4.2013 11:13:37)

NIsam ni ja znala za mahune :) Guram nekako, pridrzavam se pravila i pomjera se vaga u lijevo, malo ali sigurno :)

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (5.4.2013 11:17:23)

Meni je danas nekako najtezi dan...gladna sam, iako sam doruckovala i pila jogurt, vjerovatno jer sam sinoc preskocila veceru...
Od sutra prelazim na 2. fazu [sm=bravo.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (5.4.2013 12:25:25)

ja sam i danas na proteinima. produzila sam jedan dan posto ide weekend pa cu onda da se obradujem povrcem.
jutros dukan palacinak s vrhnjem i kafa
sad cu popiti kafu a popodne umjesto ribe opet morski plodovi

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (6.4.2013 16:05:38)

Ja danas uopšte ne stigoh pošteno jesti...skoro pa ništa,malo supice i kašiku-dvije mladog sira....al' zato kad sad navalim na ribu,nece mi biti kraja,hahahaha :)
Uglavnom moram se natjerati da vise jedem,inace nista od skidanja kilica.E što ti je čovjek proklet....jedeš kad ne trebaš,a kad možeš i trebaš,ne ide....cccccc

sretna_mama -> RE: Dukan dijeta (10.4.2013 23:17:01)

Večer..

Evo me s vama..

Upravo sam se čula s Višnjom..i odluka je pala..od ujutru sam u 1.fazi..

Imam oko 105kg., moram hitno uzeti novu vagu...skoro se razvalila ova..idemo do 80kg..

Trbam 7 dana biti u 1.fazi, zatim druga...čitavih 175 dana..do kada bi trebala stići do željene kilaže..znači do 10.10.

Držite mi fige..i svaki savjet će biti odličan..

Sretno nam svima..

leona81 -> RE: Dukan dijeta (10.4.2013 23:29:24)

heeej[sm=bravo.gif] tu sam ako mogu pomoci

ja sam skinula 3 kg za 10 dana[sm=smiley1.gif], jos 1 kg i vracam se na tezinu od prosle godine nakon Dukana. i ostaje mi jos nekih 6 kg da se vratim na tezinu koju sam imala prije trudnoce

sretna_mama -> RE: Dukan dijeta (10.4.2013 23:30:44)

Sve napisah i dobro pročitah šta smijem a šta ne..i sad samo moram malo da se uštosim oko jelovnika..da imam raznovrsno od onoga što smijem..

Velika borba,moja leona..ali ovaj put ne smijem odustati..zaglibila sam..bojim se zbog zdravlja..

Hvala puno, puno..

visnjica1 -> RE: Dukan dijeta (10.4.2013 23:51:02)

Moze li mi neko objasniti sta se jede za prvi dan jer bih krenula sutra sa ovom dijetom.
Unaprijed hvala

sretna_mama -> RE: Dukan dijeta (10.4.2013 23:53:13)

Visnjice i ja sam sutra 1.dan.. sretno nam..Koliko ti trebaš skinuti? Ja sa 105 na 80..užas..ali nema odustajanja..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>