RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

leona81 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 10:17:32)

ja sam se ovu zimu udebljala, tj od prosle godine vratila 3/4 kg nakon Dukana, pa opet krenula na Dukana skinem ih i opet vratim. sad sam stvarno cvrsto odlucila da za neke 2 sedmice aBd vratim tezinu koju sam postigla Dukanom proslog juna. a nakon toga jos 6 kg. s tim bi bila zadovoljna.
krenula sam jucer u attack fazu a popodne dodje[sm=hudicek1.gif]...nadam se da nece puno da utice na rezultat. Cika Dukan kaze 4 dana faza napada. jedva cekam petak kad krecem s povrcem[sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 10:19:13)

Mala Selma hvala na linku, sad mi je puno lakse da pratim neke stvari. a zanimljivo je ovo za temperaturu u kuci i pokrivanje po noci. ja imam problem sa cirkulacijom i usporen metabolizam. poslusat cu cika Dukana i odrzavati nizu temp u kuci jer tako trosim vise kalorija[sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 10:26:03)

Ja sam se taman nakanila opet na Dukana i presla na drugu fazu kad mi se dijete razbolilo. Onda sam neredovno jela i jela sta nadjem, tako da sam brljala maksimalno i prekinula. Sad se trebam opet nakaniti [sm=smiley36.gif]Ja nesto kontam da sebi u drugoj fazi skuham onu kupus corbicu pa da kombinujem sa mesom i ostalim povrcem

real mama -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 10:30:10)

I ja cu se pridruziti. Trbam 10kg skinuti. Danas 1. dan attack. Kupicu pil. filete i jogurt za danas. Kuci cu vec nesto skontati. Pozzz

leona81 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 11:24:01)

jeeeeeeeeee. zajedno smo jaci[sm=bravo.gif]

real mama -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 13:31:58)

Samo sam jedno kuhano jaje pojela, ne znam smijem li naruciti pljeskavicu sa zara. Gladna sam, a nemam bas izbora na poslu :(

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 13:34:40)

Naravno, sto ne bi smjela.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 13:40:41)

Ja se odricem dukija na jedan period....
Pokusat cu sa UN dijetom...
Bumo vidjeli....
Vama zeMske sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:11:08)

Što nas to napuštaš LAdy? :)

Ja sam bila na UN prije nego što sam prešla na Dukana...prešla sam najviše iz razloga što mi je falilo dnevno konzumiranje mliječnih proizvoda,a sada mi fali voće :) Helem,nikad dva dobra sastaviti :)

Koliko je zdravo prelaziti sa jedne dijete na drugu?Evo nešto kontam da se opet vratim na "unproforku" :D

Žene,kako ste vi držale 2 fazu,jeste li išle 5/5 ili 1/1?Ja sam uzela ovaj drugi način,pa možda zbog toga kile sporije lete?!?

leona81 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:42:30)

definitivno 1/1. nema sanse da bi moj organizam mogao drugacije. voce i meni fali ali cu ga ubaciti nakon sto skinem par kg. bolje nego da pijem vitamine, citrusi ne mogu skoditi nikako

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:46:45)

leona,koliko se sjećam ti si imala nekih problema sa zdravljem,pa si ih povezala sa Dukanom...Nisam bila u toku,pa me zanima jel' definitvno bilo do Dukana ili?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:49:31)

Dukan puno kosta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], nista drugo...
A na UN dijeti mogu koliko toliko normalno jesti bez izmisljanja i razbijanja glave...
Ja sam nekad isla 1/1, 2/2...ti idi kako ti odgovara samo nemoj mijenjati, kako odlucis drzi se toga...

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:52:14)

I ja sam od danas na Dukiju, nisam smjela nista ranije pisati, uvijek zabrljam...

Jutros pojela dimljene puretine, popila Colu zero i pola litra light jogurta, dobro se drzim...nisam gladna...

I ja sam u 2. fazi ranije isla na 1/1 pa sam postepeno povecavala dok nisam presla na 5/5 rezim...

Imam 4 dana attack faze [sm=smiley4.gif] i jutros se zaboravih izvagati [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 15:53:05)

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

leona,koliko se sjećam ti si imala nekih problema sa zdravljem,pa si ih povezala sa Dukanom...Nisam bila u toku,pa me zanima jel' definitvno bilo do Dukana ili?

ma nisu bili neki problemi sa zdravljem, samo rapidno opadanje kose, koje i dalje traje, dakle ne vjerujem da je do Dukana. moguce da je on samo ubrzao opadanje a definitivno nije uzrok jer mi kosa opada od poroda.
a jedini problem sam imala sa povecanjem secera i holesterola, posto ih ne uzimas organizam ih sam proizvodi. zato je dobro s vremena na vrijeme uzeti neku vocku

real mama -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 16:03:32)

Jos jedno jaje pojela, od Uskrsa, i nista od moje pljeske. Kupicu da je kuci pojedem. A jos su mi i mekinje ostale i mlijecnih light mi je pun frizider.
Svaka dijeta je disbalans unosa razlicitih namirnica i ne moze pozitivno uticati na zdravlje. Ali isto tako ni unosenje svega i svacega nije dobro. Idealno bi bilo nakon dostignute TW jesti umjereno i raznovrsno, ali mi ne bismo bile ovdje da tako radimo :(

real mama -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 16:05:14)

lady, nije toliko skupa dijeta kad se hrana priprema u kuci. Hajde sa nama, ti si iskusna i imas dobre rezultate sa ovom dijetom.

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (2.4.2013 20:54:07)

Meni je najgore sta jesti na poslu...kad sam dosla s posla pojela sam palacinak, malo pavlake i 2-3 koluta salame...evo sad pijem zeleni caj...

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 8:55:00)

Ja sam dobila Dukan knjigu...al sve me nesto ometa da krenem kako treba s attack fazom..Ja sam isto kao i leona lijepo izgubila prosle godine i sad sam sve vratila...a moram kako znam i umijem..
Nek nam je sretno...

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 9:00:04)

Amela, mozes ti to vjeruj mi na rijec [sm=smiley31.gif]
Bitan je samo onaj klik u mozgu kad kazes dosta...moram i zelim...

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 9:44:07)

Eh ljudi,ja sam jučer fakat pravo zabrljala i od danas krećem ponovo...uništit će me rođendani tokom aprila :(

Jel' od danas moram ponovo u attack fazu ili samo nastaviti gdje sam stala?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 9:45:56)

Samo nastavi i produzi da dan-dva...
Tj koliko si brljala [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 9:48:59)

ja nisam vratila sve, ali je tuzno sto sam vratila i ovo. moj prvi uspjeh ce biti da se vratim na tu tezinu, a danas vaga vec pokazuje 1 kg manje. do petka bi po Dukanu trebalo biti 1,4 kg u minusu. tako da racunam za 2 sedmice otprilike da cu se vratiti na tu tezinu. plus jucer sam pojela 2 jabuke a ostalo sam se svega pridrzavala. dakle uspjeh ce sigurno doci, ali sve zavisi od nase discipline.

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 9:56:37)

Ma joj,nisam trebala brljaviti,bilo mi krivo već nakon prvog zalogaja finog i ukusnog kolača,ali...šta je tu je,idemo dalje.
Budem na proteinima 2-3 dana,pa se opet družim sa povrćem.

I meni dođe da predvečer pojedem neku voćku,jabuku ili narandžu,ovo bez voća mi se nimalo ne dopada....Ali sad ću da se pokušam kontrolisati i budem disciplinovana do sljeećeg rođendana koji je sredinom mjeseca.E da se makar tada stvari opet neće oteti kontroli :D

real mama -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 10:20:37)

Zaboravljam jucerasnji dan, kao da nista nije bilo i danas attack opet. Sve do 19h je bilo po propisu i samo jedan zalogaj zabranjene hrane meni je okidac da pojedem sve sto mi dodje do ruke. Mislim na slatkise i grickalice. Tako da zaboravljam sve, danas opet meso i jogurt.

leona81 -> RE: Dukan dijeta (3.4.2013 10:37:42)

ja sam odlucila da samo 1 sedmicno jedem kuhana jaja, da ne bi opet holesterol poludio. mislim da sam prosli put jela i previse jaja. danas sam jaja za dorucak pa cu uz rucak dukan palacinak a inace
moj proteinski dan izgleda ovako - ujutru caj ili casa vode, pa dukan palacinak sa vrhnjem i vlascem, eventualno komadic salame. pa kafa.
onda za jedno 2-3 sata 2 hrenovke ili sir, i kafa
pa rucak - riba ili meso sa lukom, ili kiselim krastavcima, ili nesto sl, uz senf ili sos koji napravim od limuna, jogurta i zacina...casa vode ili cole zero
pa uzina sir ili nesto slicno i voda
vecera piletina sa zacinima i voda

Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>