RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (18.3.2013 9:41:41)

leona, ukupno 18 kilograma.
Imala sam 82 poslije poroda, prije Dukana skinula 4. Kad sam krenula sa Dukanom imala sam 78 i dosla do 64 kg...
Par puta sam pokusala vratiti se Dukanu, ali nisam toliko cvrst karakter kao prije...
Mislim da cu od ove srijede ili cak sutra krenuti ponovo, bas se osjecam tromom i teskom sa ovim malim viskom (5) kg...

*pcelica* -> RE: Dukan dijeta (18.3.2013 18:31:37)

Drage moje Dukanke evo i mene da vam se pridruzim. Nadam se da me primate. Usljed neredovnih ciklusa i promasenih ovulacija PMS-a koji traje dva mjeseca [sm=smiley36.gif]nabacila sam ponovo visak kilograma [sm=smiley13.gif]Danas mi je prvi dan. Ono sto sam gtjela da podijelim s vama jeste da sam nabavila Dukanovu knjigu u PDF-u. Pa ko zeli da mu je proslijedim nek' se javi. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Knjigu sam samo letimocno preletila, ali ima recepata kako za jela tako i za umake. Lagane vjezbice koje se mogu raditi i u krevetu a koje kako on keze daju rezultate [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (18.3.2013 23:13:09)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

leona, ukupno 18 kilograma.
Imala sam 82 poslije poroda, prije Dukana skinula 4. Kad sam krenula sa Dukanom imala sam 78 i dosla do 64 kg...
Par puta sam pokusala vratiti se Dukanu, ali nisam toliko cvrst karakter kao prije...
Mislim da cu od ove srijede ili cak sutra krenuti ponovo, bas se osjecam tromom i teskom sa ovim malim viskom (5) kg...

wooow. ja sam skinula nekih 10 kg, ostalo je jos 10 da se vratim na idealnu kilazu. to mi je cilj.
nadam se da cu uspjeti ponovo sa Dukanom, imas li neki savjet?

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (20.3.2013 15:31:51)

Pcelice, hocu ja knjigu, poslacu ti pp sa mail adresom....

Leona, u biti strogo sam se pridrzavala pravila u fazi napada, u drugoj fazi sam znala i zabrljati sa par kockica cokolade, koristila sam uvijek zasladjivac za kafu i dukan puding. Redovno sam jela 3 obroka, za uzinu sam vecinom pila jogurt light i kad god sam osjetila glad natrpam se jogurtom, dosta sam setala, pila dosta tecnosti, nisam vjezbala...I ono brzo skidanje kila u fazi napada mi je dalo ogroman poticaj da istrajem...Muz mi je bio glavna podrska i podsticao me... Nisam pravila ovaj dukan hljeb, dovoljna mi je bila palacinka dnevno a i zbog toga sto mislim da se ne bih mogla suzdrzati da pojedem samo jedno parce...

Kad sam dosla do 64 kg, vec me mm poceo ruziti jer to vise nisam bila ja - nisam htjela pretjerivati...

Ja od sutra startam ponovo sa cika Dukanom [sm=smiley1.gif] sad imam 70, cilj mi je 64 kg [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (20.3.2013 15:44:48)

bravo[sm=bravo.gif]
pcelice saljem pp

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (20.3.2013 15:51:43)

Malena [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Pcelice poslala sam ti pp, hocem i ja knjigu [sm=smiley1.gif]

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (20.3.2013 15:55:53)

Lady koliko ti sad ''tezis''?

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (20.3.2013 16:05:33)

Variram izmedju 76-77 [sm=hudicek1.gif], kako koji dan [sm=smiley36.gif]
Mnogo....premnogo.... [sm=smiley19.gif]

Ja sam pogrijesila sto sam, sad vec pretprosle godine, prekinula dijetu kad sam dosla na 73, a mogla sam vrlo lako do cilja...kontala idu rodjendani, praznici bla bla bla....necu se moci pridrzavati...
Glupa bila sad se kajem...al eto...

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (21.3.2013 15:24:25)

Ja danas uspjesno guram prvi dan faze napada [sm=smiley1.gif]
Lady ti si visocija od mene, ne bi trebalo puno jos da smrsas? [sm=zmeden.gif]

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:27:49)

Evo da se tuspasim na ovu temu ;)

NA dukanu sam od 18.3. i do danas sam uspjela smršati samo 3kg :( Uopšte nisam zadovoljna kako mi ide,jer sam očekivala da će kile padati dosta brže :(
Jedem jako malo,jer mi se organizam izgleda navikao na Dukana,a želudac se smanjio,ne koristim ni zaslađivače,jer nemam želju za slatkim,niti pravim hljeb/palačinke ( jesam samo jednom ).Uglavnom,nije mi teško bez tjestenine i slatkiša,ali mi je očito metabolizam toliko usporen da kile sporije idu dole,a cilj mi je skinuti još 12!!!
By the way,gdje kupujete zobene mekinje?Ja sam našla u Heljiću 250g,koštaju 3 marke,ima li još negdje drugo?I šta vi činite po pitanju probave,kod mene je totalno zakazala?!?!

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:44:36)

Tri kile za 10 dana? Pa to je super rezultat...

Kile sporo spadaju kile jer jedes jednom dnevnom, usporavas metabolizam, moras jesti palacinak od zobenih mekinja, bas radi probave...
Jedi vise puta dnevno dozvoljene namirnice, pij puno vode, zeleni caj, jedan palacinak dnevno, moras imati 3 obroka i 2 uzine....

Zobene mekinje imas u DM-u, proizvodjac Alnatura, 500 grama kosta oko 5,30 KM.

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:47:47)

Tajno moja,
Prvo 3kg za 10 dana je odlican rezultat...nikako nije za tuznog smajlija. Koliko si bila u Attack fazi?
Drugo, kile ne idu zato sto malo jedes, moras pojacati obroke da bi mrsala...sto su obilniji obroci to brze kile idu...
Trece, savjetujem ti da pravis hljeb/palacinke ili muffine sa zobenim pahuljicama/mekinjama, jer ti je OBAVEZNA 1,5 kasika dnevno mekinja...
Ja kupujem u DM-u, Mercatoru (imaju pahuljice), u Bademu mekinje su 1/2kg 5KM.
Zakazala ti je probava zato sto tako malo jedes, jedi vise, koliko jedes/pijes mlijecne proizvode?
Jogurt i lan u kombinaciji su odlicni za probavu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sretno

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:48:38)

Malena [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
SRetno i tebi, samo ne znam kud ces vise [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ovo sam ljubomorna ja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:51:28)

Ma Lady ja danas narucila pitu za dorucak i jogurt, non stop bih jela, u pms-u sam, pa cu zapoceti kad krene [sm=hudicek1.gif]
Imam 71 kg, a idealna tezina, prema proracunu cika Dukana, je 63,9 kg...ja bih bila zadovoljna da dodjem do 66 kg....
Uglavnom cucemo se kad ponovo, po ko zna koji put, krenem sa fazom napada - a brzo cu [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 9:58:25)

Kad si vec tu, da te upitam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Poslije dijete, kako ti leze UH?
Ja cim pojedem vise od krisku hljeba, malo vise krompira, grah i tako to...bas mi tesko padne na zeludac...mislim nije to lose, znam sta me ceka pa pazim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al jel se to samo meni desava [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 10:05:30)

I meni je tesko padalo, ali sam se navikla [sm=smiley36.gif]
Zato su mi se i vratile kilice [sm=smiley36.gif]

Tajno moja -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 13:31:29)

Na attack fazi sam bila 5 dana i te 3 kile sam tada i skinula,kada sam počela kombinovati proteine i povrće,zatišje pred butu-kazaljka ni da mrdne :(
A nisam sad nešto puno jela,jer mi se apetit drastično umanjio i kontam što ću džaba da jedem kada nisam gladna,ali izgleda da ću morati početi više klopati kako bi kile konačno krenule dole.Sad sam u fazi pms,očekujem svaki dan,pa moćžda i zbog toga stagniram....ali sam ljudi moji napuhana uffff....U dm-u na AP nemaju zobene mekinje,moracu pokusati negdje drugo ih pronaci.
e sad mi recite,ukoliko ujutro pojedem kasiku i po mekinja sa jogurtom tz. da u toku dana ne smijem konzumirati dukan hljeb?

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 13:37:39)

Tajno, kad se pocnu kombinovati povrce i proteini, sedmicno se otprilike gubi pola kilograma...naravno ako jedes vise obroka, a ne ko ti, sve ukinula [sm=smiley36.gif] ne bi li prije smrsala...
Kod nas u Zenici imaju zobene u DM-u, ne znam za Sarajevo, javice ti ove nase Dukan sarajke... vjerovatno butik Badem? [sm=zmeden.gif]
Sto se tice palacinka, u 1. fazi se pravi palacinak sa 1.5 kasikom zobenih mekinja, a u 2. fazi idu 2 kasike...
Ja hljeb nisam konzumirala, jer mi je bio dovoljan 1 palacinak dnevno...a i zahmet mi je bio praviti hljeb zbog male bebe i posla - mislim da ga ne bih mogla sacuvati par dana (cini mi se da se podijeli u porcije za 3 dana)....

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 13:38:48)

Znaci ukoliko pojedes palacinak ili mekinje s jogurtom, nema vise hljeba - to ti je dnevna dozvoljena doza UH [sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 14:08:11)

ja krecem od 01.04 pa ko je sa mnom[sm=smiley1.gif]
s tim da sma sama sebi obecala da cu ovaj put da ukljucim puno vise ribe a manje mesa...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 14:10:34)

IZVORNA PORUKA: leona81

s tim da sma sama sebi obecala da cu ovaj put da ukljucim puno vise ribe a manje mesa...

Ooooooo sretno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja kontala pokusati UN dijetu...ne znam...Duki mi je poskup mamu mu [sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 14:19:52)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

Ooooooo sretno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja kontala pokusati UN dijetu...ne znam...Duki mi je poskup mamu mu [sm=smiley36.gif]

ma jeste ali kod mene je bio problem sto sam bila zatvorena s M u kuci svo vrijeme i nisam se kretala. sad ide ljepse vrijeme, vise vode, hodanja, i opet cu na jogu pa se nadam najboljem

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 14:22:18)

Jeste i to, ja prosli put bila u ljeto na dijeti, ma ne moze bolje....moras piti vode, pa set_nja....
A i mm radio tad... [sm=smiley36.gif]

Juce se gledam u ogledalu...a bolje da nisam....uzas [sm=smiley13.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2013 14:25:15)

I upravo grickam stapice [sm=sad.gif]
Od muke [sm=smiley36.gif]

Mala Selma -> RE: Dukan dijeta (31.3.2013 10:00:08)

evo i knjige ako neko zeli da procita

http://www.scribd.com/doc/110513830/Dukan-dijeta-knjiga

Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>