Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam 22 sedmica i udebljala se 4 kg . Meni to još malo, nadala sam se da će to biti više, budući da sam cijeli život mršavica i pokušavam se udebljati otkad znam za sebe, ali eto, ni sada ne ide lako to debljanje, valjda mi takav metabolizam. Zatrudnila sam sa 47,5, a sada imam 51,5, kad se malo više najedem 52, haha. Svaki dan se vagam po 2 puta i to uvijek punog stomaka... Ma valjda do kraja nabacim još bar 5-6 kila.
hehehe, jedni se bore sa se udebljaju a drugi moraju paziti da se ne udeblaju previse. Leonora, dat cu ti ja sve kg sto meni bude previse , heheheh. za sad jos ide, 5 kg za 4,5 mjeseca, ali me strah kako ce kasnije biti.
joj sweet insanity koliko vidim mi smo tu negdje i s kilazom i sa sedmicama
ja sam s nekih 55.-56.kg nabrala na 63-64kg (nikad tacno ne znam nije mi digitalna vaga) i nikad vece krme nisam bila a tek cu to da postanem
Izgleda da smo tu negdje :) Ja koliko znam do 15 kila je sasvim normalno za kompletnu trudnocu i da vecina toga ode s porodom. Znaci imamo jos nekih 7 kila pred sobom, a da ne pretjeramo :)
dobar dan svima, prvi put sam na forumu, upravo sam se registrirala. Inače očekujem drugo dijete, imam jednog malog anđela a sada očekujemo i drugo. U prvoj trudnoći sam se udebljala jako puno, i to čak 28 kg, ali vratila sam ih za 7 mj. Sada sam u 6 mj trudnoće i udebljala sam 7kg,najveća mi je briga ponovno prekomjerno debljanje. inače do prije mjesec dana nisam radila i normalno sam se hranila, uglavnom čorbice isl, također puno sam se krećala tako da sam se udebljala samo 3 kg, ali u ovih mjesec dana samo sjedim 8 h za računalom, ručam tjesteninu jer na poslu nemam druge opcije a za večeru šta budem raspoložena za praviti, nekad je to jako zdravo a nekada nije. Jako bi voljela čuti vaša iskustva i da me nasavjetujete kako jesti. Unaprijed hvala,znam da ću dobiti korisne informacije jer samo trudnica razumije trudnicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja vec mjesec i po na istoj kilazi a tek sad ulazim u period debljanja bar tako pisu...uh sto se tice ishrane ja jedem sta god mi padne na pamet, ali trudim se da uvijek jedem voce, povrce i na to nemam nikakvih restrikcija, derem po kilu voca dnevno..svakakvog...sta da se sekiram, ako sve bude ok, ma smrsacu ja poslije aBd samo da sve dobro prodje i da ovo dijete zdravo izadje iz mene
ev sa te oraspolozim...zatrudnila sa 52 kg rodila sa 64 kg...na porodu sam izgubila 7 kg...i evo sada nakon 6 mjeseci imam 54kg....i ne zelim vise da mrsam....ma sve se to vrati...sve je to voda
ja se evo sad opet vagala, jest da je bilo poslije dorucka ali imam 62kg. danas punim 23.sedmice a udebljala sam se vec 7kg. A pocela sam izgleda vec i oticati. Burmu sam vec morala skinuti a osjetim navecer da mi se caape ocrtaju na zblobovima i da mu butovi stvrdnu ako malo duze stojim . jooooooooooooooooooj toga sam se najvise bojala, jer sam i sa prvim strasno oticala, bila sam kao vodeni krevet, gdje kod stisnem rupe ostaju, a u novembru sam u papucama otisla na porod, nisu mi ni edne cipele vise mogle. Nadala sam se da ce me ovaj put zaobici, a ono eto jos ranije krenulo negao prvi put. Znate li kakav recept protiv ovog oticanja, osim lezanja, jer neradim vise, na bolovanju sam vec, tako da uradim samo najosnovije malo po kuci, nista strasno.
Ja evo 14 punih nedjelja, 15., a smrsala dva kg, a stomo se po malo vidi, pa mi nikako nije jasno kako to , a vagam se na istoj vagi. A vec sam pisala da sam se sa prvom trudnocom udebljala 18 kg do sedmog mjeseca, a od sedmog do devetog nisam ni grama dobila.
briga me neću više nikad na dijetu, niko me ne podržava svi se rugaju te nisam karakter te mi donose sireve i kolače za 6 da sam pojela samu sebe bila na kupus dijeti izgubila 3 kg ma briga me neka sam debela pa šta
briga me neću više nikad na dijetu, niko me ne podržava svi se rugaju te nisam karakter te mi donose sireve i kolače za 6 da sam pojela samu sebe bila na kupus dijeti izgubila 3 kg ma briga me neka sam debela pa šta
Hm... ja sam u 23. tjednu i do sada sam dobila skoro 10kg... imala sam 58,5kg kad sam ostala trudna, mršavila nisam...zadnji mjesec sam dobila 4kg... doktorica je rekla da pazim malo, da je dovoljno 1kg mjesečno?! Meni se nekako to čini malo...
nije malo imas one okvirne tablice debljanja po mjesecima i sedmicama, ne brini taj sav visak ide tebi,ne bebi,bebi ne treba toliko, ali opet sta te briga sad ce proljece pa u setnju. samo nek ste zdravi. ako imate neki savjet kako da bar malo pokrenem probavu, molim vas recite uvijek sam imala tih problema, i uzimala sensiu i bilo je ok. sad to ne pomaze, jos je gore od utrogestana silnih. ja nisam dobilani grama a stomak vec imam, iako su to realno crijeva.
ako imate neki savjet kako da bar malo pokrenem probavu, molim vas recite uvijek sam imala tih problema, i uzimala sensiu i bilo je ok. sad to ne pomaze, jos je gore od utrogestana silnih. ja nisam dobilani grama a stomak vec imam, iako su to realno crijeva.
imala iste probleme, a sa pocetkom 13. sedmice naglo prestali. a dotad mi je pomagao kompot od suhih sljiva, kefir, vivera probavin i rijetka kafa. To sve utrpam u sebe jedno za drugim, uzmem knjigu i na šolju, da imam šta radit čekajući godoa
i da, čaša donata ujutru na prazan stomak čuda čini.
< Poruku je uredio palachinken -- 21.2.2011 15:15:01 >
e ja sam evo na +15 ..u 40 toj hefti.... Mica ne pokazuje namjere izlaska..pa sam skontala da želi da dogura do 5 kila..vec ima sigurno blizu 4.. pitanje je do kada ce se ona kofrciti....i da li cu ostati na +15
15+0, nisam se počela debljati. Jedem normalne obroke, ali sam izbcila grickalice, slatkiše i gazirane sokove. Ne pijem prenatal tablete nego hipp natal aktiv, a i njega mislim prestati uskoro, a preći na uzimanje vitamina i minerala iz hrane.
Moram samu sebe demantovati :) 18+4, dobila 2kg. S tim da sam samo u zadnjih 7 dana fasovala skoro kilu, ali sam se i bila opustila, pa izvoljevam i jedem jer nema ništa pametno na teveu naveče Kapak!
e ja sam evo na +15 ..u 40 toj hefti.... Mica ne pokazuje namjere izlaska..pa sam skontala da želi da dogura do 5 kila..vec ima sigurno blizu 4.. pitanje je do kada ce se ona kofrciti....i da li cu ostati na +15
draga ako je mica 4 i voda ti je 4, pa posteljica, ma minumum osam gubis na porodu, kod mene cura bila 3,150 pa ja 11 izgubila na porodu.