Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
maloprije krenem da se presvucem kad strije po nogama nije puno ali ih ima...hajd valjda ce mi stomak izdrzati bez strija smrc
ma i ako izadju po stomaku, nista se ne moze mjeriti sa ovim prelijepih osjecajem da cu postati majka
Nejra, ja obožavam svaku svoju striju. Ne opterećujem se time da više nisam kao nekad, da sam puna strija, da imam sala na stomaku, samo jedan pogled na krevetac i ono u njemu mi je dovoljno da me preplave osjećanja sreće i ljubavi prema mom čedu. Hoću reći, ne trebaju se trudnice opterećivati kilažom, 10, 20 ili 30 + zar je bitno?
blago tebi nejra...14/2 ti termin...ja izgledam kao da cu puknuti svaki cas a termin mi tek 24/2 a po nekoj racunici mozda i 27/2.. jos kad mi kazu dobrodusnici...de malo prebaci pa na moj rodjendan..imam par takvih...kako bi ih uhhh
< Poruku je uredio vila.vilica -- 25.1.2011 19:47:02 >
nisam ni ja bas nesto najolje zadnjih dana...bas ono nekako da mi je da rodim vise, a nikad ne znas mozes roditi prije mene nikad se ne zna tacno ali eto jedva cekam svoju bebicu :) zadnja dva tri mjeseca su mi jako brzo proletila pa se nadam da ce i ovih 15-20 dana do poroda brzo proci... i ja se osjecam kao da cu puknuti isto kao balon....
nemam pojma...i ja sam ostala sokirana kad sam se izvagala prosle sedmice.... jedino mi mama iskreno kaze da sam se ''fino popunila'' a ostali govore da sam dobila samo stomak hehehe... mozda je ovo moje oticanje zbog tih silnih kila jer svaki dan sve je gore i gore...
miša mu, ne znam... al hajde ne brini...ja sam se isto pomirila da ću ih nabešati, već me ova gripa smlatila i još nešto...skučen želudac...shvatila sam da do 16-17 mogu jesti poslije mogu zaboraviti na hranu ako mislim da spavam a da se ne udavim tako da je mozda to razlog sto stojim na istoj kilazi tako je mojoj rodici bilo skoro...svi govore u devetom se nabije kila najvise, a ona do devetog nagurala 16 poslije kapak..nista...a decko mašallah preko 4 kg
Cao, kao što vidite ja sam nova i zelim vam lijepi pozdrav... ja sam u 24 tjednu i udebljala sam se 8 kila.... ajme.. jucer smo bili na kontroli doktor je reko da je u normali nekih granica, al da malo manje papamo slatko i sokica od sada nema više puno papanja... samo voce i povrce i jos sam htjela nesto pitat... ja svoju bebicu jako osjecam ima jedno mjesec dana.. nekad me jako drmne, al tata nikako da je osjeti... da nije zbog velike pupe??? heheh
Drage , nemojte se mnogo opterećivati kilažom..imeni je dr nekad u osmom mjesecu rekao čak i voće da izbjegavam...kao bespotreban mi je sav taj teret..Nisam ga poslušala jer bez kg narandži dnevno nisam mogla zamisliti dan Udebljala sam se 22kg a kad sam izašla iz bolnice imala sam - 17 kg..Kako je prošla trudnoća,otišao i dobar apetit tako da se sad bojim da ne budem ko kostur ....Zato navalite
Ma dobro, dobivene kile radi estetike nisu bitne, makar meni. Samo moja kičma je slaba, a ni zglobovi nisu nešto, svaku kilu osjetim na koljenima. E zbog tog je mene strah gomilanja kila. 15+0, nisam se počela debljati. Jedem normalne obroke, ali sam izbcila grickalice, slatkiše i gazirane sokove. Ne pijem prenatal tablete nego hipp natal aktiv, a i njega mislim prestati uskoro, a preći na uzimanje vitamina i minerala iz hrane.
Joj kad se sjetim sebe i prve trudnoće sa 57 kg popela sam se na 85 kg ufff.Svaki odlazak ginekologu mi je bio noćna mora jer je svaki put "galamila" na mene,čak mi je jednom i rekla da ako meni ili bebi šta bude na porođajnom stolu da će i ona biti kriva,trudnička knjižica mi je bila ispisana SAVJETIMA O ISHRANI, a ja sam imala apetit mašala,sjećam se znala sam doći sa pregleda sjesti da jedem i usput plakati,muž je umirao od smijeha .Porođaj sam imala za poželiti nisam znala ni da sam otvorena sedam cm,beba bila krupna 4.100 i na agpar testu dobio 10/10 . Kilažu sam vratila nakon godinu dana,samo sam prvih mjeseci izbjegavala hljeb,pila punoooo vode,jela pileće supice (domaće) i dojila 15 mjeseci .Jedina mana te prekomjerne težine jesu strije koje nekada nije nimalo jednostavno gledati.Sada sam trudna 4 mjeseca i dobila sam samo 1 kg i trudim se makar za 5 kila biti manja nego u prvoj trudnoći
Ma nekako čovjek sve to izdrži i podnese. Organizam ojača,barem sam ja imala takav osjećaj. Ja sam mislila da me nege neće moći nositi al eto izdršah 42 hefte..još uvijek se pitam kako mi dijete u stomaku nije bilo teško a sad me ruke zabole kad ga malo duže držim...
Ma nekako čovjek sve to izdrži i podnese. Organizam ojača,barem sam ja imala takav osjećaj. Ja sam mislila da me nege neće moći nositi al eto izdršah 42 hefte..još uvijek se pitam kako mi dijete u stomaku nije bilo teško a sad me ruke zabole kad ga malo duže držim...
Izgleda da je svaka žena i svaka trudnoća individualna. S prvom bebom sam se nenormalno debljala. Pazila sam šta jedem i opet dobila preko 20kg. Doktorica je rekla da je normalno da se sitnije žene više udebljaju. Sada više jedem, manje se krećem, a debljam se manje. Sedmi mjesec, samo 9 kg. Nadam se da ću moći dojiti, jer me je dojenje prošli put prosto istopilo. Još je s prvom trudnoćom bilo pretežno ljetno doba i laganija hrana, a sada tovarim masno i slatko.
Simran, ismijah se posteno prvi dio tvog posta kao da sam ja pisala... isto 57 kg, isto skoro 85 iste rijeci ginekologa i svaki pregled galama ali ja se zaista nisam mogla kontrolisati, nikada nisam bila sita, a jela, jela, jelaaaaa... ja sam se nakon 4 mjeseca vratila na 64 kg i do sada bih garant imala svojih 57 da nisam opet prosto je takav moj metabolizam, a nisam dojila.. jedva 2 mjeseca sveukupno... sada je drugacija prica.. sada sam usla u 5ti mjesec i dobila 3-4 kg.. sa Imranom sam do 19 nedjelje vec bila +10 znaci vise nego duplo do sada sama sam sebi bila presmijesna kolika sam bila... a, porod extra, beba 3900 mashallah, sve bilo vala da kucnem u drvo...
nista se ne sikirajte, zenice.. sve to dodje na svoje..