Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam u 31oj sedmici i udebljala sam se 13 kg, ne jedem pretjerano ali svaki dan moram pojesti neki slatkiš...
zbog ovog boldiranog sam u prvoj trunoći ja na početku 9.mj imala +20, do kraja nema zvaničnog podataka, ja mislim da je bilo još 4 u devetom. Dr nije imala hrabrosti za novo vaganje
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Joj kad se sjetim sebe i prve trudnoće sa 57 kg popela sam se na 85 kg ufff.Svaki odlazak ginekologu mi je bio noćna mora jer je svaki put "galamila" na mene,čak mi je jednom i rekla da ako meni ili bebi šta bude na porođajnom stolu da će i ona biti kriva,trudnička knjižica mi je bila ispisana SAVJETIMA O ISHRANI, a ja sam imala apetit mašala,sjećam se znala sam doći sa pregleda sjesti da jedem i usput plakati,muž je umirao od smijeha .Porođaj sam imala za poželiti nisam znala ni da sam otvorena sedam cm,beba bila krupna 4.100 i na agpar testu dobio 10/10 . Kilažu sam vratila nakon godinu dana,samo sam prvih mjeseci izbjegavala hljeb,pila punoooo vode,jela pileće supice (domaće) i dojila 15 mjeseci .Jedina mana te prekomjerne težine jesu strije koje nekada nije nimalo jednostavno gledati.Sada sam trudna 4 mjeseca i dobila sam samo 1 kg i trudim se makar za 5 kila biti manja nego u prvoj trudnoći
Simran... Kako si se riješila kilica? Ja planiram ako Bog da drugu trudnoću i morat' ću nešto poduzeti prije toga.
Naime, u trudnoći sam dobila 16kg, i većina je spala odmah poslje poroda, ali sam ja sigurno pretjerala sa plazma keksom (jer mi je to bio porok poslje poroda) i jedno 4 mjeseca poslje poroda se udebljala, ako ne i 10 kg!
Sada, skoro tri godine kasnije, ja imam 5-6 kg viška, a ne bih htjela opet kroz to sve prolaziti. U trudnoći sam imala intoleranciju na glukozu, nizak šećer koji skače pri unosu hrane. Doktorica mi je rekla da moram strogo smanjiti "loše" čimbenike poput čokolade, grickalica i hljeba, i da ću vjerovatno isto tako morati postupati u trudnoći...
Da je meni da na neki zdrav način skinem bar još 4 kile do aprila........Help?
Ja mislim da je meni pomoglo ovo što sam navela ranije jer mije patronažna sestra koja je dolazila da mi pomaže oko bebe,odmah rekla da na 3-4 mjeseca izbacim sve vrste tjesta i da sve jedem kašikom tako da sam se prisržavala toga,jeste da sam na početku non-stop bila gladna ali je pomagalo,isto tako sam jednom dnevno jela palentu,svaki dan su bile kokošije ali domaće supice jer nekako te brzo zasiti i napuni želdac,a i zdrava je,jer imaš redovne stolice tj organizam se čiti ii punooooo vode znala sam popiti oko 2 litra dnevno što mi je ostalo i danas dan... To je to,vježbala nisam,gladovala nisam jela sam sve ali bez hljeba,pita,tjesta,jela sam puding kad mi naumpadne slatko. Ja ti želim brzo mršanje ,ali prvenstveno ti želim brzu i laku trudnoću a kilice su nam najmanji problem
Samo mi pretstavlja problem dorucak na poslu, imamo regulisano to već a doručak je pola hljeba sa nečim (pašteta, hrenovke, sir, mlijeko, pavlaka i sl.). Ja pojedem gornju koricu (jer volim koru više hehehe..) a nastojim u toku dana da ne jedem više hljeb, ili ako pojedem da to bude max 1 kriška.
Sada znači u narednom periodu samo kuhanje supica, čorbica, povrća i kao dezert voće.
Ja pijem dosta vode, sigurno 2L dnevno, a uz to svako jutro pijem i čaj.
Mislim da ukoliko uspješno primjenim ovo kuhanje da će mi to pomoći?
ja stala sa starom kolegicom sa faxa..ispricale se uveliko o poslu..i onda ono ko usput..sta ima jos kod tebe..pa reko evo vidis..samo sto ne puknem...kaze ona a stoooo pa reko ja sam u devetom mjesecu cura se poce izivnjavat nije ni skuzila da sam trudna
ja stala sa starom kolegicom sa faxa..ispricale se uveliko o poslu..i onda ono ko usput..sta ima jos kod tebe..pa reko evo vidis..samo sto ne puknem...kaze ona a stoooo pa reko ja sam u devetom mjesecu cura se poce izivnjavat nije ni skuzila da sam trudna
i ja sam imala par puta ovakvu situaciju, ljudi i ne skontaju da imam stomak
ma vidi se taj stomak posebno sa strane..nego kako sam ja stala pred nju, jos u crnoj jakni nije skuzila...a u faci nisam dobila na zapremini ni nesto puno u nogama pa se zbunila ili kad sam u 38oj otisli u bolnicu da nadjem doktora da vodi trudnocu, on mi reko da se ne praktikuje vodjenje trudnoce u bolnici reko ja sam u 38oj...kaze on upss nisam znao da je tako visoka trudnoca
mene je unistio povratak apetita uz dojenje nakon poroda kao i nedostatak fizicke aktivnosti na koje je tijelo bilo naviklo godinama prije trudnoce (aerobik bar 3 puta sedmicno nekad i vise)
ja hb nisam bas sklona nekom pretjerenom debljanju imam kg skoro kao prije trudnoce taman .mene kg. nesekiraju Sretno svima koje pokusavaju skinuti kilice
ja sam kad sam rodila imala istu kilazu kao prije trudnoce a sada imam 5 kg vise, nikako da spadnu vec godina dana
teacherko moja ja se svaki put prepoznajem u tvojim komentarima haha.
Ja sam negdje ranije mislim i pisala to, možda baš i ovdje, da sam poslje poroda imala svoju staru kilažu. Kad ono 4-5 mjeseci kasnije +5 kg ako ne i više, možda i više prema 10kg čak! Sada sam na onih 5+ kg (od svoje "normalne" kilaže) i eto nikako da ih se riješim a želim jaaako!
Ja sam nekad u studentskoj fazi se baš udebljala, počeli me opisivat kao 'ona debela' Baš je prešlo svaku granicu. I onda samo jedan dan povukla crtu. Bez bijelog brašna u bilo kojem obliku, kupovala sam crni tost ili hljeb za dijabetičare. Bez slatka. Bez masti. Mali obroci, odn, pola nekadasnje porcije i nikad poslije 7. Pjesacila od faxa do stana 45 minuta, nisam htjela tramvajem. Drzala sam se toga 3 mjeseca i smrsala 6 kila. Dok ti u glavi ne prevrnes da hoces smršati, uvijek ces naci izgovor... za čokoladu u 10 navece i za šerpu pomfrita.
s prvom sam se trudnoćom udebljala sa 65 na 92 kg, a sada sam u dvadesetoj sedmici i već sam se udebljala osam KG a i ostala sam trudna deblja nego prvi put, sad već imam 80 kg. Tješi me da su mi nalazi uredni a i prvo sam dijete, iako sam cijelu trudnoću ležala i mirovala, rodila za 15 minuta prirodno i sda je pet godina stara zdrava djevojcica. Još zbog problema sa probavom jedem jako malo slatko, dnevno pojedem dvije kile jabuka i mandarina al eto debljam se previse. Sta me briga, o kilogramima viska cemo misliti poslije poroda........