|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste se udebljale?
1.2.2011 11:36:23   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: gagach

ja sam na 30 sedmica i +12.....user posted image user posted image
sta me briga bas sam slatkauser posted image

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1401
1.2.2011 15:18:47   
Zucchi
Ja 28. sedmica i 12 kg...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1402
2.2.2011 8:45:58   
alef
Ja sam u 24. sedmici i udebljala sam se 8 kg. Uzas... Od toga sam pola natukla zadnjih dana, jeduci sve pred sobom, ne znam sta me spopalo :(

(odgovor članu Zucchi)
Neposredna veza do poruke: 1403
8.2.2011 10:55:43   
Ela35
Ja sam u 31oj sedmici i udebljala sam se 13 kg, ne jedem pretjerano ali svaki dan moram pojesti neki slatkiš...user posted image

(odgovor članu alef)
Neposredna veza do poruke: 1404
9.2.2011 12:24:07   
stefania
uh, pa ja sam krmak, ja sam 22 tj 21+5 i udebljala se cenera :( imala 55kg a sad 63kg, ali istina je da jedem kao nikad so sad
user posted image

haj stash...proci ceuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Ela35)
Neposredna veza do poruke: 1405
9.2.2011 12:30:00   
ziki
IZVORNA PORUKA: Ela35

Ja sam u 31oj sedmici i udebljala sam se 13 kg, ne jedem pretjerano ali svaki dan moram pojesti neki slatkiš...user posted image

zbog ovog boldiranog sam u prvoj trunoći  ja na početku 9.mj imala +20, do kraja nema zvaničnog podataka, ja mislim da je bilo još 4 u devetom. Dr nije imala hrabrosti za novo vaganjeuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Ela35)
Neposredna veza do poruke: 1406
9.2.2011 12:35:15   
Emica_sa
Ja 38+4,i 10,5 kg viska, dobro je

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1407
9.2.2011 12:36:58   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Simran

Joj kad se sjetim sebe i prve trudnoće sa 57 kg popela sam se na 85 kg ufff.Svaki odlazak ginekologu mi je bio noćna mora jer je svaki put "galamila" na mene,čak mi je jednom i rekla da ako meni ili bebi šta bude na porođajnom stolu da će i ona biti kriva,trudnička knjižica mi je bila ispisana SAVJETIMA O ISHRANI, a ja sam imala apetit  mašala,sjećam se znala sam doći sa pregleda sjesti da jedem i usput plakati,muž je umirao od smijehauser posted image  .Porođaj sam imala za poželiti nisam znala ni da sam otvorena sedam cm,beba bila krupna 4.100 i na agpar testu dobio 10/10 user posted image . Kilažu sam vratila nakon godinu dana,samo sam prvih mjeseci izbjegavala hljeb,pila punoooo vode,jela pileće supice (domaće) i dojila 15 mjeseciuser posted image .Jedina mana te prekomjerne težine jesu strije koje nekada nije nimalo jednostavno gledati.Sada sam trudna 4 mjeseca i dobila sam samo  1 kg i trudim se makar za 5 kila biti manja nego u prvoj trudnoći user posted image

Simran... Kako si se riješila kilica? Ja planiram ako Bog da drugu trudnoću i morat' ću nešto poduzeti prije toga.

Naime, u trudnoći sam dobila 16kg, i većina je spala odmah poslje poroda, ali sam ja sigurno pretjerala sa plazma keksom (jer mi je to bio porok poslje poroda) i jedno 4 mjeseca poslje poroda se udebljala, ako ne i 10 kg!

Sada, skoro tri godine kasnije, ja imam 5-6 kg viška, a ne bih htjela opet kroz to sve prolaziti. U trudnoći sam imala intoleranciju na glukozu, nizak šećer koji skače pri unosu hrane. Doktorica mi je rekla da moram strogo smanjiti "loše" čimbenike poput čokolade, grickalica i hljeba, i da ću vjerovatno isto tako morati postupati u trudnoći...

Da je meni da na neki zdrav način skinem bar još 4 kile do aprila........Help?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 1408
9.2.2011 13:13:15   
Simran
Ja mislim da je meni pomoglo ovo što sam navela ranije jer mije patronažna sestra koja je dolazila da mi pomaže oko bebe,odmah rekla da na 3-4 mjeseca izbacim sve vrste tjesta i da sve jedem kašikom tako da sam se prisržavala toga,jeste da sam na početku non-stop bila gladna ali je pomagalo,isto tako sam jednom dnevno jela palentu,svaki dan su bile kokošije ali domaće supice jer nekako te brzo zasiti i napuni želdac,a i zdrava je,jer imaš redovne stolice tj organizam se čiti ii punooooo vode znala sam popiti oko 2 litra dnevno što mi je ostalo i danas dan...
To je to,vježbala nisam,gladovala nisam jela sam sve ali bez hljeba,pita,tjesta,jela sam puding kad mi naumpadne slatko.
Ja ti želim brzo mršanje user posted image ,ali prvenstveno ti želim brzu i laku trudnoću a kilice su nam najmanji problem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1409
9.2.2011 13:18:12   
Lulu_08
Samo mi pretstavlja problem dorucak na poslu, imamo regulisano to već a doručak je pola hljeba sa nečim (pašteta, hrenovke, sir, mlijeko, pavlaka i sl.). Ja pojedem gornju koricu (jer volim koru više hehehe..) a nastojim u toku dana da ne jedem više hljeb, ili ako pojedem da to bude max 1 kriška.

Sada znači u narednom periodu samo kuhanje supica, čorbica, povrća i kao dezert voće.

Ja pijem dosta vode, sigurno 2L dnevno, a uz to svako jutro pijem i čaj.

Mislim da ukoliko uspješno primjenim ovo kuhanje da će mi to pomoći?

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 1410
9.2.2011 14:20:11   
gagach
e pa ja sam sada 31/32 sedmica i +12 sam hehehe i idemo dalje...:) mada nisam nista nabila od 30-te sedmice....ubi me slatko....

< Poruku je uredio gagach -- 9.2.2011 14:21:18 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1411
10.2.2011 10:20:02   
taurus
evo i ja stala na vagu 13. dan nakon porodauser posted image user posted image user posted image

imam 4 kg više nego prije trudnoće, nadam se da ću se brzo toga riješiti

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1412
10.2.2011 10:31:00   
vila.vilica
ja stala sa starom kolegicom sa faxa..ispricale se uveliko o poslu..i onda ono ko usput..sta ima jos kod tebe..pa reko evo vidis..samo sto ne puknem...kaze ona a stoooouser posted image user posted image
pa reko ja sam u devetom mjesecuuser posted image
cura se poce izivnjavat nije ni skuzila da sam trudna user posted image user posted image user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1413
10.2.2011 10:32:45   
taurus
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

ja stala sa starom kolegicom sa faxa..ispricale se uveliko o poslu..i onda ono ko usput..sta ima jos kod tebe..pa reko evo vidis..samo sto ne puknem...kaze ona a stoooouser posted image user posted image
pa reko ja sam u devetom mjesecuuser posted image
cura se poce izivnjavat nije ni skuzila da sam trudna user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i ja sam imala par puta ovakvu situaciju, ljudi i ne skontaju da imam stomakuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio taurus -- 10.2.2011 10:33:03 >

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1414
10.2.2011 10:35:51   
Lulu_08
HAHA, simpa je to meni fakat.

A taurus bravo ženo za kilice, sad će i preostalih 4 spasti!! user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1415
10.2.2011 10:38:42   
vila.vilica
ma vidi se taj stomak posebno sa strane..nego kako sam ja stala pred nju, jos u crnoj jakni nije skuzila...a u faci nisam dobila na zapremini ni nesto puno u nogama pa se zbunilauser posted image
ili kad sam u 38oj otisli u bolnicu da nadjem doktora da vodi trudnocu, on mi reko da se ne praktikuje vodjenje trudnoce u bolnici user posted image user posted image reko ja sam u 38oj...kaze on upss nisam znao da je tako visoka trudnoca user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1416
10.2.2011 10:57:50   
teacher75
ja sam kad sam rodila imala istu kilazu kao prije trudnoce a sada imam 5 kg vise, nikako da spadnu vec godina danauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1417
10.2.2011 11:00:42   
rose 87
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja sam kad sam rodila imala istu kilazu kao prije trudnoce a sada imam 5 kg vise, nikako da spadnu vec godina danauser posted image

i ja i moja kuma smo se u toku dojenja udebljale,a trebale smo kao smrsati user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1418
10.2.2011 11:03:23   
teacher75
IZVORNA PORUKA: rose 87

i ja i moja kuma smo se u toku dojenja udebljale,a trebale smo kao smrsati user posted image

mene je unistio povratak apetita uz dojenje nakon poroda kao i nedostatak fizicke aktivnosti na koje je tijelo bilo naviklo godinama prije trudnoce (aerobik bar 3 puta sedmicno nekad i vise)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1419
10.2.2011 11:05:15   
palachinken
E zato ja nisam isla na aerobik ili slično user posted image user posted image user posted image Sad kad ne smijem, nije mi se organizam šokirao user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1420
10.2.2011 11:06:15   
teacher75
IZVORNA PORUKA: palachinken

E zato ja nisam isla na aerobik ili slično user posted image user posted image user posted image Sad kad ne smijem, nije mi se organizam šokirao user posted image

odem sad kad stignem ali je to daleko od 3 puta sedmicno kao nekad, kad bih se vratila na taj tempo vjerujem da bih i vratila tu kilazu ali je to mission impossible

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1421
10.2.2011 11:15:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rose 87

ja hb nisam bas sklona nekom pretjerenom debljanju user posted image imam kg skoro kao prije trudnoce tamanuser posted image .mene kg. nesekirajuuser posted image user posted image
Sretno svima koje pokusavaju skinuti kiliceuser posted image

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 1422
10.2.2011 11:17:47   
Lulu_08

teacherko moja ja se svaki put prepoznajem u tvojim komentarima haha. user posted image

Ja sam negdje ranije mislim i pisala to, možda baš i ovdje, da sam poslje poroda imala svoju staru kilažu. Kad ono 4-5 mjeseci kasnije +5 kg ako ne i više, možda i više prema 10kg čak! Sada sam na onih 5+ kg (od svoje "normalne" kilaže) i eto nikako da ih se riješim a želim jaaako!

Neposredna veza do poruke: 1423
10.2.2011 11:25:02   
palachinken
Ja sam nekad u studentskoj fazi se baš udebljala, počeli me opisivat kao 'ona debela' Baš je prešlo svaku granicu.
I onda samo jedan dan povukla crtu. Bez bijelog brašna u bilo kojem obliku, kupovala sam crni tost ili hljeb za dijabetičare. Bez slatka. Bez masti. Mali obroci, odn, pola nekadasnje porcije i nikad poslije 7. Pjesacila od faxa do stana 45 minuta, nisam htjela tramvajem. Drzala sam se toga 3 mjeseca i smrsala 6 kila. Dok ti u glavi ne prevrnes da hoces smršati, uvijek ces naci izgovor... za čokoladu u 10 navece i za šerpu pomfrita.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1424
10.2.2011 14:47:45   
principessa
user posted image s prvom sam se trudnoćom udebljala sa 65 na 92 kg, a sada sam u dvadesetoj sedmici i već sam se udebljala osam KG a i ostala sam trudna deblja nego prvi put, sad već imam 80 kg. Tješi me da su mi nalazi uredni a i prvo sam dijete, iako sam cijelu trudnoću ležala i mirovala, rodila za 15 minuta prirodno i sda je pet godina stara zdrava djevojcica. Još zbog problema sa probavom jedem jako malo slatko, dnevno  pojedem dvije kile jabuka i mandarina al eto  debljam se previse. Sta me briga, o kilogramima viska cemo misliti poslije poroda........user posted image user posted image

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *