Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mene zanima jedna stvar, i nema smijanja . Imate li osjećaj da vam se tijelo promijenilo poslije poroda i da sada nekako bolje nosite te kg viška? Recimo, ja sam u najdebljoj fazi života imala oko 63 kg. Neku večer gledamo te slike i MM kaže "jebote, vidi ti ruke " misleći na moje ogromne viseće mlohave mišice. To je zaista bilo strašno. Sada opet imam blizu 63kg (koje mi smetaju u smislu da mi se teško sagnuti, požuriti uz stepenice i sl. i koje osjetim na garderobi i grudnjacima ), ali ni blizu debelo ne izgledam. Ovo me malo zbunjuje, kao i kad kažu da se stopalo vrati poslije poroda na prijašnju veličinu, ali imam osjećaj da ili se moje nije vratilo ili svi odjednom proizvode manje cipele .
Previse Kao djevojka nosila konfekcijski 38 (67 kg) Poslije prvog poroda kad sam stala na vagu umalo u nesvjest nisam pala 94 kg...hajde sve se stesalo sad sam rodila i drugo djete i sad imam 80 kg...i to mi je bas previse volila bi makar na 75 kg sletiti
ja sam vec na plus 15 kg vise sam otecena i nekako napuhana nego sto bi se reklo da sam se udebljala.... ali ne brinem se, izgubit cemo mi sve to kad nasi bebachi ako Bog da dodju
Ni meni se nisu vratila stopala u normalu, mislim jesu se smanjila al nosila 37 38 ako su uži modeli, u trudnoći se popela na 39, posle godinu dana vratilo se na 38, al 37 ni privirit. Kolika će mi tek stopala bit posle druge trudnoće?hm A sad o debljanu, ovaj sam se mjesec baš bila opustila pošto sam predhodni malo smršala i dodala4 kg, znači 21 sedmica 4,5 kg+. (idem na dijetu, nema više slatkog)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
E ja sam se u trudnoći povećala na 38 i nikad se nisam vratila na 37. Još dvoje djece i muževe ću nosati .
Uh, ja inače nosim 40. Jadna mi majka ako pređem na broj veće! Ustvari, kad skontam, i nije to loše, jer kad god vidim neke cipele ili čizme snižene 70%, ostali su brojevi 36 i 41
Ni meni se nisu vratila stopala u normalu, mislim jesu se smanjila al nosila 37 38 ako su uži modeli, u trudnoći se popela na 39, posle godinu dana vratilo se na 38, al 37 ni privirit. Kolika će mi tek stopala bit posle druge trudnoće?hm A sad o debljanu, ovaj sam se mjesec baš bila opustila pošto sam predhodni malo smršala i dodala4 kg, znači 21 sedmica 4,5 kg+. (idem na dijetu, nema više slatkog)
Pa zki nije to puno, to je jos u normalnim granicama. ja sam 22 sedmica i dobila sam do sada 5kg. Da hoce vako ostati, svki mjesec po 1- 1,5 kg ja bi bila presretna. sa prvim djetetom je na pocetku bilo tako, a od 8. mjseca samo pocela nadolaziti ko krofna, na kraju sam imala 21kg vise (fuuuuuuuj sam bila) ali je vecina bila voda, jer sam strasno oticala. 2 dana Poslije poroda stala na vagu i 13 kg manje, a 12 dana poslije, za moj rodjendan obukla svoje farmerke.
evo mene opet, utrudnoći dobila 17 kg, u bolnicu ušla sa 84kg, poslije poroda tj. iz bolnice izašla sa 74kg sad imam (poslije 7 mjeseci)70kg od danas sam na kupus dijeti javljam vam za 7 dana rezultate
I mene zanima ja sam četvrti mjesec tj 15 sedmica,a jučer se vagala nisam ništa dobila jer sam se vagala sa 9 sedmica bilo 60.5 kg sa 10+4 sedmica 60 kg i jučer 14+5 60.5 kg tako da sam vratila samo svoji 500 grama kojih sam izgubila na početku. Doktorica me pitala da li imam mučnine,povraćam li ja sam rekla da ne ništa od toga,beba hvala Bogu lijepo napreduje i sve ok samo se ja ne debljam,a iskreno imam apetit mašala
Hej, ja sam 17+1 a jos se vrtim na istoj kilazi, 300 grama gore dole. Vagam se redovno, jednom sedmicno, ujutru i bez odjece na svojoj digitalki da mogu pratiti prirast. A da živim na travi i salati i ne baš. Jedem kad sam gladna i jedem "normalnu" hranu. Ja se ne brinem, tek sad, od 4. mjeseca pocinje period intenzivinijeg debljanja.
Nedo pa ti si super, kod tebe jos malo pa gotovo a samo 9kg. Ti to bas po skloski. Da je i meni tako. a ja se samo bojim oticanja ponovo. za sad jos neoticem, ali sam i sa prvim tek krajem 7. pocetkom 8. mjeseca pocela katastofalno oticati i dobijati na kilazi. to mi je bilo najgore.
ja sam vec na plus 15 kg vise sam otecena i nekako napuhana nego sto bi se reklo da sam se udebljala.... ali ne brinem se, izgubit cemo mi sve to kad nasi bebachi ako Bog da dodju
Laro ti si super, ne zali se , super izgledas. Ja sam vec na +25 kg a 36 sedmica.
cekaj dok me vidis, lice mi je izobliceno ali u svemu ovome kile su najmanji problem
nisam al eto da napisem i ja..zatrudnila sa 57 kg (moja idealna kilaza,sve na mjestu fino utegnuto ) otisla se poroditi sa 75 (mali tenkic), izasla iz bolnice sa 64..a sada..trinaest mjeseci poslije...tuuuuzneee 52 kg...grozna sam sama sebi kost do kosti...neko bi ubio za ovu kilazu a ja pljosnata sa obje strane..a mlatim sve pred sobom dzaba,dijete preaktivno
ej zenice ja sam 10+3 pa imam ticker, smrc niko ga ne gleda... ma rano je meni jos za te kile,nego one inace na mene bas i nece,pa izgleda ni sad. vidim branka 15 sedmica i polako krenula, pa hocu i ja.
Ja sam postala trudna sa 58 kila, sada imam 65, a trudna sam 5 mjeseci i 8 dana, mozda sam malo pretjerala, ili nisam ?!:D Dr.mi nista ne govori za kilazu. Pozdrav svima!
Ja sam na porod potisla sa +30 kg, na porodu otislo 7 kg. Do danas, 9 mjeseci nakon poroda, skinula sam 8 kg i to jedva zbog dojenja. I dalje na +15 kg dokle li, kako li