|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
27.12.2010 12:21:08   
Radoznalica
Lijep pozdrav drage mamice i slatke bebice!

Evo i ja sam se aktivirala nakon sto godina, ali haman da rijetko ko ima od stare raje, niko me se nece ni sjetitiuser posted image Mom malom dječaku je punih 5 mjeseci i 4 dana. Nema jos zubica, ali ima novu cunuuser posted image Uglavnom je dobar hvala Allahu, samo sto se mucim sa njegovim stolicama, ili je proliv, ili je sluzava, pa onda normalna, pa onda zelena, pa je nije imao 4 dana, ma uh... Nadam se da ce nam se i to normalizirati. Sad cekamo jos 20 i nesto dana pa da pocnemo uvoditi gustu hranu. Evo ja se napisah, da vas upoznam sa sobom i bebacem
user posted image

Svim mamicama i bebicama veliki poljubac i user posted image , posebno staroj raji ko bude citao prepoznace seuser posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 5576
27.12.2010 12:34:14   
lilix
Radoznalice user posted image user posted image user posted image , za ćunicu user posted image

svim mojim dragim mamama puno,puno pozdrava, baš mi nedostajete, ali sam ovih dana u strašnoj frci...ovo sam uspjela malo da se javim s posla user posted image
nadam se da su sve mame i bebice dobro, moji B i B su hB dobro, ja malo šmrkeljam, al ništa strašno

svima vam šaljem veliki user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Radoznalica)
Neposredna veza do poruke: 5577
27.12.2010 12:36:58   
Radoznalica
Lilix hvala draga, isli smo kod istog doktora, super je sve proslo, tebi hvala na savjetima i oprosti sto sam ti smetalauser posted image Ljubi svoje pilice, i nadam se da se uskoro i vidimo, nemamo vise nikakvih prepreka, nadam se da nece ni biti!

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 5578
27.12.2010 14:14:50   
Nana84
Drage moje, javljam se nakon mjesec i po: moja Mia je imala problema sa grčevima, nije spavala po cijeli dan i noć od bolova a i stolica koja joj je bila redovna prvi mjesec dana se skroz poremetila, naime po 14 dana dijete ne kaki a dojim je, pa je i to još više poticalo grčeve u stomaku. Vodila sam je pedijatru privatno, nalazi krvi i urina su uredni,dala nam je sirup-Protalak i rekla da joj je vjerovatno tvrda stolica te da mora piti što više tečnosti (prokuhane vode i čaja) i toplomjerom da joj izazivamo stolicu ako ne pomogne jer dijete muči stomak strašno. Kad kaki stolica je zlatno smeđe boje i to znači da nije gladna.
Mi smo 24. napunili dva mjeseca života user posted image
pozdrav svim mamama i njihovim bebama

24.10.2010. se rodila naša Mia :O)

Neposredna veza do poruke: 5579
27.12.2010 15:10:51   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image drage nase, evo i nas user posted image

Mojoj curi jutros provirio peti zubic user posted image , mamini biseri zlatni user posted image . Malo smo nervozni, ustvari malo vise ali izdrzavamo, stolica nam isto tako slaba skroz, stenjemo pravo user posted image , postali smo mala ovcica, onda smo na dijeti da bi sprijecili to povracanje posle jela, jer to joj je samo od prejedanja. Zao mi je pravo, ona bas, bas fino moze pojesti, a sad non stop gladna. Juce djetetu nekom hoce da otme smoki, ufatila i vristi. Ne smijem ni zvaku zvakati place, trazi da jede.
Sulty draga polomila sam i ruke i ledja trljajuci auto user posted image . Ko sta radi ja samo cistim, em ona povrati, em isprlja, a o prasini da ne pricam, ja ne znam odakle ovoliko. Sto se tice taje on inace putuje, ali ovo u zadnje vrijeme vise nego inace, ustvari tako obicno pred novu godinu, em radi kontrole inventura, em trude se da potrose preostale pare u budžetu pa onda renoviraj ovdje, renoviraj onde, a svugdje po malo.

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 5580
27.12.2010 15:13:32   
Anoniman
poz za sve mame i bebe
aida vidim proradio net hauser posted image user posted image superuser posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 5581
27.12.2010 15:33:29   
mery s.
IZVORNA PORUKA: Nana84

Drage moje, javljam se nakon mjesec i po: moja Mia je imala problema sa grčevima, nije spavala po cijeli dan i noć od bolova a i stolica koja joj je bila redovna prvi mjesec dana se skroz poremetila, naime po 14 dana dijete ne kaki a dojim je, pa je i to još više poticalo grčeve u stomaku. Vodila sam je pedijatru privatno, nalazi krvi i urina su uredni,dala nam je sirup-Protalak i rekla da joj je vjerovatno tvrda stolica te da mora piti što više tečnosti (prokuhane vode i čaja) i toplomjerom da joj izazivamo stolicu ako ne pomogne jer dijete muči stomak strašno. Kad kaki stolica je zlatno smeđe boje i to znači da nije gladna.
Mi smo 24. napunili dva mjeseca života user posted image
pozdrav svim mamama i njihovim bebama

E,draga,mogu misliti kako ti je,moj djecak je imao grceve 2 dana,i stvarno je zalosno kako se muciouser posted image ,mislim 12. i 13.dan kad se rodio,sada ima cak 24 danauser posted image ,i od tad,hvala bogu ih nema,nadam se i da nece vise.

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 5582
27.12.2010 15:37:58   
Anoniman
Mlade mame dobrodosle, ljubite te malene srećice od mene i cure moje user posted image . Vec sam ovdje pisala da smo imali stasne grceve koji su trajali od sedmog dana po do tri i po mjeseca, na prste se mogu prebrojati dani u tom periodu kad ih nije imala. Nama je espumisan pomagao, caj od komoraca nije, a jedna pedijatrica u penziji mi je rekla da kad je bas strasno, kad vidim da dijete dosta place da joj dam na vrh male kasike paracetamola i to nam je bas pomagalo, mada sam ja to svega 5-6 puta dala.

(odgovor članu mery s.)
  Neposredna veza do poruke: 5583
27.12.2010 15:39:15   
mery s.
IZVORNA PORUKA: Radoznalica

Lijep pozdrav drage mamice i slatke bebice!

Evo i ja sam se aktivirala nakon sto godina, ali haman da rijetko ko ima od stare raje, niko me se nece ni sjetitiuser posted image Mom malom dječaku je punih 5 mjeseci i 4 dana. Nema jos zubica, ali ima novu cunuuser posted image Uglavnom je dobar hvala Allahu, samo sto se mucim sa njegovim stolicama, ili je proliv, ili je sluzava, pa onda normalna, pa onda zelena, pa je nije imao 4 dana, ma uh... Nadam se da ce nam se i to normalizirati. Sad cekamo jos 20 i nesto dana pa da pocnemo uvoditi gustu hranu. Evo ja se napisah, da vas upoznam sa sobom i bebacem
user posted image

Svim mamicama i bebicama veliki poljubac i user posted image , posebno staroj raji ko bude citao prepoznace seuser posted image

Ti starauser posted image a ja novauser posted image pa dobrodosle objeuser posted image mene ko da je u svemir neko izbacio,s bebicom jedan dan sve super,znam joj sve,a sutradan nikako,jedan dan sve prespava,drugi citav dan oka ne sklopi,kupanje prica za sebe! Da mi nije ovog foruma,mislim da nista ne bih znala,samo da mi je jos vremena pa da uspijem sve procitatiuser posted image Inace,rodila sam 04.12.svog malog djecaka!

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

Neposredna veza do poruke: 5584
27.12.2010 15:46:51   
aida.
Sulty i kod mene je ovih mjeseci bila uglavnom kuca, sto moja sto tudja user posted image al ja ne mogu tako... Nisam navikla bit u zatvorenom prostoru... Erol se tek nedavno poceo sam dizati, samo ponekad to radi kad je baaas dobre volje user posted image user posted image a puze ima i 3 mjeseca al samo unazad, prvobitno sam se brnula al rekla m ije dr da ima djece koja bas tako puzu samo unazad, tako da mi je laknulo user posted image
user posted image za Vegicu aBd da nam se uskoro poootpuno oporavi i ojacauser posted image ljubimo vas...

samedi ista sam ti, sto imam vise obaveza bolje funkcionisem, a kad sam stalno u kuci nista ne uradimuser posted image

Radoznalica dobro nam dosla i ovdjeuser posted image ja te se sjecaaaam user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image al me nasmija za cunu, user posted image

Nana84 bas mi je zao sto se tako mucite sa stolicom user posted image jeste li nekada davali klizmicu? Pomaze li? Mada ni nju ne treba davati stalno da se crijeva ne ulijene jos vise... Nadam se da ce biti bolje... Javljaj nam se cesce...user posted image

JelenaT cestitamo peti biser nasoj ljepotici...user posted image Bas mi je zao sto je na dijeti user posted image Sve se sastalo mogu mislit kako je nervozna... user posted image za vas...

felix proradio, proradio... Kako je lijepo, uhh...user posted image user posted image Ljubi mi Anela i reci nek mi se sjeti jos koji put poslat poruku kad mama nece user posted image user posted image user posted image salim se..... user posted image

Ja evo svom guziju pravim ribu, nece pa nece, mucim sevs ribom mjesecima, povraca mu se cim mu prikucim ustima user posted image user posted image ev zaspa mi u krilu dok ja tipkam, kad se probudi borit cemo se opet da jede user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 5585
27.12.2010 15:49:15   
Anoniman
nevolim ni ja ribuuser posted image user posted image anel voli srecauser posted image Ajd mozda papa kad se budi.Moji momci spavaju vec,dva sata

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 5586
27.12.2010 16:04:57   
Anoniman
aida vjerujem da si sad bas kompletna psihicki user posted image , kako je raditi? Sta nam radi drug, mali medenjak? Ja kad sam bila mala nisam nikako puzala, vec se vukla na guzi unazad i tako do 16,5 mjeseci kad sam kooonacno prohodala user posted image . Moja Anci ne puze, vec se vuce kao kakav vojnik, ne mozemo je stici, digne se ona cetvoronoske i ljulja, ali da puze na koljenima ni milimetra. Kad je drzimo za ruke hoda uveliko, cak i otima ruke i govori sama, a ne zna sama ni da stoji,a ne da hoda user posted image .
Danas odosmo na kontrolu, nocas ce tek biti vriske i skike, ali vise sam i oguglala na neki nacin.
Je li ko od vas ima problema sa migrenama, koji su simptomi, mene je sinoc tako strasno glava boljela i ispovracala sam se kao luda, ja u zivotu taj bol nisam osjetila, evo i danas me boli ali dosta manje nego sinoc. Sad ne znam jeli migrena ili sinusi, posto mi nos jos curi.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5587
27.12.2010 16:45:48   
aida.
Nemam sad nish posla pred Novu, a inace super mi je... Uh jos da mi je neki stalni poso...Al bit ce aBd...
I moj guzi identicno ko sto si opisala digne se cetveronoske i ljulja, bas smijesno izgleda... Ponekad pokusa dugnuti ruku ka igracki ili necemu al se ne zna docekat pa glavom poljubi pod user posted image Kad ga drzim za rukice hoda pravo fino, nekad ga pustzim pa napravi korak al zaljulja seuser posted image a stavim ga u krevetic da stoji i on satima hoda oko stranica krevetica drzeci se user posted image
Neku noc je bio smijesan... Tako je hodo u krevetcu i duge mu bile nogavice na trenerci pa gleda u nogice a drzi se rukama, i podje jednom pa drugom nogicom da svlaci trenerku. I boga mi je skide i nastavi u peleni user posted image user posted image user posted image
Gledam danas snimke kad je poceo da guce i kad je prvi put poceo da hvata predmete... Eh, rekoh, Aida nemas ti vise male bebe user posted image user posted image user posted image On sad bas ko velki... Ev ga budio se  odoh ga hranit... Pokusat user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5588
27.12.2010 17:29:13   
aida.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/22999-Vakcine-jedna-beba-imala-komplikacije.htmluser posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 5589
27.12.2010 17:34:51   
bebacha
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Alen danas dobio ovu vakcinu.tamam sam ostala bez daha.on meni cjeli dan gotov spava a ja sjedim kod njega i gledam ga.sad me jod veca frka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 5590
27.12.2010 17:36:44   
bebacha
al je dobio neku zamjenu,koja je valjda skuplja pa se zato nije dosad koristilauser posted image user posted image ma isto gov..,mene je strah

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5591
27.12.2010 17:41:51   
aida.
bit ce uredu aBd, probaj se ne brinut... hmmm... probaj... a mogu zamislit kakva bih i ja bilauser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5592
27.12.2010 17:43:03   
bebacha
bukvalno se tresemuser posted image user posted image user posted image cjeli dan.Ajlu sam posla mami,nije mi dobro nikako.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 5593
27.12.2010 17:52:13   
aida.
user posted image

Moramo se pohvaliti da smo mi napokon jeli malo ribe, nisam mu pasirala nego sam mu onako davala, samo prstom zdrobim... Gadilo mu se uzasno, cak se i zagrcnuo ko da hoce da povrati ali je ipak pojeo user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5594
27.12.2010 18:33:18   
Sulty
Aida, cestitam na ribici.  Mi jos uvijek pokusavamo da uguramo povrce i voce.  Nekad ide, a nekad nema sanse.  A za puzanje, ma sve je normalno.  I da puzu odozada, i da se vuku ko Ana vojnicki.  Bitno je samo da su oni nama zdravi, a naucice ako bog da svi da hodaju.  Neko prije neko poslije.

Bebacha, draga, mogu misliti kako ti je, ali ne brinni mila, bice ako bog da sve u redu. 

Jelena, sretno na vecerasnjem pregledu i obavezno nam javi kako je proslo.

MeryS, mojoj Vegi je 7 mjeseci i ja jos uvijek nista ne kontam.  Taman skontam da je usvojila nesto,a  ona nas iznenadi necem novim. Tako da se ne sekiras, non'stop ce ti se mijenjati.  Jedina konstanta kod beba je da su promjenljive dibidus.  hahahahaha....

Nana84, zao mi je zbog grceva, ali izdrzite.  Masiras li joj stomacic.  Mozda da stavis malo ulja na krpu pa zagrijes malo na radijatoru, pa da joj stavis na stomacic da je malo utoplis.  Mi, hvala bogu, nismo imali grceve, ali mi je sestrin sin imao i znam da je to bas tesko gledati, ali ako bog da proci ce i to.

Lilix, draga, nek si nam se makar malo javila.

Radzonalice, nadam se da ce stomacic uskoro biti malenom bolje.  A tu smo mi stare.  A i ove nove su odlicne .  U stvari, mi smo nove, one su stare.  hahahahahaaha....

Samedi, ljubimo tebe i bebaru malu.

Iman, makovnjaca je odlicna.  Bas bih mogla jedan komad

Ostale, ljubimo vas Vegica i ja..

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 5595
27.12.2010 19:42:30   
Anoniman
Nana84, zao mi je zbog grceva, ali izdrzite. Masiras li joj stomacic. Mozda da stavis malo ulja na krpu pa zagrijes malo na radijatoru, pa da joj stavis na stomacic da je malo utoplis. Mi, hvala bogu, nismo imali grceve, ali mi je sestrin sin imao i znam da je to bas tesko gledati, ali ako bog da proci ce i to.

Niposto grijati ulje i stavljati na stomak, zato sto se bakterije sire na toploti, to ti je prvi uzrocnik kod Esherihije coli kod malih beba. na sobnu temperaturu krpicu zagrijati, a dobro je da stavis ulja na ruku i trljas dok se ugrije na temperaturu tijela i onda tako masirati stomacic. Ja sam tako ani posla da stavim ugrijanu masnu krpu na stomacic i svekrva na mene sto jada, kao tako je ona zaovi kad je bila mala i dijete dobije escherihiju i odvede je jos tada dr Lutvu pedijatru, koga i danas cijene i on je napadne i istjera iz ordinacije zbog toga. Iskreno da kazem ja mislila ona malo pretjeruje, posle ja pitam pedijatricu i ona mi isto kaze, niposto toplo ulje na tijelu.
To su meni rekli i to ti je moj savjet.

Mi bili na kontroli, jedva se kuci vratili sa Dobrinje na Pofaliće, dijete neće meni pa neće, a same isle. Cim me pogleda plače, sad zaspala pa se nadam da ce je proci ljutnja dok se probudi, jer sama sam sa njom nemam pojma kako cu je nahraniti i okupati.
Ljubimo vas sve  user posted image

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 5596
27.12.2010 20:32:27   
NemAna
Drage mame,

imam neke nedoumice :( mozhete li mi reci sljedece-da li kad beba bljucne ili podrigne znachi da se najela ili da joj josh nije probavni sistem nije razvijen? Moje chedo ima mjesec i shest dana. Na koliko da ga dojim? Da li i dalje na zahtjev ili da ga budim na 3-4 sata? I, kako da znam da je iscijedio siku?? On prstane da sisa kad zheli da prestane, i to je to. Napuci usta, i nece vishe da jede. Nekad jede samo deste minuta na jednoj, i drugu nece, i pri tom takvom jelu nekad spava 3 sata, a nekad 5-6(nocu). ne znam kako da usposatvimo ritam, i, bilo bi divno kad bi nocu spavao 5-6 sati u komadu :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5597
27.12.2010 20:48:38   
aida.
IZVORNA PORUKA: NemAna

Drage mame,

imam neke nedoumice :( mozhete li mi reci sljedece-da li kad beba bljucne ili podrigne znachi da se najela ili da joj josh nije probavni sistem nije razvijen? Moje chedo ima mjesec i shest dana. Na koliko da ga dojim? Da li i dalje na zahtjev ili da ga budim na 3-4 sata? I, kako da znam da je iscijedio siku?? On prstane da sisa kad zheli da prestane, i to je to. Napuci usta, i nece vishe da jede. Nekad jede samo deste minuta na jednoj, i drugu nece, i pri tom takvom jelu nekad spava 3 sata, a nekad 5-6(nocu). ne znam kako da usposatvimo ritam, i, bilo bi divno kad bi nocu spavao 5-6 sati u komadu :)

Prvo, dobro nam dosla user posted image Doji na zahtjev, tako je najbolje, ocito da mu je dovoljno, cim samo pusti siku ne buni se i spava... Nista se ne brini... Moj Erol je duuugo bljuckao poslije podoja, zato sto uvijek pojede vise nego sto je dovoljno mu pa povrati visak..
Nemoj da te to brine, sasvim je normalno da beba bljucka...
Ako nemas mlijeka, beba bi se vjerovatno stalno budila, plakala, kad podje da sisa nervozno mlatila glavicom kroz plac, a sve sto si ti napisala govori kako je tvoja beba zadovoljna beba user posted image
Ja mislim da nema potrebe da ga budis, neka spava u komadu, nisi svjesna koliko si sretna sto imas tako dobru bebu user posted image
Javljaj nam se cesce i uzivajte u dojenju user posted image

(odgovor članu NemAna)
Neposredna veza do poruke: 5598
   [Obrisana poruka]
27.12.2010 21:15:16   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 5599
   [Obrisana poruka]
27.12.2010 21:17:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *