rose
|
IZVORNA PORUKA: mery s. IZVORNA PORUKA: Sulty Mery, draga, moja Vega je isto vristala tako kad je bila mala i ja se sekirala ko luda i pokusavala da pronadjem rjesenje. Jedino sto je pomoglo je da je ne stavljam da mi lezi na rukama na ledjima, jer to je mrzila pravo, vec sam je drzala u uspravnom polozaju, prsima na moje ruke, a muz je poljevao. Tako je puno manje plakala. Kosicu sam joj prala posebno. Umotam je u peskir i samo joj stavim glavicu iznad kadice i na brzinu operem. Plakala je, ali barem krace. Ne brini, proci ce, malo sta ti tu mozes uradit, kasnije ce zavoljet vodu, a i ti ces malo postati imunija na njen plac i shvatiti da nekad stvarno ne mozes nista uraditi da ona prestane plakat. Moja Vega sad place kad je vadim iz vode. Doci cete i vi do te faze . I da, ja sam ko kreten insistirala na pocetku na svakodnenvom kupanju, ne znam ni sama zasto, jer hem sam Vegicu maltretirala, hem sebe, jer bih bila sva iscrpljena od njenog placa. Sad je kupam jednom sedmicno, a tusnem je na brzaka jos par puta. Tako, opusti se, proci ce to, vidi da je drzis ovako u uspravnom polozaju i ne brini, normalno je da bebice placu na pocetku. Mamice, cestitamo na prvim koracima. A i ja Vegicino sve posebno perem i peglam i vjerujem da cu tako jos dugo. Znam da ljudi u po frke prestanu i peglati. Meni koliko god je mrsko peglati, nekako i nije za nju. Vegic inace ima pomalo osjetljivu kozu, pa je bolje da ja to peglam. A jos mi mama kad mi se rodila kupila masinu za susenje vesa, to je zakon, zacas se osusi, a i to jos dodatno dezinfikuje odjecu. Selina, hvala lijepa na cestitkama. Kod nas samo pola familije slavi Bozic. hahahaha. Moj muz je katolik, a ja muslimanka. Zato Vega slavi sve! I dobiva poklone i za Bajram i za Bozic. A cestitamo i vama na prvim koracima. Sta je ovo, sva nam djeca, mashallah, prohodase. Nadam se da ce bebici biti bolje do ponedjeljka. Sulty draga,hvala na odgovoru,najgore sto je taj plac stvarno strasan,bojim se da ce ga srce prekinuti! i svekrva mi veli da ga ne smijem tako pustit da place,ma neznam sta bi,kupacu ga rijedje,i tako polako, ma brisacu ga krpicom,glavicu posebno malo oprati,a guzu mi da da operem kad se ukaki. koliko cesto bi ga trebala kupati,s obzirom da je mali skroz? i ja sam htjela svaki dan da ga kupam,i kamilicom da ga oblijem,al sad vidim da je to nemoguce,maltretiram dijete,a to nikako ne zelim!!! kolika je tvoja bebica? Vidim u slicnoj smo situaciji,sto se tice slavljenja praznika,ja danas slavim Bozic:) a muz Bajram:) a zapravo slavimo sve zajedno:))) ja svoju kupam svaki drugi, treci dan...u pocetku jer mi je stres bio njen plac a sada jer nema potrebe za kupanjenm svaki dan, nekad je samo malo na cesmi osvjezim vodom po ledjima i licu..moju sada nekad naljuti samo provlacenje ruku kroz rukave pa nastane drama
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|